Δευτέρα, 28 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Χρυσοχοϊδης: «Καμία περίπτωση ανοχής στη βία»

Newsroom από Newsroom
18/12/2019 10:00
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Χρυσοχοϊδης: Η καταδίκη της βίας πρέπει να είναι ομόφωνη και δεν υπάρχει καμία περίπτωση ανοχής.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ήταν κατηγορηματικός στην εισαγωγική του παρέμβαση στην εκδήλωση «Πολιτική βία στην Ελλάδα της κρίσης» που φιλοξενήθηκε σήμερα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Hellenic Observatory του London School of Economics (LSE), το Κέντρο Πολιτικών Ερευνών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και το Πανεπιστήμιο του Exeter. Παρουσιάστηκαν τα ευρήματα του ερευνητικού προγράμματος το οποίο στηρίχθηκε σε καταγραφή βίαιων περιστατικών με πηγές τα μέσα ενημέρωσης, παρατηρητήρια, ΜΚΟ και δημόσια δεδομένα, συνεντεύξεις. Καταγράφηκαν 2.386 επεισόδια από την άκρα αριστερά και από την άκρα δεξιά, με αφετηρία τον Δεκέμβριο του 2008 και εξάχθηκαν πολλαπλά συμπεράσματα.

«Να συμφωνήσουμε όλοι ότι δεν υπάρχει καμία, μα καμία περίπτωση ανοχής στη βία. Η καταδίκη πρέπει να είναι ομόφωνη, αμετάκλητη και να μην ασκείται από την κοινωνία η υποχρέωση της καταδίκης περιστασιακά, και ανάλογα με τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις» είπε ο Μ. Χρυσοχοΐδης. Σύμφωνα με τον υπουργό, η ατιμωρησία ήταν «ο βασικότατος λόγος για τον οποίον το πρόβλημα πήρε διαστάσεις, κατά τη γνώμη μου εξωπραγματικές. Το κράτος δικαίου ήταν πάρα πολύ αδύναμο, η δημοκρατική τάξη ουδέποτε επιβλήθηκε».

Ο ίδιος χαρακτήρισε την πολιτική βία ένα «πολυσυζητημένο αντικείμενο» με χαρακτηριστικό τις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις οι οποίες διατυπώνονται. «Εκφράζονται απόψεις που είτε θα είναι καταδικαστικές είτε θα είναι πάρα πολύ υποστηρικτικές» είπε και πρόσθεσε: «Υπάρχουν ακραιφνείς υποστηρικτές, υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι καταδικάζουν επίσης ακραιφνώς την πολιτική βία. Αυτό που έχει, όμως, σημασία και ταυτίζεται με την ερμηνεία της τρομοκρατίας, είναι ότι σε περιόδους έντονης βίας και όταν η πολιτική συγκυρία το ευνοεί, τότε εμφανίζονται διάφοροι διαμορφωτές κοινής γνώμης, διανοούμενοι, πολιτικοί οι οποίοι πλάθουν θεωρίες περί δήθεν κινημάτων νεολαίας, περί οργισμένη νεολαίας». Ο υπουργός υποστήριξε αντίθετα, πως ήταν «ακραίες εκφράσεις της πολιτικής βίας ανάλογα με την πολιτική συγκυρία».

Ο κ. Χρυσοχοϊδης έκανε συγκεκριμένη αναφορά στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι «η ελληνική κοινωνία οδήγησε τη Χρυσή Αυγή στην εξαφάνιση», αλλά στο παρελθόν υπήρξαν ακραίες συμπεριφορές τις οποίες παρακολουθούσε ο ελληνικός λαός και «δεν πίστευε στα μάτια του – ωστόσο ήταν μία πραγματικότητα εξαιρετικά δυσάρεστη. Βγήκε στην επιφάνεια όλη η χυδαιότητα, κοινωνική και πολιτική, που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί και αυτή η χυδαιότητα ήταν τόσο επικίνδυνη που οδήγησε σε θανάτους, σε δολοφονίες, οδήγησε σε τραυματισμούς, οδήγησε σε μία καθολική αμφισβήτηση των θεσμών της δημοκρατίας από αυτούς τους ανθρώπους. Οδήγησε σε αμφισβήτηση βασικών και θεμελιωδών κανόνων της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε πιο πρόσφατα γεγονότα: «Η δημοκρατία καλά κρατεί και επιχειρεί την ανασύνταξη της, όμως το φαινόμενο της πολιτικής βίας υπάρχει και σήμερα. Επιχειρείται να δικαιολογηθούν φαινόμενα, τα οποία πραγματικά αναρωτιέται κανείς πού στηρίζονται. Για παράδειγμα, έχεις μία γιάφκα, έχεις ένα δικό σου χώρο, όπου έχει μέσα πυροσβεστήρες, μάσκες, στειλιάρια. Τι είναι αυτό και τι σχέση έχει με τη δημοκρατία; Τι σχέση έχει με τους αγώνες, τι σχέση έχουν τα κινήματα;»

Απαραίτητη προϋπόθεση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της πολιτικής βίας, είναι το κράτος δικαίου, το οποίο σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη «είναι τόσο ισχυρό και τόσο θεσμοθετημένο, που έχει όλες τις αναγκαίες ισορροπίες, έτσι ώστε, από τη μία μεριά να αποδίδει την ευθύνη σε αυτόν τον οποίον απευθύνεται και από την άλλη πλευρά να σέβεται την προσωπικότητα του, την αξιοπρέπειά του, τα δικαιώματα του και τις ελευθερίες του».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ευχαρίστησε τους ερευνητές και εξέφρασε το θαυμασμό του γιατί «χρειάζεται πάρα πολύ μεγάλη υπομονή και ταυτόχρονα πάρα πολύ μεγάλη ζέση για κάποιον που θέλει να κάνει καριέρα ερευνητή» και ολοκληρώνοντας την ομιλία του τόνισε:

«Τον τελευταίο καιρό προσπαθούμε να χαράξουμε μία καινούργια πορεία να μπούμε πραγματικά στην κανονικότητα. Έχω την εντύπωση, χωρίς να είμαι απόλυτος, ότι η κοινωνία μας θέλει την κανονικότητα. Οι πολίτες επιτέλους θέλουν να πάμε ένα βήμα μπρος, μετά από μία περιπέτεια πολλών ετών στην κρίση και πιστεύω ότι, στο βαθμό πού η δημοκρατική πολιτεία και τάξη αποφασίσει να εφαρμόσει το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας, τότε και η κοινωνία θα ακολουθήσει».

Την έρευνα και κάποια συμπεράσματα που προέκυψαν, παρουσίασαν η Λαμπρινή Ρόρη, επίκουρη καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Exeter, η Βασιλική Γεωργιάδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και διευθύντρια του Κέντρου Πολιτικών Ερευνών και ο Κώστας Ρουμανιάς, επίκουρος καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνομιλητές ήταν οι Νίκος Δεμερτζής, καθηγητής στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και Στάθης Ν. Καλύβας, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Σπύρος Οικονομίδης, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο LSE, υποδιευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου. Π.Μαντ.

Ετικέτες: βίαΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ
Προηγούμενο Άρθρο

Πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους το Χαϊδάρι στις γιορτές των Χριστουγέννων

Επόμενο Άρθρο

Καταγγελία Τραμπ : «Απόπειρα πραξικοπήματος» και «πόλεμο κατά της αμερικανικής δημοκρατίας»

ΣχετικάΆρθρα

Featured

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! το TILEGRAFIMANEWS.GR εύχεται σε όλους ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

20/04/2025 | 03:55
HOT NEWS

Μεγάλη Πέμπτη: Σήμερον κρεμάται επί ξύλου -Μεγάλη Παρασκευή: Τα εγκώμια της Παναγίας

17/04/2025 | 21:40
Featured

Ραγδαίες εξελίξεις: Σε δίκη ο Μαρινάκης και η διοίκηση του Ολυμπιακού για εγκληματική οργάνωση – Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση

03/04/2025 | 12:13
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Σήμερα, 1η Απριλίου 2025, οι σημαντικότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο 

01/04/2025 | 13:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Χρυσοχοϊδης: Κατά 30,64% αυξήθηκαν οι βεβαιώσεις παραβάσεων της Τροχαίας το 2024 – «Καμία ανοχή στην ανεύθυνη και επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά»

31/03/2025 | 16:00
Featured

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας – Κυριακή 30 Μαρτίου 2025

30/03/2025 | 14:34
HOT NEWS

Το αγαπημένο Παστίτσιο

30/03/2025 | 14:16
Featured

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της ΕΛΑΣ – Χρυσοχοΐδης: «Οδηγούμε την ΕΛΑΣ στη νέα εποχή»

21/03/2025 | 20:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Καταγγελία Τραμπ : «Απόπειρα πραξικοπήματος» και «πόλεμο κατά της αμερικανικής δημοκρατίας»


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμός στη Μήλο: Τι εκτιμούν οι σεισμολόγοι για την Ελλάδα και τον κίνδυνο νέου μεγάλου σεισμού

    1054 shares
    Share 422 Tweet 264
  • ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Στον αέρα οι αγρότες: Καθυστερήσεις, και αδικίες στις συνδεδεμένες 2024- Τι γίνεται με το ΟΣΔΕ 2025

    472 shares
    Share 189 Tweet 118
  • Πάπας Φραγκίσκος: Οι πρώτες φωτογραφίες του τάφου του – Κοσμοσυρροή στο λαϊκό προσκύνημα

    372 shares
    Share 149 Tweet 93
  • Απόφαση – έκπληξη Μητσοτάκη – Την ΕΡΤ θα επισκεφθεί στις 8 Μαϊου

    119 shares
    Share 48 Tweet 30
  • Καιρός: Τελευταία ημέρα άστατου καιρού η Κυριακή, μετά θυελλώδεις βοριάδες – Που θα βρέξει

    240 shares
    Share 96 Tweet 60
  • Σεισμική ανησυχία σε Ελλάδα και Τουρκία: Τι εκτιμούν οι σεισμολόγοι για έναν μεγάλο σεισμό

    81 shares
    Share 32 Tweet 20
  • Άγρια επίθεση Τραμπ σε Πούτιν: «Μήπως δεν θέλει να σταματήσει τον πόλεμο; Μήπως πρέπει να τον αντιμετωπίσω διαφορετικά;»

    301 shares
    Share 120 Tweet 75
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch