Πέμπτη, 14 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Κεφαλογιάννης: Αλλάζει και το δόγμα υπεράσπισης του Αιγαίου με τη δημιουργία «θόλου»

Newsroom από Newsroom
18/11/2024 13:00
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
52
SHARES
111
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Για το «θόλο» εξήγησε ότι «θα καλύπτει το σύνολο της επικράτειας, από τον Έβρο μέχρι και όλο το ανατολικό Αιγαίο, σε ένα ευέλικτο σύστημα το οποίο θα είναι αντί-drone, αντιπυραυλικό και αντιαεροπορικό».
Το δόγμα υπεράσπισης του Αιγαίου αλλάζει. Παλαιότερα υπήρχε το πιο παραδοσιακό, ότι αντιαεροπορικά ήταν κυρίως τα αεροπλάνα μας, ενώ πλέον με τη δημιουργία «θόλου» ενισχύουμε τις γραμμές άμυνας.

Αυτό τόνισε σε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό TALK RADIO 98.9 ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης.

Για το «θόλο» εξήγησε ότι «θα καλύπτει το σύνολο της επικράτειας, από τον Έβρο μέχρι και όλο το ανατολικό Αιγαίο, σε ένα ευέλικτο σύστημα το οποίο θα είναι αντί-drone, αντιπυραυλικό και αντιαεροπορικό».

«Στην ουσία θα καλύπτει τρεις ανάγκες. Σε συνδυασμό με τα συμβατικά μέσα τα οποία θα έχουμε, δηλαδή τα μαχητικά 4,5-5ης γενιάς, τις νέες φρεγάτες Belharra, οι οποίες από μόνες τους αποτελούν ένα σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας της περιοχής όπου βρίσκονται. Για πρώτη φορά θα διασφαλίζονται πλήρως τα συμφέροντα της χώρας» επισήμανε.

Την προηγούμενη εβδομάδα παρουσιάστηκε στη Βουλή «σε μία κλειστή ενημερωτική συνεδρίαση προς τους εκπροσώπους των κομμάτων, η Νέα Δομή Δυνάμεων» στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης «Ατζέντα 2030» ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης.

«Μεταξύ άλλων, ενημερώσαμε τα κόμματα για τους σχηματισμούς του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ στις αρχές του επόμενου έτους η Νέα Δομή Δυνάμεων θα «κουμπώσει» στο δεκαετές εξοπλιστικό πρόγραμμα, το οποίο επεξεργάζονται τα Επιτελεία και βρίσκεται στην τελική του φάση» συμπλήρωσε.

«Έχουμε αντλήσει διδάγματα από τους σύγχρονους πολέμους που διεξάγονται στην ευρύτερη περιοχή μας, στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή και στόχος είναι η προσαρμογή των Ενόπλων Δυνάμεων στις νέες απαιτήσεις» πρόσθεσε.

Για το κλείσιμο στρατοπέδων, ανέφερε ότι «έχουμε 837 στρατόπεδα, περισσότερα από όσα έχουν οι ΗΠΑ στο έδαφός τους, γεγονός που σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες όπως το δημογραφικό, έχει ως αποτέλεσμα πολλά από αυτά να έχουν ιδιαίτερα μικρή επάνδρωση που φτάνει ενδεχομένως μέχρι και το 20%».

«Στόχος είναι η δημιουργία πολυδύναμων στρατοπέδων και ένα συμμάζεμα που θα μας βοηθήσει να φτάσουμε στα επίπεδα επάνδρωσης που επιθυμούμε, τουλάχιστον σε περιοχές αιχμής, όπως ο Έβρος και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, έτσι ώστε να έχουμε την κατάλληλη αποτρεπτική δύναμη» υπογράμμισε.

«Σε βάθος δεκαετίας υπολογίζεται η εξοικονόμηση πόρων ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να μπορούν να διατεθούν και πάλι στον τομέα της ‘Αμυνας» συνέχισε.

Για το οικιστικό πρόγραμμα του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας, την αναβάθμιση των Στρατιωτικών Σχολών και τα μέτρα στήριξης των στελεχών, ανέφερε: «Το πιο σημαντικό οπλικό σύστημα είναι ο ανθρώπινος παράγοντας. Προχωρούμε σε άμεσες παρεμβάσεις με σκοπό την έμμεση αύξηση του εισοδήματος των γυναικών και των ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Βρίσκεται», είπε, «σε εξέλιξη ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα κατασκευής στρατιωτικών κατοικιών σε όλη την Ελλάδα, το οποίο ευλόγως ξεκίνησε από τον Έβρο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Η πρώτη φάση θα αφορά 1.000 κατοικίες, ήδη κατασκευάζονται αρκετές από αυτές, και το σύνολό τους θα ολοκληρωθεί σε βάθος διετίας. Η δεύτερη φάση θα αφορά κατασκευή κατοικιών σε περιοχές όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Κρήτη».

«Μία άλλη παράμετρος που αποδεικνύει την κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ότι το 15% των κατοικιών θα διατεθεί για κοινωνικούς σκοπούς, δηλαδή σε γιατρούς ή δασκάλους που διορίζονται σε ακριτικές περιοχές» εξήγησε.

«Ο στόχος είναι μέσα στην επόμενη πενταετία να έχουν κατασκευαστεί περίπου 4.000 κατοικίες που θα καλύψουν στο απόλυτο τις ανάγκες που καταγράφονται από τα Επιτελεία» πρόσθεσε.

«Παράλληλα», είπε, «προχωρήσαμε στην ακαδημαϊκή αναβάθμιση των στρατιωτικών σχολών. Πριν από περίπου έξι μήνες, θεσμοθετήσαμε ένα νομοσχέδιο που παρέχει την δυνατότητα στις στρατιωτικές σχολές να κάνουν μεταπτυχιακά, διδακτορικά, μεταδιδακτορικά προγράμματα, με αντικείμενα συνδεδεμένα με τις νέες απαιτήσεις. Επιπλέον, τετραπλασιάστηκε ο μισθός των σπουδαστών μας στις σχολές αξιωματικών και διπλασιάστηκε στις σχολές υπαξιωματικών».

«Σε συνεννόηση και με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που είναι καθ’ ύλην αρμόδιο για τα μισθολογικά ζητήματα, λαμβάνοντας υπόψη και σχετική μελέτη που πραγματοποιούν τα Επιτελεία, προσπαθούμε να δούμε πώς θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε ένα νέο μισθολόγιο για τα στελέχη μας, ανταποκρινόμενο στις σύγχρονες ανάγκες» τόνισε.

Για τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας για τον αυτισμό επισήμανε ότι «στο νομοσχέδιο το οποίο παρουσιάσαμε με τον κ. Υπουργό πριν δύο εβδομάδες μιλήσαμε, μεταξύ άλλων, για κάποιες νέες δομές υγείας όπως για παράδειγμα την δημιουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για τους ενήλικες ΑμεΑ».

«Στην ουσία δημιουργούμε κάποιες δομές για την περίοδο όπου οι γονείς δεν θα έχουν τη δυνατότητα να καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών τους, προκειμένου να μπορούμε να διασφαλίζουμε το μέλλον τους. Έχουμε ένα εξαιρετικό Κέντρο Ειδικής Φροντίδας Παιδιών, το οποίο επισκέφτηκα πρόσφατα στο Ναυτικό Νοσοκομείο Πειραιά, όπου διεξάγεται η πρόληψη, η διάγνωση, αλλά και η θεραπεία μιας πολύ μεγάλης γκάμας ζητημάτων που αφορούν παιδιά με αυτισμό και όχι μόνο» ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας υπογράμμισε ότι «η κανονικότητα πρέπει να είναι το ζητούμενο στις σχέσεις μεταξύ όλων των γειτόνων».

«Από εκεί και πέρα δεν έχουμε καμία αυταπάτη» πρόσθεσε τονίζοντας ότι ναι μεν αυτή τη στιγμή μπορεί να υπάρχουν «ήρεμα νερά», από την άλλη όμως «η Τουρκία, τουλάχιστον σε επίπεδο ρητορικής, δεν έχει κάνει πίσω σε καμιά από τις μαξιμαλιστικές ή αναθεωρητικές θέσεις της».

«Η καλύτερη απάντηση σε αυτό είναι μία. Ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, ώστε να περάσει το μήνυμα σε οποιονδήποτε επιβουλεύεται τα εθνικά συμφέροντα, την εθνική κυριαρχία ή τα κυριαρχικά μας δικαιώματα ότι εδώ είμαστε, επί του πεδίου, αν χρειαστεί να δώσουμε την απάντηση» ξεκαθάρισε.

Πηγή: skai.gr

Ετικέτες: ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Κεφαλογιάννης: Κόκκινος συναγερμός σε όλη τη χώρα – Το πιο επικίνδυνο τριήμερο του καλοκαιριού

07/08/2025 | 22:31
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Κεφαλογιάννης: 110 φωτιές το τελευταίο 48ωρο – Στο μικροσκόπιο οι ταυτόχρονες εστίες στη Χίο

23/06/2025 | 12:00
Featured

Κεφαλογιάννης: Μεταρρυθμίσεις στις υπηρεσίες αλλά και τις υγειονομικές δομές, των Ενόπλων Δυνάμεων

12/12/2024 | 11:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Μανώλης Κεφαλογιάννης: Διεγράφησαν οι τροπολογίες που θα επέφεραν μείωση των επιδοτήσεων των Ελλήνων αγροτών κατά 50%

06/09/2024 | 21:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Tips για να μη το χάσετε !ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 2024-2025: Τι πρέπει να προσέξετε !


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Καίγεται μοναστήρι -Εκκενώνονται το Καραμανδάνειο νοσοκομείο και το Κωνσταντοπούλειο γηροκομείο στην Πάτρα – Μάχη με τις φλόγες σε Πρέβεζα, Ζάκυνθο και Χίο

    1301 shares
    Share 520 Tweet 325
  • Λένα Σαμαρά: Το πρώτο μήνυμα του Κώστα Σαμαρά μετά την κηδεία της αδελφής του – «Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου»

    354 shares
    Share 142 Tweet 89
  • Αστυνομικός παρέσυρε και σκότωσε πεζό στη Λούτσα – Οδηγούσε το ιδιωτικό του όχημα

    338 shares
    Share 135 Tweet 85
  • Καίγεται η Ελλάδα – Ζητήθηκε άμεση συνδρομή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας

    992 shares
    Share 397 Tweet 248
  • Χάος στην Κάτω Αχαΐα λόγω της μεγάλης φωτιάς – Μήνυμα του 112 για μαζική εκκένωση προς Πύργο

    230 shares
    Share 92 Tweet 58
  • Πύρινο μέτωπο στη Χίο: Ραγίζει καρδιές η φωτογραφία από τους εξαντλημένους πυροσβέστες

    206 shares
    Share 82 Tweet 52
  • Πώς η ελληνική πρεσβεία στο Λουξεμβούργο προχώρησε σε αναρτήσεις για τις συγκεντρώσεις για τη Γάζα – ΕΔΕ από το ΥΠΕΞ για το περιστατικό

    185 shares
    Share 74 Tweet 46
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch