Δευτέρα, 25 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική HOT NEWS

Επίσκεψη Κ. Σακελλαροπούλου στο Κέντρο Υγείας του ΚΥΤ Μόριας

TechTeam από TechTeam
21/08/2020 10:26
σε HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στη νέα υγειονομική μονάδα του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας βρέθηκε λίγο πριν αναχωρήσει από τη Λέσβο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνοδευόμενη από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη και την πρέσβειρα της Ολλανδίας στην Ελλάδα, Στελλα Ρούνερ Γκρούμπασις.

«Η Ελλάδα κλήθηκε να πληρώσει πολύ μεγάλο, να σηκώσει πολύ σημαντικό μέρος από το βάρος του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος για όλη την Ευρώπη. Και ιδιαίτερα η Λέσβος μαζί με κάποια άλλα νησιά» είπε η κυρία Σακελλαροπούλου μετά την επίσκεψη της στη νέα υγειονομική δομή. Και συνέχισε: «Η κινητή υγειονομική μονάδα που βλέπουμε και είχε την πρωτοβουλία δημιουργίας της η Ολλανδική κυβέρνηση και πρέπει να την επικροτήσουμε, είναι μια απόδειξη της αλληλεγγύης των Ευρωπαίων. Αυτό που ζητούμε από την αρχή. Ότι πρέπει δηλαδή, όλη η Ευρώπη να καταλάβει ότι πρέπει να στηρίξει και να αναλάβει ένα μέρος αυτού του βάρους».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε την πρέσβη ως εκπρόσωπο της Ολλανδικής κυβέρνησης «εκ μέρους όλου του ελληνικού λαού, γιατί πραγματικά είναι μια σημαντική μονάδα η οποία μπορεί να βοηθήσει ώστε να έχουμε μια καλύτερη και ανθρώπινη νοσηλεία για τους ανθρώπους αυτούς, τους απεγνωσμένους που βρίσκονται στη Μόρια, και αυτή τη στιγμή παραμένουν εκεί για όσο χρόνο χρειαστεί και μέχρις ότου γίνουν οι κινήσεις αποσυμφόρησης που έχουν ήδη ξεκινήσει».

Η κυρία Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε, επίσης, και στη δυνατότητα «να στηριχθεί και η τοπική κοινωνία διότι μπορεί να αποκτήσει αμέσως το νησί διπλάσιο αριθμό μονάδων εντατικής φροντίδας από αυτόν που ήδη έχει το νοσοκομείο της Μυτιλήνης το οποίο σήκωσε όλο το βάρος τόσο καιρό». «Αυτή λοιπόν τη διπλή στήριξη και των ανθρώπων που ζουν στη Μόρια αλλά κυρίως της τοπικής κοινωνίας είναι κάτι που πρέπει να μας κάνει όλους χαρούμενους μέσα στις δύσκολες συνθήκες που καλούμαστε να ζήσουμε και ιδιαίτερα στις συνθήκες της πανδημίας που δεν ξέρουμε τι μας φέρνουν κάθε μέρα. Αυτό είναι κάτι που πραγματικά με χαροποιεί και ελπίζω να το αντιληφθούν όλοι με αυτήν την έννοια» κατέληξε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σχολιάζοντας με τον τρόπο αυτό αντιδράσεις ομάδας κατοίκων του χωριού της Μόριας που αποπειράθηκαν να μην επιτρέψουν την είσοδο της αποστολής στην υγειονομική δομή.

Μηταράκης: Στόχος μας η αποσυμφόρηση όλων των δομών

«Βασική μας προτεραιότητα είναι ο περιορισμός των επιπτώσεων της μεταναστευτικής κρίσης στις τοπικές κοινωνίες» ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

«Η νέα υγειονομική μονάδα που ξεκινά να λειτουργεί στο ΚΥΤ της Μόριας, δωρεά της κυβέρνησης της Ολλανδίας, αφενός έρχεται να απαντήσει σε μια απαίτηση της τοπικής κοινωνίας για να αποσυμφορηθεί το τοπικό νοσοκομείο από τους διαμένοντες στην δομή της Μόριας και αφετέρου να αντιμετωπίσει με έναν αποτελεσματικό τρόπο την πανδημία και τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας υγείας που δημιουργούνται» πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την αποσυμφόρηση της Μόριας ο κ. Μηταράκης επεσήμανε ότι «από την Μόρια έχουν ήδη φύγει οι μισοί από όσους διέμεναν εδώ τον Φεβρουάριο του 2020 και έχουμε αντιμετωπίσει και τις νέες ροές που υπήρξαν όλο αυτό το διάστημα».

«Στόχος μας είναι η αποσυμφόρηση όλων των δομών και στα νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα» συμπλήρωσε.

Η νέα υγειονομική μονάδα

Η νέα υγειονομική μονάδα του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας θα είναι 24ωρης λειτουργίας. Η μονάδα είναι συνολικής επιφάνειας 450 τετραγωνικών μέτρων και συνολικής χωρητικότητας 62 κλινών. Ειδικότερα, αποτελείται από δύο χώρους με 26 κρεβάτια ο καθένας, μια Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας με έξι κρεβάτια και μια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας τεσσάρων κλινών.

Δημιουργήθηκε με χρηματοδότηση της Ολλανδικής κυβέρνησης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και τον συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο και της Τεχνικής Υπηρεσίας του υπουργείου. Πρόκειται για μια κινητή κατασκευή από αίθουσες, οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους δημιουργώντας ένα σύστημα που λειτουργεί ως μια σύγχρονη αυτόνομη υγειονομική μονάδα. Η όλη κατασκευή εδράζεται σε χώρο δίπλα στο ΚΥΤ Μόριας, κατάλληλα διαμορφωμένο από το Υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας και τον Ελληνικό Στρατό. Η νέα υγειονομική μονάδα στελεχώνεται από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό του Υπουργείου Υγείας δια του ΕΟΔΥ καθώς και από προσωπικό συνεργαζόμενων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΛέσβοςΠτΔ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

24/08/2025 | 23:45
Featured

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο 59χρονος γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Απόστολος Βεσυρόπουλος

21/08/2025 | 15:30
ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Ή Προσευχή του Αγίου Ιούδα Θαδδαίου – Πως γίνεται

21/08/2025 | 08:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Σεισμός LIVE: Δείτε TΩΡΑ πού έγινε σεισμός πριν από λίγο – Μέτρα προστασίας

09/08/2025 | 18:21
Load More
Επόμενο Άρθρο

Από σήμερα τα περιοριστικά μέτρα σε Μύκονο και Χαλκιδική


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Πέθανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντάρας

    481 shares
    Share 192 Tweet 120
  • ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ! Συντάξεις 2025–2026: Αναδρομικά έως 2.620€, κατάργηση προσωπικής διαφοράς και νέα μέτρα για την ΕΑΣ – Όλα τα τελευταία νέα

    220 shares
    Share 88 Tweet 55
  • 41χρονη Αλεξάνδρα Νικολαΐδου: Η μάχη με τον καρκίνο και ο βράχος στο πλευρό της, Ντέμης Νικολαΐδης

    442 shares
    Share 177 Tweet 111
  • Γάμος – έκπληξη στην Κεφαλονιά και πολιτική αναγνώριση στις ΗΠΑ για τον Άρη Κουρκουμέλη

    165 shares
    Share 66 Tweet 41
  • Λένα Σαμαρά: «Τίποτα δεν είναι ίδιο χωρίς εσένα» – Η σπαρακτική ανάρτηση του αδελφού της Κώστα για τα γενέθλιά του

    306 shares
    Share 122 Tweet 77
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ – ΤΑ ΝΕΑ: Τι κερδίζουν πίσω με το τέλος της προσωπικής διαφοράς – Αυξήσεις 55 ευρώ/μήνα  και αναδρομικά από το 2026

    152 shares
    Share 61 Tweet 38
  • Νέες αποκαλύψεις για το δράμα του Βόλου: «Την βίαζε, την άφηνε έγκυο για να μην τον χωρίσει»

    150 shares
    Share 60 Tweet 38
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch