Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Attica Bank: Θωράκιση κεφαλαιακής επάρκειας το πρώτο εξάμηνο

Newsroom από Newsroom
29/09/2017 11:40
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ζημιές ύψους 13,6 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο του 2017 η Attica Bank, έναντι ζημιών 8,8 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2016.

«H Attica Bank, κατά το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης κατόρθωσε να θωρακίσει την κεφαλαιακή της επάρκεια μέσω της τιτλοποίηοης χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων 1,33 δισ. ευρώ, καλύπτοντας ταυτοχρόνως μέσω της συναλλαγής αυτής και το υπολειπόμενο ποσό των 70 εκατ. ευρώ της αύξησης του 2015», αναφέρεται σε ανακοίνωση της τράπεζας με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων εξαμήνου.

«Ταυτόχρονα η τράπεζα συνεχίζει τις κινήσεις εσωτερικής αναδιοργάνωσής της με στόχο την επιτυχή υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού της, ο οποίος τέθηκε σε εφαρμογή από το φθινόπωρο του 2016.

Έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι η τράπεζα, σε σχέση με τις συστάσεις που είχαν επισημανθεί από τον έλεγχο της ΤτΕ και του SSM, έχει μέχρι σήμερα καλύψει ποσοστό 89% εντός του Α’ εξαμήνου και θα τις καλύψει στο σύνολό τους στο τέλος του Γ’ τριμήνου της τρέχουσας χρήσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Για τα αποτελέσματα και τα μεγέθη του εξαμήνου 2017 της Attica Bank, η Διοίκηση της Τράπεζας δήλωσε ότι:

«Τα αποτελέσματα και τα μεγέθη του Α΄ εξαμήνου 2017 της Attica Bank αντικατοπτρίζουν την συνέχεια των κινήσεων εσωτερικής αναδιοργάνωσης και, σε συνάρτηση με την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την εφαρμογή αρχών σύγχρονου Management, σηματοδοτούν ευοίωνες προοπτικές για την επιτυχή υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού της Τράπεζας, που θα επιβεβαιωθούν οριστικά στα μεγέθη τέλους χρήσης.

Οι προοπτικές αυτές ενδυναμώνονται περαιτέρω με δεδομένη τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας όπως άλλωστε προκύπτει και από τη βελτίωση μιας σειράς βασικών μάκρο-οικονομικών και δημοσιονομικών δεικτών.

Το σημαντικότερο γεγονός που δρομολογήθηκε εντός του εξαμήνου και υλοποιήθηκε την 07/08/2017, ήταν η μεταβίβαση μέσω τιτλοποίησης χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων ποσού 1.331,2 εκ. ευρώ. Από την παραπάνω συναλλαγή η Τράπεζα πραγματοποίησε κέρδη 70 εκ. ευρώ καλύπτοντας πλήρως το ποσό που υπολειπόταν για την κάλυψη του δυσμενούς σεναρίου της άσκησης κεφαλαιακών αναγκών του 2015.

Ταυτόχρονα μείωσε σημαντικά το μη εξυπηρετούμενο άνοιγμά της και βελτίωσε τους αντίστοιχους δείκτες της.

Εντός του οικονομικού περιβάλλοντος αυτού και κατά το α’ εξάμηνο του 2017 η Τράπεζα ακολούθησε το στρατηγικό σχεδιασμό της συνεχίζοντας τις διοικητικές και οργανωτικές αλλαγές που άρχισαν να εφαρμόζονται εντός του 2016. Σε σχέση δε με τις συστάσεις που είχαν επισημανθεί για την Τράπεζα μετά από τον έλεγχο της ΤτΕ/SSM, αυτές έχουν καλυφθεί σε ποσοστό 89% και αναμένεται να καλυφθούν στο σύνολό τους με το πέρας του τρίτου τριμήνου του 2017.

Η ρευστότητα του Ομίλου παρουσιάζει τάσεις σταθεροποίησης, ενώ ο δείκτης Κεφαλαίου κοινών μετοχών (CET 1) παραμένει σε υψηλά επίπεδα και ανέρχεται σε 14,3%. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής των μη εξυπηρετούμενων δανείων ο δείκτης CET 1 (pro-forma) αγγίζει τα επίπεδα του 15%.

Ο Όμιλος της Attica Bank, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της συναλλαγής μεταβίβασης μη εξυπηρετούμενων δανείων και την πλήρη ανακεφαλαιοποίησή του, την ολοκλήρωση των διαθρωτικών ενεργειών, και την ενίσχυση της κεφαλαιακής του βάσης, θα ανταποκριθεί άμεσα και με συνέπεια στην ανάγκη χρηματοδότησης της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Βασικά οικονομικά μεγέθη

Το μετά από φόρους αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε ζημία ύψους 13,6 εκατ. ευρώ, έναντι ζημίας 8,8 εκατ. ευρώ της συγκριτικής περιόδου. Τα ίδια κεφάλαια του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε 617,9 εκατ. Ευρώ. Το σύνολο του ενεργητικού του Ομίλου ανήλθε σε 3,6 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το εξάμηνο που έληξε την 30/06/2017 οι προβλέψεις για επισφαλείς χορηγήσεις που διενεργήθηκαν ανήλθαν σε 22,7 εκατ. ευρώ έναντι 20 εκατ. ευρώ της συγκριτικής περιόδου, διαμορφώνοντας το υπόλοιπο των σωρευτικών προβλέψεων σε 1.229,6 εκατ. ευρώ οι οποίες αντιστοιχούν στο 30,8% του συνολικού υπολοίπου των δανείων.

Οι συνολικές προβλέψεις καλύπτουν τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPEs) κατά ποσοστό 49,9% χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι εμπράγματες εξασφαλίσεις.

Το σύνολο των λειτουργικών εξόδων προ προβλέψεων για λειτουργικούς κινδύνους παρουσιάζει μείωση της τάξης του 14% έναντι της συγκριτικής περιόδου του εξαμήνου 2016 με τη μεγαλύτερη συγκράτηση εξόδων να παρατηρείται στο κονδύλι «Αμοιβές και έξοδα προσωπικού».

Η τάση συγκράτησης του λειτουργικών εξόδων αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω στο δεύτερο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης.

iefimerida.gr

Ετικέτες: ζημιά

ΣχετικάΆρθρα

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Κεφαλονιά: Ζημιές σε ολόκληρο το νησί και προβλήματα ηλεκτροδότησης προκάλεσε ο “Ιανός”

18/09/2020 | 18:00
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Attica Bank: Ζημιές πφ και προβλέψεων 23,7 εκατ. το 2019 – Αυξήθηκαν οι καταθέσεις

30/04/2020 | 15:24
ΔΙΕΘΝΗ

ΔΝΤ-Κορονοϊός: Οι τράπεζες πιθανόν θα υποστούν ζημιές σε παγκόσμιο επίπεδο

15/04/2020 | 11:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

ΔΕΗ: Διευρύνεται η ζημιά από τις λιγνιτικές μονάδες

24/10/2019 | 12:30
Load More
Επόμενο Άρθρο

Market Beat: Ο ρόλος των τραπεζών στις επενδυτικές αποφάσεις


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Τροχαίο στη Βουλιαγμένης: Καρέ-καρέ η στιγμή που το ΙΧ του 21χρονου «καρφώνεται» στη 64χρονη

    259 shares
    Share 104 Tweet 65
  • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΝΕΑ: Πρόβειο γάλα στα 1,60€/κιλό, 262.854 θανατώσεις, 14€/κεφάλι ενίσχυση και «10ήμερο συναγερμού»: Το νέο τοπίο στη φέτα

    308 shares
    Share 123 Tweet 77
  • Αποκλειστικό: Ο Αντώνης Σαμαράς ανακοινώνει νέο κόμμα τον Οκτώβριο – Στήριξη από τον Κώστα Καραμανλή και δυναμική 9%-13%

    201 shares
    Share 80 Tweet 50
  • ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΑΖΑ: «Δεν θέλουμε να πεθάνουμε»: Ραγδαίες εξελίξεις που τρομάζουν την ανθρωπότητα- Τι γράφουν τα διεθνή μέσα 

    221 shares
    Share 88 Tweet 55
  • Σαμαράς: Θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα το αίτημα για εκταφή των σορών των θυμάτων στα Τέμπη

    152 shares
    Share 61 Tweet 38
  • Καιρός: Κοντομάνικα τέλος – Οι βοριάδες «θερίζουν»

    132 shares
    Share 53 Tweet 33
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Αυξήσεις έως 2,5% και εκκρεμότητες σε επικουρικές και εφάπαξ για Δημόσιο, ΔΕΚΟ

    99 shares
    Share 40 Tweet 25
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch