Τετάρτη, 18 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Covid-19: Οι χώρες που επέλεξαν να επιβάλουν τον εμβολιασμό

Newsroom από Newsroom
12/07/2021 17:30
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Covid-19: Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά της Covid-19, για τον οποίο γίνεται συζήτηση σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, κερδίζει έδαφος στον κόσμο, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με τη διάδοση της παραλλαγής Δέλτα.

Συχνά στοχεύει σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες, όπως το νοσηλευτικό προσωπικό.

Η υποχρέωση αυτή για τους επαγγελματίες της υγείας εντάσσεται στα μέτρα για τα οποία πρόκειται να αποφασίσει ένα έκτακτο συμβούλιο άμυνας που θα διεξαχθεί σήμερα το πρωί στο γαλλικό προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα απευθυνθεί στους Γάλλους απόψε στις 21:00 (ώρα Ελλάδας) για να παρουσιάσει λεπτομερώς τα μέτρα που θα αποφασισθούν σήμερα το πρωί από το έκτακτο συμβούλιο στο προεδρικό μέγαρο.

– Υποχρεωτικό για τους ενηλίκους

Η υποχρέωση εμβολιασμού για όλους τους ενηλίκους είναι μάλλον σπάνια:

– Τατζικιστάν: το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Τατζικιστάν δημοσιοποίησε ένα κυβερνητικό διάταγμα που υποχρεώνει όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών να εμβολιαστούν, χωρίς να δίνει επιπλέον λεπτομέρειες και χωρίς να διευκρινίζει σε ποιές συνθήκες θα εφαρμόζεται η υποχρέωση.

– Τουρκμενιστάν: αυτή η απομονωμένη χώρα της κεντρικής Ασίας, η οποία είναι μία από τις σπάνιες στον κόσμο που δεν έχουν ανακοινώσει κανένα κρούσμα της Covid-19, ανακοίνωσε στις 7 Ιουλίου πως καθιστά τον εμβολιασμό υποχρεωτικό «για όλα τα πρόσωπα άνω των 18 ετών χωρίς ιατρικές αντενδείξεις».

– Βατικανό: μια ανακοίνωση με ημερομηνία 8 Φεβρουαρίου κατέστησε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους κατοίκους του πιο μικρού κράτους του κόσμου και τους εργαζομένους που δουλεύουν σ’ αυτό. Οι κυρώσεις μπορεί θεωρητικά να φθάσουν μέχρι την απόλυση όσων δεν συμμορφώνονται.

– Υποχρέωση για ορισμένες κατηγορίες

Χώρες ή εδάφη έχουν θεσπίσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για ορισμένες κατηγορίες πληθυσμού:

– Ιταλία: νομοθετικό διάταγμα της 25ης Μαΐου υποχρεώνει τους γιατρούς και το προσωπικό των υπηρεσιών υγείας να εμβολιασθούν κατά της Covid-19 διότι διαφορετικά δεν θα μπορούν να εργάζονται ερχόμενοι σε επαφή με άλλους ανθρώπους. Η υποχρέωση αυτή προσβλήθηκε στη δικαιοσύνη από 300 ιταλούς νοσηλευτές και μια ακροαματική διαδικασία έχει προγραμματισθεί για τις 14 Ιουλίου.

– Ηνωμένο Βασίλειο: η κυβέρνηση ανακοίνωσε στις 16 Ιουνίου πως θα καταστήσει υποχρεωτικό τον πλήρη εμβολιασμό κατά του κορονοϊού για όλα τα πρόσωπα που εργάζονται μέσα στους αγγλικούς οίκους ευγηρίας, περιλαμβανομένου του μη ιατρικού προσωπικού, όπως οι κομμωτές, οι αισθητικοί και οι εθελοντές που θα πρέπει να έχουν πλήρως εμβολιασθεί μέχρι τον Οκτώβριο, αν θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται εκεί. Το μέτρο πρέπει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμη.

– Ρωσία: μολονότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι αντίθετος στην επιβολή μιας υποχρέωσης σε εθνικό επίπεδο, ο δήμαρχος της Μόσχας κήρυξε στις 16 Ιουνίου τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον τομέα των υπηρεσιών. Περίπου 60% εξ αυτών, δηλαδή περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι, οφείλουν να έχουν εμβολιαστεί μέχρι τις 15 Αυγούστου. Έκτοτε και άλλες τοπικές οντότητες, μεταξύ των οποίων η Αγία Πετρούπολη και η περιφέρειά της, έλαβαν ανάλογα μέτρα.

– Καζακστάν: η χώρα διέταξε την 1η Ιουλίου τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των περισσότερων από τους εργαζομένους που έρχονται σε επαφή με άλλα πρόσωπα. Όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν, θα τους απαγορευθεί η αλληλεπίδραση με τους πελάτες ή με άλλα πρόσωπα.

– Φίτζι: το αρχιπέλαγος του Ειρηνικού κατέστησε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των εργαζομένων στο δημόσιο, όπως και στον ιδιωτικό τομέα. Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να πάρουν άδεια, αν δεν έχουν κάνει την πρώτη τους ένεση στις 15 Αυγούστου, και κινδυνεύουν να απολυθούν, αν η δεύτερη δεν τους έχει χορηγηθεί πριν από την 1η Νοεμβρίου. Στον ιδιωτικό τομέα, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν κάνει την πρώτη δόση τους την 1η Αυγούστου.

– ΗΠΑ: η πόλη του Σαν Φρανσίσκο ανακοίνωσε στο τέλος Ιουνίου πως θα ζητήσει από τους περίπου 35.000 εργαζομένους της να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, διότι διαφορετικά θα τους επιβληθούν πειθαρχικές κυρώσεις που μπορεί να φτάσουν μέχρι την απόλυση. Αυτή η απαίτηση δεν θα ισχύσει πάντως μέχρι να εγκριθούν πλήρως τα εμβόλια από τον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων (FDA).

Εξάλλου περισσότεροι από 150 εργαζόμενοι ενός από τα μεγαλυτερα νοσοκομεία του Τέξας απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν αφού αρνήθηκαν να εμβολιαστούν, όπως απαιτούσε το νοσοκομείο. Μερικοί εργαζόμενοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη κατά του νοσοκομείου, όμως η προσφυγή τους απορρίφθηκε.

– Όχι υποχρεωτικός, αλλά σχεδόν

Σε ορισμένες χώρες, η υποχρέωση δεν είναι επίσημη, αλλά οι περιορισμοί για τους μη εμβολιασμένους είναι τέτοιοι που ο εμβολιασμός μοιάζει με οιονεί υποχρέωση.

– Σαουδική Αραβία: το βασίλειο ανακοίνωσε στις 18 Μαΐου ότι ο εμβολιασμός θα είναι υποχρεωτικός από τον Αύγουστο για να εισέρχεται κανείς σε κυβερνητικά και ιδιωτικά ιδρύματα, περιλαμβανομένων των χώρων εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας, καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Μόνον οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στον δημοσιο και τον ιδιωτικό τομέα θα μπορουν να επιστρέψουν στο χώρο δουλειάς τους.

– Πακιστάν: από την 1η Ιουλίου, η επαρχία του Βελουχιστάν, στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, απαγορεύει στους μη εμβολιασμένους να εισέρχονται στις δημόσιες υπηρεσίες, τα πάρκα, τα εμπορικά κέντρα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αλλού στη χώρα, οι δημόσιοι υπάλληλοι της επαρχίας Σιντ, που αρνούνται να εμβολιασθούν, δεν θα αμείβονται πλέον, ενώ η επαρχία Πουντζάμπ απείλησε να κόψει το τηλέφωνο σε όσους αρνηθούν το εμβόλιο.

ΓΑ

Ετικέτες: Covid-19ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
Προηγούμενο Άρθρο

ΟΠΕΚΑ: Κλείνει σήμερα προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού

Επόμενο Άρθρο

Ψηλά τα κρούσματα: 2.065 – 10 οι νεκροί, 139 διασωληνωμένοι

ΣχετικάΆρθρα

ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Γιορτή σήμερα 18 Ιουνίου, εορτολόγιο: Άγιος Λεόντιος και οι συν αυτώ Υπάτιος και Θεόδουλος

18/06/2025 | 00:05
HOT NEWS

Alex Rasov

17/06/2025 | 23:45
HOT NEWS

Τα συμφέροντα της Ελλάδας στο νέο γεωπολιτικό χάρτη και το… δώρο της κατακερματισμένης αντιπολίτευσης

17/06/2025 | 22:13
Featured

Σκληρή επίθεση από Σαμαρά – Καραμανλή : «Κίνδυνος να βρεθούμε σε κατάσταση ομηρίας από την Τουρκία», «Δεν είναι ήρεμα νερά, είναι τρικυμία εν κρανίω»

17/06/2025 | 21:13
HOT NEWS

Τι ανησυχεί περισσότερο την Κυβέρνηση για τη Μέση Ανατολή

17/06/2025 | 21:13
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ επιφυλάσσει ακόμη καλύτερες εκπλήξεις για το Ιράν, λέει ο πρέσβης του στις ΗΠΑ

17/06/2025 | 21:00
Featured

Παρέμβαση Τραμπ για Ιράν: Παραδοθείτε άνευ όρων, ξέρουμε πού κρύβεται ο Χαμενεΐ, η υπομονή μας εξαντλείται

17/06/2025 | 20:00
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν απαγορεύει στους αξιωματούχους τη χρήση συσκευών που συνδέονται στο internet

17/06/2025 | 20:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Ψηλά τα κρούσματα: 2.065 - 10 οι νεκροί, 139 διασωληνωμένοι


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • U.S. President Donald Trump boards Air Force One as he departs early from the G7 Leaders' Summit in the Rocky Mountain resort town of Kananaskis to return to Washington, at Calgary International Airport in Calgary, Alberta, Canada, June 16, 2025.  REUTERS/Kevin Lamarque

    Νέα «βόμβα» Τραμπ: «Δεν επιστρέφω στην Ουάσινγκτον για κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Ιράν – Είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από αυτό»

    886 shares
    Share 354 Tweet 222
  • Έρχονται μεγάλοι σεισμοί στην Ελλάδα – Οι περιοχές σε «κόκκινο συναγερμό» – Τι λένε σεισμολόγοι στο tilegrafimanews.gr

    832 shares
    Share 333 Tweet 208
  • IDF: Δεν θα σταματήσουμε αν δεν τελειώσουμε με τα πυρηνικά και τους βαλλιστικούς του Ιράν

    515 shares
    Share 206 Tweet 129
  • e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών από 16 έως 20 Ιουνίου – Ποιοι επαγγελματίες δεν θα χτίσουν σύνταξη άνω των 800 ευρώ

    515 shares
    Share 206 Tweet 129
  • Οι Τούρκοι μας παίρνουν Αιγαίο, Κρήτη και Κυκλάδες με χάρτες στην UNESCO – Δες τι ζητούν από την Ελλάδα και τι (δεν) κάνει η Ελλάδα

    504 shares
    Share 202 Tweet 126
  • Παρέμβαση Τραμπ για Ιράν: Παραδοθείτε άνευ όρων, ξέρουμε πού κρύβεται ο Χαμενεΐ, η υπομονή μας εξαντλείται

    467 shares
    Share 187 Tweet 117
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Οργή για το μωρό που κλείδωσαν οι γονείς στο μπαλκόνι – Σπαρακτικό βίντεο με το κλάμα του 11 μηνών βρέφους

    393 shares
    Share 157 Tweet 98
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch