Παρασκευή, 27 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Ελλάδα – Τουρκία: “Αν συμβεί κάτι με την Τουρκία θα είμαστε μόνοι μας”

Newsroom από Newsroom
23/12/2019 13:00
Ενημερώθηκε: 23/12/2019 13:01:07
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ελλάδα – Τουρκία: Ζήτησε ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ήταν ανέτοιμη – Χαρακτήρισε το «νόμο και τάξη» του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, «τρόμο και πάταξη».

Για τα ελληνοτουρκικά, το κοινωνικό μέρισμα, τη στάση της αστυνομίας, αλλά και τις υποσχέσεις της κυβέρνησης μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στον ΑΝΤ1.

Κάνοντας αρχικά μια αναφορά στα πεπραγμένα της κυβέρνησής του τόνισε ότι επετεύχθη η γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας. «Ήταν επείγουσα ανάγκη να το πράξουμε. «Η χώρα πρέπει να έχει συνέχεια» είπε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας παράλληλα ότι «είμαστε ανοιχτοί στην αυτοκριτική.

«Εγώ στην εξωτερική πολιτική δεν θα κάνω αυτά που έκανε ο σημερινός πρωθυπουργός όντας αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν θα βγω να λαϊκίσω. Εκεί που χρειάζεται συναίνεση, θα τη δώσω» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Παράλληλα, άσκηση δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τις παροχές της. «Πέρυσι τέτοιο καιρό έδωσα μέρισμα σε 3.000.000 συμπολίτες μας και τώρα το πήραν μόλις 200.000 νοικοκυριά» είπε και χαρακτήρισε το μέρισμα κοροϊδία και απάτη! «Χορταίνει κανείς με υποσχέσεις;» διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι τον ίδιο τον κατηγορούσαν ότι έδινε ψίχουλα.

«Εμείς καταφέραμε να βγούμε από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 και από τον Σεπτέμβρη έως και τον Ιούλιο του 2019 δώσαμε σε μόνιμα μέτρα 3 δις ευρώ. Όταν εμείς τα δίναμε αυτά, έλεγαν ότι είναι ψίχουλα και παροχές» δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνοντας ότι η δική του κυβέρνηση έδωσε τρία δισεκατομμύρια, την ώρα που η σημερινή κυβέρνηση έχει δώσει μόλις 300 εκατομμύρια.

«Η μεγάλη πλειοψηφία των οικογενειών συνεχίζει να έχει δυσκολίες» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, ενώ τόνισε ότι οι συνταξιούχοι έχουν πλέον καταλάβει τι γίνεται, καθώς δεν πήραν καν μέρισμα.

Για τη 13η σύνταξη είπε ότι η δική του κυβέρνηση την ψήφισε ως μόνιμο μέτρο και η Νέα Δημοκρατία θα την ξεφηφίσει. «Μας κατηγορούσαν για τρικ με την 13η σύνταξη αλλά η πολιτική μας έδωσε αποτελέσματα» πρόσθεσε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει να ιδιωτικοποιήσει την ασφάλιση.

Παράλληλα, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι είναι κυβέρνηση απάτης στα πλεονάσματα, στη Συμφωνία των Πρεσπών και στο φορολογικό. Πρόσθεσε δε ότι είναι συνειδητή εξαπάτηση να μιλάς για 4ο μνημόνιο ενώ δανείζεσαι από τις αγορές.

«Ανέλαβα την διακυβέρνηση για να βγάλω τα κάστανα από τη φωτιά. Παραδεχθήκαμε ότι δεν τα βγάλαμε όσο γρήγορα θέλαμε» τόνισε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για ρητορική μάχης από πλευράς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Το ότι έφυγαν οι δανειστές από το κεφάλι μας δεν ήταν μια φυσική εξέλιξη. Φθάσαμε μέχρι τέλος για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών» δήλωσε.

Σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει τα όσα ακούγονται για επιστροφή στην κανονικότητα μετά τις εκλογές, απάντησε: «Επανήλθαμε στην κανονικότητα αλλά δεν τρώγεται η κανονικότητα. δεν χορταίνει κανείς με κανονικότητα».

Σχετικά με τα επεισόδια αστυνομικής βίας, τόνισε δεν υπάρχει κανείς που να μη θέλει νομιμότητα.

«Και εμείς αδειάσαμε καταλήψεις αλλά όχι με τέτοιο τρόπο. Δεν στήναμε σόου, δεν το κάναμε σε ζωντανή σύνδεση» είπε και σχολίασε την επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης στο Κουκάκι:

«Το πιο σοκαριστικό στην υπόθεση Ινδαρές ήταν το ότι δεκάδες παπαγαλάκια περνούσαν την ίδια γραμμή ότι έδειρε αστυνομικό, ότι αντιστάθηκε, τη στιγμή που ο σκηνοθέτης το μόνο που έκανε ήταν να υπερασπιστεί την οικιακή του ειρήνη και βρέθηκε δαρμένος».

«Το πιο συγκλονιστικό είναι ότι ζούμε σε μια περίοδο εικονικής πραγματικότητας. Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται από όλους, τόσο από τους πολίτες, όσο και από τον εισαγγελέα, τον πολιτικό και τον αστυνομικό πάνω από όλα. Θέλουμε κατάσταση φαρ ουέστ και σερίφηδες να εφαρμόζουν τον νόμο όπως θέλουν;» διερωτήθηκε.

Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι δεν ζήτησαν ούτε μία συγνώμη στην οικογένεια Ινδαρέ και σημείωσε ότι περνούν το μήνυμα στους αστυνομικούς, ότι μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν και στους πολίτες ότι δεν υπάρχει νόμος παρά μόνο για τους ισχυρούς.

«Αυτή η πολιτική πρέπει να αλλάξει. Δεν μπορεί σε όλα να κινείσαι με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων» συμπλήρωσε. «Κανονικότητα είναι να περπατάς στο Μαρούσι να βλέπεις εικόνες όπως στη λωρίδα της γάζας; Μας έλεγαν ότι ο Ρουβίκωνας θα σταματήσει όταν βγουν. Σταμάτησε; Όχι! έχουμε συνεχώς καταδρομικές επιθέσεις» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Η ασφάλεια είναι κάτι πολύ σημαντικό για τη Δημοκρατίας μας. Πρέπει να αισθάνεται ο πολίτης ασφαλής στο σπίτι του, στη δουλειά του. Είναι μια έννοια προοδευτική και όχι συντηρητική. Δεν είναι νόμος και τάξη αυτό που κάνει ο κ. Χρυσοχοΐδης, είναι τρόμος και πάταξη» κατέληξε.

Σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα εξέφρασε την ανησυχία του κι αυτό γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι επιφυλακτική, όπως είπε.

«Ήταν μάλλον ανέτοιμη η κυβέρνηση. Είμαστε σε αυτόν τον τομέα θύμα της επιτυχίας που είχαμε το προηγούμενο διάστημα» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός και κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολυφωνία. «Άλλα λέει ο υπουργός Εξωτερικών και άλλα ο κ. Βαρβιτσιώτης στη Βουλή» εξήγησε.

«Εγώ δεν είμαι της λογικής των κυρώσεων, αλλά είναι αποτρεπτικό όπλο για τα χειρότερα» είπε. Σε ερώτηση για το εάν φοβόταν ως πρωθυπουργός ένα θερμό επεισόδιο, απάντησε: «Αν σας έλεγα ότι δεν φοβόμουν, θα σας έλεγα ψέματα»!

Ο Αλέξης Τσίπρας έκρουσε και τον κώδωνα κινδύνου στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι «εάν συμβεί κάτι θα είμαστε μόνοι μας. Χρειάζονται ευρωπαϊκές κυρώσεις ακόμα και με βέτο. Δεδομένοι δεν πρέπει να είμαστε για κανέναν».

Ετικέτες: ΑιγαίοΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕλλάδαΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑΤΟΥΡΚΙΑΤσίπρας

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

ΟΡΕΣΤΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ – Τυχερό μου αστέρι

27/06/2025 | 00:13
HOT NEWS

Alex Rasov

26/06/2025 | 23:45
HOT NEWS

Πώς η σκευωρία της εσχάτης προδοσίας που έστησε η αντιπολίτευση, ενισχύει ακόμη περισσότερο τον Μητσοτάκη

26/06/2025 | 22:13
Featured

Αυστηρό μήνυμα από Βρυξέλλες σε Λιβύη: Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Δεν μπορεί να έχει νομικές συνέπειες

26/06/2025 | 20:13
Load More
Επόμενο Άρθρο

Καλές γιορτές: Το doodle της Google για τα Χριστούγεννα


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ισχυρό προειδοποιητικό σήμα από Έλληνες και ξένους σεισμολόγους – Ρήγματα στο κόκκινο: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο

    1005 shares
    Share 402 Tweet 251
  • Ιεροσόλυμα σε σταυροδρόμι: Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων υπό πίεση – Οι γεωπολιτικές εξελίξεις, τα ακίνητα και η αφανής μάχη επιρροής

    338 shares
    Share 135 Tweet 85
  • ΑΓΡΟΤΕΣ: Πρόστιμα έως 100.000€ για όσους αγνοήσουν την ΑΑΔΕ – Ποιες πληρωμές κάνει ο ΕΛΓΑ μέχρι Οκτώβριο 2025

    337 shares
    Share 135 Tweet 84
  • Καιρός σήμερα: Καύσωνας και από το μεσημέρι τοπικές βροχές

    327 shares
    Share 131 Tweet 82
  • Αυστηρό μήνυμα από Βρυξέλλες σε Λιβύη: Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Δεν μπορεί να έχει νομικές συνέπειες

    307 shares
    Share 123 Tweet 77
  • Ζελένσκι: Με τον Τραμπ συζητήσαμε την κοινή παραγωγή drones και τη θωράκιση της ουκρανικής αεράμυνας

    260 shares
    Share 104 Tweet 65
  • Φωτιά στην Παλαιά Φώκαια: Καίγονται σπίτια, απεγκλωβίζονται κάτοικοι – Μηνύματα από το 112 για εκκένωση οικισμών

    226 shares
    Share 90 Tweet 57
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch