Στις καταθέσεις τους, τόσο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο Ευ. Βενιζέλος αλλά και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, έχουν κατονομάσει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο ως υπεύθυνο παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη και στις έρευνες για τη Novartis, όσο και τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ότι είχε γνώση.
Στο υλικό της δικογραφίας όπως αναφέρουν πληροφορίες της ιστοσελίδας Newpost.gr, υπάρχουν χειρόγραφες συστάσεις συγκεκριμένου υπουργού.
Το ερώτημα που συζητείται έντονα είναι αν θα «μιλήσουν» τα τηλέφωνα. Δηλαδή, εάν ανοιχτούν λογαριασμοί και βρεθούν τακτικές επικοινωνίες δικαστικών – υπουργών.
Μετά ταύτα, η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει για σύσταση Εξεταστικής ή Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση ποινικών και πολιτικών ευθυνών.
Tαυτόχρονα, η Δικαιοσύνη στο ανώτατο επίπεδο θα συνεχίσει τις έρευνες για το παρασκήνιο των ερευνών με την ενοχοποίηση πολιτικών προσώπων χωρίς στοιχεία αλλά και για πολιτικές παρεμβάσεις σε άλλες υποθέσεις που έχουν καταγγελθεί από τον αντεισαγγελέα Αγγελή.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κληθεί να καταθέσει ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας που έχει καταθέσει μήνυση στο παρελθόν κατά των εισαγγελέων διαφθοράς για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.
Στην κατάθεση του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου φωτογράφησε, χωρίς όμως να κατονομάσει τον αποκαλούμενο «Ρασπούτιν». Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αγγελής επανέλαβε αυτό που ήδη είχε προ μηνών στην αναφορά του σημειώσει ότι πως «όλοι ξέρουν ποιος είναι ο «Ρασπούτιν», αλλά όλοι τον φοβούνται», προσθέτοντας με νόημα πως «ο «Ρασπούτιν» ήταν σαν τον Θεό, πανταχού παρών στο χώρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς».
Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Αγγελής επικαλέστηκε ότι η τέως εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου του είχε πει ποιος είναι ο «Ρασπούτιν» και τόνισε ότι το όνομα του «Ρασπούτιν» το ξέρουν πολύ καλά η Ξένη Δημητρίου, ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου και η τέως Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.
Αναφερόμενος δε στις σχέσεις του και με τους όλους (Δημητρίου και λοιποί) φέρεται να είπε «Φίλη η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, φίλοι οι εισαγγελείς, αλλά φιλτάτη η αλήθεια».
Ειδικότερα ο κ. Αγγελής φέρεται να κατέθεσε ότι «η συμπεριφορά της κυρίας Τουλουπάκη έδειχνε ότι υπήρχε άτομο του οποίου ακολουθούσε τις εντολές του που ήταν ισχυρότερος και από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά και από μένα».
Επιπλέον ο κ. Αγγελής επικαλέστηκε δέκα λόγους που κατ΄ εκείνον αποδεικνύουν την παρέμβαση «Ρασπούτιν» στην Εισαγγελία Διαφθοράς, μεταξύ των οποίων επικαλέστηκε και τις καταγγελίες της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου προσθέτοντας ότι οι καταγγελίες Ράικου και του ίδιου κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος.
Επίσης αναφέρθηκε πέραν της Novartis και σε άλλες υποθέσεις για τις οποίες κατήγγειλε παρεμβάσεις «Ρασπούτιν», ενώ φέρεται να υποστήριξε, ότι από το 2013 υπήρχαν δικογραφίες στην Εισαγγελία Διαφθοράς που δεν είχαν κινηθεί καθόλου, ενώ για άλλες που μπήκαν στο αρχείο φέρεται να είπε «ότι αν γίνει έρευνα κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους».
Μετά την κατάθεση του Ιωάννη Αγγελή, ανοίγει νέος κύκλος μαρτύρων οι οποίοι θα κληθούν να καταθέσουν στον Ευάγγελο Ζαχαρή.
Μεταξύ αυτών είναι ο Μιχάλης Καλογήρου, η Ξένη Δημητρίου και η Μαρία Παπασπύρου, ενώ από το περιεχόμενο των καταθέσεων των εν λόγω προσώπων, δηλαδή εάν επικαλεστούν και κατονομάσουν νέα πρόσωπα, θα εξαρτηθεί εάν θα κληθούν και νέοι μάρτυρες να καταθέσουν.
Παράλληλα, ο Ελευθέριος Ζαχαρής θα συνεχίζει την έρευνά του καλώντας να καταθέσουν μη πολιτικά πρόσωπα όπως είναι η Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, προστατευόμενοι μάρτυρες κ.λπ.
Παράλληλα με τις έρευνες της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες πολιτικών και δικαστικών για το τί έγινε με τις έρευνες της Novartis και τη διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας στη Βουλή, η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, που καταγγέλλεται για λανθασμένους δικαστικούς χειρισμούς, αναμένεται να εξεταστεί την προσεχή Τρίτη για τις καταγγελίες που η ίδια έχει στρέψει κατά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή.
Η ερεύνα αυτή γίνεται χωριστά από τη μεγάλη έρευνα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου από εισαγγελέα Πρωτοδικών.