Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική HOT NEWS

Καραμανλής: Ξεκινά η υλοποίηση έργων υποδομής άνω των 13 δισ. ευρώ

TechTeam από TechTeam
13/05/2021 10:40
σε HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Για τα μεγάλα οδικά και σιδηροδρομικά έργα, το Μετρό, την παραχώρηση των 23 περιφερειακών αεροδρομίων, αλλά και την προοπτική απελευθέρωσης των ΚΤΕΛ, μίλησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής.

«Το 2021 θα είναι τα μεγάλα έργα υποδομής στην πρώτη γραμμή», τόνισε εξάλλου ο κ. Καραμανλής σε συνέντευξή του στον Alpha Radio, υπενθυμίζοντας ότι η Κυβέρνηση παρέλαβε μία πολύ δύσκολη κατάσταση με μπλοκαρισμένα έργα και μηδενική προετοιμασία ωρίμανσης νέων έργων, αλλά με συστηματική δουλειά επί 22 μήνες, «βάζει μπρος» ένα πρόγραμμα έργων άνω των 13 δισ. ευρώ.

«Τι σημαίνουν αυτά τα έργα; Σημαίνουν καλύτερη καθημερινότητα και ποιότητα ζωής, αλλά σημαίνουν και ανάπτυξη, ώθηση στην οικονομία και χιλιάδες νέες δουλειές», υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισήμανε ότι η Κυβέρνηση έχει ξεμπλοκάρει τρία εμβληματικά έργα, το Πάτρα – Πύργος, τον Ε65 και τη Γραμμή 4 του Μετρό. «Βέβαια δεν σταματάμε εκεί» πρόσθεσε και από τα νέα έργα έκανε ξεχωριστή μνεία στα αντιπλημμυρικά έργα ύψους 1,2 δισ. ευρώ και στη διασύνδεση των λιμανιών με ένα σύγχρονο ηλεκτροκίνητο σιδηρόδρομο.

Οδικοί άξονες: Πάτρα- Πύργος και ΒΟΑΚ

Όσον αφορά στο Πάτρα – Πύργος, ανέφερε ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι σε επικοινωνία με τις υπηρεσίες της Ε.Ε. για τα θέματα κρατικών ενισχύσεων, μετά την υποβολή του φακέλου προγνωστοποίησης και εκτίμησε ότι σύντομα θα υπάρξει θετική απάντηση ώστε να ενταχθεί το έργο εκ νέου στην παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού.

Τόνισε όμως ότι επειδή ο υφιστάμενος δρόμος έχει μεγάλη επικινδυνότητα και γίνονται συχνά θανατηφόρα ατυχήματα, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κάνει κάτι που δεν έχει ξαναγίνει την Ελλάδα: Δημοπράτησε έργο αξίας 30 εκ ευρώ για παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στον υφιστάμενο δρόμο. Η σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί εντός του καλοκαιριού και η διάρκειά της είναι 30 μήνες.

Όσον αφορά στο ΒΟΑΚ, ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι ολοκληρώθηκαν οι μελέτες -μετά το τμήμα Χερσόνησος – Νεάπολη που θα υλοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ- και για το μεγάλο τμήμα Χανιά – Ηράκλειο και άμεσα θα κατατεθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Τόνισε επίσης ότι αυτή η Κυβέρνηση έχει καταφέρει και κάτι άλλο: Έχει διασφαλίσει τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου δρόμου από το ΕΣΠΑ και εν μέρει και από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Περιφερειακά αεροδρόμια

Όσον αφορά στην αξιοποίηση, μέσω παραχώρησης, των 23 περιφερειακών αεροδρομίων, επισήμανε καταρχάς ότι το Υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ) είναι αρμόδιο και εκπονεί το σχέδιο του, αλλά και η Πολιτεία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. Επιβεβαίωσε ότι συζητείται και η δυνατότητα δημιουργίας clusters, καθώς και άλλα εναλλακτικά σενάρια και δομές παραχώρησης. Όπως η μακροχρόνια σύμβαση παραχώρησης, κατά τα πρότυπα των συμβάσεων παραχώρησης του Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα, των 14 περιφερειακών αεροδρομίων και του νέου αεροδρομίου Ηρακλείου Κρήτης. Οι συμβάσεις ΣΔΙΤ – και πιο συγκεκριμένα ο θεσμός της παραχώρησης εκμετάλλευσης. Αλλά και η σύμβαση διαχείρισης, το λεγόμενο «management contract», που αποτελεί τη συγκριτικά απλούστερη μορφή παραχώρησης, στην οποία ένας ιδιωτικός φορέας αναλαμβάνει να παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης και λειτουργίας των περιφερειακών αεροδρομίων ως έχουν, έναντι αμοιβής.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε μάλιστα ειδικότερα στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, για το οποίο υπήρχε επενδυτικό ενδιαφέρον πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορονοϊού.

Μετρό και Τραμ

Όσον αφορά στην επέκταση του Μετρό προς Πειραιά, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε ότι τα έργα προχωρούν κανονικά και το καλοκαίρι του 2022 θα παραδοθούν οι 3 νέοι σταθμοί στα Μανιάτικα, τον Πειραιά και το Δημοτικό Θέατρο.

Το δε Τραμ στον Πειραιά, θα δοθεί σε κυκλοφορία όταν λυθεί οριστικά το θέμα με το κτίριο στην οδό Σκυλίτση από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Για τη Γραμμή 4 του Μετρό, ανέφερε πως έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση για τις πρόδρομες εργασίες και μέσα στο καλοκαίρι θα στηθούν τα πρώτα εργοτάξια, σε Κολωνάκι, Εξάρχεια και Κατεχάκη. Όσον αφορά δε στην κύρια σύμβαση, δήλωσε πως αυτή τη στιγμή εξελίσσεται ο έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο και αφού δοθεί το «πράσινο φως» θα έλθει στη Βουλή, εκτιμώντας ότι ως το τέλος του καλοκαιριού αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση.

Σιδηροδρομικά έργα

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι το μέλλον των μεταφορών πρέπει και στην Ελλάδα να συνδεθεί άμεσα με το σιδηρόδρομο και την ανάπτυξή του. Επισήμανε ότι στο πλαίσιο των συνδυασμένων μεταφορών, συμπεριλαμβάνονται στο επενδυτικό πλάνο της ΕΡΓΟΣΕ η διασύνδεση των λιμένων του Λαυρίου και της Ραφήνας με το Διεθνή Αερολιμένα των Αθηνών. Ο προϋπολογισμός των έργων αυτών εκτιμάται στα 700 εκ ευρώ και αναμένεται μετά το καλοκαίρι να δημοπρατηθούν με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε επίσης ότι έχει εξαγγελθεί πρόγραμμα ανακαίνισης και μακροχρόνιας συντήρησης του δικτύου του ΟΣΕ, προϋπολογισμού πάνω από 1 δισ. ευρώ, το οποίο ενισχύεται ήδη με κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και βασίζεται στη λογική των ΣΔΙΤ, με στόχο η χώρα να αποκτήσει επιτέλους σιδηρόδρομο ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

ΚΤΕΛ

Όσον αφορά την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι προγραμματισμός του νομοθετικού έργου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών προβλέπει την ψήφιση νόμου για την εναρμόνιση της χώρας μας με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 1370, η οποία δημιουργεί προοπτική απελευθέρωσής τους.

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
Προηγούμενο Άρθρο

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η ανατριχιαστική εικόνα που αντίκρισαν οι αστυνομικοί

Επόμενο Άρθρο

Ισραήλ: Εδραιώνεται το σκηνικό πολέμου

ΣχετικάΆρθρα

Featured

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! το TILEGRAFIMANEWS.GR εύχεται σε όλους ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

20/04/2025 | 03:55
HOT NEWS

Μεγάλη Πέμπτη: Σήμερον κρεμάται επί ξύλου -Μεγάλη Παρασκευή: Τα εγκώμια της Παναγίας

17/04/2025 | 21:40
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Σήμερα, 1η Απριλίου 2025, οι σημαντικότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο 

01/04/2025 | 13:00
Featured

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας – Κυριακή 30 Μαρτίου 2025

30/03/2025 | 14:34
HOT NEWS

Το αγαπημένο Παστίτσιο

30/03/2025 | 14:16
Featured

Ανασχηματισμός 2025 – Η νέα κυβέρνηση

14/03/2025 | 22:55
HOT NEWS

Άλιμος: Σοκάρει ο 17χρονος που δέχτηκε επίθεση από ληστές – «Μου έβαλαν μαχαίρι στον λαιμό»

03/03/2025 | 09:00
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/03/2025 | 23:50
Load More
Επόμενο Άρθρο

Ισραήλ: Εδραιώνεται το σκηνικό πολέμου


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και πτώση θερμοκρασίας

    506 shares
    Share 202 Tweet 127
  • Τελική πρόταση Τραμπ για Ουκρανία: «Αναγνωρίστε την Κριμαία, παγώστε τη γραμμή μετώπου» – Χάρτης και παρασκηνιακές πιέσεις

    338 shares
    Share 135 Tweet 85
  • Μπαράζ σεισμών στην Τουρκία – Μετά τα 6,2 και 5 Ρίχτερ

    313 shares
    Share 125 Tweet 78
  • Αττική Οδός: Νεκρός ο 21χρονος μοτοσικλετιστής στο τροχαίο με το αυτοκίνητο – Η μηχανή του πήρε φωτιά

    296 shares
    Share 118 Tweet 74
  • ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: «Δεν είναι για όλους – αλλά όσοι είναι μέσα θα πάρουν έως 18.000€»: Τα αναδρομικά 2025 με λίστα και οδηγό επιβίωσης

    216 shares
    Share 86 Tweet 54
  • Πόρτες ανοιχτές στο Δημόσιο: Οι 20.000+ θέσεις ΑΣΕΠ που τρέχουν ή έρχονται – Ο πλήρης οδηγός για αιτήσεις

    171 shares
    Share 68 Tweet 43
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ – Έρχονται ενισχύσεις και αποζημιώσεις: Όλες οι πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ – ΕΛΓΑ μέχρι Ιούνιο και οι ευκαιρίες στη Μεταποίηση με έως 75%

    143 shares
    Share 57 Tweet 36
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch