Τρίτη, 19 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Έρχεται το ψηφιακό ΚΕΠ

Newsroom από Newsroom
14/01/2019 11:30
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ψηφιακό ΚΕΠ: Τα ΚΕΠ προχωρούν εντός του 2019 στην πλήρη ψηφιοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους, με στόχο η εξυπηρέτηση του πολίτη να γίνεται ταχύτερα, αποτελεσματικότερα και με τη μικρότερη δυνατή φυσική του παρουσία.

Το λεγόμενο «Ψηφιακό ΚΕΠ» περιλαμβάνει βελτίωση και αναβάθμιση των υποδομών και πληροφοριακών συστημάτων των υφιστάμενων Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών και δράσεις αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών για την ηλεκτρονική αυτεπάγγελτη αναζήτηση των δικαιολογητικών.

Για «εμβληματικό έργο» στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης και απλοποίησης των διαδικασιών της δημόσιας διοίκησης έκανε λόγο στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γρηγόρης Θεοδωράκης.

Όπως εξήγησε, σήμερα η παροχή διοικητικών πληροφοριών και η διεκπεραίωση των τουλάχιστον 1.000 υποθέσεων των πολιτών απαιτεί τη φυσική τους παρουσία σε ένα από τα συνολικά 1.064 Κέντρα σε όλη τη χώρα, την υποβολή του αιτήματος, την προσκόμιση από άλλες υπηρεσίες των απαιτούμενων κατά περίπτωση δικαιολογητικών και μετά από μέρες την επιστροφή στο φυσικό κατάστημα για την παραλαβή της «απάντησης».

Οι πιο πληροφοριακά εγγράμματοι μπορούν και σήμερα να αποφύγουν το πηγαινέλα στα ΚΕΠ, καθώς περίπου 50 διαδικασίες μπορούν να διεκπεραιωθούν και διαδικτυακά μέσω και της Εθνικής Πύλης «Ερμής». Ωστόσο αφορούν κυρίως απλές πράξεις όπως έκδοση πιστοποιητικών και βεβαιώσεων, που δεν απαιτούν την ταυτόχρονη υποβολή ενδιάμεσων δικαιολογητικών, όπως π.χ. η έκδοση άδειας λειτουργίας καταστήματος.

Το 2017 στο σύνολο των 8.519.381 υποθέσεων που διεκπεραιώθηκαν από τα ΚΕΠ της χώρας οι περισσότερες από τις μισές, (4.940.205), διεκπεραιώθηκαν με ηλεκτρονικό τρόπο.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη: «Η αναβάθμιση της υποδομής των ΚΕΠ θα επιτρέψει στο σύνολο των πολιτών να διακινούν ηλεκτρονικά τις πράξεις της δημόσιας διοίκησης και όλα τους τα έγγραφα γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια χωρίς την ανάγκη εκτύπωσης ή τη δημιουργία αντιγράφων.

Ο εκσυγχρονισμός των εφαρμογών και των υποδομών θα επιτρέψει την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών υψηλού βαθμού ολοκλήρωσης από όλα τα ΚΕΠ, συμβάλλοντας στη μείωση του χρόνου εξυπηρέτησης των πολιτών και στην πάταξη της γραφειοκρατίας. Με τα ψηφιακά ΚΕΠ περνάμε στη λογική της αρχής «μόνον άπαξ» (once only), που σημαίνει ότι πληροφορίες και στοιχεία που έχουν προσκομισθεί σε δημόσιες αρχές δεν απαιτείται να υποβληθούν ξανά. Δηλαδή, δικαιολογητικά θα υποβάλλονται μόνο μια φορά και από εκεί και πέρα η Δημόσια Διοίκηση είναι υποχρεωμένη από μόνη της να τα αναζητά και να τα παρέχει όταν αυτά ζητούνται».

Για παράδειγμα σήμερα για έκδοση άδειας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ο αιτών απαιτείται να αναζητήσει δεκάδες δικαιολογητικά από υπηρεσία σε υπηρεσία, στη συνέχεια να τα προσκομίσει στο τοπικό ΚΕΠ και να περιμένει τη διεκπεραίωση του αιτήματός του μετά από αρκετές μέρες. Σύμφωνα με τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, η υπηρεσία έχει περιθώριο 10 ημερών να απαντήσει σε αίτημα για έκδοση απλού πιστοποιητικού και για σύνθετη διαδικασία, όπως η παραπάνω, έως και 50 μέρες.

Με τα ψηφιακά ΚΕΠ αρκεί η υποβολή του αιτήματος (online ή με φυσική παρουσία) και άμεσα θα λαμβάνει την απάντηση «έλα να πάρεις την άδειά σου» ή «δεν μπορείς να πάρεις την άδειά σου για τους Χ λόγους».

Για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται η διασύνδεση των ηλεκτρονικών συστημάτων (όπως είναι π.χ. το taxisnet και το Μητρώο Πολιτών) από τις δημόσιες υπηρεσίες, για την αυτεπάγγελτη και με ηλεκτρονικό τρόπο αναζήτησης των δικαιολογητικών.

Εντός του Μαρτίου, αναφέρει ο κ. Θεοδωράκης, αναμένεται η ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα» και θα ακολουθήσουν η προκήρυξη και η ανάδειξη του αναδόχου.

Η λειτουργία του έργου υπολογίζεται σταδιακά από τα τέλη του 2019, με απώτερο στόχο να διεκπεραιώνονται άμεσα και online το σύνολο των περίπου 1.000 διαδικασιών και όποιων άλλων προκύπτουν μελλοντικά.

Η πλήρης λειτουργία των ΚΕΠ της νέας εποχής δεν απειλεί την ύπαρξη των φυσικών Κέντρων, ούτε τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας σε αυτά, καθησυχάζει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Αντίθετα ο θεσμός θα ενισχυθεί με 150 προσλήψεις υπαλλήλων κλάδου ΔΥΠ (Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών), καλύπτοντας τα οργανικά κενά στα Κέντρα όλης της χώρας, καθώς ο αριθμός των 3.500 υπαλλήλων (2.500 ΔΥΠ και περίπου 1.000 δημοτικοί υπάλληλοι) κρίνεται ανεπαρκής για τον όγκο των παρεχόμενων υπηρεσιών.

newsbeast.gr

Ετικέτες: ΚΕΠ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ: 77 ημέρες διορία – Χάνεται η επιδότηση αν καθυστερήσεις: Voucher, ΟΠΕΚΕΠΕ και ΔΥΠΑ στο μικροσκόπιο

31/07/2025 | 17:02
HOT NEWS

Επιδόματα για Μητέρες 2025: Ποια ποσά παίρνουν 3.100 πολύτεκνες, 600 μονογονεϊκές και εργαζόμενες – Όλα τα προγράμματα από ΟΠΕΚΑ, ΔΥΠΑ, ΕΕΤΑΑ

09/07/2025 | 17:02
HOT NEWS

Κοινωνικός Τουρισμός 2025: Έως 11 διανυκτερεύσεις για αγρότες – Διπλό πρόγραμμα από Αγροτική Εστία και ΟΠΕΚΑ, τι αποκάλυψαν στο tilegrafimanews.gr

12/06/2025 | 17:02
HOT NEWS

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ:Έως 2.700€ αναδρομικά και επίδομα 250€ σε 700.000 συντάξεις – Ποιοι πληρώνονται έως Σεπτέμβριο 2025

10/06/2025 | 15:02
Load More
Επόμενο Άρθρο

Ο Δανέλλης από το Ποτάμι η 151η ψήφος


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΝΣΤΟΛΩΝ 2025: Πληρωμές έως 8.200€ για στρατιωτικούς – Πίνακες με ποσά για αστυνομικούς, λιμενικούς και πυροσβέστες

    455 shares
    Share 182 Tweet 114
  • Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και μετά καύσωνας

    247 shares
    Share 99 Tweet 62
  • Σέρρες: Βυτιοφόρο όχημα έπεσε σε κανάλι – Πυροσβέστες απεγκλώβισαν τον οδηγό

    205 shares
    Share 82 Tweet 51
  • Τραμπ: Είναι πιθανό ο Πούτιν να μη θέλει συμφωνία – Πρέπει να δείξει ευελιξία ο Ζελένσκι

    189 shares
    Share 76 Tweet 47
  • Αίμα στην Αθήνα: Το παρελθόν πίσω από τη δολοφονία του 47χρονου στον Άγιο Παντελεήμονα – Η δράση της σπείρας στα ΜΜΜ 

    187 shares
    Share 75 Tweet 47
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 2025: 59,7 έτη για γυναίκες, 63,2 για άνδρες – Ποιοι βγαίνουν φέτος και πόσα θα πάρουν 

    149 shares
    Share 60 Tweet 37
  • ΔΥΠΑ: 2 νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί και 450 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ – Όλες οι λεπτομέρειες 2025

    118 shares
    Share 47 Tweet 30
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch