Τσιόδρας: Για το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης και την επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα μίλησε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Real News» και στον Γιώργο Σιαδήμα.
«Στην αρχή της νέας θητείας της, η κυβέρνηση, παρά τις φυσικές καταστροφές που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το καλοκαίρι, έχει ξεκινήσει με μεταρρυθμιστική ορμή. Η επιστολική ψήφος οι αλλαγές στη Δικαιοσύνη στον τρόπο επιλογής των διοικήσεων στο Δημόσιο στην εκπαίδευση είναι σημαντικές τομές», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.
«Το φορολογικό νομοσχέδιο συγκροτεί μια αποφασιστική και ουσιώδη παρέμβαση σε αυτή την κατεύθυνση. Ενα μέρος των 3 δισ. ευρώ που υπολογίζουμε ότι θα μπουν στα κρατικά ταμεία -για να κατευθυνθούν στην Υγεία και στην Παιδεία- αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες», συνέχισε ο κ. Τσιόδρας. «Η κυβέρνηση πήρε την εντολή να πολεμήσει τις παθογένειες και να πάει την Ελλάδα μπροστά. Μεταρρύθμιση που να ικανοποιεί τους πάντες δεν υπάρχει», υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας.
Σε ό,τι αφορά τη θεσμοθέτηση της επιστολικής ψήφου για τις ευρωεκλογές, ο κ. Τσιόδρας επισήμανε ότι «αποτελεί μια μεγάλη μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία. Πρόκειται, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για μια “ιστορική τομή”. Η επιστολική ψήφος θα επιτρέψει να συμμετέχουν στις εκλογές εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που υπό άλλες συνθήκες δεν θα συμμετείχαν».
Μιλώντας για την επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Αθήνα, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως «ύστερα από πολύμηνη ηρεμία στο Αιγαίο και σοβαρή δουλειά για την ανάπτυξη διαύλων επικοινωνίας, θα υποδεχθούμε τον πρόεδρο Ερντογάν στην Αθήνα με ειλικρινή διάθεση συνεργασίας, με επίγνωση των διαφορών μας και σε ζητήματα διεθνούς πολιτικής, όπως η τρέχουσα κρίση στη Μέση Ανατολή, αλλά και με την αυτοπεποίθηση που μας δίνει η εξαιρετικά αναβαθμισμένη διπλωματική και αμυντική ισχύς της χώρας μας».
«Είναι σαφές ότι θέματα εθνικής κυριαρχίας δεν συζητάμε», τόνισε ο κ. Τσιόδρας, σημειώνοντας ότι «η προσοχή μας βρίσκεται στα λεγόμενα ζητήματα θετικής ατζέντας και στη διαμόρφωση μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης».
«Ελπίζουμε ότι η συνάντηση θα αποτελέσει το επόμενο βήμα στο θετικό κλίμα που έχει οικοδομηθεί μετά τη συνάντηση στο Βίλνιους. Εφόσον το καλό κλίμα συνεχιστεί και οι συνθήκες ωριμάσουν, τότε θα είναι η ώρα να συζητηθεί και η διαφορά μας, που μπορεί να οδηγηθεί στο Διεθνές Δικαστήριο – δηλαδή η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ», συνέχισε ο κ. Τσιόδρας.
«Μια τόσο συνθέτη προσπάθεια προσέγγισης προϋποθέτει την έμπρακτη ειλικρίνεια σε κάθε φάση της. Οπως έχουμε πει, προσερχόμαστε με καλή πίστη και, σε κάθε περίπτωση, είμαστε διπλωματικά πολύ καλά προετοιμασμένοι», επισήμανε ο κ. Τσιόδρας.