Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Δένδιας από Καστοριά: Κίνητρα στους καλύτερους για τη στελέχωση των Ενόπλων Δυνάμεων

Newsroom από Newsroom
16/02/2026 17:00
Ενημερώθηκε: 16/02/2026 17:08:59
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
58
SHARES
124
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δένδιας: «Πρέπει από τα νέα παιδιά να κινητροδοτήσουμε τους καλύτερους προκειμένου να φορέσουν την έντιμη στολή του υπαξιωματικού και του αξιωματικού των ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων. Και έχουμε δημιουργήσει ένα ολιστικό πρόγραμμα για να βελτιώσουμε τη ζωή τους.

Ένα συνολικό πλαίσιο που θα επιτρέψει σε αυτούς τους ανθρώπους να εκτελέσουν το μεγάλο καθήκον. Το μεγάλο καθήκον να υπερασπίζουν την ασφάλεια και το επίπεδο ζωής όλων ημών των υπολοίπων, για να είναι στα σύνορα με την ήσυχη συνείδηση ότι η πατρίδα καταλαβαίνει τι προσφέρουν».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, χθες το βράδυ, Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του πολιτικού γραφείου της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, Μαρίας Αντωνίου, στην Καστοριά.

Αναφερόμενος στο πλαίσιο που δημιουργείται για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ. Δένδιας πρόσθεσε: «Εσείς εδώ στην Καστοριά μπορείτε να το καταλάβετε καλύτερα από καθέναν άλλον, γιατί και εσείς εδώ υπερασπίζετε σύνορα».

«Γιατί το γεγονός ότι αυτός ο ιερός τόπος ανήκει στην Ελλάδα, ότι από εδώ απ’ έξω υπάρχει ελληνική σημαία, ότι σε αυτό εδώ το έδρανο μιλάει Έλληνας υπουργός, δεν ήταν αυτονόητο κάποιες εκατονταετίες πριν. Δόθηκε μάχη για να είναι η Καστοριά ελληνική. Δόθηκε μάχη για να είναι η Μακεδονία ελληνική. Δόθηκε μάχη για να μιλάμε ελληνικά εδώ, δόθηκε μάχη για να χτυπούν οι καμπάνες εδώ» ανέλυσε.

«Για όλα αυτά, για όλες αυτές τις μάχες και το αίμα που χύθηκε στο παρελθόν, φίλες και φίλοι, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι. Είμαστε υποχρεωμένοι σε αυτούς που τις έδωσαν χθες, να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο» εξήγησε.

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι «είναι καλό οι νέες γενιές των Ελλήνων να θυμόνται τι έκαναν οι παλιότεροι».

Και συμπλήρωσε: «Για εμάς, τη Νέα Δημοκρατία, αυτό συνιστά εθνική υποχρέωση, γιατί εμείς είμαστε ένα κόμμα που κουβαλάει στην πλάτη μας την εθνική παράδοση».

«Αισθανόμαστε», ανέφερε, «ως εθνική υποχρέωση τη διάσωση της εθνικής μας ταυτότητας, την προβολή του εθνικού στοιχείου του Ελληνικού. Την παράδοσή μας, τη γλώσσα μας, τη θρησκεία μας, την Ορθοδοξία. Αυτά μας κάνουν να είμαστε αυτό που είμαστε. Η Νέα Δημοκρατία είναι το κα’ εξοχήν εθνικό κόμμα».

Για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τη νέα εποχή, είπε ότι «ζούμε σε καιρούς μετάβασης» και «έχουν αλλάξει όλα».

«Όλα. Ό,τι ξέρουμε, ό,τι ξέρετε για την άμυνα, πρέπει να αλλάξει. Ακριβώς για να συνεχίσουμε να μπορούμε να υπερασπίζουμε τις αρχές και τις αξίες που υπερασπίζαμε μέχρι σήμερα.

Ακριβώς για να μπορούμε να εκτελέσουμε το συνταγματικό καθήκον των Ενόπλων Δυνάμεων, που είναι η υπεράσπιση των γεωγραφικών και συνταγματικών ορίων του Ελληνισμού, η υπεράσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων, η υπεράσπιση τελικά όλου του αξιακού πλαισίου που πρεσβεύει και η Νέα Δημοκρατία» επισήμανε.

«Πρέπει αυτό που παλιά ήταν ένα αξιόμαχο σύνολο οπλικών συστημάτων και στελεχών, να το μετατρέψουμε τώρα, στην αρχή του 21ου αιώνα, σε μια μηχανή επεξεργασίας γνώσης και πληροφορίας. Ένα ολιστικό σύστημα που το έχουμε ονομάσει “Ασπίδα του Αχιλλέα” που είχε πέντε διαφορετικά επίπεδα. Πέντε επίπεδα έχει και η άμυνα της πατρίδας μας. Ένα επίπεδο στη στεριά, ένα επίπεδο στη θάλασσα, ένα επίπεδο στον αέρα Αυτά θα μου πείτε τα ξέρουμε. Ένα επίπεδο στο διάστημα όμως και ένα επίπεδο στον κυβερνοχώρο, αυτά που δεν είχαμε. Αυτά λοιπόν όλα μαζί πρέπει να τα φτιάξουμε και πρέπει να τα φτιάξουμε εκμεταλλευόμενοι και το τελευταίο λεπτό του ευρώ από το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου που μας εμπιστεύτηκε» ξεκαθάρισε.

Για την «Ατζέντα 2030», εξήγησε ότι αφορά «όχι μόνο την ολιστική προσέγγιση στην άμυνα της χώρας, αλλά και τη βελτίωση, τη μεγάλη βελτίωση, στο επιπέδου ζωής των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Γιατί για να έχουμε τους καλύτερους», συνέχισε, «γιατί χρειαζόμαστε τους καλύτερους, πρέπει να υπάρχει αντιπαροχή απέναντι σε αυτούς τους καλύτερους».

Για τη βελτίωση της καθημερινότητας των στελεχών, ο κ. Δένδιας εξήγησε ότι παρέχεται «δωρεάν κατοικία όταν τους μεταθέτουμε σε χώρο που δεν έχουν ιδία συμφέροντα και δεν έχουν επιλέξει, στήριξη της νέας στρατιωτικής οικογένειας με νέες μαιευτικές κλινικές, με βρεφονηπιακούς σταθμούς».

Και επιπλέον: «Στήριξη του καλαθιού του στρατιωτικού καλαθιού στα πρατήρια, ώστε να μπορούν μεσοσταθμικά να έχουν φτηνότερη πρόσβαση σε αγαθά. Στήριξη των απόστρατων, με δυνατότητα να βρουν άλλη δουλειά στην αγορά εργασίας, που σήμερα χρειάζεται ανθρώπους, αλλά επίσης όταν δεν μπορούν να υπηρετήσουν τον εαυτό τους, να υπάρχουν στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης».

Πηγή: skai.gr


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΔΕΝΔΙΑΣ

ΣχετικάΆρθρα

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Δένδιας από σύνοδο του ΝΑΤΟ: «Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Γκιουλέρ – Δεν είναι καν στις Βρυξέλλες»

13/02/2026 | 10:00
Featured

Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ: «Δεν μπορούσαμε να μη στηρίξουμε την Ουκρανία – Επιθυμούμε την αποκατάσταση των σχέσεων με τη Ρωσία»

10/02/2026 | 18:00
Featured

Δένδιας σε Τουρκία: «Δεν έχει λόγο να εκνευρίζεται με την άφιξη της φρεγάτας Kίμων – Αυτοί μας απειλούν, όχι εμείς»

16/01/2026 | 08:00
Featured

Δένδιας: Υποδεχόμαστε τον «Κίμωνα» την πρώτη ελληνική φρεγάτα Belharra, σύμβολο μιας νέας εποχής για το Πολεμικό Ναυτικό

15/01/2026 | 08:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΑΣΕΠ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: 2Κ/2026 με 856 Θέσεις ΔΕ – Τα «SOS» για σωστή αίτηση


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Έφυγε από τη ζωή η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής, Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη

    105 shares
    Share 42 Tweet 26
  • ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΓΡΟΤΩΝ – Έρχεται πακέτο έως 230 εκατ. ευρώ: ειδική βάμβακος, συνδεδεμένες  και εξισωτική- ΟΣΔΕ έως 27/2 

    78 shares
    Share 31 Tweet 20
  • ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ EXPRESS 17/02: Βαθύ χαμηλό 995 hPa φέρνει ραγδαίες καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμους και νέο κύμα σκόνης

    78 shares
    Share 31 Tweet 20
  • Ζελένσκι για Πούτιν: «Δεν του έχει μείνει πολύς χρόνος» – Πολιτικό θράσος, υγεία, Κρεμλίνο και το μήνυμα προς Δύση

    80 shares
    Share 32 Tweet 20
  • ΕΥΛΟΓΙΑ ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ – Νέα κρούσματα, 476.000 θανατώσεις και ασφυξία για τους κτηνοτρόφους

    71 shares
    Share 28 Tweet 18
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ 2026: Τι ισχύει με e-ΕΦΚΑ, 1.250€ Ακατάσχετο και Αναδρομικά έως 3.600€

    68 shares
    Share 27 Tweet 17
  • Δημοσκόπηση Alco: Πρωτιά για τη Νέα Δημοκρατία – Τι αισθάνονται οι πολίτες για τα κόμματα Αλέξη Τσίπρα και Μαρίας Καρυστιανού

    68 shares
    Share 27 Tweet 17
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch