Πέμπτη, 3 Ιουλίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

ΚΕΠ: Οι αλλαγές για τα άτομα με αναπηρία

Newsroom από Newsroom
15/12/2019 20:47
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΚΕΠ: Η εύκολη προσβασιμότητα αλλά και η καλύτερη εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία μπαίνει στο «στόχαστρο» του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο μελετά τις πρώτες του κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Στους στόχους του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιου για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, Γιώργου Γεωργαντά είναι η επικαιροποίηση, αλλά και η απλούστευση υφιστάμενων διαδικασιών, καθώς και η ένταξη και νέων διαδικασιών στα ΚΕΠ.

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γεωργαντάς «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα κάνει ό,τι απαιτείται, ώστε τα Άτομα με Αναπηρία να μη βιώσουν ψηφιακό αποκλεισμό. Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης κινείται σε αυτή την κατεύθυνση. Το προσεχές διάστημα θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε τα ΚΕΠ να είναι προσβάσιμα σε άτομα με αναπηρίες. Μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών θα ενταχθεί στα ΚΕΠ η υπηρεσία εξ αποστάσεως διερμηνείας και χειλοανάγνωσης. Η πολιτική μας θα διασφαλίσει ότι η ψηφιακή μετάβαση δεν θα αποτελέσει εμπόδιο, αλλά καταλύτη, ώστε κάθε άτομο με αναπηρία να απολαμβάνει πλήρη και ισότιμα δικαιώματα».

Για το «αναφαίρετο και αυτονόητο δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία στην ίση συμμετοχή σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής» μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και απλούστευσης διαδικασιών, Λεωνίδας Χριστόπουλος. «Βρισκόμαστε ήδη σε στενή συνεργασία με την ΕΣΑμεΑ προκειμένου η ψηφιακή προσβασιμότητα να γίνει πια πράξη, αλλά και να δρομολογηθούν οι αναγκαίες προσαρμογές και απλουστεύσεις των διοικητικών διαδικασιών του δημοσίου τομέα που αφορούν στα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειες τους».

Ειδικότερα, συγκροτείται ομάδα εργασία στην οποία θα συμμετέχει και εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία με αποστολή την επικαιροποίηση και απλούστευση των διαδικασιών όπως: α) χορήγηση δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ και β) χορήγηση επιδόματος από το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ), με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, σύμφωνα με την ΚΥΑ (ΦΕΚ 906/ β/ 2002), ενώ πρόκειται να διευρυνθούν και ενταχθούν και νέες απλουστευμένες διαδικασίες.

Στο μεταξύ, σχεδιάζεται, όπως ανέφερε ο κ. Γεωργαντάς, και η ένταξη της υπηρεσίας εξ’ αποστάσεως διερμηνείας και χειλοανάγνωση ( IRIS -RELAY SERVICE), η οποία αφορά στην εισαγωγή και υποστήριξης της επικοινωνίας των κωφών και βαρήκοων με τη χρήση της εφαρμογής IRIS -RELAY SERVICE σε όλα τα ΚΕΠ της χώρας.

Η εν λόγω υπηρεσία, σύμφωνα με ενημέρωση που έκαναν μέλη της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδας στον υφυπουργό αναφορικά με τη χρήση της υπηρεσίας, χρησιμοποιείται ήδη στα ΚΕΠ των δήμων Χαλανδρίου και Κορυδαλλού, ενώ σύντομα θα εγκατασταθεί και στο ΚΕΠ του δήμου Ηλιούπολης. Όπως τονίζεται από την πλευρά του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης πρόκειται για υπηρεσία χαμηλού κόστους, αλλά με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο, λόγω της προσφοράς στις ομάδες ατόμων που χρειάζονται μεγαλύτερη υποστήριξη. Για το λόγο αυτό θα υποβληθεί αίτημα χρηματοδότησης για προμήθεια tablet 40 ιντσών σε όλα τα ΚΕΠ μέσω των οποίων θα καθίσταται δυνατή με τη χρήση η διασύνδεση με διερμηνεία και επομένως η καλύτερη εξυπηρέτηση των κωφών και βαρήκοων.

Στο «πακέτο» των μέτρων εντάσσεται κι η εξασφάλιση προσβασιμότητας στα ΚΕΠ. Στην Ελλάδα λειτουργεί ένα δίκτυο 1.072 ΚΕΠ. Σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 31 του Ν. 3013/2002 τα ΚΕΠ πρέπει να στεγάζονται σε χώρους προσβάσιμους στα άτομα με αναπηρίες, κατά τις διατάξεις του ΓΟΚ. Ωστόσο, απαιτείται επιτόπιος έλεγχος για την πραγματική τήρηση των προδιαγραφών προσβασιμότητας καθώς δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία ως προς την τήρηση του όρους. Όπως διευκρινίζεται, στις προθέσεις του υφυπουργού, Γιώργου Γεωργαντά είναι να καταγραφούν όλες οι δομές των ΚΕΠ σχετικά με την προσβασιμότητα, την τήρηση των προδιαγραφών βάσει κατόψεων στις υφιστάμενες, ώστε να εντοπιστούν αυτές που είναι ελλειμματικές ή χρήζουν προσαρμογών με σκοπό να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Τέλος, έπειτα από τη συνάντηση εργασίας του υπουργείου με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΑΑ), συμφωνήθηκε ο σχεδιασμός και εφαρμογή κύκλου σεμιναρίων επιμόρφωσης υπαλλήλων ΚΕΠ ως προς καλύτερους τρόπους εξυπηρέτησης ΑμεΑ.

Ετικέτες: ΑΜΕΑΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΚΕΠ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

ΟΡΕΣΤΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ – Τυχερό μου αστέρι

03/07/2025 | 00:13
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/07/2025 | 00:15
HOT NEWS

ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ! Έξτρα λεφτά αν έχετε τόση σύνταξη – Ποιοι χάνουν τα αναδρομικά, τι πρέπει να κάνουν τώρα και ποιοι βγαίνουν στα 60

28/06/2025 | 09:02
HOT NEWS

Πώς η σκευωρία της εσχάτης προδοσίας που έστησε η αντιπολίτευση, ενισχύει ακόμη περισσότερο τον Μητσοτάκη

26/06/2025 | 22:13
Load More
Επόμενο Άρθρο

H ΟΝΝΕΔ στο πλευρό του Make a Wish


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΕΚΤΑΚΤΟ Μέρισμα έως 320 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους – Τι αλλάζει με την προσωπική διαφορά – Συντάξεις 

    776 shares
    Share 310 Tweet 194
  • Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Ιεράπετρα: Εντολή για μαζική εκκένωση ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενων δωματίων και κατοικιών στα Φέρμα – Κάηκαν σπίτια

    471 shares
    Share 188 Tweet 118
  • Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Σκοτώθηκε ο Ζότα της Λίβερπουλ σε τροχαίο δυστύχημα

    394 shares
    Share 158 Tweet 99
  • Φωτιά τώρα στη Ραφήνα – 90 πυροσβέστες και πέντε εναέρια στη μάχη, 112 εκκένωσης για τρεις περιοχές

    334 shares
    Share 134 Tweet 84
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2025: Αναδρομικά έως 3.751€ για 7 Ταμεία – Ποιοι θα λάβουν αυξήσεις έως 63€ και ποιοι απαλλάσσονται από την ΕΑΣ

    304 shares
    Share 122 Tweet 76
  • Φωτιά στην Ιεράπετρα: Οι ριπές των ανέμων φτάνουν τα 9 μποφόρ – Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

    295 shares
    Share 118 Tweet 74
  • ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ 2025–2026: Αιτήσεις, επιδόματα έως 240 ευρώ, όλες οι ειδικότητες και τα ενεργά voucher – Αναλυτικός οδηγός

    260 shares
    Share 104 Tweet 65
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch