Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

Η πορεία της πανδημίας και τα μίνι lockdown

TechTeam από TechTeam
16/09/2021 03:01
σε Featured, HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
51
SHARES
108
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με μια γενική ματιά, η διασπορά του κορωνοϊού στην Ελλάδα συνεχίζεται σε υψηλά επίπεδα, πρόκειται, όμως, για κατάσταση που οι ειδικοί χαρακτηρίζουν ελεγχόμενη και, μάλιστα, με πτωτικές τάσεις.

Ενδεικτικές είναι, άλλωστε, οι δηλώσεις του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως αυτή τη στιγμή η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση και όλοι οι δείκτες καταγράφουν αποκλιμάκωση.

Τόνισε, πάντως, ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα ισχύει τις επόμενες εβδομάδες, γι’αυτό και πρέπει να συνεχιστεί η τήρηση των μέτρων και η αύξηση των εμβολιασμών.

Την τάση για αποσυμπίεση που παρατηρείται και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) δείχνουν οι 364 διασωληνωμένοι ασθενείς (πέντε λιγότεροι από χθες – ανεμβολίαστοι σε ποσοστό 90,66%), καθώς και οι 224 νέες εισαγωγές σήμερα και 1.456 συνολικά την τελευταία εβδομάδα (183 λιγότερες από το επταήμερο 30 Αυγούστου – 5 Σεπτεμβρίου). Τέλος, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 37 νέοι θάνατοι.

Έρχεται μίνι lockdown σε τέσσερις περιοχές – Αρκετές ακόμη στο «μικροσκόπιο»

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η συνολικά καλή εικόνα μπορεί να ανατραπεί εν μία νυκτί, όπως υποδεικνύουν τα κατά τόπους στοιχεία ανά την επικράτεια. Τα μέχρι τώρα δεδομένα θεωρούνται από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας σχεδόν αναμενόμενα, βάσει του σημαντικά αυξημένου αριθμού διαγνωστικών ελέγχων που διενεργούνται πλέον, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι η κατάσταση επιτρέπει εφησυχασμό.

Πιο αναλυτικά, το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 182.830 τεστ, σχεδόν τα μισά από αυτά της Τρίτης, αναδεικνύοντας 2.422 νέα κρούσματα σε ολόκληρη τη χώρα. Σημειώνεται ότι αύριο αναμένεται και πάλι σημαντικά μεγαλύτερος αριθμός διαγνωστικών ελέγχων (λόγω του σχετικού μέτρου για ανεμβολίαστους εργαζόμενους και μαθητές), θεωρείται, όμως, ότι και το σημερινό σύνολο μπορεί να δώσει ένα ρεαλιστικό αποτύπωμα της κατάστασης.

Σύμφωνα με αυτό, εξακολουθούν να υπάρχουν περιοχές που παρουσιάζουν σημαντικά επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο. Πιο αναλυτικά, στον επικαιροποιημένο επιδημιολογικό χάρτη που δημοσιεύθηκε σήμερα, Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα έχουν βαφτεί «κόκκινες», με την σχετική ανακοίνωση για εφαρμογή μίνι locdkown να αναμένεται άμεσα από την Πολιτική Προστασία. Ενδεικτικό είναι ότι το ποσοστό θετικότητας στις ανωτέρω περιοχές βρίσκεται αυτή την εβδομάδα πολύ πάνω από τον μέσο όρο της επικράτειας (2,10%), ο οποίος, μάλιστα, είναι σημαντικά μειωμένος σε σχέση με το προηγούμενο επταήμερο (2,78%).

Συγκεκριμένα, στην Καβάλα, όπου σήμερα εντοπίστηκαν 50 νέες λοιμώξεις, το ποσοστό θετικότητας ανέρχεται σε 3.34%, στην Ημαθία (77 λοιμώξεις) φτάνει το 3,14%, στην Πιερία (66) το 2,43% και στην Πέλλα (74) το 2,95%.

Υπενθυμίζεται ότι στο «κόκκινο» παραμένουν η Ευρυτανία με ποσοστό θετικότητας 5,03% και η Αργολίδα με 3,20%.

Από τις υπόλοιπες μεγάλες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, πρωταθλήτρια στον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων βγαίνει παραδοσιακά η Αττική με 543, ενώ ακολουθούν Θεσσαλονίκη με 317, Λάρισα με 107, Ρόδος με 68, Αχαΐα με 67, Ηράκλειο με 57, Έβρος με 55 και Μεσσηνία με 52.

Τέλος, στη λίστα των υψηλών ποσοστών θετικότητας συγκαταλέγονται, επίσης, η Κάρπαθος με 4,69%, η Καστοριά με 3,10%, η Θεσπρωτία με 2,75%, η Μύκονος και η Ροδόπη με 2,60%, Ηλεία και Κιλκίς με 2,42%.

Αγωνία για τα σχολεία

Υπαρκτός είναι ο φόβος για διασπορά του κορωνοϊού στα σχολεία το επόμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, οι οποίοι βλέπουν το 20-25% των νέων κρουσμάτων να αφορά σε ηλικίες 0-17 ετών, ήδη τις πρώτες τρεις ημέρες επαναλειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων. Χθες, συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 567 νέες διαγνώσεις σε ανηλίκους από τα 38.285 αποτελέσματα και τους 42.979 επανελέγχους που δηλώθηκαν συνολικά στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Για την απλοποίηση του ελέγχου τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, μάλιστα, δημιουργείται εντός των επόμενων ημερών η νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr. Εκπαιδευτικοί, ακαδημαϊκοί, μαθητές και φοιτητές θαδηλώνουν εκεί το πιστοποιητικό που απαιτείται για τη συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία (εμβολιασμός, νόσηση, αρνητικό αποτέλεσμα PCR/rapid test ή self test), ανάλογα με τα ισχύοντα ανά περίπτωση υγειονομικά μέτρα και την ηλικιακή ομάδα όπου εντάσσεται κάθε φυσικό πρόσωπο.

Για τη νέα πλατφόρμα κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή σχετική τροπολογία, ενώ έως την έναρξη λειτουργίας της, τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας εξακολουθούν να δηλώνουν αποτελέσματα ελέγχου και να εκδίδουν βεβαιώσεις μέσω του self-testing.gov.gr.

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΚΟΡΟΝΑΙΟΣΚΟΡΟΝΟΙΟΣΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

04/11/2025 | 23:45
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/11/2025 | 23:55
Featured

Με κορωνοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Κανονικά στο Αμυνας το απόγευμα, μέσω τηλεδιάσκεψης στο υπουργικό

29/10/2025 | 09:55
Featured

Κυριάκος Μητσοτάκης κυρίαρχος, αλλά με τρωτά σημεία – Ο Σαμαράς «παίζει» με 9–10% και οι αριστερές δυνάμεις αναζητούν κατεύθυνση

18/09/2025 | 13:27 - Ενημέρωση 19/09/2025 | 12:25
Load More
Επόμενο Άρθρο

Ξάνθη: Σε σοβαρή κατάσταση 10χρονη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • «Μαχαίρια στη Χαλκίδα: Οπαδικό ραντεβού θανάτου με έναν νεκρό και δύο τραυματίες – “Ξεψύχησε στα χέρια πολιτών και γιατρών”

    204 shares
    Share 82 Tweet 51
  • ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ: «Χάρτης Προειδοποίησης»: Ισχυρές βροχές έως Τετάρτη, καταιγίδες στην Αττική – Τι αλλάζει ώρα με την ώρα 

    196 shares
    Share 78 Tweet 49
  • «Προειδοποιούν οι σεισμολόγοι: Ο Ελλαδικός χώρος “φορτώνει” ενέργεια – Τι δείχνουν οι τελευταίες δονήσεις σε Αιγαίο και Τουρκία»

    188 shares
    Share 75 Tweet 47
  • ΕΛΤΑ: Παραιτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Γρηγόρης Σκλήκας

    175 shares
    Share 70 Tweet 44
  • Ο Τραμπ απειλεί να κόψει τη χρηματοδότηση στη Νέα Υόρκη, αν εκλεγεί o Ζόραν Μαμντάνι

    124 shares
    Share 50 Tweet 31
  • ΝΕΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ 2025–2026: Επιστροφές έως 3.980€ για 128.000 συνταξιούχους – Πληρωμές σε 3 δόσεις από τον Ιανουάριο

    130 shares
    Share 52 Tweet 33
  • ΕΥΚΑΙΡΙΑ! ΔΥΠΑ – ΕΦΚΑ: Πληρωμές 81.000 δικαιούχων και νέο πρόγραμμα 50.000 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας με επιδότηση έως 100%

    96 shares
    Share 38 Tweet 24
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch