Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική Featured

Δικηγόρος Ιωάννας Παλιοσπύρου: «Η κατηγορούμενη δεν παρέστη στο δικαστήριο γιατί ήθελε να αποφύγει την κατακραυγή»

TechTeam από TechTeam
16/09/2021 16:44
σε Featured, HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
51
SHARES
108
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ξεκίνησε η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι εναντίον της 35χρονης Ιωάννας Παλιοσπύρου τον Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα.

Ο συνήγορος της 36χρονης κατηγορούμενης, Σάκης Κεχαγιόγλου, ζήτησε ευνοϊκότερη κατηγορία για την Έφη Κακαράντζουλα. «Εκφράζουμε την προσωπική μας συμπάθεια στο θύμα αυτής της επιθέσεως. Η προσωπική και ανθρώπινη πλευρά της υπόθεσης δεν έχει σχέση με τα νομικά.

Θεωρώ υποχρέωση μου να εκφράσω στην κ. Παλιοσπύρου τη συμπάθειά μου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και θα βρίσκεται για πολλά χρόνια. Το τι θα πει η κατηγορούμενη για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, θα το πει στον οικείο δικονομικά χρόνο», ανέφερε ο Σάκης Κεχαγιόγλου. Ο δικηγόρος της κατηγορούμενης εξήγησε πως η 36χρονη ομολογεί την πράξη της αλλά ζητεί μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκουπούμενη σωματική βλάβη.

«Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο. Ως προς τα πραγματικά περαστικά έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία στον νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις.

Η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπουμενης σωματικής βλάβης», ανέφερε ο Σάκης Κεχαγιόγλου. Η δήλωση της κατηγορουμένης για την απουσία της από τη δίκη

Ο κατηγορούμενη με γραπτή δήλωση της έκανε γνωστή την πρόθεσή της να παρευρεθεί σε μεταγενέστερο στάδιο στη δικαστική αίθουσα ανέγνωσε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Στην εκφώνηση του ονόματός της, ο Σάκης Κεχαγιόγλου ανέφερε στο δικαστήριο ότι είναι απούσα.

Τότε, ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, ανέγνωσε τη γραπτή δήλωση της κατηγορουμένης από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται, στην οποία αναφερόταν: «Επιθυμώ να εκπροσωπηθώ από τους δικηγόρους μου. Σας δηλώνω ότι θα παρευρεθώ στη συνεχεία της διαδικασίας». Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας δήλωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, λόγω ηθικής βλάβης που υπέστη από την άδικη πράξη της κατηγορουμένης. Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 30 Σεπτεμβρίου.
Share this…

«Η κατηγορούμενη δεν παρέστη στο δικαστήριο καθώς ήθελε να αποφύγει την κατακραυγή», δήλωσε ο Απόστολος Λύτρας, ο οποίος είναι δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα τον Μάιο του 2020.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» και στην εκπομπή «Μπρα ντε Φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο Απόστολος Λύτρας τόνισε ότι η Ιωάννα θέλει να είναι παρούσα σε όλη τη διάρκεια της δίκης.

Ακόμα, ο δικηγόρος εκτίμησε ότι η δράστης μπορεί να έχει συνεργό ή συνεργούς, ενώ είπε πως συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας.

Όπως είπε αίσθησή του είναι πως η κατηγορούμενη δεν θα προσέλθει στις 30 Σεπτεμβρίου οπότε θα συνεχιστεί η δίκη.

Ολόκληρη τη συνέντευξη του Απόστολου Λύτρα στα «Παραπολιτικά 90,1»:

Ερωτηθείς γιατί δεν παρέστη η κατηγορούμενη στο δικαστήριο, ο δικηγόρος της Ιωάννας απάντησε: «Ήθελε να αποφύγει αυτή την κατακραυγή. Δεν είχε το θάρρος ούτε να έρθει να ακούσει γιατί κατηγορείται. Το σημαντικό ήταν ότι ο Εισαγγελέας ανάγνωσε το κατηγορητήριο. Δεν ήταν εκεί λοιπόν ούτε να ακούσει για ποιο πράγμα κατηγορείται. Η προσωπική μου άποψη μου είναι ότι επέδειξε πραγματικά σας λέω ασέβεια και προς τους δικαστές, και προς την κοινωνία και προς την Ιωάννα».

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι με τη συμπεριφορά της η κατηγορούμενη δείχνει ότι δεν έχει μετανιώσει, ο Απόστολος Λύτρας ανέφερε: «Εγώ αυτό αντιλαμβάνομαι και δεν είναι τι αντιλαμβάνομαι εγώ, το θέμα είναι αυτό αντιλαμβάνεται και η Ιωάννα».

Αναφορικά με την παρουσία της Ιωάννας στο δικαστήριο, σημείωσε: «Καταρχήν με το που ήρθε η Ιωάννα στο δικαστήριο η αλήθεια είναι ότι από τους συναδέλφους σας τρόμαξε. Ήταν λίγο άκομψος ο τρόπος που ήρθαν, βεβαία οι άνθρωποι ζήτησαν όλοι συγγνώμη. Από εκεί και μετά ένοιωσε στο τέλος μια ανακούφιση διότι ήταν η πρώτη φορά που συναντήθηκε με τόσο πολύ κόσμο και πήρε πραγματικά κουράγιο. Θέλει να είναι σε όλες τις διαδικασίες, θα είναι παντού».

«Ζήτησε η υπεράσπιση την μεταβολή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη βλάβη. Αυτό θεωρώ ότι δεν πρόκειται να συμβεί. Και να σας πω και κάτι καινούργιο, εγώ και οι συνεργάτες μου προμηθευτήκαμε αυτό το συγκεκριμένο καυστικό υγρό, δεν υπάρχει καμία συσκευασία που να μην γραφεί με μεγάλα γράμματα επάνω ότι προκαλεί θάνατο. Άρα λοιπόν όταν το παίρνει στα χέρια της η πρόθεση της ποια είναι; Είναι η ανθρωποκτονία κι όχι η σκοπούμενη σωματική βλάβη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς ποια είναι η αυστηρότερη ποινή που μπορεί να επιβληθεί, απάντησε: «Είναι τα 15 χρόνια κάθειρξη αλλά η πραγματική έκτιση της ποινής είναι 3/5 και τέλος πάντων με έναν συνδυασμό περίπου το 1/3 ας υπολογίσουμε λοιπόν ότι θα είναι 5 χρόνια. Έντιμος πρότερος βιος δεν υπάρχει μόνο και μόνο που την παρακολουθούσε για έναν ολόκληρο χρόνο».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι υπάρχουν συνένοχοι, σημείωσε: «Εγώ θεωρώ ότι έχει σύνεργο ο οποίος την προμήθευσε με το συγκεκριμένο καυστικό υγρό. Μπορεί να είναι και συνεργός και συνεργοί. Η άποψη μου είναι ότι είχε μια βοήθεια διότι έκανε παρακολουθήσεις και η αλλαγή των μπαταριών γινόταν σε τέτοια τακτικά διαστήματα που δεν θα μπορούσε να πηγαίνει μόνο αυτή. Ξέρω από την Αστυνομία ότι οι έρευνες δεν έχουν σταματήσει σε αυτό το κομμάτι. Από εκεί και μετά θα βοηθηθεί και το δικαστήριο με τη διαδικασία να δει αν μπορεί να βρεθεί κάποιο στοιχείο».

«30 Σεπτεμβρίου συνεχίζεται η δίκη. Η αίσθηση μου είναι ότι πάλι δεν θα έρθει η κατηγορουμένη», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ετικέτες: δικηγόροςΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΙΩΑΝΝΑΙωάννας Παλιοσπύρου
Προηγούμενο Άρθρο

Βόρεια Μακεδονία: Δεύτερη ομάδα με Αφγανούς πρόσφυγες έφθασε στα Σκόπια

Επόμενο Άρθρο

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η σιωπή Μητσοτάκη επικροτεί τη φασιστική αποκάλυψη ονομάτων νηπίων από τον Μπογδάνο»

ΣχετικάΆρθρα

Featured

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! το TILEGRAFIMANEWS.GR εύχεται σε όλους ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

20/04/2025 | 03:55
HOT NEWS

Μεγάλη Πέμπτη: Σήμερον κρεμάται επί ξύλου -Μεγάλη Παρασκευή: Τα εγκώμια της Παναγίας

17/04/2025 | 21:40
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Σήμερα, 1η Απριλίου 2025, οι σημαντικότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο 

01/04/2025 | 13:00
Featured

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας – Κυριακή 30 Μαρτίου 2025

30/03/2025 | 14:34
HOT NEWS

Το αγαπημένο Παστίτσιο

30/03/2025 | 14:16
Featured

Ανασχηματισμός 2025 – Η νέα κυβέρνηση

14/03/2025 | 22:55
HOT NEWS

Άλιμος: Σοκάρει ο 17χρονος που δέχτηκε επίθεση από ληστές – «Μου έβαλαν μαχαίρι στον λαιμό»

03/03/2025 | 09:00
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/03/2025 | 23:50
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η σιωπή Μητσοτάκη επικροτεί τη φασιστική αποκάλυψη ονομάτων νηπίων από τον Μπογδάνο»


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Πού αναμένονται βροχές τις επόμενες ώρες

    926 shares
    Share 370 Tweet 232
  • Σεισμός αισθητός στην Αθήνα – Φόβοι για μεγάλο σεισμό λόγω Τουρκίας

    646 shares
    Share 258 Tweet 162
  • Θρήνος στου Ρέντη: Το δεύτερο παιδί της οικογένειας χάνει τη ζωή του σε τροχαίο – Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες

    545 shares
    Share 218 Tweet 136
  • ΟΣΔΕ 2025: Ποιες καλλιέργειες παίρνουν πριμ – Όλες οι πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ μέχρι Αύγουστο για τους αγρότες 

    335 shares
    Share 134 Tweet 84
  • Ο Ζελένσκι στο σταυροδρόμι της ιστορίας: Το δίλημμα των εδαφικών παραχωρήσεων και η πίεση Τραμπ

    278 shares
    Share 111 Tweet 70
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ 2025: Ποιοι θα πάρουν έως 16.835 ευρώ-Οδηγός πληρωμών και παγίδες σε εκκρεμείς συντάξεις

    234 shares
    Share 94 Tweet 59
  • Καιρός αύριο: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα – Που θα βρέξει

    227 shares
    Share 91 Tweet 57
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch