Πέμπτη, 26 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Γ. Γεραπετρίτης: «Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία μιας πάρα πολύ μεγάλης μάχης»

Newsroom από Newsroom
19/03/2021 18:30
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Γεραπετρίτης: Το μήνυμα ότι, «βρισκόμαστε στην τελική ευθεία μιας πάρα πολύ μεγάλης μάχης», έστειλε μέσω του Mega ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης…

ζητώντας από τους πολίτες, παρά την κόπωση, να παραμείνουν πιστοί στα μέτρα της κοινωνικής αποστασιοποίησης. Προϊδεάζοντας συγχρόνως για τις αυριανές ανακοινώσεις (ωράριο εξόδου, μετακίνηση με κωδικό 6 και με Ι.Χ.), δήλωσε με έμφαση πως «είναι λίγες οι εβδομάδες ακόμη που θα αναγκασθούμε να κάνουμε υπομονή», ενώ την πίεση που δέχεται σήμερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας, την απέδωσε σε επιβαρυντικούς παράγοντες, όπως οι μεταλλάξεις, οι πορείες και η ελλιπής εφαρμογή των μέτρων.

Αναλυτικά, την ανάγκη ταυτόχρονης διατήρησης της ψυχικής υγείας των ανθρώπων από τη μια, και διασφάλισης της δημόσιας υγείας από την άλλη, υπογράμμισε εισαγωγικώς ο Γ. Γεραπετρίτης, κάνοντας επιπλέον λόγο για δύο πυλώνες: «Ο πρώτος θα έχει ως βάση κυρίως την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας – προς την κατεύθυνση αυτή έγιναν και γίνονται ακόμη πολύ σημαντικές δράσεις με την ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και την ένταξη ιδιωτικών κλινικών στο ΕΣΥ – επίσης μια πολύ πιο διευρυμένη χρήση των tests σε πανελλαδική κλίμακα», ενώ ο δεύτερος πυλώνας θα προβλέπει «προσαρμογές στα υφιστάμενα μέτρα».

Επίσης «είναι δεδομένο πλέον ότι υπάρχει μια πολύ σοβαρή ψυχική κόπωση στην κοινωνία», αναγνώρισε ο υπουργός Επικρατείας και αυτό «οδηγεί σε απομείωση του ωφέλιμου αποτελέσματος των μέτρων». Συνεπώς, εξήγησε, «θα αναζητήσουμε κάποιες προσαρμογές που ίσως έχουν να κάνουν με το ωράριο εξόδου, με τη δυνατότητα της χρήσης όσο το δυνατόν περισσότερο εξωτερικών χώρων», προϊδέασε. Σύμμαχος, εξάλλου προς την κατεύθυνση αυτή, είναι ο καιρός, η μέρα που μεγαλώνει, η αλλαγή της ώρας, παρατήρησε.

«Σε όλη την Ευρώπη είμαστε μπροστά σε ένα τέταρτο κύμα, η Ελλάδα βιώνει ακόμη το τρίτο κύμα χάρη στα προληπτικά μέτρα τα οποία έχει λάβει», τόνισε επίσης με έμφαση, συμμεριζόμενος και αυτός την καθολική, όπως την χαρακτήρισε, διαπίστωση, ότι η κόπωση από τους περιορισμούς, «έχει οδηγήσει σε μια ‘ασφυξία’, σε μια πλημμελή συμμόρφωση. Πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή», επέμεινε, μια χρυσή τομή που θα συνδυάζει την κοινωνικότητα και την απουσία χαλάρωσης με τα μέτρα πρόληψης/προφύλαξης.

«Το σύστημα πιέζεται και η πίεση που δέχεται σήμερα, αντανακλά σε όσα συνέβησαν πριν δύο εβδομάδες, ό,τι βιώσαμε πριν δύο εβδομάδες σε επίπεδο κοινωνίας», σημείωσε στη συνέχεια της συνέντευξης, παραθέτοντας σειρά επιβαρυντικών παραγόντων, όπως οι μεταλλάξεις, οι πορείες – «δεν χρειάζεται πολλή φαντασία ότι με τον κοινωνικό συγχρωτισμό συνιστούν εστία μετάδοσης» – αλλά και το έλλειμμα εφαρμογής των μέτρων. Παρότι «το σύστημα πιέζεται περισσότερο από ποτέ», υπάρχουν στοιχεία τα οποία «συνηγορούν ότι το διάστημα στο οποίο ακόμη θα βρισκόμαστε υπό πίεση είναι σχετικά μικρό» και ως τέτοια στοιχεία ο υπουργός παρέθεσε τη βελτίωση του καιρού και τον εμβολιασμό που «πηγαίνει άριστα», όπως είπε, επικαλούμενος και τα επαινετικά σχόλια του διεθνούς Τύπου για την Ελλάδα. Συνέχισε δε, με τους βασικούς άξονες της κυβερνητικής στρατηγικής, όπως «το να απλώσουμε τη μέρα έτσι ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερος επιμερισμός του κόσμου και από την άλλη πλευρά να δώσουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να βρίσκεται έξω».

Στο ερώτημα τι τελικώς θα ανοίξει από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου, ο Γ. Γεραπετρίτης απάντησε πως είναι «σημαντικό» να αναζητηθούν κάποιες εστίες κοινωνικής αποσυμπίεσης, χωρίς να προχωρήσει επί του παρόντος σε λεπτομέρειες του σχεδιασμού, ενώ μετέφερε και την πρόθεση της κυβέρνησης «να ανοίξουν, με σχέδιο και συστηματικά, και οι υπόλοιποι πυλώνες, πρωτίστως τα σχολεία, ίσως κατά προτεραιότητα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια που έχουν μείνει επί μακρόν κλειστά».

Απευθυνόμενος στους συμπολίτες του, όπως ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά, πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία μιας πάρα πολύ μεγάλης μάχης. Καταλαβαίνω ότι έχουμε πολύ μεγάλη κούραση και ιδίως τα νέα παιδιά που έχουν βρεθεί έξω από το φυσικό κοινωνικό τους περιβάλλον, (αλλά) είναι λίγες οι εβδομάδες ακόμη που θα αναγκασθούμε να κάνουμε υπομονή». Εστιάζοντας στη συνέχεια στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, παρατήρησε ότι «τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας, συνηγορούν ότι πολύ σύντομα θα μπορέσουμε να έχουμε μια πολύ καλύτερη εικόνα σε ό,τι αφορά την πανδημία: αυτή τη στιγμή έχουμε υπερβεί το 1,5 εκατ. εμβόλια, περιμένουμε πολύ μεγάλες δόσεις εντός του Απριλίου, που θα δημιουργήσουν ένα σημαντικό τείχος ανοσίας».

Ερωτηθείς για το αν θα επιτραπεί η χρήση ΙΧ με τον κωδικό 6, ο υπουργός Επικρατείας εκκινώντας από τη θέση ότι δεν έχουν όλες οι γειτονιές τη δυνατότητα να βρίσκονται σε υπαίθριους χώρους κοινωνικής συνάθροισης, χαρακτήρισε «αυτονόητο» το ότι «θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα να μπορούν να μετακινούνται και επωχούμενοι». Αντιθέτως, για τη μετακίνηση από νομό σε νομό, είπε πως η αίσθησή του είναι ότι «δεν βρισκόμαστε ακόμη στο σημείο αυτό, θα πρέπει να τα βλέπουμε βήμα βήμα τα θέματα αυτά». Εξήγησε δε, πως η κυβέρνηση βλέπει και πιο μακροπρόθεσμα, βλέπει και το Πάσχα που έρχεται.

Αναφορικά, τέλος, με το εάν τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 29/3 και πώς, σημείωσε πως «η Δευτέρα 29 Μαρτίου για τα δεδομένα τα οποία έχουμε, φαντάζει μια αιωνιότητα». Διαβεβαίωσε όμως ότι εάν αποφασισθεί να υπάρξει άνοιγμα, είτε στα τέλη Μαρτίου, είτε στις αρχές Απριλίου, αυτό θα γίνει με όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις.

«Πραγματικά η ελληνική οικονομία ‘ματώνει’ για να διατηρήσουμε αυτό το επίπεδο υγείας», ανέφερε κλείνοντας ο κ. Γεραπετρίτης, και επικαλέστηκε τις νέες στατιστικές του ECDC οι οποίες «αναδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι η Ελλάδα είναι στις χώρες που τα έχουν καταφέρει καλύτερα», είναι μέσα στις 2-3 χώρες με την καλύτερη θέση, με βάση τον αριθμό κρουσμάτων και των θανάτων. Επιπλέον, η πατρίδα μας είναι πολύ πάνω από το μέσο όρο των tests, δήλωσε εξάλλου και ζήτησε «όσο το δυνατόν να παραμείνουμε πιστοί στα μέτρα της κοινωνικής αποστασιοποίησης (…) να εμβολιαζόμαστε, και έχω την αίσθηση ότι θα υπάρχει ορατότητα για να βγούμε επιτέλους από αυτόν τον εφιάλτη».

Ν. Παπ.

Ετικέτες: ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣχετικάΆρθρα

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ : Τηλέφωνα ανά διεύθυνση- ΟΔΗΓΟΣ

26/06/2025 | 06:09
HOT NEWS

Φορολογικές δηλώσεις 2025: Λήγουν στις 15 Ιουλίου – Πρόστιμα, παγίδες και τι να προσέξετε πριν την υποβολή

25/06/2025 | 17:02
HOT NEWS

ΔΥΠΑ: Επιδότηση 14.800€ για ανέργους σε 7 περιοχές – Όλα τα ενεργά voucher και τα προγράμματα ενίσχυσης με αριθμούς

25/06/2025 | 15:02
HOT NEWS

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Αναδρομικά έως 4.020€ και προσωπική διαφορά: Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται άμεσα – Όλα τα Ταμεία και ημερομηνίες Ιουλίου 2025

25/06/2025 | 13:02
Load More
Επόμενο Άρθρο

Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά για τη χαλάρωση των μέτρων


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Γιορτή σήμερα 26 Ιουνίου, εορτολόγιο: Όσιος Δαβίδ από τη Θεσσαλονίκη

    570 shares
    Share 228 Tweet 143
  • «Νομίζουμε ότι τελείωσε», λέει ο Τραμπ για τον πόλεμο Ισραήλ και Ιράν – «Ο Πούτιν μπορεί να έχει φιλοδοξίες και πέρα από την Ουκρανία»

    504 shares
    Share 202 Tweet 126
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ: Αναδρομικά έως 8.459 ευρώ για 75.200 συνταξιούχους – Πληρωμές σε Απόστρατους, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ και Δημόσιο από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο

    359 shares
    Share 144 Tweet 90
  • Ισχυρό προειδοποιητικό σήμα από Έλληνες και ξένους σεισμολόγους – Ρήγματα στο κόκκινο: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο

    350 shares
    Share 140 Tweet 88
  • Ιεροσόλυμα σε σταυροδρόμι: Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων υπό πίεση – Οι γεωπολιτικές εξελίξεις, τα ακίνητα και η αφανής μάχη επιρροής

    315 shares
    Share 126 Tweet 79
  • ΑΓΡΟΤΕΣ: Πρόστιμα έως 100.000€ για όσους αγνοήσουν την ΑΑΔΕ – Ποιες πληρωμές κάνει ο ΕΛΓΑ μέχρι Οκτώβριο 2025

    303 shares
    Share 121 Tweet 76
  • Έφοδος στο Γ’ Τελωνείο Πειραιά με παραγγελία της Ευρωπαϊκής εισαγγελίας για απάτες από εκτελωνιστές – Οκτώ συλλήψεις – Κατασχέθηκαν 4,5 εκατ. ευρώ

    290 shares
    Share 116 Tweet 73
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch