Δευτέρα, 23 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική Featured

Εικονικοί εμβολιασμοί – Κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ στον Παλαμά Καρδίτσας

TechTeam από TechTeam
09/09/2021 09:02
Ενημερώθηκε: 09/09/2021 12:39:47
σε Featured, HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες για τους εικονικούς εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό. Οι Αρχές ξετυλίγουν το κουβάρι με τις υποθέσεις έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμών και νόσησης αλλά και “μαϊμού” τεστ.

Κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται στον Παλαμά Καρδίτσας. Οι επιθεωρητές της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ έχουν ήδη φτάσει στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, προκειμένου να διερευνήσουν όλες τις προεκτάσεις.

Η παρουσία των Επιθεωρητών ήρθε ως συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποίησε χθες ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, Ηλία Κοσσυβάκη, ώστε να υπάρξουν έρευνες σε βάθος και με απτά αποτελέσματα γύρω από τη «φάμπρικα» πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού που είχε στηθεί στο εμβολιαστικό κέντρο του Παλαμά Καρδίτσας.

Την ένταση των ερευνών γύρω από την υπόθεση -ακόμη και με αυτοψία εντός των εμβολιαστικών κέντρων- ζήτησε χθες από τους εισαγγελείς Πρωτοδικών και Εφετών και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, με εγκύκλιό του, στην οποία επισημαίνει πως οι εισαγγελικοί λειτουργοί συστήνεται ακόμη και να μεταβαίνουν στα εμβολιαστικά κέντρα, όπως και να γνωρίζουν «εκ των προτέρων τα συναφή με τον τρόπο και τα στάδια της διαδικασίας καταχώρισης των εμβολιασμών, τις εγγυήσεις αξιοπιστίας του συστήματος και τις ασφαλιστικές δικλείδες που αποθαρρύνουν τους επίδοξους δράστες ύποπτων ενεργειών».

Σε επίπεδο συμβολισμών, τόσο η αναβάθμιση των ερευνών από πλευράς της ΕΛ.ΑΣ, όσο και η σχεδόν σπάνια παρέμβαση του ανώτατου δικαστικού λειτουργού για μια υπόθεση αυτής της φύσεως υποδηλώνουν την ισχυρή βούληση για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, ώστε να επανεπιβεβαιωθεί χωρίς άλλο η εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Το πόρισμα
Η τελευταία φέρεται ως η βασική «πρωταγωνίστρια» στην υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού στον Παλαμά Καρδίτσας, για την οποία είχε διαταχθεί ΕΔΕ κατ’ εντολή του Υπουργού Υγείας την περασμένη Παρασκευή και έχει ολοκληρωθεί σε χρόνο-ρεκόρ για τα δεδομένα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Ήδη, κατατέθηκε χθες στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή στη Λάρισα από το Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Φώτη Σερέτη, το πόρισμα της ΕΔΕ, ενώ κινούνται αστραπιαία και οι διοικητικές διαδικασίες για την πειθαρχική δίωξη της υπαλλήλου.

Στο στόχαστρο των Επιθεωρητών Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ -που επιβλέπουν των ερευνών στον Παλαμά Καρδίτσας- έχουν τεθεί οι εμβολιασμοί που πραγματοποιήθηκαν στο εν λόγω εμβολιαστικό κέντρο κυρίως τον περασμένο Αύγουστο και σίγουρα μετά τις 13 Ιουλίου, οπότε και ανακοινώθηκε η υποχρεωτικότητα του εμβολίου στους υγειονομικούς.

Κύκλοι με γνώση της υπόθεσης εξηγούν πως αυτό που αναζητούν οι ελεγκτικές Αρχές είναι η πλήρης ανασύνθεση της συνολικής διαδρομής που ακολούθησαν τα εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού ανά την Ελλάδα, ώστε να επικεντρωθούν σε στοχευμένα σημεία οι έρευνες στο εξής, με οδηγό τα ψηφιακά ίχνη που άφησε πίσω της η διοικητική υπάλληλος, όταν καταχωρούσε στο σύστημα τους εικονικούς εμβολισμούς.

Για την περιφρούρηση της αξιοπιστίας του εθνικού συστήματος εμβολιασμών, προληπτικούς ελέγχους σε δέκα ακόμη σημεία της χώρας (εκτός της Θεσσαλονίκης, της Καρδίτσας και της Κοζάνης) πραγματοποιούν κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, επιχειρώντας ακόμα να αποκαλύψουν την αθέατη διασπορά του κορωνοϊού μέσω των εικονικών εμβολιασμών.

Ήδη, από τους 31.296 εμβολιασμούς (δόσεις α και β του εμβολίου) στον Παλαμά Καρδίτσας, έχουν συνολικά εμβολιαστεί στο επίμαχο εμβολιαστικό κέντρο 15.000 άτομα από την ευρύτερη περιοχή, έχουν καταγραφεί 5.000 άτομα που έκαναν αλλαγή ταχυδρομικού κώδικα για να εμβολιαστούν εκεί και έχουν ταυτοποιηθεί 34 εμπλεκόμενοι, κάτοχοι παράνομων πιστοποιητικών εμβολιασμού, από αρχικά 44.

Τις εκτιμήσεις των Αρχών, ωστόσο, για την ανάγκη επέκτασης των προληπτικών ελέγχων σε δέκα νέα σημεία στη χώρα τροφοδότησαν τα «ανώμαλα μοτίβα» (irregular patterns) στο ψηφιακό αποτύπωμα του εμβολιαστικού κέντρου του Παλαμά στο κεντρικό λογισμικό σύστημα, δηλαδή στοιχεία και συμπεριφορές που δεν συνάδουν με τους γενικούς κανόνες λειτουργίας του εμβολιαστικού προγράμματος, κινητοποιώντας τους αρμόδιους.

Για παράδειγμα ο εμβολιασμός κατά πλειοψηφία τις βραδινές ώρες ή ο μαζικός εμβολιασμός ατόμων σε εμβολιαστικό κέντρο μακριά από την μόνιμη κατοικία τους κινητοποιούν άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες για διενέργεια νέου ελέγχου, ο οποίος θα συμπεριλαμβάνει αυτή τη φορά αντιπαραβολή γεγονότων, ψηφιακών εγγραφών και εντύπων επί τόπου.

Τα ανώτερα κλιμάκια
Προβληματισμό προκαλεί και η υπηρεσιακή συμπεριφορά ανώτερων επιτελικών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων απέναντι στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Ειδικότερα, η παραίτηση του διοικητή του ΝΙΜΤΣ, Υποστράτηγου Σέργιου Γκίζαρη έγινε χθες δεκτή χθες από το υπουργείο Άμυνας, στον απόηχο των αποδοκιμασιών για την απόφασή του να παραμείνει ανεμβολίαστος.

«Στο ΝΙΜΤΣ ο διοικητής είναι ανεμβολίαστος και κυκλοφορεί στους διαδρόμους ανενόχλητος», είχε καταγγείλει σχετικά ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός.

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙΚΑΡΔΙΤΣΑΠΑΛΑΜΑΣΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑπλαστά
Προηγούμενο Άρθρο

Μητσοτάκης: To νέο Aσφαλιστικό σπάει τα δεσμά του παρελθόντος

Επόμενο Άρθρο

Κλειστοί χώροι: Πώς θα λειτουργήσουν από Δευτέρα

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Δεύτερη νύχτα αγωνίας στη Χίο: Συνεχίζεται η μάχη σε πέντε πύρινα μέτωπα, εξετάζεται ο εμπρησμός

23/06/2025 | 22:35
HOT NEWS

Πώς η σκευωρία της εσχάτης προδοσίας που έστησε η αντιπολίτευση, ενισχύει ακόμη περισσότερο τον Μητσοτάκη

23/06/2025 | 22:13
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δίαιτα εξπρές για απώλεια βάρους σε έναν μήνα

23/06/2025 | 21:15
HOT NEWS

Τι ανησυχεί περισσότερο την Κυβέρνηση για τη Μέση Ανατολή

23/06/2025 | 21:13
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τιμές για σκληρό σιτάρι – ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ LIVE

23/06/2025 | 21:03
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Λυπούμαστε βαθιά για τις αμερικανικές επιθέσεις στο Ιράν – Ο Τραμπ δεν είχε ενημερώσει για τα σχέδιά του τον Πούτιν

23/06/2025 | 21:00
Featured

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Σίσι, με φόντο την ανάγκη συμφωνίας για τη Μονή του Σινά

23/06/2025 | 20:13
Featured

Εκρήξεις σε Κατάρ και Ιράκ: Το Ιράν εκτόξευσε έξι πυραύλους κατά αμερικανικής βάσης

23/06/2025 | 20:03
Load More
Επόμενο Άρθρο

Κλειστοί χώροι: Πώς θα λειτουργήσουν από Δευτέρα


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Έκτακτη Εξέλιξη – Το Ιράν ανακοίνωσε χτύπημα στο Ισραήλ: Πυραυλικές επιθέσεις και νέοι βομβαρδισμοί στο Φορντό

    932 shares
    Share 373 Tweet 233
  • ΗΠΑ: Ο Τραμπ διερωτήθηκε «γιατί να μην υπάρξει αλλαγή καθεστώτος» στο Ιράν»

    721 shares
    Share 288 Tweet 180
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ: 7.524 ευρώ αναδρομικά για 4 κατηγορίες συνταξιούχων – Πίνακας πληρωμών και οι παγίδες που φέρνει ο Αύγουστος

    471 shares
    Share 188 Tweet 118
  • Άγριο έγκλημα στη Λαμία: Μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου ιδιοκτήτη καφετέριας – Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία

    446 shares
    Share 178 Tweet 112
  • Αγωνία για την απάντηση του Ιράν – Με κομμένη την ανάσα ο πλανήτης

    438 shares
    Share 175 Tweet 110
  • Συρία: Τρομοκρατική επίθεση σε ορθόδοξη εκκλησία – Τουλάχιστον 20 νεκροί και 52 τραυματίες

    423 shares
    Share 169 Tweet 106
  • ΟΠΕΚΑ πληρώνει 190.000.000 ευρώ-Δείτε ποια 16 επιδόματα «μπαίνουν» στα ΑΤΜ από 28 Ιουνίου – Τι πρέπει να προσέξετε!

    339 shares
    Share 136 Tweet 85
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch