Κυριακή, 10 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

Εντείνεται η ανησυχία για την Αττική

TechTeam από TechTeam
12/01/2021 08:39
Ενημερώθηκε: 12/01/2021 14:38:30
σε Featured, HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
Municipal workers disinfect Syntagma square, in Athens, on March 24, 2020. Greece is on the second day of a strict nationwide lockdown seeking to halt the spread of the COVID-19 infection caused by novel coronavirus, with excursions from the home limited to attending work, buying food, visiting the doctor, walking the dog or going for a solitary jog. / Υπάλληλοι του Δήμου απολυμαίνουν την Πλατεία Συντάγματος κατα την διάρκεια της δεύτερης ημέρας επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας, με εξαίρεση την έξοδο για και απο το χώρο εργασίας, αγορές τροφίμων, επίσκεψη σε γιατρό και φαρμακείο ή βόλτα κατοικίδιου και προσωπική άσκηση, Αθήνα, 24 Μαρτίου 2020.

Municipal workers disinfect Syntagma square, in Athens, on March 24, 2020. Greece is on the second day of a strict nationwide lockdown seeking to halt the spread of the COVID-19 infection caused by novel coronavirus, with excursions from the home limited to attending work, buying food, visiting the doctor, walking the dog or going for a solitary jog. / Υπάλληλοι του Δήμου απολυμαίνουν την Πλατεία Συντάγματος κατα την διάρκεια της δεύτερης ημέρας επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας, με εξαίρεση την έξοδο για και απο το χώρο εργασίας, αγορές τροφίμων, επίσκεψη σε γιατρό και φαρμακείο ή βόλτα κατοικίδιου και προσωπική άσκηση, Αθήνα, 24 Μαρτίου 2020.

55
SHARES
116
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τον Φεβρουάριο περίπου τοποθέτησε τον ερχομό του για το τρίτο κύμα της πανδημίας η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Αθήνας –Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Η κ. Παγώνη υπογράμμισε πως ειδικά για την περίπτωση της Αττικής, η οποία εμφάνισε και χθες μεγάλο αριθμό νέων κρουσμάτων, το ιικό φορτίο είναι ακόμη πολύ υψηλό και τα πράγματα δύσκολα για αυτό πρέπει να γίνονται περισσότερα τεστ.

Ακόμα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νικόλαος Καπραβέλος, εξήγησε πως «αυτό που φοβόμαστε όλοι είναι μήπως η μερική αποκλιμάκωση πυροδοτήσει τη σφοδρότητα ενός τρίτου κύματος, δηλαδή μια έκρηξη της πανδημίας, η οποία θα είναι ολέθρια και καταστροφική» και προειδοποίησε σχετικά ότι «εάν πυροδοτηθεί αυτό στην Αθήνα, μια πολύ μεγαλύτερη περιφέρεια, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες».

Την αγωνία των επιστημόνων για τυχόν «εκτροχιασμό» της Αττικής ενισχύουν και τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες το απόγευμα και διανέμονται ανά την επικράτεια ως εξής: 59 κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών, 24 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών, 21 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών, 20 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής, 15 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής, 14 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών.

Απρόσκοπτα λειτούργησαν χθες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με το παραδοσιακό κουδούνι να ηχεί πρώτη φορά για το 2021, γεμίζοντας με ανακούφιση όλους τους εμπλεκόμενους, δηλαδή τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, το μαθητικό δυναμικό και πρωτίστως το υπουργείο Παιδείας, το οποίο ολοκλήρωσε επιτυχώς – και με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας- την πρώτη μεγάλη «αποστολή» του για το νέο έτος.

Αν και η επανεκκίνηση της δια ζώσης διδασκαλίας περιορίζεται αυτήν την ώρα στους μικρούς μόνο μαθητές, η επιστροφή της εκπαιδευτικής κοινότητας σε γνώριμους, διδακτικούς ρυθμούς συνιστά μια ισχυρή δόση… κανονικότητας, η οποία δεν ακουμπά, ωστόσο, το σύνολο της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας της χώρας.

Στον αντίποδα, «είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για άνοιγμα της εστίασης» ξεκαθάρισε χθες ο Αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, επισημαίνοντας παράλληλα πως «επειδή η εστίαση είναι πολύ σημαντική και μετρά περίπου το 40% της οικονομίας, η κυβέρνηση θα σταθεί κοντά της γιατί είναι πολύ καιρό κλειστή».

Τα εμπορικά καταστήματα και το λιανεμπόριο

Η προαναγγελία νέων μέτρων στήριξης για τον κλάδο της εστίασης συνιστά ένα μόνο μέρος του κυβερνητικού σχεδίου για την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τους πρώτους μήνες το 2021, σε μια περίοδο μάλιστα που θα ξεκινούσαν -προ πανδημίας- οι χειμερινές εκπτώσεις.

Παρότι διακαής επιθυμία των παραγωγικών υπουργείων αποτελεί η επιστροφή στον ομαλότητα για την αγορά, ο Νίκος Παπαθανάσης εξήγησε πως «αναμένουμε τις αποφάσεις των επιστημόνων σχετικά με το αν υπάρχουν περιθώρια για αύξηση της κινητικότητας με το όποιο άνοιγμα της αγοράς», ενώ δεσμεύτηκε ότι με την πρώτη ευκαιρία θα λειτουργήσει και πάλι το σύστημα click away (παράδοση εκτός), το οποίο είχε ξεκινήσει να εφαρμόζεται στις 13 Δεκεμβρίου. Επόμενο βήμα, αν η επιδημιολογική επιβάρυνση είναι ελεγχόμενη, θα είναι σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης το «ραντεβού εντός του καταστήματος», το οποίο μπορεί να είναι με ένα ή και περισσότερα άτομα, σύμφωνα με το εμβαδόν του καταστήματος.

Ωστόσο, στους «αντιπάλους» της πλήρους ή της μερικής λειτουργίας του λιανεμπορίου το αμέσως επόμενο διάστημα εντάσσονται αφενός οι καιρικές συνθήκες και αφετέρου η μαζική ανυπακοή στα μέτρα.

Συγκεκριμένα, ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας ευχήθηκε «μακάρι να είναι δύο και να μην είναι περισσότερες» οι εβδομάδες που ίσως απαιτηθούν ως παράταση στο τρέχον lockdown, μετά τις σκηνές κοσμοσυρροής σε παραλίες των νοτίων προαστίων της Αθήνας στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το οποίο θύμιζε καλοκαίρι. Παράλληλα, η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας χθες, εντείνοντας το αίσθημα του χειμώνα τις επόμενες ημέρες, δεν αποκλείεται να πυροδοτήσει ένα τρίτο κύμα πανδημίας, για το οποίο προετοιμάζονται ήδη υγειονομικοί και κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση, η ακριβής ημερομηνία επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου (αρχικά μερικώς), αλλά και ο χρόνος επανεκκίνησης των μαθημάτων της Γ’ Λυκείου θα εξεταστούν τη συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων της Παρασκευής, προανήγγειλε ο Καθηγητής, Χαράλαμπος Γώγος. Και αυτό γιατί, στο εξής τα μέλη της Επιτροπής θα συνεδριάζουν κάθε Παρασκευή και μετά θα υπάρχουν οι σχετικές ανακοινώσεις, όπως περιέγραψε στη χθεσινή πρεμιέρα των νέων του καθηκόντων, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης.

«Η διαδικασία ορίζει ότι οι ειδικοί συλλέγουν τα δεδομένα και εισηγούνται και η κυβέρνηση αποφασίζει, βδομάδα-βδομάδα. Δεν μπορούμε λοιπόν να ξέρουμε από τώρα οτιδήποτε. Θα περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών» δήλωσε ο κ. Ταραντίλης και άφησε ανοιχτό ένα παράθυρο για τους ανθρώπους του κλάδου, καταλήγοντας πως «θα δούμε τα δεδομένα κι αναλόγως θα πράξουμε».

Με έκδηλη την αγωνία του εμπορικού κόσμου για το τι μέλλει γενέσθαι ως προς την κανονική λειτουργία της αγοράς, «εξαρτάται από τα επιδημιολογικά δεδομένα, που εξαρτώνται από την κινητικότητα στην κοινωνία. Γι’ αυτό οι δραστηριότητες πρέπει να ανοίγουν μία μία και να υπάρχει εκτίμηση των στοιχείων» υποστήριξε ο Καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, εκτιμώντας ταυτόχρονα πως «όσο πιο πολύ συνωστίζεται ο κόσμος, τόσο αυξάνονται τα κρούσματα».

Η παράταση, άλλωστε, των περιοριστικών μέτρων (τα οποία λήφθηκαν από την 3η Ιανουαρίου) εκπνέει την επόμενη Δευτέρα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Χρήστο Ταραντίλη να αποτιμά ως εξαιρετικά πρόωρη χθες την όποια συζήτηση για την εξέλιξη των μέτρων, μέχρι να αποφανθούν σχετικά οι ειδικοί.

Ετικέτες: ΑΤΤΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΚορωνοϊός - Κορονοϊός

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

09/08/2025 | 23:45 - Ενημέρωση 10/08/2025 | 01:18
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Σεισμός LIVE: Δείτε TΩΡΑ πού έγινε σεισμός πριν από λίγο – Μέτρα προστασίας

09/08/2025 | 18:21
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/08/2025 | 00:15
HOT NEWS

ΟΡΕΣΤΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ – Τυχερό μου αστέρι

03/07/2025 | 00:13
Load More
Επόμενο Άρθρο

Β. Ψάλτης: Έτος προκλήσεων και δημιουργίας το 2021 για την Alpha Bank


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ραγδαίες εξελίξεις-Σοβαρά ερωτήματα για τη φυλάκιση του πρώην αστυνομικού και TikToker Β. Μπαταρλή

    4438 shares
    Share 1775 Tweet 1110
  • Στη φυλακή ο πρώην αστυνομικός Βαγγέλης Μπαταρλής – Η υπόθεση που «τάραξε» την ΕΛΑΣ και το TikTok

    601 shares
    Share 240 Tweet 150
  • Αύριο στο Α’ Νεκροταφείο η κηδεία της Λένας Σαμαρά – Η επιθυμία της οικογένειας

    296 shares
    Share 118 Tweet 74
  • Σε ύψιστο συναγερμό σήμερα η Μοσάντ στην Ελλάδα – Σχέδιο αποτροπής «ημέρας κυνηγιού» Ισραηλινών τουριστών

    261 shares
    Share 104 Tweet 65
  • Από τα μετάλλια στην προφυλάκιση – Η διπλή ζωή του Βαγγέλη Μπαταρλή, πρώην αστυνομικού και TikToker

    236 shares
    Share 94 Tweet 59
  • Συλλήψεις υπαλλήλων του ΔΕΔΔΗΕ για τη φωτιά στην Κερατέα – Αναζητείται διευθυντικό στέλεχος

    216 shares
    Share 86 Tweet 54
  • Βανς: Οι ΗΠΑ δεν σχεδιάζουν να αναγνωρίσουν παλαιστινιακό κράτος

    244 shares
    Share 98 Tweet 61
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch