Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική HOT NEWS

Δημοσκόπηση Mega: Στις 12 μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

TechTeam από TechTeam
21/01/2022 15:09
σε HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
53
SHARES
112
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

 

Μεγάλη η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με ένα όμως ενισχυμένο ΠΑΣΟΚ

Η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση αλλά και ο φόβος των πολιτών για την ακρίβεια που ήδη κλονίζει τα νοικοκυριά, λειτουργούν ως καταλύτες των πολιτικών εξελίξεων.

Το ενδιαφέρον της νέας δημοσκόπησης είναι ότι κανένα από τα τρία πρώτα κόμματα δεν χάνει ποσοστά, αντίθετα ενισχύονται, κάτι που σημαίνει ότι παίρνουν δυνάμεις από τη δεξαμενή των αναποφάσιστων.

Ισως γιατί οι πολίτες «βλέπουν» ότι οι εκλογές πλησιάζουν και παίρνουν πιο ξεκάθαρη πολιτική τοποθέτηση και συσπειρώνονται και οι οπαδοί των κομμάτων.

Ετσι, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία παίρνει ποσοστό 29,1%, ενισχυμένη κατά 1,6 μονάδες από τον Δεκέμβριο (27,5%). Δεύτερος έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,6% από 18,1%, κερδίζει δηλαδή 1,5 μονάδα.

Η κυριαρχία της ΝΔ είναι ακόμη αδιαμφισβήτητη, αν και έχει δύο σοβαρά «βαρίδια». Τη διαχείριση της πανδημίας και τις εξελίξεις στην οικονομία με την ακρίβεια να τρώει τα εισοδήματα.

Η διαφορά των δύο κομμάτων είναι κάτω από τις 10 μονάδες, και συγκεκριμένα 9,5%.

Ποσοστό 15% από 14,6% τον Δεκέμβριο λαμβάνει το Κίνημα Αλλαγής, κερδίζει μόλις 0,4% μονάδες δηλαδή, κάτι που ίσως δείχνει ότι η δύναμη του κόμματος κινείται σε αυτό το επίπεδο. Είναι όμως, η μεγάλη αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό διότι με την ορμή της αλλαγής ηγεσίας, το ΚΙΝΑΛ «κλέβει» ψηφοφόρους και από την Κεντροαριστερά και από το Κέντρο.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με 4,4%, από 4,7%, ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 4,1% (4,4% τον Δεκέμβριο), το Μέρα25 με 3,3% (2,9%) και η Δημιουργία Ξανά με 1,2% (1%) και οι Ελληνες για την Πατρίδα με 1,5%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 10,5%.

Παρατηρώντας την πρόθεση ψήφου όσων δηλώνουν υπέρ του ΚΙΝΑΛ βλέπει κανείς ότι το 27,8% προέρχεται από το χώρο της Κεντροαριστεράς ενώ το 29,5% από (από 26,9%) το χώρο του κέντρου. Μια δεξαμενή ψηφοφόρων δηλαδή που ενδιαφέρει άμεσα και τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΙΝΑΛ φαίνεται να διεμβολίζει τα δύο κόμματα στο χώρο αυτό, προκαλώντας ανησυχία σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου.

Ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία για την εκτίμηση ψήφου. Η Νέα Δημοκρατία παίρνει ποσοστό 36%, 3,9 μονάδες κάτω από το ποσοστό των τελευταίων εκλογών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ποσοστό 24,2%, από 31,5% στις εκλογές, επομένως η διαφορά των δύο κομμάτων στην εκτίμηση ψήφου είναι στις 11,8 μονάδες.

Η έκπληξη γίνεται φυσικά από το ΚΙΝΑΛ το οποίο ανεβαίνει στο 18,5% από 8,1% στις εκλογές. Μάλιστα, ένα 49% λέει ότι θα μπορούσε να ψηφίσει ΚΙΝΑΛ, όταν για τη ΝΔ είναι 46% και για τον ΣΥΡΙΖΑ 35%.

Στο 5,4% είναι το ΚΚΕ, στο 5% με αύξηση 1,3 μονάδες η Ελληνική Λύση, στο 4,1% το Μέρα25, στο 1,5% η Δημιουργία Ξανά και στο 1,9% οι Ελληνες για την Ελλάδα του Ηλία Κασιδιάρη.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Κ. Μητσοτάκης με 36%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 16% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 8%.

Η κατάσταση της χώρας
Ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία για το πώς βλέπουν οι Ελληνες την κατάσταση της χώρας και κυρίως ποια προβλήματα τους απασχολούν. Και θα έπρεπε να προκαλέσουν ανησυχία στην κυβέρνηση η οποία διαχειρίζεται τα προβλήματα αυτά.

Το 53% (μεγαλύτερο ποσοστό τους τελευταίους μήνες) εκτιμά ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση. Και το 39% προς τη σωστή.

Επίσης, 41% λέει ότι η προσωπική του κατάσταση σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν είναι ίδια, αλλά το 39% ότι είναι χειρότερη και το 20% σε καλύτερη.

Η πανδημία του κορωνοϊού και η ιατρική περίθαλψη είναι το βασικό πρόβλημα των Ελλήνων, σε ποσοστό 34%, αλλά με μια κάμψη 2 μονάδων.

Ανοδο δύο μονάδων, στο 32% από 30% παίρνει η οικονομία/ακρίβεια, γεγονός που δείχνει την ανησυχία που επικρατεί για την τσέπη του Ελληνα.

Ακολουθεί η ανεργία με 9%, οι πολιτικοί και το πολιτικό σύστημα με 5%, το προσφυγικό δε ως πρόβλημα βρίσκεται στο τέλος με 3%.

Εξι στους 10 πολίτες (62%) απαντούν στη δημοσκόπηση ότι τα χειρότερα με την πανδημία τα έχουμε αφήσει πίσω ενώ το 30% ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας, ένα ποσοστό αρκετά υψηλό.

Αξιολόγηση
Το έργο της κυβέρνησης γενικά κρίνεται θετικά σε ποσοστό 40% και αρνητικά για το 54%. Θετική άποψη για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει μόλις το 16% και αρνητική το 76%.

Οι πολίτες σε ποσοστό 44% αξιολογούν θετικά τον πρωθυπουργό και αρνητικά το 52%.

Θετικά κρίνεται ο Αλέξης Τσίπρας σε ποσοστό 21% και αρνητικά από 7 στους 10 ερωτηθέντες (72%).

«Βαρίδι» για την κυβέρνηση είναι η διαχείριση του κορωνοϊού καθώς το 56% έχει μάλλον αρνητικές εντυπώσεις ενώ το 33% έχει μάλλον θετικές.

Στο μέτωπο της οικονομίας είναι επίσης δύσκολα τα πράγματα για την κυβέρνηση. 6 στους 10 πολίτες (61%) κρίνουν αρνητικά το έργο της κυβέρνησης και μόλις 27% έχει μάλλον θετικές εντυπώσεις.

Ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στο -32 και είναι ο χαμηλότερος από τον περασμένο Οκτώβριο.

 


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: δημοσκόπησηΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

19/02/2026 | 23:45
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ κατά ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα – Τι γράφουν τα διεθνή μέσα για τους νέους περιορισμούς και την ενεργειακή σύγκρουση

11/02/2026 | 21:00
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/02/2026 | 23:55
Featured

ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ, ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ «Ελλάδα-Κατάρ» – Το πολιτικό μήνυμα που αναταράσσει το σκηνικό

30/01/2026 | 13:27
Load More
Επόμενο Άρθρο

Άγιον Όρος: «Πόλεμος» μεταξύ εμβολιασμένων και αρνητών


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Επεισόδια στη Νίκαια: Κινδύνευσε ο Άδωνις Γεωργιάδης – Πολιτική σύγκρουση για τη βία στα νοσοκομεία

    70 shares
    Share 28 Tweet 18
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ: 60 εκατ. € μέχρι το Πάσχα – 26 Φεβρουαρίου πληρώνει ο ΕΛΓΑ ζημιές 2025, διορθώσεις Monitoring έως 27/2

    66 shares
    Share 26 Tweet 17
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-Συντάξεις Μαρτίου 2026: Λάθος 110€ στις χηρείας, πληρωμές 24–26/2 και προειδοποίηση για απάτες

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
  • ΑΣΕΠ 2026: 800 νέες ερωτήσεις, 510 θέσεις σε νοσοκομεία και νέες προκηρύξεις – Όλα όσα αλλάζουν στις προσλήψεις

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
  • ΔΥΠΑ 2026: 12 Μήνες 100% Επιδότηση Μισθού και 400€ Μπόνους – Ποιοι Μπαίνουν Άμεσα στο Πρόγραμμα

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Έκτακτο – ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: 48 ώρες καταιγίδες και χαλάζι – Πότε «χτυπά» η κακοκαιρία την Αττική και ποιες περιοχές κινδυνεύουν

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
  • e-ΕΦΚΑ: Καταβολή αναδρομικών ποσών σε 7.926 συνταξιούχους

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch