Κυριακή, 27 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική Featured

Ελλάδα – ΗΑΕ: Υπεγράφη η στρατηγική συμφωνία για επενδύσεις €4 δισ.

TechTeam από TechTeam
10/05/2022 00:13
Ενημερώθηκε: 10/05/2022 03:14:21
σε Featured, HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
64
SHARES
137
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Υπεγράφη στο Άμπου Ντάμπι, στρατηγική συμφωνία επενδυτικής συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων και της ADQ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η οποία αναμένεται να χρηματοδοτήσει επενδύσεις αξίας τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ (4 δισ. ευρώ), σε διάφορους τομείς και κεφάλαια της ελληνικής οικονομίας.

Η συμφωνία συνεργασίας που υπογράφηκε με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων αντικατοπτρίζει τη θέση της ADQ ως μακροπρόθεσμο επενδυτή, στην Ελληνική οικονομία. Οι επενδύσεις της αναμένεται να επιταχύνουν την χρηματοδότηση αλλά και να στηρίξουν την ανάπτυξη βασικών τομέων, της Ελληνικής οικονομίας.

Η συμφωνία επικυρώθηκε με τις υπογραφές, ανάμεσα στους κ. Ιωάννη Τσακίρη, Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και της εξοχότης Μοχάμεντ Χασάν Αλσαγουαντι, διευθύνων σύμβουλο της ADQ, ενώ παρόντες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βρίσκονταν και η αυτού υψηλότης Σεΐχης Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, εστεμμένος Πρίγκιπας του Άμπου Ντάμπι και ανώτατος αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συμφωνία επισφραγίζει την ανάπτυξη οικονομικών δεσμών ανάμεσα στις δύο χώρες και αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντικές επενδύσεις, στην Ελλάδα.

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων και η ADQ, αναμένεται να επενδύσουν ξεχωριστά και από κοινού σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και σε έργα υποδομής, αγροτουρισμού, τεχνολογίας υγείας και επιστημών, μεταξύ άλλων.
Επιπλέον η επενδυτική εταιρεία Mubadala και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων, συμφώνησαν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους, στα 400 εκ. ευρώ, στην ήδη υπάρχουσα πλατφόρμα συνεπενδύσεων του 2018. Η συμφωνία επικυρώθηκε από την αυτού εξοχότης Χαλντούν Χαλιφά Αλ Μουμπάρακ, Γενικό Διευθυντή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της επενδυτικής εταιρείας Mubadala.

Ο κ. Ιωάννης Τσακίρης, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μετά το πέρας των υπογραφών δήλωσε: «Η Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δημιουργούν μια δυνατή στρατηγική συνεργασία σε επενδύσεις που προωθούν την ανάπτυξη και δημιουργούν ευκαιρίες και για τα δύο έθνη. Με την ήδη αποδεδειγμένη πορεία της να δημιουργεί εύρωστες, απτές και κυρίαρχες επενδυτικές συνεργασίες, η ADQ είναι ένας στρατηγικός συνέταιρος που συμμετέχει στην υλοποίηση της οικονομική μας ανάπτυξης. Επιπλέον η υπογραφή της συμφωνίας με την Mubadala ύψους 400 εκ. ευρώ, έρχεται να επεκτείνει την ήδη υπάρχουσα συμφωνία και να δημιουργήσει ένα νέο αναπτυξιακό κλίμα για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα στη χώρα μας»

Ο κ. Μοχάμεντ Χασάν, Διευθύνων Σύμβουλος της ADQ, δήλωσε: «Οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Ελλάδος έχουν ενδυναμωθεί τα τελευταία χρονιά, ιδιαίτερα σε τομείς του εμπορίου και της οικονομικής ανάπτυξης. Η σημερινή συμφωνία τονίζει την δέσμευση της ADQ να χτίσει στρατηγικές συνεργασίες σε δομές κλειδιά, συμπληρώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο την επενδυτική μας στρατηγική και την ικανότητα μας να δημιουργούμε αποδοτικές επενδύσεις. Είμαστε σίγουροι ότι η συνεργασία μας θα επιταχύνει επενδύσεις που θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη και των δύο Εθνών.»

Υπογραφή MoU Ελλάδος – ΗΑΕ για συνεργασία σε Βιομηχανία και Προηγμένες Τεχνολογίες

Στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Άμπου Ντάμπι, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης υπέγραψε σήμερα, Δευτέρα 9 Μαΐου, με τον ομόλογό του Υπουργό Βιομηχανίας, Ανάπτυξης, Ενέργειας και Νέας Τεχνολογίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Dr. Sultan bin Ahmed Al Jaber, Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) για συνεργασία στον τομέα της Βιομηχανίας και των Προηγμένων Τεχνολογιών.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Με τις συμφωνίες αυτές η μεγάλη ώθηση των επενδύσεων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προς την Ελλάδα αλλά και η διεύρυνση των εμπορικών μας σχέσεων θα προχωρήσουν με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα. Με τη συμφωνία της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τραπέζης τόσο με την Mubadala όσο και με την ADQ, διασφαλίζουμε τη σημαντική ροή άμεσης χρηματοδότησης σε επενδυτικά funds και επενδυτικά σχήματα από τα ΗΑΕ στην Ελλάδα».

Σημειώνεται ότι ο σκοπός του παρόντος MoU είναι η καθιέρωση ενός θεσμικού πλαισίου συνεργασίας για τη διευκόλυνση και την ενίσχυση της βιομηχανικής και της ακαδημαϊκής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΑΕ με στόχο την ανάπτυξη των μεταποιητικών βιομηχανιών και στις δύο χώρες μέσω κοινών προσπαθειών για την προώθηση των διμερών επενδύσεων, της έρευνας και ανάπτυξης, της μεταφοράς τεχνολογίας και της ανάπτυξης βασικών τεχνολογιών στη βιομηχανία.

 

Ετικέτες: ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙεπενδύσειςΗΑΕΣαουδική ΑραβίαΤΣΑΚΙΡΗΣ
Προηγούμενο Άρθρο

Γιορτή σήμερα 10 Μαΐου, εορτολόγιο: Άγιος Σίμων ο Απόστολος, ο Ζηλωτής

Επόμενο Άρθρο

Στάση εργασίας 11.00 – 15.00 την Τρίτη γιατρών και νοσηλευτών

ΣχετικάΆρθρα

ΔΙΕΘΝΗ

Σαουδική Αραβία: Έτοιμη να φιλοξενήσει 64 ομάδες στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034

20/04/2025 | 20:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Γεωργιάδης: Εξαπλασιάστηκαν οι κλινικές μελέτες στην Ελλάδα

21/03/2025 | 17:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

9 εκατ. ευρώ για επενδύσεις επιχειρήσεων σε Έρευνα και Καινοτομία

11/03/2025 | 21:00
Featured

Ο Τράμπ θα επισκεφτεί τη Σαουδική Αραβία – «Δεν μπορώ να πω αν θα δω τον Πούτιν»

07/03/2025 | 01:14
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Γεωργιάδης: Μην αμελήσετε το μήνυμα για τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις

02/03/2025 | 16:00
Featured

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν κλείνει ο «Άγιος Σάββας»- Αναβαθμίζονται τα χειρουργεία

25/02/2025 | 16:30
Featured

Γεωργιάδης για συγκεντρώσεις για τα Τέμπη: Αν πάω θα με δείρουν; Θα με σκοτώσουν, δεν θα με δείρουν

24/02/2025 | 15:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Γεωργιάδης για Τέμπη: Η περίοδος που ακούγαμε σιωπηλοί να μας λένε ότι κάνουμε συγκάλυψη πρέπει να τελειώσει

22/02/2025 | 18:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Στάση εργασίας 11.00 – 15.00 την Τρίτη γιατρών και νοσηλευτών


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Άγρια επίθεση Τραμπ σε Πούτιν: «Μήπως δεν θέλει να σταματήσει τον πόλεμο; Μήπως πρέπει να τον αντιμετωπίσω διαφορετικά;»

    277 shares
    Share 111 Tweet 69
  • Διχασμένοι οι σεισμολόγοι στην Τουρκία – Έρχεται ή όχι ισχυρότερος σεισμός στην περιοχή;

    268 shares
    Share 107 Tweet 67
  • Τραμπ: Ρωσία και Ουκρανία βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για ειρήνη

    229 shares
    Share 92 Tweet 57
  • Τη Δευτέρα, στη Βουλή, η τροπολογία για την αυτόματη αναγνώριση ειδικότητας Ελλήνων ιατρών από τις ΗΠΑ

    218 shares
    Share 87 Tweet 55
  • Η Αγία Σοφία άντεξε τα 6,2 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη – Πώς βγήκε αλώβητη (και από αυτόν) τον σεισμό

    212 shares
    Share 85 Tweet 53
  • Καιρός: Τελευταία ημέρα άστατου καιρού η Κυριακή, μετά θυελλώδεις βοριάδες – Που θα βρέξει

    183 shares
    Share 73 Tweet 46
  • Σεισμός αισθητός στην Αθήνα – Φόβοι για μεγάλο σεισμό λόγω Τουρκίας

    983 shares
    Share 393 Tweet 246
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch