Τρίτη, 13 Ιανουαρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική HOT NEWS

Ενισχύεται σημαντικά η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Αττικής με το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας

Newsroom από Newsroom
06/12/2023 11:12
Ενημερώθηκε: 06/12/2023 15:42:40
σε HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
60
SHARES
127
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ενισχύεται καθοριστικά η επιχειρησιακή ετοιμότητα της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και κρίσεων με τη λειτουργία του υπερσύγχρονου Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας…

το οποίο εγκαινιάστηκε από τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Ευάγελο Τουρνά, στο κτίριο της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περ. Αττικής στο Μαρούσι.

Αποτελεί ένα ακόμη δυναμικό εργαλείο στο οπλοστάσιο της Περιφέρειας τόνισε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, ικανοποιημένος από την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας η οποία όπως ανέφερε αντιπροσωπεύει την παρακαταθήκη μας για μια ασφαλή και ανθεκτική Περιφέρεια έναντι της κλιματικής κρίσης. «Για πρώτη φορά δημιουργήθηκε στην Ελλάδα Κέντρο Πρόληψης Πολιτικής Προστασίας και το παραδίδουμε στους πολίτες, στους δήμους και την Πολιτεία», επισήμανε, σημειώνοντας ότι «μέσα από τις δράσεις και τα προγράμματα μας ενώσαμε τους επιστήμονες με τους φορείς της αυτοδιοίκησης εστιάζοντας πολύ στην εκπαίδευση». Ο περιφερειάρχης εξέφρασε την πεποίθηση ότι στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, «τα επόμενα χρόνια θα είναι εξίσου εποικοδομητικά για την Περιφέρεια υπό τον Νίκο Χαρδαλιά, καθώς και η νέα διοίκηση είναι στο ίδιο πνεύμα με την δικής μας».

Ο υφυπουργός Ευαγ. Τουρνάς συνεχάρη την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη για την σύσταση του Κέντρου τονίζοντας πως στόχος είναι η επιμόρφωση στελεχών Πολιτικής Προστασίες και η προετοιμασία γιο την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. «Η κλιματική κρίση μας έχει προσπεράσει και πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο για την οχύρωση μας απέναντι της» πρόσθεσε ο υφυπουργός. Αναφερόμενος στον προσανατολισμό του υπουργείου, ο κ. Τουρνάς υπογράμμισε: Αφενός εστιάζουμε στην πρόληψη με προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ και δράσεις όπως οι καθαρισμοί δένδρων και τα αντιπλημμυρικά έργα, αφετέρου στην ενδυνάμωση των μέσων καταστολής των καταστροφών, όπως με την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος. Κλείνοντας χαρακτήρισε «εξαιρετική την συνεργασία στον τομέα αυτό με την Περιφέρεια, τις υπηρεσίας της και τον κ. Πατούλη, ο οποίος ήταν «πάντα διαθέσιμος όποτε χρειαζόταν», όπως είπε.

Ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, είπε ότι το Επιχειρησιακό Κέντρο είναι το πρώτο βήμα για τη μείωση της διακινδύνευσης των πολιτών και ότι οφείλουμε να μειώσουμε την τρωτότητα και να αυξήσουμε την ανθεκτικότητα μας. Διαβεβαίωσε ότι αυτό γίνεται με συνεχείς δράσεις μεταξύ των οποίων και η μεγάλη συνέργεια των Ανώτατων Επιστημονικών Ιδρυμάτων της Αττικής με την Περιφέρεια για την κατάρτιση του μάστερ πλαν «Εκτίμηση κινδύνων σεισμού, πυρκαγιάς και πλημμύρας στην Περιφέρεια Αττικής». Από την πλευρά του Αστεροσκοπείου, η κ. Τσούνη επιβεβαίωσε την σπουδαιότητα της συγκεκριμένης έρευνας, σημειώνοντας ότι αποτελεί πρότυπο και συχνά την «παρουσιάζουμε σε ανάλογες περιστάσεις στο εξωτερικό».

Το έργο του Κέντρου

Το Κέντρο αποτελεί μια καινοτόμο περιφερειακή διαχείριση, απέναντι στην κλιματική κρίση. Με άξονα το τρίπτυχο πρόληψη / ετοιμότητα-προετοιμασία / ανθεκτικότητα, φέρνει σε άμεση σύγκλιση τους τρεις βασικούς άξονες της Πολιτικής Προστασίας: την επιστημονική κοινότητα, τους επιχειρησιακούς φορείς και τον πολίτη. Είναι δυναμικός και διαρκώς εξελισσόμενος οργανισμός, οποίος έχει τη δυνατότητα να ενσωματώνει συνεχώς, πρότυπες τεχνολογίες αιχμής, νέα επιστημονική γνώση και σύγχρονες βέλτιστες πρακτικές. Στις δυνατότητες του συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων, συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης βασισμένα στην Τεχνητή Νοημοσύνη, υπερσύγχρονες κάμερες, ειδικοί αισθητήρες και δυναμικοί χάρτες πολλαπλής πληροφόρησης, αποτελώντας έτσι ένα από τα πιο πλήρη και σύγχρονα συστήματα λήψης αποφάσεων, όχι μόνο πανελλαδικά αλλά και πανευρωπαϊκά.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Αττικής, από τον Μάρτιο του 2021 έχει συνάψει προγραμματική σύμβαση, με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), για την εκπόνηση έρευνας με τίτλο «Εκτίμηση κινδύνων σεισμού, πυρκαγιάς και πλημμύρας στην Περιφέρεια Αττικής».

Ο σκοπός της σύμβασης είναι η κατάρτιση εκθέσεων για τον κίνδυνο πλημμύρας, πυρκαγιάς και σεισμού σε επιλεγμένες περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, η δημιουργία κατάλληλου γεωπληροφοριακού διαδικτυακού συστήματος και η οργάνωση των παραγομένων πληροφοριών στο εν λόγω σύστημα. Επιπλέον, στοχεύει στην ενημέρωση και εκπαίδευση των εμπλεκομένων στην Πολιτική Προστασία οργάνων, υπηρεσιών και φορέων καθώς και στην απρόσκοπτη πρόσβαση τους στην παραγόμενη επιστημονική γνώση, τις πληροφορίες και τα παραδοτέα του έργου.

Επιπρόσθετα η Περιφέρεια με την αυτοτελή διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας συμμετέχει ενεργά σε δύο ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, τα οποία αναπτύσσουν ιδιαίτερα πρωτοποριακά συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης (MR-IEWS) βασισμένα στην εκτίμηση πολλαπλής διακινδύνευσης συνδυάζοντας τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης, τα οποία μετασχηματίζουν τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούμε σε έκτακτες καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των καιρικών, κλιματικών και γεωφυσικών φαινομένων.

Τα αποτελέσματα και η παραγόμενη γνώση της έρευνας, που προκύπτουν από την υλοποίηση των συγκεκριμένων προγραμμάτων αξιοποιούνται ήδη από τις αρχές και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας ενώ παράλληλα ενσωματώνονται διαρκώς στο πληροφοριακό σύστημα του νέου Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

Κ.Ρ.

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Στις 15:00 το ραντεβού Μητσοτάκη με τους αγρότες – Ποιοι θα συμμετάσχουν στη συνάντηση

13/01/2026 | 14:17
Featured

Χατζηδάκης: Οι 11 δεσμεύσεις της κυβέρνησης για το 2026 – Έρχονται νέες μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών

13/01/2026 | 14:00
HOT NEWS

Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με Φιντάν – Μίλησαν για διμερείς σχέσεις και εξελίξεις στην περιοχή

13/01/2026 | 14:00
HOT NEWS

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ -ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΦΕΒΕΡΟΥΑΡΙΟΥ 2026: Πληρωμές στις 27 και 29 Ιανουαρίου – Ποιοι παίρνουν αυξήσεις και αναδρομικά έως 2.000€  

13/01/2026 | 13:02
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΟΠΕΚΕΠΕ -ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ 2023! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΕΦΚΑ!


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Καταγγελίες–βόμβα Καραχάλιου κατά Καρυστιανού: «Σέχτα, χειραγώγηση, 600 μηνύματα» και η  “γερόντισσα” με την  αστρολογία

    167 shares
    Share 67 Tweet 42
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ από τα 58,5 το 2026: Οι «κλειδωμένοι» πριν τα 62, οι παγίδες και οι 7 μεγάλες αλλαγές στο Ασφαλιστικό

    148 shares
    Share 59 Tweet 37
  • ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ LIVE:Χιονιάς πανελλαδικής κλίμακας: στα λευκά Ηλεία, Μεσσηνία και Σέρρες – Χιόνια σε Βίλια και Πάρνηθα

    143 shares
    Share 57 Tweet 36
  • ΑΣΕΠ 2026: 2.701 μόνιμες προσλήψεις ΤΕ και δεκάδες θέσεις σε Δήμους – Ποιοι προηγούνται, πού ανοίγουν άμεσα

    118 shares
    Share 47 Tweet 30
  • ΚΥΠΡΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ:«Emily Thompson» και 48 ώρες πολιτικού σοκ στην Κύπρο: παραιτήσεις, έρευνες και το “καθαρά χέρια” του Χριστοδουλίδη

    159 shares
    Share 64 Tweet 40
  • ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Ανοίγει ο δρόμος για αυξήσεις και στις επικουρικές – Οι πρόσφατες πληροφορίες για τα αναδρομικά και το «κλειδί» των πλεονασμάτων

    96 shares
    Share 38 Tweet 24
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ -ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΦΕΒΕΡΟΥΑΡΙΟΥ 2026: Πληρωμές στις 27 και 29 Ιανουαρίου – Ποιοι παίρνουν αυξήσεις και αναδρομικά έως 2.000€  

    87 shares
    Share 35 Tweet 22
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch