Πέμπτη, 14 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Covid-19: Σχεδόν 50 χώρες έχουν ξεκινήσει την εκστρατεία εμβολιασμού

Newsroom από Newsroom
01/01/2021 15:00
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Covid-19: Σχεδόν έναν χρόνο μετά την πρώτη ειδοποίηση των κινεζικών αρχών προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για το ξέσπασμα του νέου κορονοϊού, περίπου 50 χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν ξεκινήσει την εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid-19.

Η Κίνα από το καλοκαίρι

Η Κίνα, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο SARS-Cov-2, ήταν η πρώτη χώρα που ξεκίνησε τους εμβολιασμούς το περασμένο καλοκαίρι, όταν κανένα εμβόλιο δεν είχε ακόμη εγκριθεί από επίσημες αρχές, εμβολιάζοντας κυρίως τις πιο εκτεθειμένες πληθυσμιακές ομάδες (εργαζόμενους και μαθητές που επισκέπτονται το εξωτερικό, εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης κλπ). Μέχρι σήμερα, σχεδόν πέντε εκατομμύρια Κινέζοι έχουν εμβολιαστεί, ενώ το Πεκίνο ενέκρινε σήμερα Πέμπτη την κυκλοφορία ενός πρώτου εμβολίου, που αναπτύχθηκε από την Sinopharm.

Η Ρωσία ακολούθησε στις 5 Δεκεμβρίου, αρχίζοντας να εμβολιάζει τις κατηγορίες πληθυσμού υψηλού κινδύνου με το εμβόλιο Sputnik V, που αναπτύχθηκε από το Εθνικό Κέντρο Ερευνών Επιδημιολογίας Gamaleya. Από τότε, αυτό το εμβόλιο έχει εγκριθεί κυρίως στη Λευκορωσία και την Αργεντινή, οι οποίες ξεκίνησαν την εκστρατεία εμβολιασμού τους την Τρίτη. Η Αλγερία σκοπεύει να ακολουθήσει τον Ιανουάριο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, πρώτη χώρα στη Δύση

Το Ηνωμένο Βασίλειο, παράλληλα, ήταν η πρώτη χώρα που ενέκρινε το εμβόλιο που παρασκεύασαν η αμερικανική φαρμακευτική βιομηχανία Pfizer και το γερμανικό εργαστήριο βιοτεχνολογίας BionNTech. Η εκστρατεία εμβολιασμού ξεκίνησε στη χώρα στις 8 Δεκεμβρίου και έως τις 27 Δεκεμβρίου σχεδόν 950.000 άνθρωποι είχαν ήδη λάβει την πρώτη από τις δύο δόσεις του εμβολίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα. Η χώρα είναι επίσης η πρώτη που ενέκρινε χθες Τετάρτη το εμβόλιο που ανέπτυξαν η εταιρεία AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Το εμβόλιο αυτό θα ξεκινήσει να χορηγείται σε Βρετανούς από τις 4 Ιανουαρίου.

Στη Δύση, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ άρχισαν να εμβολιάζουν στις 14 Δεκεμβρίου, η Ελβετία στις 23 του μήνα, η Σερβία στις 24, σχεδόν όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Νορβηγία την Κυριακή και η Ισλανδία την Τρίτη. Όλες τους με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.

Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς είναι επίσης οι πρώτες δύο χώρες που ενέκριναν το εμβόλιο της αμερικάνικης φαρμακευτικής εταιρείας Moderna, το οποίο ενδέχεται να εγκριθεί στις 6 Ιανουαρίου από την ΕΕ.

Περίπου 2,8 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη λάβει μια δόση του εμβολίου. Στην ΕΕ, που ξεκίνησε αργότερα τους εμβολιασμούς, η Γερμανία προπορεύεται σε εμβολιασμούς (πάνω από 130.000 σε πέντε ημέρες).

Το Ισραήλ σε αγώνα ταχύτητας

Στη Μέση Ανατολή, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν η πρώτη χώρα που ξεκίνησε στις 14 Δεκεμβρίου την εμβολιαστική εκστρατεία με δόσεις του κινεζικού Sinopharm να χορηγούνται στην πρωτεύουσα Αμπού Ντάμπι. Επίσης στα ΗΑΕ, το Ντουμπάι άρχισε να εμβολιάζει στις 23 Δεκεμβρίου με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.

Η Σαουδική Αραβία και το Μπαχρέιν ξεκίνησαν την εκστρατεία τους στις 17 Δεκεμβρίου, το Ισραήλ στις 19 Δεκεμβρίου, το Κατάρ στις 23, το Κουβέιτ στις 24, το Ομάν την περασμένη Κυριακή 27 του μήνα. Όλες αυτές οι χώρες χορηγούν μόνο το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech προς το παρόν, εκτός από το Μπαχρέιν όπου μαζί με το αμερικανικό-γερμανικό εμβόλιο χορηγείται αυτό της Sinopharm.

Το Ισραήλ, που έχει ξεκινήσει ένα αγώνα ταχύτητας για την ανοσοποίηση του 1/4 του πληθυσμού του σε ένα μήνα, έχει ήδη χορηγήσει σχεδόν 800.000 δόσεις. Το Μπαχρέιν σχεδόν 60.000 και το Ομάν πάνω από 3.000.

Η Τουρκία, εν τω μεταξύ, έλαβε δόσεις του κινεζικού εμβολίου της Sinovac και σκοπεύει να ξεκινήσει τους εμβολιασμούς στα μέσα Ιανουαρίου.

Στη Κεντρική και Λατινική Αμερική, το Μεξικό, η Χιλή και η Κόστα Ρίκα ήταν οι πρώτες χώρες που ξεκίνησαν να εμβολιάζουν τους πληθυσμούς τους στις 24 Δεκεμβρίου, με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.

Στην Ασία, η Σιγκαπούρη άρχισε να εμβολιάζει την Τετάρτη με το ίδιο εμβόλιο. Οι άλλες χώρες της ηπείρου δεν βιάζονται: Η Ινδία, η Ιαπωνία και η Ταϊβάν σκοπεύουν να ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους, οι Φιλιππίνες και το Πακιστάν θα περιμένουν το δεύτερο τρίμηνο, το Αφγανιστάν και η Ταϊλάνδη έως τα μέσα του 2021.

Στην υποσαχάρια Αφρική και την Ωκεανία, δεν έχει φτάσει η ώρα ακόμη για εμβολιασμούς. Πρωτοπόρος; Το Κονακρί, πρωτεύουσα της Γουινέας, όπου την Τετάρτη χορηγήθηκαν οι πρώτες 60 δόσεις του Sputnik V, πριν αποφασίσουν οι εκεί αρχές αν θα προχωρήσουν ή όχι σε μαζικούς εμβολιασμούς.

ΓΣ

Ετικέτες: Covid-19ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑεμβόλιοΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

13/08/2025 | 23:45
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Σεισμός LIVE: Δείτε TΩΡΑ πού έγινε σεισμός πριν από λίγο – Μέτρα προστασίας

09/08/2025 | 18:21
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/08/2025 | 00:15
HOT NEWS

ΟΡΕΣΤΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ – Τυχερό μου αστέρι

03/07/2025 | 00:13
Load More
Επόμενο Άρθρο

Άγιος Βασίλης: Ο Άγιος των φτωχών και ο Άγιος της Coca Cola


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Καίγεται μοναστήρι -Εκκενώνονται το Καραμανδάνειο νοσοκομείο και το Κωνσταντοπούλειο γηροκομείο στην Πάτρα – Μάχη με τις φλόγες σε Πρέβεζα, Ζάκυνθο και Χίο

    1258 shares
    Share 503 Tweet 315
  • Λένα Σαμαρά: Το πρώτο μήνυμα του Κώστα Σαμαρά μετά την κηδεία της αδελφής του – «Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου»

    353 shares
    Share 141 Tweet 88
  • Αστυνομικός παρέσυρε και σκότωσε πεζό στη Λούτσα – Οδηγούσε το ιδιωτικό του όχημα

    337 shares
    Share 135 Tweet 84
  • Καίγεται η Ελλάδα – Ζητήθηκε άμεση συνδρομή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας

    991 shares
    Share 396 Tweet 248
  • Χάος στην Κάτω Αχαΐα λόγω της μεγάλης φωτιάς – Μήνυμα του 112 για μαζική εκκένωση προς Πύργο

    229 shares
    Share 92 Tweet 57
  • Πύρινο μέτωπο στη Χίο: Ραγίζει καρδιές η φωτογραφία από τους εξαντλημένους πυροσβέστες

    205 shares
    Share 82 Tweet 51
  • Πώς η ελληνική πρεσβεία στο Λουξεμβούργο προχώρησε σε αναρτήσεις για τις συγκεντρώσεις για τη Γάζα – ΕΔΕ από το ΥΠΕΞ για το περιστατικό

    185 shares
    Share 74 Tweet 46
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch