Παρασκευή, 27 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική Featured

ΕΣΥ – Διπλασιάστηκαν οι εισαγωγές – «Καμπανάκι» για τον Σεπτέμβρη

TechTeam από TechTeam
14/08/2021 10:08
σε Featured, HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο κοροναϊός είναι διαρκώς παρών και η μετάλλαξη Δέλτα απειλεί να τινάξει στον αέρα την προσπάθεια οικοδόμησης του τείχους ανοσίας.

Η κινητικότητα του καλοκαιριού που κορυφώνεται τον Δεκαπενταύγουστο σε συνδυασμό με τα ποσοστά εμβολιασμού που απέχουν κατά πολύ από τον αρχικό στόχο ανησυχούν τους ειδικούς που διακρίνουν εκ νέου πίεση στο ΕΣΥ και μιλούν μέχρι και για ρεκόρ κρουσμάτων τον Σεπτέμβριο.

Ο κοροναϊός συνεχίζει να είναι η «νόσος των νέων» σύμφωνα με τον καθηγητή Χαράλαμπο Γώγο, που προειδοποίησε ότι η επιστροφή από τις διακοπές μπορεί να σημάνει μεγαλύτερη διασπορά, και σύστησε ιχνηλάτιση και ολοκλήρωση του εμβολιασμού, ενώ αναφέρθηκε και στον διπλασιασμό των εισαγωγών το τελευταίο διάστημα.

Σταθερά υψηλά οι σκληροί δείκτες

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας τις τελευταίες μέρες δείχνει αύξηση στα κρούσματα αλλά και άνοδο των σκληρών δεικτών. Σήμερα σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ καταγράφηκαν 3.605 νέα κρούσματα ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων έφτασε του 240.

Την ίδια στιγμή ακόμα 20 συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη με τον κοροναϊό, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.158 θάνατοι.

Η απόλυτη κυριαρχία της μετάλλαξης Δέλτα που φτάνει πιο γρήγορα από το αναμενόμενο να επικρατεί σχεδόν στο 90%, πιέζει το σύστημα υγείας, καθώς παρατηρείται αύξηση των νοσηλειών και των διασωληνωμένων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ήδη το 90% και πλέον των κρουσμάτων που έχουν διερευνηθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες προέρχονται από τη μετάλλαξη Δέλτα, αφήνοντας μόλις ένα ποσοστό περίπου 6% στην βρετανική μετάλλαξη (παραλλαγή Άλφα).

Τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου έχουν κρούσματα μόνο από τη συγκεκριμένη μετάλλαξη του ιού (100%). Ήδη χθες ανακοινώθηκε μίνι lockdown στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ σήμερα έγινε γνωστό πως τα περιοριστικά μέτρα παρατείνονται για μια εβδομάδα για Ζάκυνθο και Χανιά.

Γώγος: Διαγνωστικοί έλεγχοι και εμβολιασμός

Ο καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος, αναφέρθηκε στην καθιερωμένη ενημέρωση σε αυτήν την εξέλιξη και «χτύπησε καμπανάκι» για προσοχή σε όσους φεύγουν και όσους γυρνούν από διακοπές, και ιδίως για τους νέους.

Όπως ανέφερε, η πανδημία εξακολουθεί να αποτελεί νόσο των νέων, αρχίζει όμως και μια μεταστροφή σε μεγαλύτερες ηλικίες, ιδιαίτερα σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, ενώ σε λίγο καιρό, ένα πιθανό πρόβλημα θα είναι και η παρουσία του ιού στους χώρους της εκπαίδευσης.

Υπογράμμισε ότι οι νέοι θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας και κυρίως να ελέγχονται με test, τόσο πηγαίνοντας σε διακοπές, όσο και επιστρέφοντας.

Ο αδύναμος κρίκος του ΕΣΥ

Αυτό που κρίνει κάθε φορά το πως ελέγχεται η πανδημία είναι οι αντοχές του ΕΣΥ. Ο αριθμός νοσηλευομένων και διασωληνωμένων έχει κρίνει μέχρι στιγμής την επιβολή ή μη περιοριστικών μέτρων. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αύξηση στις νοσηλείες και στις διασωληνώσεις, που μέχρι στιγμής παραμένει διαχειρήσιμη.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Γώγος, σε είκοσι σχεδόν μέρες διπλασιάστηκαν οι εισαγωγές και υπάρχει μικρή αλλά υπαρκτή αύξηση στο δείκτη εισιτήρια προς εξιτήρια, πράγμα που σημαίνει μια μικρή επιβάρυνση στο ΕΣΥ. Η κάλυψη στις απλές κλίνες είναι 40%, ενώ στις ΜΕΘ 51%.

Η κατάσταση στην Κρήτη είναι σαφώς χειρότερη εδώ και μέρες με το σύστημα υγείας εκεί να δέχεται πραγματική πίεση.

Για να αποφευχθεί το «κρασάρισμα» του συστήματος υγείας ειδικοί και πολιτεία προτρέπουν τους πολίτες να εμβολιαστούν. Η κάμψη που παρατηρείται ίσως και εξαιτίας των αδειών χρειάζεται να ανατραπεί, καθώς όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές η συντριπτική πλειοψηφία των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι.

Ο Χαράλαμπος Γώγος υπογράμμισε πως το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης είναι αξιοσημείωτο, απέχει όμως αρκετά από την διασφάλιση της συλλογικής ανοσίας για την μείωση της διασποράς, και απ’ ότι φαίνεται, είναι δύσκολο να εξασφαλιστεί αυτό το καλοκαίρι.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής περιβαλλοντικής του ΑΠΘ, ήταν ξεκάθαρος: εάν δεν «τρέξουν» οι εμβολιασμοί, τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν σε αριθμούς ρεκόρ το φθινόπωρο.

«Αν συνεχίσουμε με όχι καλούς ρυθμούς τον εμβολιασμό θα φτάσουμε και τις 4.500 έως 5.000 κρούσματα σαν κυλιόμενο εβδομαδιαίο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου. «Υπάρχει μία ξεκάθαρα επιτάχυνση της αυξητικής πορείας», δήλωσε, ενώ έκανε προβλέψεις ότι οι ανάγκες για κλίνες ΜΕΘ και διασωληνώσεις θα φτάσουν τις 400.

Όπως δήλωσε, μπαίνουμε στο φθινόπωρο σε μία κακή κατάσταση και το 51% των πλήρως εμβολιασμένων δεν φτάνει. «Πρέπει να φτάσουμε τουλάχιστον το 65% για να μπορούμε να συζητάμε για συγκράτηση του τέταρτου κύματος της πανδημίας», πρόσθεσε.

Ενδεικτικά είναι όσα λέει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, που θεωρεί αναμενόμενη την «εκτίναξη» του αριθμού των νέων κρουσμάτων, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ανησυχία για τον Δεκαπενταύγουστο όταν αυξάνονται οι αφίξεις στα νησιά -κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε νέα «έκρηξη» της πανδημίας.

«Καταλαβαίνετε τι πρόκειται να γίνει στα νησιά, ήδη υπάρχει συνωστισμός στα σοκάκια, υπάρχει αύξηση κρουσμάτων στην Κρήτη, η οποία έρχεται δεύτερη μετά την Αθήνα, ενώ μας ανησυχούν και τα άλλα νησιά», υπογράμμισε.

Μιλώντας στην ίδια πηγή, τόνισε ότι οι εμβολιασμοί καταγράφουν κάμψη και απηύθυνε έκκληση να ενταθούν. Η ίδια θεωρεί «άπιαστο όνειρο» τη δημιουργία τείχους ανοσίας της τάξης του 80% έως το τέλος καλοκαιριού.

Οι ειδικοί σημειώνουν την ανάγκη ιχνηλάτησης στην επιστροφή του κόσμου από τα νησιά στα αστικά κέντρα. Το πρώτο όπλο είναι ο εμβολιασμός, που θα έπρεπε να έχει ενταθεί, λένε. Το δεύτερο είναι η ιχνηλάτηση που θα πρέπει να αυξηθεί και το τρίτο είναι τα μέτρα προστασίας και δη η χρήση της μάσκας.

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΔΕΛΤΑ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Πώς η σκευωρία της εσχάτης προδοσίας που έστησε η αντιπολίτευση, ενισχύει ακόμη περισσότερο τον Μητσοτάκη

26/06/2025 | 22:13
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ : Τηλέφωνα ανά διεύθυνση- ΟΔΗΓΟΣ

26/06/2025 | 06:09
HOT NEWS

Φορολογικές δηλώσεις 2025: Λήγουν στις 15 Ιουλίου – Πρόστιμα, παγίδες και τι να προσέξετε πριν την υποβολή

25/06/2025 | 17:02
HOT NEWS

ΔΥΠΑ: Επιδότηση 14.800€ για ανέργους σε 7 περιοχές – Όλα τα ενεργά voucher και τα προγράμματα ενίσχυσης με αριθμούς

25/06/2025 | 15:02
Load More
Επόμενο Άρθρο

Βασιλακόπουλος: 14 νέοι και 1 παιδί στις ΜΕΘ


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ισχυρό προειδοποιητικό σήμα από Έλληνες και ξένους σεισμολόγους – Ρήγματα στο κόκκινο: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο

    1096 shares
    Share 438 Tweet 274
  • Σεισμός 3 Ρίχτερ στη Ναύπακτο: Διεθνείς αναλυτές είχαν προειδοποιήσει – Ποιες περιοχές μπαίνουν σε «κόκκινο» συναγερμό

    389 shares
    Share 156 Tweet 97
  • Καιρός σήμερα: Καύσωνας και από το μεσημέρι τοπικές βροχές

    380 shares
    Share 152 Tweet 95
  • Ιεροσόλυμα σε σταυροδρόμι: Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων υπό πίεση – Οι γεωπολιτικές εξελίξεις, τα ακίνητα και η αφανής μάχη επιρροής

    345 shares
    Share 138 Tweet 86
  • Αυστηρό μήνυμα από Βρυξέλλες σε Λιβύη: Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Δεν μπορεί να έχει νομικές συνέπειες

    315 shares
    Share 126 Tweet 79
  • ΠΡΟΣΟΧΗ στα παιδιά με ποδήλατο: Τραγωδία στο Μενίδι με 9χρονη – Μάχη για τη ζωή της στη ΜΕΘ

    248 shares
    Share 99 Tweet 62
  • 30 δισ. δολάρια και νέα πυρηνική συμφωνία στο τραπέζι: Μυστικές συνομιλίες ΗΠΑ – Ιράν φέρνουν ανατροπή στη Μέση Ανατολή

    234 shares
    Share 94 Tweet 59
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch