Παρασκευή, 15 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Ντροπή: Βεβήλωσαν Εκκλησία στην Κρήτη και αφόδευσαν πάνω στις Εικόνες (ΦΩΤΟ)

Newsroom από Newsroom
12/07/2016 12:36
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Άγνωστοι βεβήλωσαν το ξωκκλήσι της Αγίας Πελαγίας (16ου-17ου αιώνα), δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο των Γουρνιών Ιεράπετρας τον οποίο επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες επισκέπτες.

Οι άγνωστοι, μπήκαν από την ανασφάλιστη είσοδο της μικροσκοπικής εκκλησίας αφόδευσαν πάνω στην Αγία Τράπεζα, έσπασαν το μάρμαρο της, πέταξαν τα μανουάλια και τα εικονίσματα στο πάτωμα σπάζοντας ορισμένα από αυτά και στη συνέχεια, πιθανότατα με τα χέρια, πασάλειψαν με τα περιττώματα τους τα πρόσωπα των Αγίων καταστρέφοντας παλιές εικόνες που χρονολογούνται από το 1930.

«Ενημερωθήκαμε από την Αστυνομία για την βεβήλωση της Αγίας Πελαγίας στην ενορία της Παχιάς Άμμου, έχομε συγκλονιστεί από τις εικόνες που είδαμε και προσπαθούμε να δώσουμε μια εξήγηση για ότι έχει συμβεί. Από το μυαλό μας περνούν διάφορα ενδεχόμενα, αλλά δεν έχομε επαρκή στοιχεία για να πούμε οτιδήποτε. Τα τελευταία χρόνια πάντως είχαμε αναάλογα περιστατικά σε εκκλησίες στη Νίδα, στις Ποταμιές Πεδιάδος και στο Ορεινό Ιεράπετρας», είπε στη Νέα Κρήτη ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας αρχιμανδρίτης Κύριλλος Διαμαντάκης.

«Ένας αστυνομικός που διαμένει στην Παχιά Άμμο ειδοποιήθηκε νωρίς το πρωί από κάποιον κάτοικο του χωριού για την βεβήλωση που είχε υποστεί η Αγία Πελαγία. Ήρθαμε αμέσως είδαμε την απερίγραπτη κατάσταση που βλέπετε κι εσείς, κάναμε τη σχετική καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας και περιμένουμε από την Αστυνομική έρευνα να ρίξει φώς στην υπόθεση.

Πριν από 10 μέρες είχαμε ένα άλλο μικρότερης σημασίας περιστατικό στην Αγία Φωτεινή της ενορίας Παχιάς Άμμου, όταν βρήκαμε δυο μπουκάλια νάμα σπασμένα πάνω στην Αγία Τράπεζα, χωρίς να μπορούμε να βρούμε ποιος και γιατί το έκανε», είπε ο εφημέριος της Παχιάς Άμμου ηγούμενος της Μονής Φανερωμένης πατέρας Παϊσιος.

Στην Αγία Πελαγία την ώρα της δημοσιογραφικής έρευνας, καταφτάνουν δυο γυναίκες και ένας νεαρός από την Παχιά Άμμο με τα απαραίτητα καθαριστικά για ξεκινήσουν την άμεση αποκατάσταση του εσωτερικού του ναού.

«Το μάθαμε πριν από λίγη ώρα και ήρθαμε αμέσως να καθαρίσουμε το ξωκκλήσι μας από τις ακαθαρσίες που άφησαν οι βέβηλοι. Δεν υπάρχει κάποια λογική εξήγηση σε αυτό που έχει γίνει. Εκτιμώ ότι οι δράστες δεν είχαν σώας τα φρένας», είπε στη Νέα Κρήτη η κ. Γεωργία.

«Έχουμε μείνει άφωνοι από την κατάσταση στην οποία βρήκαμε το μικρό μας εκκλησάκι. Δεν πάει το μυαλό μας σε καμιά λογική εξήγηση. Οι δράστες δεν μπορεί να είναι καλά στα μυαλά τους. Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο», πρόσθεσε η κ. Μαίρη.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου και το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας, έχουν ξεκινήσει ήδη τις έρευνες για να βρούν τους δράστες της βεβήλωσης της Αγίας Πελαγίας.

«Μόλις ενημερώθηκα για το συμβάν σήμερα νωρίς το πρωί κάλεσα την Αστυνομία η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα και ξεκίνησε τις έρευνες στο εσωτερικό και τον εξωτερικό χώρο της Αγίας Πελαγίας. Οι κάτοικοι της Παχιάς Άμμου είναι ανάστατοι και ζητούν να μάθουν ποιοι και για ποιο λόγο έκαναν αυτά τα αίσχη. Αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα, πρέπει να βρεθούν και να λογοδοτήσουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παχιάς Άμμου κ. Γιώργος Ραπάνης.

Οι τελευταίες περιπτώσεις κλοπής εικόνων μεγάλης αξίας από ιερούς ναούς και ξωκκλήσια καθώς και η βεβήλωση κάποιων από αυτά τα ξωκκλήσια, έχουν θορυβήσει την τοπική εκκλησία, η οποία από τη μια αναζητά τρόπους να προστατέψει τα θρησκευτικά της κειμήλια, και από την άλλη προσπαθεί να δώσει κάποιες απαντήσεις στους πιστούς, που ρωτούν με αγωνία να μάθουν τα αίτια αυτών απάνθρωπων συμπεριφορών, για τις οποίες δεν μπορούν να δώσουν και οι ίδιοι κάποια λογική ερμηνεία.

Κάποια στοιχεία και κάποια σύμβολα ωστόσο που βρέθηκαν στην Αγία Πελαγία από τους άνδρες της Ασφάλειας Ιεράπετρας, οδηγούν τις έρευνες σε κάποιες κατευθύνσεις, όπου για να στραφούν οι αστυνομικοί και για να αποδώσει η έρευνα τους, θα χρειαστεί η συνδρομή των κατοίκων και των επισκεπτών της Παχιάς Άμμου, οι οποίοι είδαν ενδεχομένως το περασμένο Σαββατοκύριακο τους δράστες να κινούνται ύποπτα στην περιοχή των Γουρνιών.

Το προηγούμενο κρούσμα ήταν στις 7 Ιουνίου στο εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής «Σπηλιώτισσα», στο Παλαιόκαστρο του Δημου Μαλεβιζίου, όπου οι δράστες γέμισαν τους τοίχους με συνθήματα κατά της χριστιανικής θρησκείας, γραμμένα με κάρβουνο, ενώ είχαν λερώσει με τα περιττώματά τους την Αγία Τράπεζα και 13 θρησκευτικές εικόνες! Πριν από αυτό, στις 16 Δεκεμβρίου 2015, οι δράστες παραβίασαν το παγκάρι της μικρής εκκλησίας της Αγίας Ειρήνης στα Σπήλια, άρπαξαν χρήματα και κατέστρεψαν το τέμπλο, τις εικόνες και τα κεριά, ενώ αφόδευσαν στον εξωτερικό τοίχο.

ekklisia1-630x400.jpg

ekklisia2.jpg

ekklisia3.jpg

ekklisia4.jpg

Ετικέτες: ΕΙΚΟΝΕΣΕκκλησίαΚρήτη

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Βρετανός φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία τουρίστα στην Κρήτη, πριν από 20 χρόνια

03/08/2025 | 20:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

«Ταρίφες» σε Εκκλησίες για γάμους και βαπτίσεις – Σοβαρό επεισόδιο με παπά και νεόνυμφους -Οργή πιστών!

30/07/2025 | 20:00 - Ενημέρωση 01/08/2025 | 00:05
Featured

Η πρέσβης που ξέρει πρόσωπα και πράγματα: Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ, η Εκκλησία και οι ισορροπίες στην Ορθόδοξη σκακιέρα

27/07/2025 | 12:00
Featured

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ ανάμεσα στην Κρήτη και τα Αντικύθηρα

23/07/2025 | 17:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Η ρωσική αεροπορία χτυπά τους ισλαμιστές στο Χαλέπι (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Πέθανε η ηθοποιός Πόπη Χριστοδούλου – Η αξέχαστη «Ρίτσα-Μάρθα» του «Στο Παρά Πέντε»

    600 shares
    Share 240 Tweet 150
  • Κλιμακώνει ο Ερντογάν: Τουρκικές παρεμβάσεις απειλούν να «κόψουν» την ενεργειακή και ψηφιακή ραχοκοκαλιά της Ανατολικής Μεσογείου

    246 shares
    Share 98 Tweet 62
  • Καταγγελίες Κεφαλογιάννη: «5 fake news μέσα σε 24 ώρες- Εγκληματικό και επικίνδυνο αυτό που είπε ο Πελετίδης για το 112»

    230 shares
    Share 92 Tweet 58
  • ΦΩΤΙΑ ΠΑΤΡΑ: Ομολόγησε 19χρονος για τον εμπρησμό στα Συχαινά – Νέα στοιχεία και τρεις συλλήψεις για τις φωτιές στην Αχαΐα

    216 shares
    Share 86 Tweet 54
  • Ενίσχυση κινήτρων για υπαγωγή σε ρύθμιση οφειλών προς την Εφορία – Πότε δεν ασκείται ποινική δίωξη

    146 shares
    Share 58 Tweet 37
  • ΧΡΗΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ! Πώς και πότε μπορώ να βγω στη σύνταξη πριν τα 62 έτη και τα τελευταία νέα για τα αναδρομικά στρατιωτικών 

    143 shares
    Share 57 Tweet 36
  • 5.000+ Ωφελούμενοι με Voucher ΔΥΠΑ 750€ – Νέες Θέσεις, Προσλήψεις & Επιταγές Βιβλίων 2025: Όλα τα Βήματα

    139 shares
    Share 56 Tweet 35
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch