Τρίτη, 12 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

«Καμπανάκι» από Κικίλια: «Μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς λόγω της κακοκαιρίας τις ημέρες των Χριστουγέννων»

Newsroom από Newsroom
25/12/2024 15:00
σε Featured, HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
62
SHARES
131
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Κικίλιας: «Όλοι οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει για χιονοπτώσεις ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές» επεσήμανε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Για τον καθοριστικό ρόλο των νέων τεχνολογιών στη διαχείριση κρίσεων, για την πορεία του εμβληματικού προγράμματος ΑΙΓΙΣ που βαίνει προς ολοκλήρωση, αλλά και για την υποχρέωση των πολιτικών να είναι πάντα «υπηρέτες» των συμφερόντων των πολιτών, σεβόμενοι το δημόσιο χρήμα και την ψήφο του ελληνικού λαού, που τους εμπιστεύθηκε στην ανώτερη στιγμή της δημοκρατίας, μίλησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Open.

Αναφορικά με την κακοκαιρία που θα εξελίσσεται στη χώρα τις ημέρες των Χριστουγέννων, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι είναι απαραίτητο όλοι οι οδηγοί να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες/χιονολάστιχα και φυσικά να ξέρουν πώς θα τα «φορέσουν» στα οχήματά τους, καθώς όλοι οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει για χιονοπτώσεις ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές.

«Δυστυχώς, δεν είναι αυτονόητο ότι έχουμε αλυσίδες στο αυτοκίνητο. Και αν έχουμε, δεν είναι αυτονόητο ότι ξέρουμε να τις φοράμε στα λάστιχά μας αν και εφόσον προκύψει ανάγκη. Βλέπω ότι υπάρχουν μεγάλες πληρότητες στα καταλύματα χειμερινών προορισμών, εξακολουθώ να πιστεύω ότι ζούμε στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου και ότι μπορούμε να χαρούμε όμορφες στιγμές και το καλοκαίρι και το χειμώνα. Θα ήθελα αυτό να γίνει με ασφάλεια και χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα. Δηλαδή αν σε ένα κομμάτι της εθνικής οδού, που είναι σε υψόμετρο, χιονίσει και ένα αυτοκίνητο δεν έχει αλυσίδες ή ένα βαρύ όχημα “διπλώσει” θα προκαλέσει προβλήματα σε απόσταση χιλιομέτρων. Καλό θα είναι να κάνουμε μια οικογενειακή εκδρομή με τους φίλους μας, αλλά πρέπει να είμαστε εξοπλισμένοι με όλα αυτά και παρακαλώ θερμά ειδικά για αυτές τις ημέρες» ανέφερε ο υπουργός.

Μιλώντας για την άσκηση πολιτικής σε κρίσιμους τομείς, όπως αυτός της Πολιτικής Προστασίας, δήλωσε:

«Θεωρώ ότι πρέπει να βρούμε αυτά που μας ενώνουν, πέρα από τα μικροπολιτικά και τα κομματικά, τα οποία θα υπάρχουν πάντα στη χώρα, το αντιλαμβάνομαι. Υπάρχουν διαφορετικές ιδεολογίες και διαφορετικά πιστεύω. Παρακολουθώ χρόνια, όμως, αυτή την τοξικότητα της μικροπολιτικής από το διαδίκτυο μέχρι τους στημένους καυγάδες και την προσπάθεια να σηκωθούν οι τόνοι, προκειμένου να πέσουν κάπου τα φώτα της δημοσιότητας, εμένα αυτό μου είναι αδιάφορο. Δεν το πιστεύω, δεν πιστεύω και στη μικροπολιτική. Ποτέ σε κανένα Υπουργείο στο οποίο είχα την τιμή να υπηρετήσω δεν διαχώρισα τους ανθρώπους, τους αξιωματούχους, τους συνεργάτες με βάση το που ανήκουν ιδεολογικά και πως τοποθετούνται αν θέλετε πολιτικά. Όταν διορίζεσαι από τον Πρωθυπουργό σε ένα Υπουργείο- κρίσιμο μάλιστα όπως είναι το Πολιτικής Προστασίας- αυτά πρέπει να είναι έξω από την ατζέντα. Αισθάνομαι ότι με τον κόσμο και την κοινωνία, εκεί που υπάρχει ειλικρίνεια και έντιμη σχέση στην διάρκεια του χρόνου, εκεί καθορίζεται και η αξία. Δημόσιοι λειτουργοί είμαστε, “υπηρέτες” των συμφερόντων των συμπολιτών μας. Τους εκπροσωπούμε. Και πρέπει να φαίνεται το έργο μας και να είναι μετρήσιμο. Καλά είναι τα λόγια και η επικοινωνία, στα έργα, όμως, φαίνεται τι κάνει ο καθένας».

Τέλος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αναβάθμιση του 112, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ΑΙΓΙΣ:

«Μόλις πριν λίγες μέρες υπογράψαμε νέα σύμβαση για την αναβάθμιση του 112, με εντελώς διαφορετικές, πολύ πιο υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Πρώτα από όλα έχουμε συμπολίτες που είναι ΑΜΕΑ. Δεν πρέπει το 112 να είναι συμβατό με τις ανάγκες τους; Θα υπάρχει, λοιπόν, καινούργια υπηρεσία για τους συμπολίτες μας αυτούς. Δεύτερον, θα υπάρχει distress code και silence button σε περίπτωση τρομοκρατικής ενέργειας ή της οποιασδήποτε κατάστασης που θέτει σε κίνδυνο έναν συμπολίτη μας και δεν μπορεί να πάρει και να μιλήσει κανονικά στο τηλέφωνο. Τρίτον, προσφέρει επικοινωνία άνευ δικτύου, αυτό έχει τεράστια σημασία αν είσαι κάπου και δεν πιάνει το τηλέφωνό σου. Τέταρτον, δίνει διαλειτουργικότητα σε όλα τα σώματα ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, παντού σε όλη τη χώρα. Δηλαδή μπορούμε μέσα από αυτή την υπηρεσία, διαδραστικά, να συνεννοούμαστε όλοι μαζί για να προστατεύουμε τους συμπολίτες μας.Και πέμπτον, δίνει τη δυνατότητα και από την πλευρά των πολιτών, να συμμετέχουν, να στείλουν ένα βίντεο για παράδειγμα αν κάποιος κινδυνεύει ή μια φωτογραφία, μπορούν, επίσης, να λαμβάνουν πλέον πληροφορίες για τις περιοχές και τα συμβάντα κρίσης. Άρα δίνεται η δυνατότητα να μην λέμε απλά ότι “στην περιοχή τάδε έχει μια πυρκαγιά, εκκενώστε και κατευθυνθείτε προς τα εκεί”, αλλά να δίνουμε και στοιχεία και πληροφορίες διαδραστικά την ώρα της κρίσης στους συμπολίτες μας, προκειμένου να μπορούν να έχουν πραγματική εικόνα των συμβάντων. Τρέχει η τεχνολογία, είναι πλέον σε άλλο επίπεδο οι δυνατότητες που δίνει. Έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από πολλούς ανθρώπους, υπηρεσιακούς παράγοντες, τους συνεργάτες μας, τα συναρμόδια υπουργεία, όπως το Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τους συνεργάτες του κ. Παπαθανάση, και όλες τις ρυθμιστικές αρχές, και καταφέραμε να τρέξουμε 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ σε διαγωνισμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Β. Κικίλιας.

Πηγή: skai.gr

Ετικέτες: ΚΙΚΙΛΙΑΣ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Φωνή ντροπής από τη Θάσο: Το παιδί ΑμεΑ στο γκαράζ, οι ευθύνες στο τραπέζι – Κυρώσεις και εντολές Κικίλια

24/07/2025 | 12:36
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Κικίλιας: Να φτάσουμε μέχρι και σε δήμευση περιουσιών για να δοθεί το μήνυμα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

01/07/2025 | 19:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Β. Κικίλιας: Το Μεταφορικό Ισοδύναμο επιστρέφει 42 εκατ. ευρώ στους νησιώτες

01/06/2025 | 21:00
Featured

Κικίλιας: Έργο 2,5 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του λιμένα Τήνου

10/05/2025 | 11:31
Load More
Επόμενο Άρθρο

Διευρύνει την άνοδό του το φυσικό αέριο μία εβδομάδα πριν λήξει η συμφωνία διαμετακόμισης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ένας νεκρός και 29 τραυματίες από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ στην Τουρκία: Τουλάχιστον 16 κτίρια κατέρρευσαν

    380 shares
    Share 152 Tweet 95
  • Συγκλόνισε ο Αντώνης Σαμαράς στον επικήδειο για την κόρη του

    309 shares
    Share 124 Tweet 77
  • Το τελευταίο “αντίο” στη Λένα μας

    303 shares
    Share 121 Tweet 76
  • Από τα μετάλλια στην προφυλάκιση – Η διπλή ζωή του Βαγγέλη Μπαταρλή, πρώην αστυνομικού και TikToker

    536 shares
    Share 214 Tweet 134
  • Σεισμός 6,1 Ρίχτερ πριν λίγο στην Τουρκία – Κατέρρευσαν κτίρια, αισθητός μέχρι το Αιγαίο

    869 shares
    Share 348 Tweet 217
  • Τσίπρας στο καζάνι της Κεντροαριστεράς – Νέο κόμμα με παλιά συνταγή και ρίσκο πολιτικού πισωγυρίσματος

    258 shares
    Share 103 Tweet 65
  • 11 συλλήψεις στο Μενίδι: Ρευματοκλοπές, ναρκωτικά και μεγάλη αστυνομική επιχείρηση

    230 shares
    Share 92 Tweet 58
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch