Κυριακή, 27 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Χρ. Στυλιανίδης: Θα αγοραστούν νέα εναέρια μέσα σε βάθος πενταετίας

Newsroom από Newsroom
20/10/2021 18:00
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
51
SHARES
108
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στυλιανίδης: Την αγορά νέων εναέριων μέσων σε βάθος πενταετίας προανήγγειλε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης…

κατά τη διάρκεια του «1st Καθημερινή Summits – ESG» που ξεκίνησε σήμερα. Όπως είπε ο κ. Στυλιανίδης σε ορίζοντα 4-5 χρόνων θα αγοραστούν συνολικά 7 Canadair, εκ των οποίων ένα θα προέρχεται από το πρόγραμμα της ΕΕ, RESCEU.

«Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη που θα πάρει το πρώτο αεροπλάνο Canadair από το RESCEU», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερωτήσεις μαθητών και φοιτητών που προέρχονται από την πυρόπληκτη Εύβοια ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι οι άνθρωποι στην Εύβοια βίωσαν ένα πολύ τραυματικό καλοκαίρι, μία τραυματική εμπειρία, η οποία δυστυχώς συνεχίζεται. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να σας απολογηθούμε εμείς οι μεγαλύτεροι που λαμβάνουμε αποφάσεις για εσάς, τη νέα γενιά, γιατί δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε αυτό που έγινε», υπογράμμισε, ενώ προσέθεσε ότι αν στην Εύβοια είχε γίνει ένας καλός καθαρισμός του δάσους, υπήρχε μια άλλη διαχείριση του δάσους, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων, θα είχε αποφευχθεί μεγάλο ποσοστό των επιπτώσεων. «Ο ρόλος της πολιτείας σε ό,τι αφορά την επιτάχυνση της αντίδρασης στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι σημαντικός και την ίδια στιγμή πρέπει να βρούμε και στρατηγικά μέτρα που θα αποδώσουν, για να μην «ξαναέχουμε άλλη Εύβοια ή άλλο Μάτι».

Όσον αφορά τα δάση χρειάζεται την επόμενη περίοδο όπως είπε ο κ. Στυλιανίδης να φτιαχτούν μεγάλες αντιπυρικές ζώνες καθώς επίσης και να καθαριστούν τα δάση. Επιπλέον, όπως τόνισε, όσοι άνθρωποι γνωρίζουν ή δουλεύουν στα δάση θα χρειαστεί να αξιοποιηθούν. «Να τους αξιοποιήσουμε και να φτιάξουμε ομάδες και επιχειρήσεις που θα διαχειρίζονται το δάσος και ενδεχομένως να τις συνδέσουμε και με μια λογική Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, βιομάζας. Υπάρχουν ανάλογα παραδείγματα αλλού, μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε. Αυτό είναι το κομμάτι διαχείρισης του δάσους», σημείωσε. «Την ίδια στιγμή θα πρέπει να κάνουμε κάτι ανάλογο με αυτό που κάναμε στο Αλεποχώρι που φοβόμαστε ότι μια πλημμύρα μπορεί να μας δημιουργούσε θύματα, εξαιτίας της μεγάλης ροής του νερού διότι το δάσος είχε καεί», συμπλήρωσε και εξήγησε ότι πρέπει να γίνουν ασκήσεις εκκένωσης του πληθυσμού και να ενημερωθεί ο κόσμος ώστε να ξέρει τι κάνει την στιγμή της κρίσης. Ακόμη αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των εθελοντικών ομάδων ενώ τονίζεται ότι χρειάζεται σύστημα και οργάνωση γι’ αυτές. Παράλληλα μίλησε για το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ που, όπως είπε, «προνοεί μια νέα σχολή Πολιτικής Προστασίας εθελοντών. Εκεί ο κάθε εθελοντής θα έχει μια εξειδίκευση που θα του δώσει ρόλο στην κρίσιμη στιγμή». «Η κλιματική κρίση είναι εδώ, τρέχει με ταχύτητα για να μπορέσουμε να την προλάβουμε πρέπει να κάνουμε άλματα, έχουμε μείνει πολύ πίσω. Τα άλματα χρειάζονται να γίνουν με αγορά τεχνολογίας, θα πάρουμε τα λεγόμενα early warning systems, θα πάρουμε ανιχνευτές, είναι στο σχεδιασμό, έχουν εγκριθεί, είναι στο Ταμείο Ανάκαμψης και στο ΕΣΠΑ. Πιστεύω ότι θα αναβαθμίσουμε την ικανότητα της Πολιτικής Προστασίας αλλά αν δεν είναι παρών ο πολίτης μέσα σε όλα αυτά, αν η κοινωνία είναι απούσα δεν θα κάνουμε τίποτα. Δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις αυτό που έρχεται με τη λογική της τεχνολογίας ή των εναέριων μέσων ή των μηχανημάτων. Αυτή η κρίση θέλει τον πολίτη στο επίκεντρο και ειδικά τους νέους ανθρώπους», επισήμανε ο κ. Στυλιανίδης.

Σχετικά με τον Μπάλλο ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι ζώντας την εμπειρία του, μιλώντας με επιστημονικό δυναμικό της χώρας και κάνοντας και προσωπική αυτοψία, φαίνεται ότι η Αττική χτίστηκε άναρχα, με ρέματα που δεν έχουν οριοθετηθεί. «Χρειάζεται μία πολύ συγκροτημένη πολιτική που θα αφορά τη στρατηγική των αντιπλημμυρικών με αρχή, μέση και τέλος», τόνισε ενώ προσέθεσε ότι πρέπει να βρεθούν κι άλλες άμεσες λύσεις που θα περιορίζουν το φαινόμενο και την ίδια στιγμή θα πρέπει να δράσουν οι Δήμοι, οι Περιφέρειες. «Όλος αυτός ο μηχανισμός να καθαρίζει τους δρόμους, να είναι έτοιμο, να μην αφήσουμε τα φερτά υλικά να δημιουργούν το μεγάλο πρόβλημα και να είμαστε έτοιμοι και στην κρίσιμη φάση», σημείωσε. Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης ανέφερε ότι το βράδυ της περασμένης Πέμπτης είχαμε 147 χιλιοστά βροχής στους Αμπελόκηπους και στα Πατήσια 150, στη Μάνδρα είχαμε 88 χιλιοστά. Την ίδια στιγμή η μετεωρολογική ένδειξη από τρία διαφορετικά συστήματα μετεωρολογικά έδειχνε ότι 3-6 το πρωί της Παρασκευής υπήρχε περίπτωση να φτάσουμε σε βροχόπτωση αθροιζόμενη με την προηγούμενη στα 220-230 χιλιοστά. «Ευτυχώς οι μετεωρολογικές ενδείξεις δεν επιβεβαιώθηκαν πλήρως. Σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές πρέπει να δείχνεις αποφασιστικότητα, δεν πρέπει να παίζεις με τις ζωές των πολιτών», υπογράμμισε ενώ προσέθεσε ότι αν επιβεβαιωνόταν η μετεωρολογική ένδειξη και οι μετεωρολογικές προβλέψεις θα είχαμε 200-300 νεκρούς.

«Κανείς μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Αν αφομοιώσουμε αυτή την πραγματικότητα ότι πρέπει να είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την αντιμετώπιση τότε θα μειώσουμε τις επιπτώσεις», κατέληξε.

Ι.Κ

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ
Προηγούμενο Άρθρο

Η εισαγγελία Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση στην απαλλακτική απόφαση για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Επόμενο Άρθρο

3.279 τα νέα κρούσματα – 351 οι διασωληνωμένοι, 38 θάνατοι

ΣχετικάΆρθρα

Featured

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! το TILEGRAFIMANEWS.GR εύχεται σε όλους ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

20/04/2025 | 03:55
HOT NEWS

Μεγάλη Πέμπτη: Σήμερον κρεμάται επί ξύλου -Μεγάλη Παρασκευή: Τα εγκώμια της Παναγίας

17/04/2025 | 21:40
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Σήμερα, 1η Απριλίου 2025, οι σημαντικότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο 

01/04/2025 | 13:00
Featured

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας – Κυριακή 30 Μαρτίου 2025

30/03/2025 | 14:34
HOT NEWS

Το αγαπημένο Παστίτσιο

30/03/2025 | 14:16
Featured

Ανασχηματισμός 2025 – Η νέα κυβέρνηση

14/03/2025 | 22:55
HOT NEWS

Άλιμος: Σοκάρει ο 17χρονος που δέχτηκε επίθεση από ληστές – «Μου έβαλαν μαχαίρι στον λαιμό»

03/03/2025 | 09:00
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/03/2025 | 23:50
Load More
Επόμενο Άρθρο

3.279 τα νέα κρούσματα - 351 οι διασωληνωμένοι, 38 θάνατοι


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Άγρια επίθεση Τραμπ σε Πούτιν: «Μήπως δεν θέλει να σταματήσει τον πόλεμο; Μήπως πρέπει να τον αντιμετωπίσω διαφορετικά;»

    293 shares
    Share 117 Tweet 73
  • Καιρός: Τελευταία ημέρα άστατου καιρού η Κυριακή, μετά θυελλώδεις βοριάδες – Που θα βρέξει

    230 shares
    Share 92 Tweet 58
  • Η Αγία Σοφία άντεξε τα 6,2 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη – Πώς βγήκε αλώβητη (και από αυτόν) τον σεισμό

    219 shares
    Share 88 Tweet 55
  • Σεισμός στη Μήλο: Τι εκτιμούν οι σεισμολόγοι για την Ελλάδα και τον κίνδυνο νέου μεγάλου σεισμού

    155 shares
    Share 62 Tweet 39
  • Σεισμός αισθητός στην Αθήνα – Φόβοι για μεγάλο σεισμό λόγω Τουρκίας

    993 shares
    Share 397 Tweet 248
  • Εκτακτο ΤΩΡΑ-Τραμπ, Ζελένσκι και κρυφές διεργασίες στη Ρώμη: Η κηδεία του Πάπα ως «άτυπη σύνοδος» για την Ουκρανία

    69 shares
    Share 28 Tweet 17
  • Γιορτή σήμερα 27 Απριλίου, εορτολόγιο: Κυριακή του Θωμά

    69 shares
    Share 28 Tweet 17
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch