Κυριακή, 22 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Έκθεση ΟΟΣΑ: Η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 3,8% φέτος και 5% το 2022

Newsroom από Newsroom
31/05/2021 15:30
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΟΟΣΑ: Aνάπτυξη της ελληνικής οικονομίας 3,8% φέτος και 5% το 2022 προβλέπει ο ΟΟΣΑ στην εξαμηνιαία έκθεσή του για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, με αιχμή την αύξηση του τουρισμού και το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης που θα ενισχύσει τις επενδύσεις.

Ο ΟΟΣΑ αναμένει ότι θα κινηθούν, επίσης, ανοδικά και οι εξαγωγές αγαθών και ναυτιλιακών υπηρεσιών. Οι παραπάνω εξελίξεις προβλέπεται να ενισχύσουν την απασχόληση και τα εισοδήματα των νοικοκυριών και να στηρίξουν – σε συνδυασμό με μία περιορισμένη χρήση των αυξημένων κατά τη διάρκεια της πανδημίας αποταμιεύσεων – την αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης. Ο Οργανισμός εκτιμά στο 7% του ΑΕΠ τις επιπλέον – σε σχέση με τον ρυθμό αύξησης της προηγούμενης πενταετίας – καταθέσεις των νοικοκυριών στη διάρκεια του 2020.
Για τις επενδύσεις παγίου κεφαλαίου προβλέπει αύξηση 11,5% φέτος και 20% το 2022, για τις εξαγωγές (αγαθών και υπηρεσιών) αύξηση 4,9% και 13,3% και για την ιδιωτική κατανάλωση αύξηση1,6% και 3%, αντίστοιχα. Το ποσοστό ανεργίας αναμένεται να μειωθεί από το 16,3% πέρυσι στο 15,9% φέτος και το 15,6% το 2022. Οι επιχειρήσεις, σημειώνει ο ΟΟΣΑ, προσλάμβαναν εργαζόμενους τους πρώτους μήνες του 2021 αν και είχαν θέσει σε αναστολή συμβάσεις 260 χιλιάδων εργαζομένων. Ο πληθωρισμός (εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή) θα κινηθεί οριακά σε θετικό έδαφος φέτος (0,2%) για να αυξηθεί στο 1,2% το 2022. Το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης θα αυξηθεί από 9,7% του ΑΕΠ το 2020 στο 10,1% του ΑΕΠ φέτος για να μειωθεί σημαντικά στο 3,7% το 2022, ενώ το χρέος της γενικής κυβέρνησης (με βάση τον ορισμό του Μάαστριχτ) προβλέπεται να μειωθεί από 205,6% του ΑΕΠ στο 201,1% και το 191,6%, αντίστοιχα. Όσον αφορά το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, δεν αναμένεται να σημειώσει σημαντική μεταβολή φέτος (6,5% του ΑΕΠ) και το 2022 (5,2%) σε σχέση με το 2020 (6,7%).
Τα τουριστικά έσοδα αναμένεται να ανακτήσουν σχεδόν τις μισές απώλειες του 2020. Ο ΟΟΣΑ σημειώνει ότι η ανάκαμψη θα περιοριστεί περισσότερο από ότι στις περισσότερες άλλες χώρες, αν τα προγράμματα εμβολιασμών είναι λιγότερο αποτελεσματικά του αναμενόμενου όσον αφορά στη δυνατότητα που θα δώσουν για την ανάκαμψη των ταξιδιών και του τουρισμού. Για τα ποσοστά εμβολιασμών στην Ελλάδα, αναφέρει ότι είναι κοντά στον μέσο όρο της ΕΕ. Σημειώνει, επίσης, ότι αν οι πρόσφατες μεταρρυθμίσεις συμβάλλουν λιγότερο του αναμενόμενου στη βελτίωση των δημόσιων επενδύσεων στην Ελλάδα, η ενίσχυση της εγχώριας δραστηριότητας, της απασχόλησης και των μακροπρόθεσμων προοπτικών θα είναι μικρότερη από την προβλεπόμενη.
Όσον αφορά τις τράπεζες, ο ΟΟΣΑ σημειώνει ότι ο πιθανός αντίκτυπος στην ποιότητα του ενεργητικού τους από την αύξηση των χρεοκοπιών τονίζει την επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και των αναβαλλόμενων φορολογικών πιστώσεων τους, ενώ σημειώνει ότι θα χρειασθούν επιπλέον δράσεις, πέραν της πρόσφατης παράτασης του σχεδίου «Ηρακλής».
«Το ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας περιλαμβάνει πολλά μέτρα που μπορούν να προωθήσουν την παραγωγικότητα και τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος μακροπρόθεσμα και θα απαιτήσουν γρήγορη και συνεχή υλοποίηση. Τα μέτρα του σχεδίου για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης μπορούν να συμβάλλουν πολύ στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος», σημειώνει η έκθεση. Συνιστά, επίσης, τα μέτρα εισοδηματικής στήριξης να εστιάζουν σε ενεργητικά προγράμματα στην αγορά εργασία και την εκπαίδευση των εργαζομένων που θα συμβάλλουν να μην αυξηθεί η φτώχεια και η μακροπρόθεσμη ανεργία.
Αύξηση 5,8% του παγκόσμιου ΑΕΠ φέτος
Οι εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας είναι θετικές, αλλά τονίζει ότι δεν πρόκειται «για μία συνήθη ανάκαμψη». «Βλέπουμε με κάποια ανακούφιση τις οικονομικές προοπτικές να βελτιώνονται, αλλά με κάποια δυσφορία ότι αυτό γίνεται με έναν πολύ άνισο τρόπο», σημειώνει.
Ο Οργανισμός προβλέπει ότι το παγκόσμιο ΑΕΠ θα αυξηθεί 5,8% φέτος και 4,4% το 2022, μία εντυπωσιακή άνοδος από τη συρρίκνωση 3,5% που σημειώθηκε πέρυσι. «Αν και η ανάκαμψη θα οδηγήσει το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου στα προ της πανδημίας επίπεδα στα τέλη του 2022, αυτό κάθε άλλο παρά είναι αρκετό. Η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να κινείται σε χαμηλότερο επίπεδο σε σχέση με την πορεία που διαγραφόταν πριν από την πανδημία και σε πάρα πολλές χώρες του ΟΟΣΑ τα βιοτικά επίπεδα στο τέλος του 2022 δεν θα είναι στα επίπεδα που προβλέπονταν πριν από την πανδημία», σημειώνει.
Την ταχύτερη ανάπτυξη από τις μεγάλες οικονομίες θα έχουν η Κίνα (8,5% φέτος και 5,8% το 2022) και οι ΗΠΑ (6,9% και 3,6%), ενώ για την Ευρωζώνη προβλέπεται ανάπτυξη 4,3% και 4,4%, αντίστοιχα. Πολύ υψηλό προβλέπεται ότι θα είναι και φέτος το δημοσιονομικό έλλειμμα στις χώρες του ΟΟΣΑ (10,1% του ΑΕΠ έναντι 10,8% το 2020, ενώ για το 2022 προβλέπεται μείωση στο 6%). Η ανεργία στις χώρες του ΟΟΣΑ αναμένεται να μειωθεί από το 7,1% πέρυσι στο 6,5% φέτος και στο 6% το 2022. Στην ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας συμβάλλει το παγκόσμιο εμπόριο, ο όγκος του οποίου αναμένεται να αυξηθεί 8,2% φέτος και 5,8% το 2022.
Πολλές χώρες, σημειώνει ο Οργανισμός, αντιμετωπίζουν καλύτερα τις νέες εξάρσεις του κορονοϊού, καθώς συνολικά έχουν δοθεί σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων και έχει βελτιωθεί γρήγορα η παγκόσμια ικανότητα να κάνουν τεστ, να παράγουν και να διαχειρίζονται τα εμβόλια. Ωστόσο, σημειώνει ότι είναι πολύ ενοχλητικό πως δεν φτάνουν αρκετά εμβόλια στις αναδυόμενες οικονομίες και τις οικονομίες χαμηλού εισοδήματος. «Μία ένα εξασθένιση της ανάπτυξης λόγω του ιού θα είναι δυσκολότερο να απορροφηθεί, οδηγώντας σε περαιτέρω αύξηση της ακραίας φτώχειας και πιθανόν σε θέματα κρατικής χρηματοδότησης, αν οι χρηματοπιστωτικές αγορές ανησυχήσουν», αναφέρει, προσθέτοντας ότι το παγκόσμιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος από τη διατήρηση κλειστών των συνόρων είναι μεγαλύτερο από το κόστος της ευρύτερης διάθεσης των εμβολίων όπως και των τεστ και ιατρικού υλικού στις χώρες αυτές. «Γενικότερα, ενόσω δεν θα έχει εμβολιαστεί η μεγάλη πλειονότητα του παγκόσμιου πληθυσμού, όλοι μας παραμένουμε ευάλωτοι στην εμφάνιση νέων μεταλλάξεων», προειδοποιεί ο ΟΟΣΑ.
‘Ακης Χαραλαμπίδης

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΟΟΣΑ
Προηγούμενο Άρθρο

Survivor spoiler 31/5/2021 – Νέες δολοφονίες στις ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ επόμενα επεισόδια

Επόμενο Άρθρο

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ : Αναστάτωση στη μεγαλόνησο

ΣχετικάΆρθρα

ΝΑΥΠΛΙΟ - ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Featured

Καιρός: Μετά την κακοκαιρία…εξπρές το θερμόμετρο θα δείξει 39 βαθμούς

22/06/2025 | 08:00
Featured

Νετανιάχου: Συγχαρητήρια στον Τραμπ, η απόφασή του να βομβαρδίσει τα πυρηνικά του Ιράν θα αλλάξει την ιστορία

22/06/2025 | 07:29
Featured

ΕΚΤΑΚΤΟ – Διάγγελμα Τραμπ: Εξαλείψαμε πλήρως τους στόχους στο Ιράν – Για 40 χρόνια λένε «θάνατο στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ»

22/06/2025 | 05:06
Smoke rises up after an explosion in Tehran, Iran, Friday, June 13, 2025. (AP Photo/Vahid Salemi)
Featured

ΕΚΤΑΚΤΟ – Αιφνιδίασε ο ΤΡΑΜΠ – Οι ΗΠΑ χτύπησαν τρεις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν – Η επίσημη ανακοίνωση

22/06/2025 | 03:01
HOT NEWS

ΟΡΕΣΤΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ – Τυχερό μου αστέρι

22/06/2025 | 00:13
ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Γιορτή σήμερα 22 Ιουνίου, εορτολόγιο: Άγιος Ευσέβιος

22/06/2025 | 00:05
HOT NEWS

Alex Rasov

21/06/2025 | 23:45
Featured

H απάντηση του ΥΠΕΞ στις δηλώσεις Φιντάν για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη: «Η Ελλάδα σέβεται τους Μουσουλμάνους»

21/06/2025 | 23:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ : Αναστάτωση στη μεγαλόνησο


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Το Ισραήλ λέει ότι αποτράπηκε ιρανική επίθεση κατά υπηκόων του στην Κύπρο – Το σχέδιο θα υλοποιούσαν οι Φρουροί της Επανάστασης

    2280 shares
    Share 912 Tweet 570
  • ΕΚΤΑΚΤΟ – Διάγγελμα Τραμπ: Εξαλείψαμε πλήρως τους στόχους στο Ιράν – Για 40 χρόνια λένε «θάνατο στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ»

    916 shares
    Share 366 Tweet 229
  • Κίνηση – ορόσημο για το Ιράν – Ο Χαμενεΐ όρισε τρεις πιθανούς διαδόχους σε περίπτωση δολοφονίας του

    864 shares
    Share 346 Tweet 216
  • Πούτιν: Η Ρωσία ανησυχεί για την απειλή ενός Γ΄ παγκοσμίου πολέμου – «Ολόκληρη η Ουκρανία είναι θεωρητικά δική μας»

    710 shares
    Share 284 Tweet 178
  • Σεισμός LIVE: Δείτε TΩΡΑ πού έγινε σεισμός πριν από λίγο – Μέτρα προστασίας

    786 shares
    Share 314 Tweet 197
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2025: Πότε μπαίνουν τα χρήματα και τι να προσέχουν 2.476.000 συνταξιούχοι – Ώρες, ημερομηνίες και παγίδες στους λογαριασμούς 

    1417 shares
    Share 567 Tweet 354
  • Ιράν: Βίντεο των IDF από τo χτύπημα της πυρηνικής εγκατάστασης στο Ισφαχάν – Ανησυχία από τα κράτη του Κόλπου

    378 shares
    Share 151 Tweet 95
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch