Τρίτη, 17 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Οι οκτώ βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης στη μετά-κορονοϊό εποχή

Newsroom από Newsroom
30/06/2020 12:00
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σταϊκούρας: Τις οκτώ βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης στη μετά-κορονοϊό εποχή- μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η σταδιακή μείωση φορολογικών συντελεστών και…

πρωτίστως, ασφαλιστικών εισφορών, η αντιμετώπιση του υψηλού ιδιωτικού χρέους και οι αποκρατικοποιήσεις- περιέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε ομιλία του στο «10th Nicosia Economic Congress».

Ειδικότερα, οι κυριότερες αυτές πολιτικές είναι οι εξής:

1.Η εφαρμογή μιας συνετής δημοσιονομικής πολιτικής, με τη σταδιακή μείωση φορολογικών συντελεστών και, πρωτίστως, ασφαλιστικών εισφορών.

2.Η προώθηση ενός νέου πλαισίου αντιμετώπισης του υψηλού- συσσωρευμένου- ιδιωτικού χρέους, με ιδιαίτερη πρόνοια για τα ευάλωτα νοικοκυριά, προκειμένου να αντιμετωπιστεί με αποτελεσματικότητα αλλά και κοινωνική δικαιοσύνη το πρόβλημα.

3.Η περαιτέρω ενίσχυση της ευστάθειας του τραπεζικού συστήματος.

4.Η συνέχιση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

5.Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του δημόσιου τομέα και της ελληνικής οικονομίας, ο οποίος θα περιορίσει τη γραφειοκρατία για πολίτες και επιχειρήσεις.

6.Ο εκσυγχρονισμός και η βελτίωση της επενδυτικής ελκυστικότητας της οικονομίας, με κατάθεση και ψήφιση σειράς νομοσχεδίων που αφορούν, μεταξύ άλλων, στη δημιουργία ενός νέου, βελτιωμένου πλαισίου εταιρικής διακυβέρνησης (σήμερα αρχίζει και αυτή τη συζήτηση στη Βουλή), στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης, στην ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας κ.ά.

7.Η υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που αφορούν στο κανονιστικό πλαίσιο για το επιχειρείν, στο δικαστικό σύστημα, στη διαχείριση των δημοσίων επενδύσεων, στην αγροτική πολιτική κ.ά.

8.Η πραγματοποίηση επενδύσεων στις υποδομές, με έμφαση στην πράσινη οικονομία, επί τη βάσει του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την ενέργεια και το κλίμα.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός, είναι συνεκτικές πολιτικές που θα επιτρέψουν να οικοδομήσει η Ελλάδα «ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό πρότυπο, αξιοποιώντας για τον σκοπό αυτό, κατά τον βέλτιστο τρόπο, τα διαθέσιμα εγχώρια και ευρωπαϊκά μέσα και πόρους, με όραμα, υπευθυνότητα, διαφάνεια και κοινωνική δικαιοσύνη».

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι η οικοδόμηση του νέου αυτού προτύπου- απαλλαγμένου από τις αδυναμίες και τις παθογένειες του παρελθόντος, βασισμένου σε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, στην εξωστρέφεια, σε κλάδους και τομείς όπου η Ελλάδα διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα, ώστε η χώρα μας να προσελκύσει σημαντικές επενδύσεις και να δημιουργήσει νέες, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας- αποτελεί ένα ιδιαίτερα απαιτητικό «στοίχημα». Δήλωσε, όμως, πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα κερδίσει το «στοίχημα» αυτό.

Την ίδια βεβαιότητα εξέφρασε και για την Κύπρο, προσθέτοντας ότι «Ελλάδα και Κύπρος έχουν αποδείξει, άλλωστε, ότι ξέρουν πώς να ξεπερνούν τις δυσκολίες και να αντιμετωπίζουν επιτυχώς τις προκλήσεις- οικονομικές και γεωπολιτικές- προς όφελος των πολιτών τους. Έχουν, επίσης, αποδείξει ότι αποτελούν βασικούς πυλώνες σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, έχοντας πολλά να προσφέρουν σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Στην ομιλία του, ο υπουργός περιέγραψε πώς η εξάπλωση της πανδημίας του κορoνοϊού ανέκοψε την αναπτυξιακή δυναμική που είχε αρχίσει να αποκτά η ελληνική οικονομία το β’ εξάμηνο του 2019 και έως τις αρχές του 2020 και είπε ότι «η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών δίνουν από την πρώτη στιγμή, με προνοητικότητα, μεθοδικότητα και αίσθημα δικαίου, τη μάχη αυτή, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας ένα συνεκτικό, ρεαλιστικό, ολοκληρωμένο σχέδιο», που περιλαμβάνει πλήθος σημαντικών, συμπληρωματικών μεταξύ τους, εργαλείων και δράσεων για την ενδυνάμωση του δημόσιου συστήματος υγείας, τη στήριξη της απασχόλησης, την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και την τόνωση της κοινωνικής συνοχής.

Παράλληλα, είπε καταλήγοντας, η κυβέρνηση έχει στραμμένο το βλέμμα και στη μετά-κορονοϊό εποχή. «Όσο η οικονομία αρχίζει να σταθεροποιείται και να αποκαθίσταται, τόσο θα δρομολογούμε πολιτικές με πιο μόνιμα χαρακτηριστικά, πάνω στη βάση τόσο της δημοσιονομικής αξιοπιστίας, την οποία με κόπο χτίσαμε, όσο και της ενίσχυσης της παραγωγικότητας και της διαρθρωτικής ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, μέσω φιλοαναπτυξιακών μεταρρυθμίσεων. Μεταρρυθμίσεων που θα ξεδιπλωθούν στο Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιό μας και θα αποτελέσουν εφαλτήριο οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης, προκειμένου η Ελλάδα να προστεθεί στις δυναμικές οικονομίες της Ευρώπης», ανέφερε.

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΚΟΡΟΝΟΙΟΣκυβέρνησηΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ
Προηγούμενο Άρθρο

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις σε www.idika.gr και www.opeka.gr για επίδομα παιδιού Α21 – ΕΦΚΑ εισφορές

Επόμενο Άρθρο

Τουρισμός για όλους: Οδηγός για το πρόγραμμα

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Η Τουρκία δημοσιοποίησε τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό – Δείτε χάρτη με τις περιοχές του Αιγαίου

17/06/2025 | 10:00
HOT NEWS

Βιολογικά Μελίσσια, Σκάνδαλο 170 εκατ. ευρώ και πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ–ΕΛΓΑ έως 15 Αυγούστου 2025

17/06/2025 | 09:02
U.S. President Donald Trump boards Air Force One as he departs early from the G7 Leaders' Summit in the Rocky Mountain resort town of Kananaskis to return to Washington, at Calgary International Airport in Calgary, Alberta, Canada, June 16, 2025.  REUTERS/Kevin Lamarque
Featured

Νέα «βόμβα» Τραμπ: «Δεν επιστρέφω στην Ουάσινγκτον για κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Ιράν – Είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από αυτό»

17/06/2025 | 09:00
Featured

Reuters: Πόσο έχουν πλήξει οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν;

17/06/2025 | 08:00
Featured

Επιστρέφει εσπευσμένα στις ΗΠΑ ο Τραμπ από τη Σύνοδο της G7 – Ζήτησε «να απομακρυνθούν όλοι από την Τεχεράνη»

17/06/2025 | 06:17
Featured

Καιρός σήμερα: Αύξηση της θερμοκρασίας έως 34 βαθμούς Κελσίου

17/06/2025 | 06:00
ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Γιορτή σήμερα 17 Ιουνίου, εορτολόγιο: Άγιοι Μανουήλ, Σαβέλ και Ισμαήλ

17/06/2025 | 00:05
HOT NEWS

Alex Rasov

16/06/2025 | 23:45
Load More
Επόμενο Άρθρο

Τουρισμός για όλους: Οδηγός για το πρόγραμμα


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ο Νετανιάχου καλεί τους πολίτες της Τεχεράνης να την εγκαταλείψουν – «Το Ισραήλ ελέγχει τον εναέριο της χώρο»

    1142 shares
    Share 457 Tweet 286
  • Εκτακτη επικαιρότητα: Θρήνος στη Χαλκιδική για τον 38χρονο Λάμπη – «Ο πιο μάχιμος από όλους μας» έφυγε για το τελευταίο ταξίδι

    974 shares
    Share 390 Tweet 244
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ: Αναδρομικά έως 6.200 ευρώ σε 10 κατηγορίες συνταξιούχων – Τι θα πληρωθεί τον Ιούλιο

    472 shares
    Share 189 Tweet 118
  • Νέα «βόμβα» Τραμπ: «Δεν επιστρέφω στην Ουάσινγκτον για κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Ιράν – Είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από αυτό»

    404 shares
    Share 162 Tweet 101
  • Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στο Περού: 1 νεκρός, 36 τραυματίες και δεκάδες ζημιές σε 50+ δημόσια κτίρια

    384 shares
    Share 154 Tweet 96
  • LIVE – 8 Νεκροί, 92 τραυματίες στο Ισραήλ: Νέο πυραυλικό χτύπημα του Ιράν- Τι μεταδίδουν τα Διεθνή Μέσα

    353 shares
    Share 141 Tweet 88
  • Το Ισραήλ βομβαρδίζει το κτίριο της ιρανικής κρατικής τηλεόρασης – Πανικός στο studio (video)

    321 shares
    Share 128 Tweet 80
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch