Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική Featured

Handelsblatt: “Πώς τα καταφέρνει τόσο καλά ο Μητσοτάκης;”

Newsroom από Newsroom
06/08/2023 16:00
σε Featured, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
73
SHARES
156
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μητσοτάκης: “Η εκτόξευση του χρηματιστηρίου Αθηνών αποτελεί υπόδειγμα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Ελλάδα άφησε πίσω της την κρίση και αναπτύσσεται με διπλάσια ταχύτητα απ΄ ότι η υπόλοιπη Ευρωζώνη.

Πως τα καταφέρνει τόσο καλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης”, διερωτάται η Handelsblatt σε ανταπόκριση από την Αθήνα με τίτλο “Από τα πρόθυρα της πτώχευσης στην κορυφή της ανάπτυξης στην Ευρώπη”.

Η οικονομική εφημερίδα επισημαίνει: “Το ράλι στο χρηματιστήριο Αθηνών δείχνει ότι η Ελλάδα, η οποία μόλις πριν από οκτώ χρόνια διασώζονταν με πιστώσεις δισεκατομμυρίων για να αποτραπεί η χρεοκοπία, επέστρεψε. Ως προς την οικονομική ανάπτυξη η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων ευρωπαϊκών χωρών. Εξυγίανε τον προϋπολογισμό και μειώνει το δημόσιο χρέος ταχύτερα από κάθε άλλη χώρα στην Ευρωζώνη.

Ο μηνιαίος δείκτης οικονομικού κλίματος, που εκπονεί το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών ΙΟΒΕ, ξεπέρασε τον Ιούλιο τις 111 μονάδες. Αντιθέτως στη Γερμανία, ο συγκρίσιμος δείκτης του Οικονομικού Ινστιτούτου του Μονάχου Ifo μειώθηκε στις 87,3 μονάδες. Την ώρα που οι προοπτικές της γερμανικής οικονομίας γίνονται όλο και πιο απαισιόδοξες, στην Ελλάδα επικρατεί ευφορία.

Τα στοιχεία αυτά τραβούν την προσοχή ολοένα και περισσότερων ξένων επενδυτών. Σύμφωνα με υπολογισμούς του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg 3,4 δις ευρώ επενδύθηκαν από το εξωτερικό σε ελληνικές μετοχές και ομόλογα το πρώτο τετράμηνο του 2023. Παρατηρητές εκτιμούν ότι η εισροή επενδύσεων θα ξεπεράσει τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του έτους”.

Bild: “Ασφαλή τα ταξίδια στην Ελλάδα”
“Οι καταστροφικές δασικές πυρκαγιές στη Ρόδο έσβησαν. Ο ταξιδιωτικός όμιλος FTI διαφημίζει “το νησί των ιπποτών” προσφέροντας εκπτώσεις μέχρι και 50% στις κρατήσεις ξενοδοχείων, όπως π.χ. Κιοτάρι, 7 διανυκτερεύσεις, πτήση από Μόναχο, από 949 ευρώ το άτομο. Ο γερμανικός ταξιδιωτικός όμιλος αναφέρει ότι “με εξαίρεση μεμονωμένα ξενοδοχεία, οι ξενοδοχειακές μονάδες στη Ρόδο λειτουργούν στα γνωστά υψηλά επίπεδα ποιότητας””, γράφει η Bild Online με τίτλο: “Ασφαλή τα ταξίδια στην Ελλάδα για τους τουρίστες”

Ο ταξιδιωτικός όμιλος στηρίζεται στην αξιολόγηση της εταιρίας A3M, η οποία εξειδικεύεται σε ζητήματα διαχείρισης κρίσεων. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της γερμανικής εταιρίας Τομ Ντίλον, όσοι Γερμανοί το επιθυμούν μπορούν “να ταξιδέψουν άφοβα σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία”. Ο γερμανός ειδικός συστήνει: “Ταξιδέψτε, αλλά ενημερωθείτε προηγουμένως, αλλά και κατά τη διάρκεια παραμονής για τις τρέχουσες εξελίξεις “.

Η εταιρεία A3M χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και ειδικό λογισμικό για την αξιολόγηση ιστοσελίδων, πληροφοριών στο Twitter, ειδησεογραφικών ιστοσελίδων, πρακτορείων ειδήσεων και ταξιδιωτικών οδηγιών, προκειμένου να αντλήσει αξιόπιστες πληροφορίες για τις χώρες προορισμού παραθεριστών. Στη συνέχεια τις θέτει στη διάθεση μεγάλων τουρ οπερέιτορ, όπως TUI, DER, FTI και Alltours.

ND: “Δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα: Δεν αρκεί η εκκένωση”
“Στον απόηχο των καταστροφικών δασικών πυρκαγιών στο νησί της Ρόδου, η οργή κατά της κυβέρνησης μεγαλώνει στην Ελλάδα”, διαβάζουμε στον υπότιτλο άρθρο της Neues Deutschland με τίτλο: “Δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα: Δεν αρκεί η εκκένωση”.

Η γερμανική εφημερίδα παρατηρεί: “Φόβος, αγωνία και αβεβαιότητα είναι μερικά από τα συναισθήματα των Ροδιτών που έβλεπαν το νησί τους να καίγεται για πάνω από δέκα ημέρες χωρίς βοήθεια από το κράτος. Οι κάτοικοι του νησιού διαμαρτυρήθηκαν για ελλείψεις στην πυροσβεστική, την υποδομή και τα βασικά τρόφιμα. Μπορούσαν να βασιστούν μόνο σε άλλους Ροδίτες, οι οποίοι άνοιξαν τα σπίτια τους και διέθεσαν τα αυτοκίνητά τους όπου υπήρχε ανάγκη. “Το μόνο που με γεμίζει ελπίδα είναι ότι όλοι οι φίλοι, τα ξαδέρφια, πραγματικά όλοι, άφησαν τις δουλειές τους και συνέβαλαν ο καθένας με τα μέσα που διέθετε για να σταματήσει η καταστροφή”, τονίζει η νεαρή δασκάλα Αικατερίνη Αλεβάντη.

Ως κύρια αιτία για τις πυρκαγιές η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη επικαλέστηκε επανειλημμένα την κλιματική αλλαγή. Λίγοι άνθρωποι το αμφισβητούν. Δεν απαντά όμως στο ερώτημα γιατί δεν ήταν εφικτός ο περιορισμός της καταστροφής. Η μόνη αλλαγή από το 2018, όταν 104 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μάτι, είναι η χρήση υπηρεσίας 112 για εκκενώσεις πολιτών. Η προτεραιότητα να σωθούν ζωές μέσω εκκένωσης οικισμών παρουσιάζεται ως επιτυχία από την κυβέρνηση. Η ειδοποίηση κατοίκων και παραθεριστών με sms αποτέλεσε τη μόνη λύση και το καλοκαίρι του 2021 όταν κάηκαν 13 εκατομμύρια στρέμματα”.

Πηγή: Deutsche Welle
capital.gr

Ετικέτες: Μητσοτάκης
Προηγούμενο Άρθρο

Κικίλιας: «Έρχεται δύσκολη εβδομάδα με ανέμους 7,8, και 9 μποφόρ – Έκκληση για προσοχή στους πολίτες»

Επόμενο Άρθρο

Σορμπέ καρπούζι

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Όλα τα μέτρα της κυβέρνησης για επιστροφή ενοικίου και αυξήσεις σε συνταξιούχους -«Τα κέρδη επιστρέφουν στην κοινωνία»

22/04/2025 | 19:13
Featured

Μητσοτάκης: Πήγαμε καλύτερα από όσο υπολογίζαμε και ενισχύουμε τα εισοδήματα με 1,1 δισ. ευρώ

22/04/2025 | 18:15
Featured

Μητσοτάκης: Κάθε Νοέμβριο επιστροφή ενός ενοικίου σε ενοικιαστές και € 250 καθαρά σε 1,5 εκατ. συνταξιούχους και ΑμεΑ

22/04/2025 | 17:01
Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024. Στην ατζέντα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου περιλαμβάνονταν δύο νομοσχέδια του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Το ένα αφορά τη διαχείριση και τον έλεγχο του αιγιαλού και των παραλιών, ενώ το δεύτερο την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της κοινοτικής οδηγίας, η οποία καθιερώνει ελάχιστο φορολογικό συντελεστή 15% στα κέρδη των πολυεθνικών εταιρειών. Επίσης συζητήθηκε  η πρόταση δημιουργίας της "Νέος ΟΣΕ ΑΕ" από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Featured

Μητσοτάκης: Οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας

21/04/2025 | 15:00
Featured

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη για το χρυσό της Εθνικής Πόλο Γυναικών: «Μας κάνατε για μία ακόμα φορά υπερήφανους»

20/04/2025 | 19:00
Featured

Μητσοτάκης: Η φωτογραφία με τη Μαρέβα και οι ευχές για το Πάσχα

20/04/2025 | 18:00
Featured

Στην Τήνο έκαναν Ανάσταση Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρέβα Γκραμπόφσκι

20/04/2025 | 03:02
Featured

Το μήνυμα Μητσοτάκη για το Πάσχα: Μέσα από το πνεύμα ενότητας, μπορούμε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες

19/04/2025 | 17:03
Load More
Επόμενο Άρθρο

Σορμπέ καρπούζι


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Νέος σεισμός ανοιχτά της Αμοργού

    443 shares
    Share 177 Tweet 111
  • Αβάσταχτος πόνος: Δεύτερη τραγωδία για την οικογένεια του 27χρονου Θοδωρή στη Ηλεία

    358 shares
    Share 143 Tweet 90
  • Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ: Τι Αναδρομικά θα λάβουν και οι καταβολές του επόμενου τρίμηνου 

    317 shares
    Share 127 Tweet 79
  • Ο θάνατος του Πάπα Φραγκίσκου “παγώνει” την έλευση της κάρας του Αποστόλου Παύλου στην Πάφο

    302 shares
    Share 121 Tweet 76
  • ΟΠΕΚΕΠΕ – ΕΛΓΑ: Όλες οι πληρωμές μέχρι τον Ιούλιο 2025 σε αγρότες και κτηνοτρόφους – Ποιοι ευνοούνται, Τι ποσά καταβάλλονται

    268 shares
    Share 107 Tweet 67
  •  Συγκλονίζει ο Άρης Μουγκοπέτρος: «Θα μπορούσα να μην ξαναδώ τα παιδιά μου»

    258 shares
    Share 103 Tweet 65
  • Νέο Επίδομα Ανεργίας ΔΥΠΑ έως 1.295€: Ποιοι Δικαιούνται και Πώς Υπολογίζεται – Όλα τα Επιδόματα Ανέργων 2025

    235 shares
    Share 94 Tweet 59
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch