Πανάγιος Τάφος
Ως κορυφαίο μήνυμα συνύπαρξης τριών χριστιανικών κοινοτήτων στους Αγίους Τόπους, χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου.
Όπως υπογράμμισε, μιλώντας στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, πρόκειται για ένα έργο ενίσχυσης και ανάδειξης του Πανάγιου Τάφου, της ακτινοβολίας του και του μηνύματός του.
«Πρόκειται για ένα έργο ενίσχυσης και ανάδειξης του Πανάγιου Τάφου, της ακτινοβολίας του και του μηνύματός του. Είναι ο καλύτερος τρόπος να προστατεύσουμε ένα μνημείο τόσο μεγάλης σημασίας και τις αξίες που πρεσβεύει» διαβάζουμε στο tribune.gr ότι επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.
Το έργο της αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου είναι μια συμπαράταξη της πίστης και της επιστήμης προκείμενου να αντιμετωπιστεί ο χρόνος και η φυσική φθορά και να μείνει αλώβητο στην αιωνιότητα ένα σημαντικό μνημείο της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς και ένα κορυφαίο σύμβολο της χριστιανικής πίστης, είπε ο πρωθυπουργός.
«Όταν ενημερώθηκα γι’ αυτό το μεγάλο έργο, είδα σαν μια μεγάλη πρόκληση τη διατήρηση αυτού του μνημείου και συμβόλου» ανέφερε ο πρωθυπουργός, ο οποίος πρόσθεσε ότι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο τέλεσε ιστορικό έργο, υπογραμμίζοντας: «Αισθάνομαι διπλά περήφανος ως εκπρόσωπος της ελληνικής Πολιτείας και ως απόφοιτός του».
[irp posts=”118051″ name=”Συνάντηση Τσίπρα-Καμίνη για το σχέδιο Νέα Αθήνα””]
Ο καλύτερος τρόπος να προστατεύσουμε αυτά τα κορυφαία μνημεία είναι το όραμα και η βούληση των ανθρώπων, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο βρέθηκαν στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου έγινε η παρουσίαση του έργου από την επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του ΕΜΠ, καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου.
Ο πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί τον Πανάγιο Τάφο και τον περασμένο Δεκέμβριο όταν, αναφερόμενος στις εργασίες αναστήλωσης και αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου, είχε κάνει λόγο για «ένα έργο που θα μείνει στην ιστορία».