Τρίτη, 24 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική Featured

Επικοινωνία Μητσοτάκη- Μπουρλά για να πάρει άμεσα η Ελλάδα το χάπι της Pfizer

TechTeam από TechTeam
07/11/2021 13:53
σε Featured, HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις 90 χώρες που διαπραγματεύονται με την Pfizer προκειμένου να έρθει στη χώρα μας το χάπι κατά του κορωνοϊού που ανέπτυξε η εταιρία, αμέσως μετά την έγκριση του από τον Ευρωπαικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ υπήρξε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του διευθύνοντα συμβούλου της Pfizer, του Έλληνα Άλμπερτ Μπουρλά, , ώστε να έρθει μια πρώτη ποσότητα χαπιών στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατόν.

«Σήμερα είναι μια ημέρα περηφάνιας για την Pfizer» έγραψε ο Άλμπερτ Μπουρλά στο Τwitter μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για το χάπι κατά του κορωνοϊού που ανέπτυξε και το οποίο φαίνεται να μειώνει τις νοσηλείες και τους θανάτους σε ασθενείς υψηλού κινδύνου.

«Μία ημέρα που δείχνει ξεκάθαρα τη δύναμη της επιστήμης και την ικανότητα των επιστημόνων μας να αναπτύσσουν ταχύτατα ένα αγαθό που θα ωφελήσει το σύνολο της ανθρωπότητας» σημειώνει ο ο CEO της Pfizer.

Ο Άλμπερτ Μπουρλά τονίζει ότι τα αποτελέσματα της ενδιάμεσης μελέτης φάσης 2 έδειξαν ότι το αντιιικό χάπι, εάν εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές, φαίνεται πως έχει τις προϋποθέσεις να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού, σώζοντας ανθρώπινες ζωές, μειώνοντας τη σοβαρότητα της νόσησης από κορονοϊό και εξαλείφοντας έως και 9 στις 10 νοσηλείες.

«Μετά από σύσταση μιας ανεξάρτητης Επιτροπής Παρακολούθησης Δεδομένων και σε συνεννόηση με την FDA, θα σταματήσουμε τις περαιτέρω εγγραφές στη μελέτη, λόγω της συντριπτικής αποτελεσματικότητας που καταδεικνύεται σε αυτά τα αποτελέσματα, και σκοπεύουμε να υποβάλουμε τα δεδομένα για επείγουσα έγκριση (EUA) το συντομότερο δυνατό» συμπληρώνει ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Pfizer: Το αντιιιικό χάπι μειώνει κατά 89% τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης από κορωνοϊό

Δοκιμή της Pfizer ενός πειραματικού αντιιικού χαπιού για την COVID-19 έδειξε ότι το φάρμακο μειώνει κατά 89% τις πιθανότητες νοσηλείας ή θανάτου για ενήλικες που κινδυνεύουν να νοσήσουν σοβαρά, ανέφερε σήμερα η εταιρεία.

Τα αποτελέσματα φαίνεται να υπερβαίνουν εκείνα του χαπιού molnupiravir της Merck, το οποίο έδειξε τον περασμένο μήνα να μειώνει στο μισό την πιθανότητα θανάτου ή νοσηλείας για ασθενείς της COVID-19 που κινδυνεύουν επίσης να νοσήσουν σοβαρά.

Δεν είναι ακόμα διαθέσιμα πλήρη στοιχεία για τη δοκιμή είτε της μιας είτε της άλλης εταιρείας.

Η Pfizer ανέφερε πως σχεδιάζει να υποβάλει τα ενδιάμεσα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών για το χάπι της, που δίνεται σε συνδυασμό με ένα παλαιότερο αντιιικό φάρμακο, το ritonavir, στον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων (Food and Drug Administration — FDA) στο πλαίσιο αίτησης για χορήγηση άδειας επείγουσας χρήσης που κατέθεσε τον Οκτώβριο.

Η συνδυαστική θεραπεία, η οποία θα έχει την εμπορική ονομασία Paxlovid, αποτελείται από τρία χάπια που χορηγούνται δύο φορές ημερησίως.

Η σχεδιαζόμενη ανάλυση 1.219 ασθενών στην έρευνα της Pfizer εξέτασε τις νοσηλείες ή τους θανάτους μεταξύ ανθρώπων που διαγνώστηκαν με ήπια έως μέτρια COVID-19 με τουλάχιστον έναν παράγοντα κινδύνου να αναπτύξουν σοβαρή νόσηση, όπως η παχυσαρκία ή η μεγαλύτερη ηλικία.

Βρήκε ότι το 0,8% όσων έλαβαν το φάρμακο της Pfizer μέσα σε τρεις μέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων νοσηλεύθηκαν και κανείς δεν πέθανε 28 ημέρες μετά τη θεραπεία, σε σύγκριση με ποσοστό 7% νοσηλείας για τους ασθενείς που έλαβαν ψευδοφάρμακο (placebo). Σημειώθηκαν επίσης επτά θάνατοι στην ομάδα με το placebo.

Τα ποσοστά είναι παρόμοια για τους ασθενείς που έλαβαν μέσα σε πέντε ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων — 1% της ομάδας που έλαβε τη θεραπεία νοσηλεύθηκαν, σε σύγκριση με 6,7% για την ομάδα placebo, η οποία περιελάμβανε 10 θανάτους.

Τα αντιιικά φάρμακα πρέπει να δίνονται το νωρίτερο δυνατό, πριν από την εγκατάσταση της λοίμωξης, προκειμένου να είναι περισσότερο αποτελεσματικά. Η Merck δοκίμασε το φάρμακό της μέσα σε πέντε ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων.

“Είδαμε ότι είχαμε πράγματι υψηλή αποτελεσματικότητα, αν και ήταν πέντε ημέρες μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων από τον ασθενή… οι άνθρωποι μπορεί να περιμένουν μερικές ημέρες προτού κάνουν τεστ ή κάτι, και αυτό σημαίνει ότι έχουμε χρόνο να φροντίσουμε ανθρώπους και να δώσουμε πραγματικά ένα όφελος από την οπτική της δημόσιας υγείας”, δήλωσε στο Reuters η Αναλιέζα Άντερσον, επικεφαλής του προγράμματος της Pfizer.

Η εταιρία δεν αναφέρθηκε λεπτομερώς στις παρενέργειες της θεραπείας αλλά είπε πως ανεπιθύμητες ενέργειες παρατηρήθηκαν σε περίπου το 20% και των δύο ομάδων.

“Αυτά τα στοιχεία υποδεικνύουν πως το χορηγούμενο από το στόμα υποψήφιο αντιιικό φάρμακό μας, εφόσον εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές, μπορεί να σώσει ζωές ασθενών, να μειώσει τη σοβαρότητα των μολύνσεων COVID-19, και να εξαλείψει εννέα στις δέκα νοσηλείες”, ανέφερε σε μια δήλωση ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά.

H Pfizer είπε πως αναμένει να παράγει περισσότερες από 180.000 συσκευασίες μέχρι το τέλος του 2021 και τουλάχιστον 50 εκατ. έως τα τέλη του 2022, από τις οποίες 21 εκατ. θα παραχθούν το πρώτο εξάμηνο.

“Αυτή τη στιγμή αυξάνουμε την παραγωγική μας ικανότητα και προσβλέπουμε να επικαιροποιήσουμε τους αριθμούς αυτούς τις ερχόμενες εβδομάδες”, ανέφερε η εταιρεία.

Ειδικοί στις μεταδοτικές ασθένειες τονίζουν ότι η πρόληψη της COVID-19 μέσω της ευρείας χρήσης εμβολίων παραμένει ο καλύτερος τρόπος να ελεγχθεί η πανδημία.

Το φάρμακο της Pfizer, που ανήκει σε μια κατηγορία γνωστή ως αναστολείς πρωτεάσης, έχει σχεδιαστεί για να μπλοκάρει ένα ένζυμο που χρειάζεται ο κορονοϊός προκειμένου να πολλαπλασιαστεί.

Το molnupiravir έχει έναν διαφορετικό μηχανισμό δράσης που έχει σχεδιαστεί για να εισαγάγει λάθη στον γενετικό κώδικα του ιού. Η Merck έχει ήδη πουλήσει εκατομμύρια δόσεις του φαρμάκου, το οποίο εγκρίθηκε αυτή την εβδομάδα από τις ρυθμιστικές αρχές της Βρετανίας, στις ΗΠΑ και αλλού.

Η Pfizer ερευνά επίσης αν το χάπι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ανθρώπους χωρίς παράγοντες κινδύνου για σοβαρή COVID-19 καθώς και για την πρόληψη της μόλυνσης από κορονοϊό στους ανθρώπους που εκτίθενται στον ιό.

Ετικέτες: PfizerΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΜΗΤΣΟΤΑΚΗΜπουρλάΧΑΠΙ
Προηγούμενο Άρθρο

Επιπλέον μέτρα στήριξης για το 2022 μελετά η Κυβέρνηση

Επόμενο Άρθρο

130.000 ραντεβού για πρώτη δόση εμβολίου σε μια εβδομάδα

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Στη Χάγη σήμερα ο Μητσοτάκης – Θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

24/06/2025 | 11:31
Featured

Πτώση καταγράφει η τιμή του πετρελαίου μετά την εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Ιράν – Τα σενάρια της επόμενης μέρας

24/06/2025 | 10:13
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Κουτσούμπας: Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της πολεμικής προετοιμασίας και εμπλοκής

24/06/2025 | 10:00
Featured

ΕΚΤΑΚΤΟ – Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με την πρόταση εκεχειρίας

24/06/2025 | 09:34
HOT NEWS

ΑΓΡΟΤΙΚΑ: 43 εκατ. ευρώ σε Σπάνιες Φυλές και Κομφούζιο – Όλες οι πληρωμές του καλοκαιριού από ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ

24/06/2025 | 09:02
Featured

Τραμπ: Ισραήλ και Ιράν ήρθαν σε μένα σχεδόν ταυτόχρονα και ζήτησαν ειρήνη – Νικήτριες και οι δύο χώρες

24/06/2025 | 08:00
Featured

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη Χίο: Απογειώθηκαν τα εναέρια, μηνύματα από το 112, μάχη να γλιτώσουν τα Μαστιχοχώρια

24/06/2025 | 07:10
Rescuers and security personnel work at the impacted site after a missile attack from Iran, amid the Iran-Israel conflict in Tel Aviv, Israel June 22, 2025. REUTERS/Tomer Appelbaum ISRAEL OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN ISRAEL.     TPX IMAGES OF THE DAY
Featured

ΕΚΤΑΚΤΟ – Συναγερμός ξανά στο Ισραήλ παρά την εκεχειρία Τραμπ: Αναφορές για 8 τραυματίες μετά τη νέα πυραυλική επίθεση του Ιράν

24/06/2025 | 06:36
Load More
Επόμενο Άρθρο

130.000 ραντεβού για πρώτη δόση εμβολίου σε μια εβδομάδα


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Έκτακτη Εξέλιξη – Το Ιράν ανακοίνωσε χτύπημα στο Ισραήλ: Πυραυλικές επιθέσεις και νέοι βομβαρδισμοί στο Φορντό

    977 shares
    Share 391 Tweet 244
  • Ο Τραμπ ανακοίνωσε εκεχειρία Ισραήλ και Ιράν – «Μόλις περάσουν 12 ώρες ο πόλεμος θα τελειώσει»

    549 shares
    Share 220 Tweet 137
  • Άγριο έγκλημα στη Λαμία: Μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου ιδιοκτήτη καφετέριας – Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία

    458 shares
    Share 183 Tweet 115
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: Αναδρομικά έως 1.262 ευρώ για 4 κατηγορίες – Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Ιουλίου 2025

    380 shares
    Share 152 Tweet 95
  • ΟΠΕΚΑ πληρώνει 190.000.000 ευρώ-Δείτε ποια 16 επιδόματα «μπαίνουν» στα ΑΤΜ από 28 Ιουνίου – Τι πρέπει να προσέξετε!

    363 shares
    Share 145 Tweet 91
  • Reuters: «Συναγερμός» για ιρανική επίθεση σε αμερικανικές βάσεις στις επόμενες 48 ώρες

    345 shares
    Share 138 Tweet 86
  • Σύμβουλος του Χαμενεΐ: Το Ιράν εξακολουθεί να κατέχει στοκ εμπλουτισμένου ουρανίου – «Το παιχνίδι δεν τελείωσε»

    324 shares
    Share 130 Tweet 81
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch