Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Φερχόφσταντ σε Τσίπρα: Μην εκδώσεις τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Newsroom από Newsroom
09/01/2017 13:56
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τούρκοι αξιωματικοί

Επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα απέστειλε ο πρόεδρος της παράταξης των Φιλελευθέρων (ΑLDE) στην ευρωβουλή, Γκι Φέρχοφσταντ, ζητώντας του να μην εκδοθούν στην Τουρκία οι 8 αξιωματικοί.

Στην επιστολή ο Γκι Φέρχοφσταντ υπενθυμίζει στον Αλέξη Τσίπρα τις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες που μοιραζόμαστε στην Ε.Ε. και οι οποίες υποχρεώνουν όλα τα μέλη της Ε.Ε. να μην εκδίδουν κανέναν, ανεξάρτητα απ’ το αν είναι ένοχος ή όχι, σε μια χώρα όπου κινδυνεύει να βασανιστεί ή να αντιμετωπίσει απάνθρωπη ή απαξιωτική μεταχείριση.

«Δυστυχώς στους περασμένους πέντε μήνες μετά το πραξικόπημα είδαμε χιλιάδες Τούρκους πολίτες να συλλαμβάνονται. Ο τρόπος που εφαρμόζονται οι νόμοι μετά το πραξικόπημα τροφοδοτεί σοβαρές ανησυχίες για το σεβασμό των απαραβίαστων δικαιωμάτων που εγγυάται το τουρκικό σύνταγμα, περιλαμβανομένου του δικαιώματος της ζώης, της σωματικής ακεραιότητας, της πνευματικής ύπαρξης, του τεκμηρίου της αθωότητας και του δικαιώματος για μια δίκαιη δίκη. Αυτές οι ανησυχίες διατυπώθηκαν και από την Κομισιόν και το Ευρωπαίο Επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ελπίζω να συμμερίζεστε την άποψή μου για την ανάγκη διατήρησης και πλήρους σεβασμού των θεμελιωδών ευρωπαϊκών αξιών και αρχών, στη διαμόρφωση των οποίων συνέβαλε η Ελλάδα σ’ ολόκληρη την ευρωπαϊκή ιστορία και στα οποία η Ελλάδα αποφάσισε να συμμορφωθεί με την συμμετοχή της στην Ε.Ε. και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ελπίζω ειλικρινά οι ελληνικές Αρχές να καθοδηγούνται απ’ αυτές τις αρχές όταν θα αποφασίσουν για την τύχη των οκτώ αξιωματικών.»

[irp posts=”101299″ name=”Το βρώμικο σχέδιο του Ερντογάν: Θέλει να κάνει την Κύπρο «Δούρειο Ίππο»”]

Η επιστολή στον Τσίπρα

FAZ & FT φοβούνται συμφωνία Τσίπρα-Ερντογάν για την έκδοση των 8 Τούρκων

Ο ευρωπαϊκός Τύπος παρακολουθεί με άγρυπνο μάτι την υπόθεση των Τούρκων αξιωματικών και το κατά πόσο η κυβέρνηση Τσίπρα θα σεβαστεί την ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης.

«Από τη στιγμή που οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί έφθασαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα την επομένη του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος για να ζητήσουν πολιτικό άσυλο, ήταν σαφές ότι η υπόθεση θα προκαλούσε πολλούς πονοκεφάλους στον Ελληνα πρωθυπουργό» γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung, επισημαίνοντας τις πιέσεις που ασκούν εξαρχής στην ελληνική κυβέρνηση με τις δηλώσεις τους ο Ταγίπ Ερντογάν, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου και τα τουρκικά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, που έσπευσαν να χαρακτηρίσουν «προδότες» τους αξιωματικούς.
Η έγκυρη συντηρητική εφημερίδα τονίζει όμως ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να κατευθύνει κατά το δοκούν το δικαστικό σύστημα. Και μπορεί να αναφέρθηκαν προσπάθειες πολιτικής επιρροής, αλλά είναι άγνωστο τι θα αποφασίσουν στο τέλος οι δικαστές, πόσω μάλλον που η φορτισμένη πολιτικά υπόθεση έχει εδώ και καιρό μεταβληθεί σε ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πολιτικό ζήτημα και λειτουργεί ως λυδία λίθος της σταθερότητας της κυβέρνησης Τσίπρα σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Με την υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών ασχολούνται και οι Financial Times, κάνοντας λόγο για «δίλημμα» του Ελληνα πρωθυπουργού:

«Ο κ. Τσίπρας έχει πει στον κ. Ερντογάν ότι “οι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα’’. Αλλά ο ίδιος και η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσουν σκληρή κριτική εντός των συνόρων αλλά και από την Ευρώπη αν προχωρήσει η έκδοση, την οποία η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να κάνει ανεξάρτητα από την ετυμηγορία του Ανώτατου Δικαστηρίου (…). Η νομοθεσία Ε.Ε. και Ελλάδας απαγορεύει την έκδοση σε μια χώρα όπου ο κατηγορούμενος κινδυνεύει να βασανιστεί. Οργανώσεις προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περιλαμβανομένων της Human Rights Watch και της Διεθνούς Αμνηστίας, έχουν κατηγορήσει την Τουρκία ότι κλείνει τα μάτια στις κατηγορίες βασανισμών, ξυλοδαρμών και άρνησης πρόσβασης σε δικηγόρους για συλληφθέντες ή κρατουμένους στο πλαίσιο των εκκαθαρίσεων υπόπτων για συμμετοχή στο πραξικόπημα».

Η έγκυρη εφημερίδα σημειώνει τις εντάσεις στις διμερείς σχέσεις με την Τουρκία και λόγω του μεταναστευτικού: «Κάποιοι Ελληνες αξιωματούχοι φοβούνται ότι αν η Αθήνα δεν στείλει πίσω το πλήρωμα του ελικοπτέρου, η Αγκυρα θα σπάσει την περσινή συμφωνία με την Ε.Ε. για τη μείωση της προσφυγικής ροής και θα επιτρέψει ένα φρέσκο κύμα αιτούντων άσυλο να κατευθυνθούν προς την Ελλάδα. Μπορεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής να είπε ότι η κυβέρνηση θα “σεβαστεί και θα τηρήσει” την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά κάποιοι φοβούνται ότι η πολιτική μπορεί να παίξει ρόλο. “Αν η κυβέρνηση στείλει πίσω τους Τούρκους αξιωματικούς, η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει κατηγορίες ότι προσπαθεί να κατευνάσει την Άγκυρα επειδή νιώθει ότι βρίσκεται σε αδύναμη θέση αυτή τη στιγμή”, δήλωσε ο καθηγητής Νομικής και πολιτικός σχολιαστής Αρης Χατζής».

Ετικέτες: Αλέξης ΤσίπραςΑΣΥΛΟ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙΕυρωπαϊκή ΕνωσηΣυμβούλιο της ΕυρώπηςΤΟΥΡΚΙΑ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Τουρκία: «Η προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία δεν σταμάτησε λόγω αμερικανικού LNG»

19/11/2025 | 12:00
Featured

Τούρκοι πράκτορες στη Βόρεια Ελλάδα; – Η μυστική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., το “ελληνικό FBI” και ο υπόγειος πόλεμος πληροφοριών

14/11/2025 | 16:00
ΔΙΕΘΝΗ

Συνομιλίες των ΥΠΕΞ Τουρκίας-Αιγύπτου για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

11/11/2025 | 20:00
Featured

ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ: 6,1 Ρίχτερ και 330 μετασεισμοί, 26 τραυματίες και αγωνία για νέα δόνηση: Προειδοποιήσεις από σεισμολόγους

28/10/2025 | 19:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Rising Star: Από τη λαϊκή στη... σκηνή! (ΒΙΝΤΕΟ)


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Η Πολωνία ζητά από τη Λευκορωσία την έκδοση των υπόπτων για το σαμποτάζ στον σιδηρόδρομο

    213 shares
    Share 85 Tweet 53
  • Νέος ΚΟΚ 2026: «Κόφτης» στα διπλώματα ηλικιωμένων και AI που μπλοκάρει μηχανές χωρίς κράνος – Ποιες αλλαγές έρχονται

    95 shares
    Share 38 Tweet 24
  • ΑΓΡΟΤΕΣ- Συναγερμός για τις άμεσες ενισχύσεις ΟΠΕΚΕΠΕ 2024: Ποιοι χάνουν χρήματα, τι λέει η Κομισιόν και τι πληρώνεται τώρα

    92 shares
    Share 37 Tweet 23
  • BLACK FRIDAY 2025: Τα 25 πιο δημοφιλή καταστήματα στην Ελλάδα – Πλήρης οδηγός για Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα, Λάρισα

    87 shares
    Share 35 Tweet 22
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ: 60 εκατ. – 438.000 θανατωμένα ζώα: Ο «αλγόριθμος» ενίσχυσης, τα κρυφά κριτήρια και οι συνδεδεμένες

    86 shares
    Share 34 Tweet 22
  • LIVE σεισμογράφοι Ελλάδας: Δείτε σε πραγματικό χρόνο όλους τους σεισμούς – Ο πλήρης οδηγός του tilegrafimanews.gr

    218 shares
    Share 87 Tweet 55
  • Τα Αγιορείτικα γλυκά της εγκράτειας: Ο μοναχός Μωυσής με δύο σπάνιες νηστίσιμες λιχουδιές

    69 shares
    Share 28 Tweet 17
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch