Κυριακή, 2 Νοεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Γ. Γεραπετρίτης: Ας είμαστε κοινοβουλευτικά ώριμοι για κάποιες αποκλίσεις σε ορισμένες περιπτώσεις

Newsroom από Newsroom
21/05/2021 15:30
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Γεραπετρίτης: Θέση για τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας επί του νομοσχεδίου για τη συνεπιμέλεια, πήρε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό action24.

Τα νομοσχέδια έχουν εξ ορισμού διαβαθμισμένη πολιτική οντότητα, εξήγησε, φέρνοντας το παράδειγμα του προϋπολογισμού, που συνέχεται ουσιωδώς με την πορεία της κυβέρνησης, άρα «δεν νοείται καμία διαφοροποίηση. Άλλα νομοσχέδια έχουν επίσης υψηλό συμβολισμό, όπως τα φορολογικά ή τα αναπτυξιακά νομοσχέδια. Σε άλλες περιπτώσεις, επειδή η φύση του νομοσχεδίου αναφέρεται σε κοινωνικά ζητήματα υψηλής ευαισθησίας (…) είναι πιο επιδεκτικά στο να υπάρχουν διαφοροποιήσεις μεταξύ των βουλευτών. Στο κάτω-κάτω, ας είμαστε κάποια στιγμή κοινοβουλευτικά ώριμοι, να μπορούμε να αποδείξουμε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις να υπάρχουν κάποιες αποκλίσεις», συμπέρανε για το θέμα.

Ενώ στο ζήτημα που έθεσε στην Ολομέλεια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι δηλαδή το Κοινοβούλιο υπολειτουργεί, όπως υποστήριξε, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε ως εξής: «Η Βουλή λειτούργησε καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας και λειτούργησε υποδειγματικά. Το ελληνικό Κοινοβούλιο λειτούργησε σε πολύ καλύτερους ρυθμούς παραγωγής από οποιοδήποτε άλλο Κοινοβούλιο», ανέφερε με την ταυτόχρονη διευκρίνιση ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως περιορισμός σε όποιο βουλευτή θέλει να μιλήσει, αυτό που περιορίζεται στη Βουλή είναι ο συγχρωτισμός. Θύμισε δε, ότι η συζήτηση για το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση διήρκεσε τρεις ημέρες επειδή είχαν εγγραφεί 170 βουλευτές.

Εστιάζοντας, στη συνέχεια δε, στη στάση της μείζονος αντιπολίτευσης, επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι υπάρχουν περιορισμοί – είναι αυτονόητο ότι σε ένα κλειστό χώρο όπως η Βουλή δεν μπορεί να συγχρωτίζονται 300 άτομα -, όμως πρόκειται για «ένα υποκριτικό επιχείρημα: βλέπετε σήμερα κατετέθη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία, έγινε το αίτημα και ενόσω θα περίμενε ο καθένας ότι θα βρίσκονταν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να το υποστηρίξουν, εν τούτοις αποφάσισε η Κοινοβουλευτική Ομάδα να αποχωρήσει. Το αποτέλεσμα είναι ονομαστική ψηφοφορία που προκαλεί ένα κόμμα, το ίδιο κόμμα να αποχωρεί ενόσω έχει καταθέσει ονομαστική ψηφοφορία και την επόμενη να διατείνεται ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αλλά παρίστανται όλοι οι βουλευτές του. Ας κρίνει ο λαός…».

Και στο «διά ταύτα», «θα υπάρχει σταδιακή επάνοδος στην πλήρη λειτουργία της Ολομέλειας (…) είναι προφανές ότι θα γίνει βήμα βήμα, δεν μπορεί ξαφνικά από τους 50 βουλευτές, να πάμε στους 300».

Αλλάζοντας θέμα, σε αυτό του υποχρεωτικού εμβολιασμού, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ζήτημα αντισυνταγματικότητας «εφόσον κριθεί, σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας, ότι ορισμένες κρίσιμες υπηρεσίες ή υποδομές που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία, επιβάλλουν τον εμβολιασμό όσων βρίσκονται εκεί. Έγινε ένα πρώτο βήμα που αφορούσε την ΕΜΑΚ», δήλωσε ακόμη και επιχειρηματολόγησε ότι δεν είναι δυνατόν να διακινδυνεύσει την πληρότητα της συμμετοχής στην εν λόγω μονάδα. Σε κάθε περίπτωση θα αξιολογηθούν τα γενικά δεδομένα εν ευθέτω χρόνω.

Στο ερώτημα αν θα μπορούσε να αποτελεί ο εμβολιασμός όρο για την πρόσληψη των 4.000 νοσηλευτών, ο υπουργός διατύπωσε την προσωπική του κρίση, ότι το θεωρεί εύλογο από τη στιγμή που προσλαμβάνεται κάποιος με μια μόνιμη σχέση στο ελληνικό Δημόσιο σε μια δομή απολύτως κρίσιμη». Σε κάθε περίπτωση όμως, διευκρίνισε αμέσως μετά, θα σταθμιστούν όλα τα δεδομένα από τον Σεπτέμβριο τόσο για το υφιστάμενο όσο και για το νέο προσωπικό.

Στην ερώτηση, τέλος, αν μια επιχείρηση θα μπορούσε να θέσει ως προαπαιτούμενο για τους πελάτες της να είναι εμβολιασμένοι, ο Γ. Γεραπετρίτης εξήγησε πως δεν υφίσταται κανένα θέμα συνταγματικότητας εάν μια ιδιωτική επιχείρηση επιλέξει να διασφαλίσει την υγιεινή, είναι όμως άλλο να το επιλέξει η ίδια κι άλλο να της επιβληθεί έξωθεν.

Κλείνοντας με το ερώτημα αν είναι προ των πυλών μια συνάντηση του πρωθυπουργού της Ελλάδας με τον Τούρκο Πρόεδρο, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε: «για την ώρα δεν έχει υπάρξει κανένας τέτοιος σχεδιασμός». Και ναι μεν είναι αυτονόητο να μιλούν δύο ηγέτες γειτονικών χωρών, ωστόσο, «για να είναι εποικοδομητικός ένας διάλογος θα πρέπει να στηρίζεται σε ένα μίνιμουμ εμπιστοσύνης, το οποίο στηρίζεται στην αποχή από οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια ή επιθετική ρητορική. Άρα, έχουμε δρόμο ακόμη να διανύσουμε», κατέληξε.

Ν. Παπ.

Ετικέτες: ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/11/2025 | 23:55
HOT NEWS

Alex Rasov

01/11/2025 | 23:45
Featured

Οι διμερείς σχέσεις και οι πρόσφατες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, στη συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν

21/10/2025 | 10:13
Featured

Συνάντηση Γεραπετρίτη με Φιντάν: «Εκτός συζήτησης θέματα κυριαρχίας»

20/10/2025 | 18:55
Load More
Επόμενο Άρθρο

Φωτιά στον Σχίνο: Αναζωπύρωση στα Μέγαρα - Εκκενώνεται ο οικισμός Παπαγιαννέικα


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Θανάσιμη βεντέτα με 3 νεκρούς στην Κρήτη – Πολλοί τραυματίες, ανάμεσά τους και δύο παιδιά – Έπεσαν πάνω από 2.000 σφαίρες

    264 shares
    Share 106 Tweet 66
  • Σαμαράς για ΕΛΤΑ: «Να επανεξεταστεί η ξαφνική απόφαση για το κλείσιμο 204 υποκαταστημάτων»

    180 shares
    Share 72 Tweet 45
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ LIVE: Επιστροφή ενοικίου, επίδομα 250 ευρώ και 6 νέα προγράμματα της ΔΥΠΑ: Όλες οι πληρωμές έως 28 Νοεμβρίου 

    177 shares
    Share 71 Tweet 44
  • ΑΑΔΕ: Τέλος η “χαρτούρα” στην εφορία – Από 1η Δεκεμβρίου 2025  όλες οι βεβαιώσεις και μειώσεις οφειλών μόνο ψηφιακά»

    114 shares
    Share 46 Tweet 29
  • «Οι σταυροί της αντίστασης»: Οι Κορσικανοί απάντησαν στη δικαστική απαγόρευση γεμίζοντας το νησί με σύμβολα πίστης

    108 shares
    Share 43 Tweet 27
  • Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Απαγορεύτηκε από την αστυνομία διαμαρτυρία εναντίον της στο κέντρο

    100 shares
    Share 40 Tweet 25
  • Τα ΕΛΤΑ αναστέλλουν για τρεις μήνες το κλείσιμο καταστημάτων στην περιφέρεια -Λουκέτο άμεσα σε αστικά κέντρα και πρωτεύουσες νομών

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch