Δευτέρα, 18 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Η UNICEF και ο ΣΕΕΝ υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών στην Ελλάδα

Newsroom από Newsroom
01/04/2022 10:00
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
60
SHARES
128
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

UNICEF: Μνημόνιο συνεργασίας με στόχο την προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών στην Ελλάδα, υπέγραψαν η UNICEF και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Βασικοί στόχοι του μνημονίου συνεργασίας, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΣΕΕΝ, είναι η διεύρυνση της ευαισθητοποίησης των επιχειρήσεων σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν τα παιδιά καθώς και η ενίσχυση του ρόλου τους στην εξεύρεση λύσεων για αυτά, όπως και η ενίσχυση της χάραξης κατάλληλων πολιτικών και η διασφάλιση υψηλών προδιαγραφών για την υπεύθυνη επιχειρηματική συμπεριφορά ως προς τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των παιδιών.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής παρεμβάσεων της UNICEF στην Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα της επιδίωξης «βέλτιστων πρακτικών» για τους θεσμικούς και ιδιωτικούς φορείς της οικονομίας, αλλά και τα συλλογικά όργανα, με στόχο την προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών στη χώρα, μετά την ίδρυση του γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα το Νοέμβριο του 2020.

Στο πλαίσιο του πενταετούς εθνικού προγράμματος της UNICEF (2022-2026) για την Ελλάδα, η UNICEF και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, θα υλοποιήσουν δράσεις, όπως:

* Δημόσιες εκπαιδευτικές καμπάνιες, οι οποίες θα διεξάγονται εντός των επιβατηγών πλοίων και θα απευθύνονται στους επιβάτες όλων των ηλικιών με σκοπό τη διάχυση μηνυμάτων ευαισθητοποίησης που σχετίζονται με τους βασικούς πυλώνες του εθνικού προγράμματος για την Ελλάδα, όπως η καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, η ποιοτική συμπεριληπτική εκπαίδευση, η προστασία των παιδιών από την κακοποίηση και την εγκατάλειψη, η συμμετοχή των εφήβων και των νέων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, καθώς και η πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας και η ψυχική υγεία.

* Κινητοποίηση πόρων για την ενθάρρυνση των πελατών των επιβατικών πλοίων να ενισχύσουν το έργο της UNICEF μέσω μηχανισμών δωρεών.

* Πρόγραμμα ενίσχυσης δεξιοτήτων και πρακτικής άσκησης για νέους στον τομέα της επιβατηγού ναυτιλίας. Μέσω ενός πανελλαδικού προγράμματος που θα υποστηρίζεται από τις εταιρείες – μέλη του συνδέσμου, θα προσφέρονται ευκαιρίες για απασχόληση και επαγγελματική κατάρτιση σε νέους εκτός εκπαίδευσης, κατάρτισης και απασχόλησης (ΝΕΕΤs), με την παροχή εργαστηρίων κατάρτισης και θέσεων πρακτικής άσκησης.
* Πρωτοβουλία «Πόλεις φιλικές για τα παιδιά και νέους»: Η Πρωτοβουλία εστιάζει στη βελτίωση της ζωής των παιδιών σε μια πόλη, έναν δήμο ή μια κοινότητα, προωθώντας τα δικαιώματά τους, όπως αυτά προσδιορίζονται στη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού (ΣΔΠ). Για κάθε «πόλη φιλική για τα παιδιά», στην περιοχή της οποίας βρίσκεται κάποιο από τα μέλη του ΣΕΕΝ, το μέλος του Συνδέσμου θα συνεισφέρει τα αρχικά κόστη για την πρώτη φάση της υλοποίησης δράσεων της πρωτοβουλίας, σε συνεννόηση με τις αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

O εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα, Luciano Calestini, δήλωσε σχετικά: «Eίμαστε ενθουσιασμένοι για την νέα συνεργασία μεταξύ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και της UNICEF. Ο ΣΕΕΝ αντιπροσωπεύει έναν από τους πλέον ζωτικούς και εμβληματικούς επιχειρηματικούς τομείς στην Ελλάδα και παίζει κρίσιμο ρόλο στη διασύνδεση νησιωτικών κοινοτήτων και οικογενειών σε όλη τη χώρα. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας για να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στην Ελλάδα, και δίνοντας στα εκατομμύρια επιβατών στα επιβατηγά πλοία την ευκαιρία να ασχοληθούν με τις λύσεις σε αυτές τις προκλήσεις, έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε σημαντικό αντίκτυπο για τα παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα, με ιδιαίτερη έμφαση στα νησιά».

Με την ευκαιρία της υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας, ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ, Σπυρίδων Πασχάλης, σημείωσε: «Η επιβατηγός ναυτιλία στην Ελλάδα είναι απόλυτα συνυφασμένη με την ανάπτυξη και ευημερία των τοπικών κοινωνιών και των νησιωτικών κοινοτήτων. Παρά τα μεγάλα και δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως κλάδος λόγω των οικονομικών αντιξοοτήτων που προκάλεσε η πανδημία αλλά και η πρόσφατη κατακόρυφη αύξηση των τιμών των καυσίμων, οι προσπάθειες που καταβάλλουμε για να στηρίξουμε τις τοπικές κοινωνίες, ιδιαίτερα της νησιωτικής Ελλάδας, είναι αναπόσπαστο μέρος του κοινωνικού μας ρόλου. Μέσω της συνεργασίας που ξεκινάμε με την UNICEF, θα εργαστούμε ώστε να ενισχυθούν τα παιδιά και οι τοπικές κοινωνίες με ουσιαστικούς τρόπους, ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα σημεία της χώρας μας».

Β.Π.

Ετικέτες: Unicef

ΣχετικάΆρθρα

ΔΙΕΘΝΗ

Σοκάρουν τα στοιχεία της Unicef: Πάνω από ένα παιδί κάτω των 5 ετών στα τέσσερα υφίσταται «οξεία επισιτιστική φτώχεια»

06/06/2024 | 17:00
ΔΙΕΘΝΗ

Αθλητής θα τρέξει 40.075 χιλιόμετρα σε όλο τον κόσμο για καλό σκοπό

03/06/2022 | 17:30
ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: 850 παιδιά κινδυνεύουν στη Χασάκα (UNICEF)

24/01/2022 | 17:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Η UNICEF φωταγώγησε δημόσια γλυπτά του Γιώργου Ζογγολόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

22/11/2021 | 11:30
Load More
Επόμενο Άρθρο

Πήρε προθεσμία για Δευτέρα η Πισπιρίγκου – Τι είπε για την κεταμίνη


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Έκρηξη κινητήρα στην Κέρκυρα με 250 επιβάτες: Τι λένε οι ειδικοί για την ασφάλεια των πτήσεων

    436 shares
    Share 174 Tweet 109
  • Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Κυριακή σε Αττική, Εύβοια

    363 shares
    Share 145 Tweet 91
  • Κινητά τηλέφωνα: Ο «μεγάλος αδερφός» στην τσέπη μας – Πώς μας παρακολουθούν σε κάθε στιγμή της ζωής μας

    301 shares
    Share 120 Tweet 75
  • ΧΡΗΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ! Πώς και πότε μπορώ να βγω στη σύνταξη πριν τα 62 έτη και τα τελευταία νέα για τα αναδρομικά στρατιωτικών 

    348 shares
    Share 139 Tweet 87
  • Σοκ στη Θεσσαλονίκη: 46χρονη έριξε χλωρίνη στο πρόσωπο 38χρονου για τον θόρυβο στη γειτονιά

    243 shares
    Share 97 Tweet 61
  • Νέα παρέμβαση Ντόναλντ Τραμπ: Μεγάλη πρόοδος με τη Ρωσία

    205 shares
    Share 82 Tweet 51
  • ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ-Ζελένσκι – Τραμπ: Η πιο δύσκολη «παρτίδα» ειρήνης και η παγίδα του Πούτιν

    179 shares
    Share 72 Tweet 45
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch