Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Δολοφονία Έλληνα πρέσβη: Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις

Newsroom από Newsroom
02/01/2017 09:41
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δολοφονία Έλληνα πρέσβη: Οι τελευταίες εξελίξεις

Με καταιγιστικούς ρυθμούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας οι αποκαλύψεις σχετικά με τη δολοφονία του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη. Το έγκλημα τελικά δεν ήταν τόσο… τέλειο όσο ήθελε η σύζυγος του πρέσβη Φρανσουάζ Σίλβα ντε Ολιβέιρα και ο εραστής της Sérgio Gomes Moreira Filho. Τα βραζιλιάνικα μέσα επικαλούμενα πηγές της Αστυνομίας είναι σαφή: Η δολοφονία του άτυχου Κυριάκου Αμοιρίδη έγινε για να ζήσουν τον έρωτά τους η σύζυγός του με τον εραστή της!

Την ώρα, λοιπόν, που η 40χρονη Φρανσουάζ έχει ήδη προφυλακιστεί στις φυλακές του Gericinó νέες πληροφορίες για τη στυγνή δολοφονία του Έλληνα πρέσβη έρχονται να προστεθούν στην ιστορία που σόκαρε Ελλάδα και Βραζιλία.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά ο δολοφόνος του Αμοιρίδη ταξίδεψε 300 χιλιόμετρα μέχρι να βρει πού θα ξεφορτωθεί το πτώμα. Οδηγούσε επί 24 ώρες φτάνοντας μέχρι και την ορεινή πόλη Nova Friburgo, αλλά τελικά επέστρεψε στη Nova Iguacu όπου και βρέθηκε εγκαταλελειμμένο το αυτοκίνητο του Έλληνα πρέσβη.

Επίσης, η Αστυνομία φαίνεται πως δεν έχει καμία αμφιβολία για τη συμμετοχή της Φρανσουάζ στο έγκλημα παρά το γεγονός ότι εκείνη φαίνεται να ήταν σίγουρη πως θα τη γλίτωνε φορτώνοντάς τα όλα στον 29χρονο εραστή της.

«Τον στραγγάλισα, ήμουν σε αυτοάμυνα»

Αυτό που υποστηρίζει εν τω μεταξύ ο 29χρονος είναι πως βρισκόταν σε αυτοάμυνα και τίποτα δεν ήταν προμελετημένο. Όπως χαρακτηριστικά κατέθεσε ο Sérgio Gomes Moreira Filho, την περασμένη Δευτέρα πήγε στο σπίτι για να μιλήσει με τον πρέσβη και να του ζητήσει να μην κακοποιεί τη γυναίκα του. «Τίποτε δεν ήταν προμελετημένο, τον σκότωσα σε αυτοάμυνα και κάλεσα τον ξάδερφό μου ως μάρτυρα» είπε στους αστυνομικούς.

Ωστόσο κατέθεσε πως τα πράγματα… ξέφυγαν, με τους δύο άνδρες να πιάνονται στα χέρια και τελικά να μην έχει άλλη επιλογή από το να τον σκοτώσει, στραγγαλίζοντάς τον.

Όταν συνειδητοποίησε, απελπισμένος, ότι σκότωσε τον Αμοιρίδη, ζήτησε από τον ανιψιό του να τον βοηθήσει να κρύψει το πτώμα και έφυγαν από το συγκρότημα κουβαλώντας το μέσα σε ένα χαλί.

Ο ίδιος ο ανιψιός όμως που επίσης έχει συλληφθεί «έκαψε» το παράνομο ζευγάρι λέγοντας ότι μία ημέρα πριν είχαν συναντηθεί και οι τρεις με την 40χρονη Βραζιλιάνα να του έταξε 23.000 ευρώ αν βοηθούσε στη δολοφονία του άντρα της.

[irp posts=”97450″ name=”Η στιγμή που ο δολοφόνος μεταφέρει το πτώμα του Έλληνα πρέσβη (ΒΙΝΤΕΟ)”]

Φρανσουάζ: «Δεν φταίω εγώ, ο εραστής μου ζήλευε τον Αμοιρίδη»

Την ίδια ώρα μπορεί τα στοιχεία να είναι εις βάρος της, αλλά η σύζυγος του Κυριάκου Αμοιρίδη αρνείται κάθε συμμετοχή στη δολοφονία του Ελληνα πρεσβευτή στη Βραζιλία.

Με δάκρυα στα μάτια, όπως μεταδίδουν τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ, η 40χρονη Φρανσουάζ λέει ότι δεν έχει καμία σχέση με το έγκλημα και ότι για όλα φταίει ο εραστής της. Μάλιστα και εκείνος από την πλευρά του, παίρνει πάνω του όλη την ευθύνη λέγοντας ότι η γυναίκα δεν γνώριζε τίποτε.

Στους αστυνομικούς η Φρανσουάζ δήλωσε ότι γνώρισε τον Σέρτζιο πριν 6 μήνες μέσα στο σπίτι όπου έγινε το έγκλημα καθώς ήταν υπεύθυνος για το σύστημα ασφαλείας και συναγερμού. Σχεδόν αμέσως δημιούργησαν ερωτικό δεσμό και μάλιστα επειδή εκείνος μπαινοέβγαινε με ευκολία στην οικία, λόγω επαγγέλματος, δεν ήταν λίγες οι φορές που έκαναν σεξ ενώ στο διπλανό δωμάτιο κοιμόταν ο Αμοιρίδης! Οπως είπε η γυναίκα, ο Σέρτζιο ζήλευε πολύ όταν την έβλεπε με τον πρέσβη και αυτό ήταν που κατά τη γνώμη της όπλισε το χέρι του. Για τον Ελληνα σύντροφό της, μίλησε με τα χειρότερα λόγια, τονίζοντας ότι ήταν μονίμως μεθυσμένος και την κακοποιούσε τόσο λεκτικά, όσο και σωματικά.

https://www.youtube.com/watch?v=QnxchxsrO-0

Πώς έγινε η δολοφονία

Οπως προκύπτει από τις καταθέσεις, την περασμένη Δευτέρα η Φρανσουάζ είχε φύγει από το σπίτι με την 10χρονη κόρη της για έχει άλλοθι. Ο αστυνομικός μπήκε μέσα για να δολοφονήσει τον πρέσβη, ενώ ο ανιψιός του κρατούσε τσίλιες.

Οταν η Φρανσουάζ υπέθεσε ότι ο άντρας της θα ήταν πλέον νεκρός επέστρεψε στο σπίτι μαζί με το παιδί! Εβαλε το κοριτσάκι για ύπνο και στη συνέχεια πήγε να μπει στο σαλόνι, αλλά δίστασε γιατί φοβόταν να δει το πτώμα, έτσι κατευθύνθηκε προς τα υπνοδωμάτια. Ο εραστής της ανέλαβε να τυλίξει το πτώμα σε σεντόνι και να το απομακρύνει.

Η βραζιλιάνικη εφημερίδα «Jornal National» δημοσίευσε υλικό από τις κάμερες έξω από το σπίτι του πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη.

Στο βίντεο φαίνεται ο εραστής Sérgio Gomes Moreira Filho μαζί με τον ανιψιό του Eduardo Moreira de Melo να μπαίνουν στο σπίτι, όπου λίγο μετά έγινε το αποτρόπαιο έγκλημα. Η μέρα είναι Δευτέρα και το ρολόι δείχνει 19:53. Στο βίντεο διακρίνονται οι δύο άντρες έξω από το εξοχικό του ζεύγους να περιμένουν περίπου μία ώρα πριν μπουν.

Αφού μπουν, μένουν μέσα τρεις ώρες και στη συνέχεια ο Sergio φεύγει μόνος με αυτοκίνητο και επιστρέφει με τα πόδια. Αργότερα και συγκεκριμένα στις 03.20 τα ξημερώματα, σύμφωνα με την αστυνομία, οι συνεργοί απομακρύνουν το πτώμα του πρέσβη.

 

 

 

 

Ετικέτες: αποκαλύψειςΒραζιλίαδολοφονίαΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΣΒΗΣΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣΝΕΑσύζυγος

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Αποκλειστικό: Ο Επίσκοπος Θεσπιών Παύλος επικρατέστερος για τη Μητρόπολη Κορίνθου

15/09/2025 | 16:00
HOT NEWS

Τύρναβος: Το παρασκήνιο πίσω από την αιματηρή επίθεση του 88χρονου – Μαρτυρίες για την «τοξική σχέση» που οδήγησε στο κακό

08/09/2025 | 17:00
Featured

Δολοφονήθηκε ο πρώην πρόεδρος της ουκρανικής βουλής Παρούμπι: «Φρικτός φόνος» λέει ο Ζελένσκι

30/08/2025 | 18:00
Featured

Μητσοτάκης: Είμαι συγκλονισμένος – Υπηρέτησε άξια τη χώρα, την ιδιαίτερη πατρίδα του και την παράταξη

21/08/2025 | 16:46
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΗΠΑ: Δεν γνωρίζαμε τίποτα για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Αποκλειστικό: Ο Αντώνης Σαμαράς ανακοινώνει νέο κόμμα τον Οκτώβριο – Στήριξη από τον Κώστα Καραμανλή και δυναμική 9%-13%

    431 shares
    Share 172 Tweet 108
  • Χάος σε μεγάλα αεροδρόμια σε Βερολίνο, Βρυξέλλες και στο Χίθροου λόγω κυβερνοεπιθέσεων

    245 shares
    Share 98 Tweet 61
  • Παρέμβαση Τραμπ για τη μη έκδοση διαβατηρίων σε τρανσέξουαλ

    183 shares
    Share 73 Tweet 46
  • Τροχαίο στη Βουλιαγμένης: Καρέ-καρέ η στιγμή που το ΙΧ του 21χρονου «καρφώνεται» στη 64χρονη

    283 shares
    Share 113 Tweet 71
  • Τροχαίο-σοκ στη Βουλιαγμένης: Η στιγμή της θανατηφόρας καραμπόλας και οι έρευνες για τα αίτια

    531 shares
    Share 212 Tweet 133
  • Καιρός: Θυελλώδεις βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα – Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν στις 25 Σεπτεμβρίου: «Σημαντική συμφωνία για τα F-16, συζήτηση και για τα F-35»

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch