Πέμπτη, 14 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Κ. Πιερρακάκης: Επιδιώκουμε τη σύγκριση με βάση τις προτάσεις μας για το μέλλον και όχι τη σύγκρουση με όρους παρελθόντος

Newsroom από Newsroom
05/05/2023 11:00
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
58
SHARES
124
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πιερρακάκης: «Αντί για μάχες οπισθοφυλακής, η χώρα πρέπει να δώσει απαντήσεις στις προκλήσεις του 21ου αιώνα» σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης…

συνοδεύοντας βίντεο από τηλεοπτική εμφάνιση στην οποία τοποθετήθηκε, τόσο αναφορικά με προεκλογικά ζητήματα, όσο και σχετικά με την πρόοδο του ψηφιακού μετασχηματισμού.

«Αφενός, εμείς επιδιώκουμε τη σύγκριση και όχι τη σύγκρουση» είπε ο κ. Πιερρακάκης, προσθέτοντας ότι η αντίθετη τάση «εκπορεύεται από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης» γιατί «η ένδεια προγράμματος οδηγεί σε τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις».

Για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχολίασε ότι «είναι ένα πρόγραμμα 360 μοιρών, δηλαδή ακουμπάει τα πάντα. Νομίζω ότι δείχνουμε ποιες προτάσεις αφορούν το μέλλον και ποιες όχι», τονίζοντας ότι «αντιλαμβανόμαστε την πολιτική – και ο πρωθυπουργός πρώτος από όλους μας – ως μια συνθήκη προοπτικής, περισσότερο από μια συνθήκη καταγωγής. Δηλαδή, το προς τα πού πάμε και τι συνθέσεις θα δημιουργήσουμε είναι ο στόχος».

Αναφερόμενος στον στόχο της αυτοδυναμίας, ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι «μια χώρα εκκρεμοτήτων» και «δεν μπορεί να είναι μια χώρα η οποία χάνει πάρα πολύ χρόνο σε τέτοιου τύπου ατελέσφορες συζητήσεις. Γι’ αυτό τον λόγο διεκδικούμε την αυτοδυναμία: για να υπάρχει σταθερό χέρι στο τιμόνι». Για τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο ίδιος σχολίασε ότι οι αποφάσεις θα παρθούν «τότε, με βάση πώς θα κατανείμει το εκλογικό σώμα και ο ελληνικός λαός, τα ποσοστά των κομμάτων, εμείς θα τηρήσουμε τη συνταγματική επιταγή και θα εξαντλήσουμε τη δυνατότητα να σχηματιστεί κυβέρνηση». Το παράδειγμα των κυβερνήσεων Σαμαρά-Βενιζέλου είναι ο χώρος στον οποίο θα αναζητηθεί η συναίνεση, αλλά χωρίς αυτό να είναι «το βέλτιστο για τον ελληνικό λαό» πρόσθεσε.

«Όλα ενσωματώνονται σε ένα διάλογο που έχει να κάνει με διλήμματα που αφορούν, είτε το μέλλον, είτε το παρελθόν» είπε ο κ. Πιερρακάκης, υπογραμμίζοντας ότι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας «αλληλοεπιδρά με το μέλλον, αφορά το μέλλον, αφορά την καθημερινότητα των πολιτών και τα προβλήματα που συναντούν».

Ως προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό, ο υπουργός επεσήμανε ότι «χωρίς το Ταμείο Ανάκαμψης, οφείλω να σας πω ότι θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο να γίνουν οι επενδύσεις που βλέπουμε να γίνονται τώρα» αφού «το Ταμείο Ανάκαμψης ουσιαστικά μας έδωσε τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσουμε το πολύ απλό – την ψηφιοποίηση του χαρτιού. Όλους αυτούς τους πακτωλούς χαρτιού που έχουμε στις εφορίες, στις πολεοδομίες, στον ΕΦΚΑ, το ότι δεν είχε ψηφιοποιηθεί αυτό το χαρτί στον ΕΦΚΑ, είναι ο λόγος που οι συντάξεις δεν έβγαιναν στην ώρα τους. Αυτά είναι βαθύ κράτος».

Ως σημαντικότερο σημείο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε το gov.gr, «υπό την έννοια ότι ενσωματώνει και όλα τα υπόλοιπα. Δηλαδή, είναι στην πραγματικότητα η ομπρέλα όλης αυτής της μεταρρύθμισης. Η ιδέα πίσω από το gov.gr ήταν αυτό να είναι το νέο πρόσωπο του κράτους, να είναι ένα και μόνο σημείο αυτό, στο οποίο ο πολίτης, η επιχείρηση, θα έρχονται σε αλληλεπίδραση με το Δημόσιο». Για το gov.gr αποσαφήνισε, ότι στο πρώτο 9μηνο συγκεντρώθηκαν εκεί όλες οι προϋπάρχουσες υπηρεσίες του ελληνικού Δημοσίου, οι οποίες ήταν 501 και δεν είχαν καταγραφεί προηγούμενα ποτέ, «και τώρα είναι 1.540 υπηρεσίες και περισσότερες. Αν κάνει κανείς τη διαίρεση, έχουμε μια υπηρεσία την ημέρα, που έχει προστεθεί από την ημέρα που το δημιουργήσαμε, συμπεριλαμβανομένου του Σαββάτου και της Κυριακής».

Για όσους και όσες έχουν πιο περιορισμένες ψηφιακές δεξιότητες, ο κ. Πιερρακάκης υπενθύμισε τα προγράμματα που τρέχουν από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για παράδειγμα, στις Λέσχες Φιλίας, για την εξοικείωση με τις ηλεκτρονικές λειτουργίες του κράτους.

«Ο στόχος συνολικά για την κυβέρνηση, είναι η μεταρρύθμιση του κράτους σε κάθε πτυχή του. Το βαθύ κράτος το οποίο προφανώς και συνεχίζει να υπάρχει σε κάποιες πτυχές της κρατικής δραστηριότητας, είναι να το σαρώσουμε» κατέληξε ο κ. Πιερρακάκης. Ο στόχος για την επόμενη τετραετία, είναι «το σύνολο των κρατικών υπηρεσιών, με κάποιες εξαιρέσεις, να μπορούν να γίνουν μέσα από το gov.gr. Είναι άλλες περίπου 4 χιλιάδες υπηρεσίες που εκκρεμούν, τις οποίες έχουμε καταγράψει, τις οποίες θα απλουστεύσουμε και θα τις εντάσσουμε μία-μία, εφόσον ο ελληνικός λαός ανανεώσει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και στη Νέα Δημοκρατία».

Σ.Μ.

Ετικέτες: ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Πέρασε η τροπολογία για τον μηδενισμό των χρεώσεων για αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ

25/07/2025 | 21:00
Featured

Πιερρακάκης για την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ: Άμα θέλετε να κλείσετε τις τράπεζες, να πάτε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει και το know how

24/07/2025 | 23:00
Featured

Πιερρακάκης: Με την παραχώρηση του Tae Kwon Do από την ΕΤΑΔ στην Περιφέρεια Αττικής ξεκινά ένας νέος, δημιουργικός κύκλος

16/07/2025 | 19:00
Featured

Σφοδρή επίθεση Πιερρακάκη στην αντιπολίτευση: «Δεν περίμενα η οσμή των υπονόμων του διαδικτύου να έρθει στη Βουλή»

10/07/2025 | 11:31
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ για τις ΕΠΙΤΑΓΕΣ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2023 έως τέλη ΙΟΥΛΙΟΥ ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, EFKA!!


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Καίγεται μοναστήρι -Εκκενώνονται το Καραμανδάνειο νοσοκομείο και το Κωνσταντοπούλειο γηροκομείο στην Πάτρα – Μάχη με τις φλόγες σε Πρέβεζα, Ζάκυνθο και Χίο

    1442 shares
    Share 577 Tweet 361
  • Πέθανε η ηθοποιός Πόπη Χριστοδούλου – Η αξέχαστη «Ρίτσα-Μάρθα» του «Στο Παρά Πέντε»

    316 shares
    Share 126 Tweet 79
  • Κλιμακώνει ο Ερντογάν: Τουρκικές παρεμβάσεις απειλούν να «κόψουν» την ενεργειακή και ψηφιακή ραχοκοκαλιά της Ανατολικής Μεσογείου

    231 shares
    Share 92 Tweet 58
  • Καταγγελίες Κεφαλογιάννη: «5 fake news μέσα σε 24 ώρες- Εγκληματικό και επικίνδυνο αυτό που είπε ο Πελετίδης για το 112»

    212 shares
    Share 85 Tweet 53
  • ΦΩΤΙΑ ΠΑΤΡΑ: Ομολόγησε 19χρονος για τον εμπρησμό στα Συχαινά – Νέα στοιχεία και τρεις συλλήψεις για τις φωτιές στην Αχαΐα

    205 shares
    Share 82 Tweet 51
  • Παρέμβαση Μητσοτάκη στην τηλεδιάσκεψη για την Ουκρανία: Τα σύνορα δεν αλλάζουν δια της βίας

    194 shares
    Share 78 Tweet 49
  • Αστυνομικός παρέσυρε και σκότωσε πεζό στη Λούτσα – Οδηγούσε το ιδιωτικό του όχημα

    361 shares
    Share 144 Tweet 90
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch