Σάββατο, 26 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Κ. Πιερρακάκης: «Σε λίγα χρόνια θα έχουμε καταφέρει να ψηφιοποιήσουμε όλο το κράτος»

Newsroom από Newsroom
21/10/2021 17:30
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πιερρακάκης: Το σχέδιο ψηφιοποίησης του κράτους, τις έως τώρα δράσεις, αλλά και την επόμενη μέρα ανέπτυξε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στη συζήτησή του με τον πρόεδρο του ΑΠΕ ΜΠΕ, Αιμίλιο Περδικάρη, στο πλαίσιο του συνεδρίου Olympia Forum.

«Γενικά είναι μονόδρομος να βλέπεις τα πράγματα με έναν παραγωγικό αισιόδοξο τρόπο για να κουνιέται η βελόνα προς το καλύτερο. Είχαμε ένα σχέδιο που ήταν έτοιμο από πριν. Ήταν ένα σχέδιο το οποίο ξεκίνησε από τον πρωθυπουργό από το 2018, ήταν εξαιρετικά πλήρες, συμπαγές, ξέραμε τι θέλαμε να κάνουμε. Η πανδημία προσέθεσε την διάσταση της αναγκαιότητας» τόνισε ο κ. Πιερρακάκης και πρόσθεσε: «Αξιοποιήσαμε την συγκυρία για να πετύχουμε υπέρ του Έλληνα πολίτη. Αυτό είναι μόνο η αρχή, χρειάζεται να γίνουν πολλά πράγματα, να επιταχύνουμε, έχουμε μεγάλη πρόοδο μέσα σε δυο χρόνια».

Ο υπουργός αναφέρθηκε στον μεγάλο αριθμό των ψηφιακών συναλλαγών, το πρώτο εξάμηνο του 2021, που έφτασαν τα 150 εκατομμύρια ψηφιακές επισκέψεις, ενώ το 2018 άγγιζαν μόλις τα 8.8 εκατομμύρια. Υπάρχει “πεδίον δόξης λαμπρόν” για να συνεχίσουμε στην ίδια πορεία και σε λίγα χρόνια θα έχουμε καταφέρει να ψηφιοποιήσουμε όλο το κράτος».

Σε ερώτηση του προέδρου του ΑΠΕ ΜΠΕ, Αιμίλιου Περδικάρη για το ποιο θεωρεί ο υπουργός μεγαλύτερο επίτευγμά του, ο υπουργός τόνισε ότι «σε επίπεδο δουλειάς το gov.gr είναι μια ομπρέλα κάτω από την οποία ‘κουμπώνουν’ τα πάντα. Και το εθνικό σύστημα εμβολιασμού. ‘Αρα, το gov.gr είναι η μεγάλη ψηφιακή μεταρρύθμιση της χώρας στο πεδίο των ψηφιακών δημοσίων υπηρεσιών. Σίγουρα το σύστημα του εμβολιασμού είχε πολύ μεγάλη αναγκαιότητα να υλοποιηθεί σε μικρό χρονικό διάστημα. Το μεγαλύτερο κομμάτι όμως προσωπικής περηφάνειας είναι οι άνθρωποι που είναι συντελεστές αυτού του έργου». Και συνέχισε: «αυτά που έρχονται είναι πολλά, είναι η συνέχιση αυτής της πορείας απλά με μεγαλύτερη ταχύτητα. Συνολικά πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την μετάβαση της χώρας σε μια νέα κατάσταση. Κι η μεγαλύτερη κατάκτηση αυτής της διετίας δεν είναι οι εξατομικευμένες υπηρεσίες που έχουν γίνει. Το πιο σημαντικό είναι το μήνυμα που παράγουν. Αν θέλεις να κάνει κάτι μπορείς να το κάνεις, αν έχει ομάδα, σχέδιο, αφοσίωση».

Μιλώντας για το ταμείο Ανάκαμψης, υπογράμμισε ότι πολλές επενδύσεις είναι και διορθώσεις του Δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα, όπως στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. «Η Ελλάδα είναι καλά στην κινητή σε επίπεδο επιδόσεων, αλλά όχι στη σταθερή τηλεφωνία. Έχουμε ένα παλιό δίκτυο χαλκού, διορθώσεις στην αγορά πρέπει να γίνουν» και σημείωσε ότι υπάρχει επιδότηση στις οπτικές ίνες «αν υποθέσουμε ότι όλη η χώρα χωράει 4.8 εκατομμύρια γραμμές 812.000 γραμμές υπολογίσαμε ότι είναι οι λευκές περιοχές εκεί δηλαδή όπου δεν βγάζει οικονομικό νόημα για τον πάροχο. Εκεί πάμε εμείς και στήνουμε ένα από τα μεγαλύτερα ΣΔΙΤ, το Ultra Fast Broadband και θα επιδοτήσουμε να χτιστούν αυτά τα καλώδια».

Όπως επεσήμανε, η στρατηγική αυτή είναι πλήρης, η Βίβλος του Ψηφιακού Μετασχηματισμού περιλαμβάνει 440 έργα «είτε από το ταμείο Ανάκαμψης είτε από το παλιό ΕΣΠΑ, είτε το νέο ΕΣΠΑ, το πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων, είτε τον κρατικό προϋπολογισμό είτε με ΣΔΙΤ. Δεν μας ενδιαφέρει ο τρόπος χρηματοδότησης, αλλά να ‘κουμπώνουν΄ σε μια στρατηγική που έχουμε ορίσει. Και νομίζω ότι έχουμε ένα σχέδιο φιλόδοξο και συμπαγές».

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για μείωση του τέλους στην κινητή τηλεφωνία στο 10% για τους άνω των 30 ετών, ενώ για τους νέους έως 30 ετών να το μηδενίσει, «και βέβαια οι επενδύσεις βοηθούν από την μια πλευρά τις ταχύτητες και την άλλη πλευρά τον ανταγωνισμό, όπου έρχονται και εναλλακτικές να τον τονώσουν. Υπεγράφη η ΚΥΑ που επιτρέπει σε συστήματα κεραιών συγκεκριμένης φύσης να λαμβάνει κανείς internet στο σπίτι του μέσω δορυφόρου».

Τέλος, σε ερώτηση του κ. Περδικάρη για την προοπτική της ψηφιακής ψήφου, ο υπουργός απάντησε ότι «αυτό δεν είναι τεχνολογικό θέμα. Το ουσιαστικό είναι ότι το να βάλεις τη δημοκρατία με την τεχνολογία μαζί, πρέπει να έρθει τελευταίο. Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι βήμα βήμα να ψηφιοποιείς το κράτος, να βελτιώνεις τις υπηρεσίες και να χτίζει ο κόσμος εμπιστοσύνη σε αυτά τα συστήματα».

Κάτια Παπαδοπούλου

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΠιερρακάκης
Προηγούμενο Άρθρο

Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Κοινή προμήθεια φυσικού αερίου για όλη την Ε.Ε.

Επόμενο Άρθρο

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Αποσύρει την υποψηφιότητα του ο Κεγκέρογλου

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Πιερρακάκης: Η Ελλάδα θα αποπληρώσει 10 χρόνια νωρίτερα τα δάνεια του πρώτου μνημονίου

24/04/2025 | 11:31
Featured

Όλα τα μέτρα της κυβέρνησης για επιστροφή ενοικίου και αυξήσεις σε συνταξιούχους -«Τα κέρδη επιστρέφουν στην κοινωνία»

22/04/2025 | 19:13
Featured

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! το TILEGRAFIMANEWS.GR εύχεται σε όλους ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

20/04/2025 | 03:55
HOT NEWS

Μεγάλη Πέμπτη: Σήμερον κρεμάται επί ξύλου -Μεγάλη Παρασκευή: Τα εγκώμια της Παναγίας

17/04/2025 | 21:40
HOT NEWS

Πιερρακάκης: Δεύτερη η Ελλάδα στην ΕΕ σε απορροφήσεις του ΕΣΠΑ

14/04/2025 | 19:00
Featured

Πιερρακάκης: «Πρέπει να διαπραγματευούμε με τις ΗΠΑ για μια αμοιβαία ωφέλιμη λύση»

13/04/2025 | 10:13
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Πιερρακάκης στο Eurogroup: Είμαστε αφοσιωμένοι στη διερεύνηση μιας αμοιβαία ωφέλιμης λύσης μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ

11/04/2025 | 21:00
Featured

Πιερρακάκης: «Η εντολή των πολιτών είναι να θέσουμε τη χώρα σε κίνηση»

04/04/2025 | 12:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Αποσύρει την υποψηφιότητα του ο Κεγκέρογλου


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμός αισθητός στην Αθήνα – Φόβοι για μεγάλο σεισμό λόγω Τουρκίας

    927 shares
    Share 371 Tweet 232
  • Θρήνος στου Ρέντη: Το δεύτερο παιδί της οικογένειας χάνει τη ζωή του σε τροχαίο – Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες

    550 shares
    Share 220 Tweet 138
  • Ο Ζελένσκι στο σταυροδρόμι της ιστορίας: Το δίλημμα των εδαφικών παραχωρήσεων και η πίεση Τραμπ

    284 shares
    Share 114 Tweet 71
  • Καιρός αύριο: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα – Που θα βρέξει

    247 shares
    Share 99 Tweet 62
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ 2025: Ποιοι θα πάρουν έως 16.835 ευρώ-Οδηγός πληρωμών και παγίδες σε εκκρεμείς συντάξεις

    236 shares
    Share 94 Tweet 59
  • Πού αναμένονται βροχές τις επόμενες ώρες

    931 shares
    Share 372 Tweet 233
  • Στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα

    184 shares
    Share 74 Tweet 46
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch