Τετάρτη, 25 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ – ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ: Διεθνής Πρωτοβουλία Δράσης για τον COVID-19 ύψους $100.000.000

Newsroom από Newsroom
08/04/2020 12:30
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
51
SHARES
108
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ – ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ: Μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε όλοι οι άνθρωποι στον πλανήτη, με την πανδημία να δοκιμάζει την ετοιμότητα και τις αντοχές του υγειονομικού συστήματος…

τις κοινωνικοοικονομικές δομές πρόνοιας κάθε χώρας αλλά και την ατομική αντοχή και ευθύνη του καθενός από εμάς απέναντι στην κοινωνία, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) επιτείνει τις προσπάθειές του για την αντιμετώπιση της κρίσης, δημιουργώντας τη Διεθνή Πρωτοβουλία Δράσης για τον COVID-19, ύψους 100.000.000 δολαρίων.

Θεμέλιο της φιλοσοφίας μας είναι όχι να αναπληρώνουμε αλλά να βοηθάμε και να συμπληρώνουμε την κρατική μέριμνα. Γι’ αυτό συνεργαζόμαστε στενά με τους δωρεοδόχους μας, τους ειδικούς συμβούλους μας και, φυσικά, με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, ώστε να επικεντρώνουμε τις δυνάμεις μας εκεί που θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί, άμεσα άλλα και σε βάθος χρόνου.

Κορονοϊός: Δάκρυα χαράς – Δοκιμάστηκε με επιτυχία θεραπεία που νικάει τον ιό σε 3 ημέρες
Το ΙΣΝ είναι ένα διεθνές Ίδρυμα, με φιλανθρωπικό έργο σε πάνω από 120 χώρες, και επιθυμία μας είναι με τη Διεθνή Πρωτοβουλία Δράσης για τον COVID-19, να βοηθήσει παντού, στο μέτρο του δυνατού. Όπως η εξάπλωση του COVID-19 δεν γνωρίζει σύνορα, έτσι και η αντιμετώπισή του είναι κοινή για όλο τον πλανήτη.

Ένας από τους στόχους μας είναι να βοηθήσουμε την ιατρική έρευνα. Γι’ αυτό έχουμε ήδη προχωρήσει σε δωρεά ύψους 3.000.000 δολαρίων στο τμήμα έρευνας του Rockefeller University, ένα από τα πιο αναγνωρισμένα κέντρα ερευνών στον κόσμο, το οποίο έχει ξεκινήσει μια ελπιδοφόρα προσπάθεια για την ανακάλυψη εμβολίων και την εξέλιξη των θεραπειών για τον COVID-19. Πρόκειται για μια παγκόσμια επιδημία, η αντιμετώπιση της οποίας έχει πανανθρώπινη υπόσταση και όχι εθνικό χρώμα.

Άλλος ένας σημαντικός στόχος είναι να αντιμετωπίσουμε το πλήθος των κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων που έχει επιφέρει, και θα επιφέρει και στη συνέχεια, η πανδημία σε όλες τις χώρες. Μια κρίση αυτού του μεγέθους επηρεάζει σε μέγιστο βαθμό τις κοινωνικές δομές και αναδεικνύει την ανάγκη στήριξης των πιο ευάλωτων συνανθρώπων μας. Τρεις είναι οι άξονες πάνω στους οποίους σχεδιάζουμε να συνεισφέρουμε, πάντα σε συνεργασία με τους δωρεοδόχους μας και τους αρμόδιους φορείς: Η διασφάλιση σίτισης για εκείνους που έχουν ανάγκη, η ψυχολογική υποστήριξη εκείνων που τη χρειάζονται και η στήριξη των οργανισμών που θα αντιμετωπίσουν τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες που είναι βέβαιο πως θα εμφανιστούν μόλις τελειώσει η υγειονομική κρίση.

Οι προσπάθειες αυτές, στο σύνολό τους, προσβλέπουν στη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση ορισμένων από τις πιο κρίσιμες προκλήσεις της πανδημίας και αντικατοπτρίζουν τον διεθνή και οικουμενικό χαρακτήρα του ΙΣΝ. Ιδιαίτερη, όμως, σημασία θα δοθεί σε δράσεις στην Ελλάδα, καθώς εδώ εστιάζεται ένα μεγάλο τμήμα του φιλανθρωπικού έργου του Ιδρύματος. Όχι μόνο γιατί εδώ γεννήθηκε και μεγάλωσε ο ιδρυτής μας, εδώ είναι οι ρίζες μας και εδώ βρίσκεται η καρδιά μας. Αλλά και γιατί η χώρα αναδύεται από μια βαθιά και εξαντλητική δεκαετή κοινωνικοοικονομική κρίση, και βρίσκεται σε ιδιαίτερα ευάλωτη θέση, αυτή τη στιγμή, όσον αφορά στις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της πανδημίας. Γι’ αυτό, άλλος ένας σημαντικός μας στόχος είναι να στηρίξουμε ενεργά τους γιατρούς, νοσηλευτές αλλά και τους υπαλλήλους υποδομών και καθαρισμού των ΜΕΘ, σε όλα τα Νοσοκομεία Αναφοράς για τον COVID-19. Αυτοί είναι οι πραγματικοί ήρωες της καθημερινής μάχης που δίνει η ζωή απέναντι στον θάνατο, μέσα σε δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες, και αξίζουν απεριόριστη προστασία και υποστήριξη.

Το ΙΣΝ δεσμεύεται να παραμείνει ουσιαστικός συνεργάτης των κρατικών φορέων και των μη κερδοσκοπικών οργανισμών για να αποφευχθεί μια νέα καταστροφική κοινωνικοοικονομική κρίση. Kαι θα συνεχίσει, με όλες του τις δυνάμεις, να ενισχύει τους τομείς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, όπως την Υγεία με δωρεές, σαν την Πρωτοβουλία για την Υγεία. Η συγκεκριμένη Πρωτοβουλία, συνολικού ύψους άνω των 420 εκατομμυρίων ευρώ, βρίσκεται σε εξέλιξη και περιλαμβάνει την κατασκευή τριών νέων νοσοκομείων, ιατρικό εξοπλισμό έκτακτης ανάγκης και διάγνωσης, εκπαίδευση νοσηλευτικού προσωπικού και εκπαιδευτικά προγράμματα για την αντιμετώπιση του τραύματος και την πρόληψη των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Κομμάτι της Πρωτοβουλίας για την Υγεία είναι και η δωρεά στο Νοσοκομείο «Ο Ευαγγελισμός», όπου οι κλίνες σε ΜΕΘ και ΜΑΦ καθώς και εξοπλισμός, όπως monitors και αναπνευστήρες, βοηθούν την παρούσα κατάσταση.

«Μια σπάνια, ακτίδα φωτός, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, συνιστά το πλήθος δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών που βγαίνουν μπροστά, μαζί, στη μάχη ενάντια στην πανδημία», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος. «Όλοι μας στο ΙΣΝ, θεωρούμε υποχρέωσή μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συμβάλουμε σε αυτές τις προσπάθειες, προκειμένου να περιορίσουμε τις συνέπειες του COVID-19, καθώς και να υποστηρίξουμε όλους όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Θα εξακολουθήσουμε να ακούμε και να συνεισφέρουμε, στο ύψος των δυνατοτήτων μας, στις ανάγκες των δωρεοδόχων συνεργατών μας, καθώς συνεχίζουν το πολύτιμο έργο τους, κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες».

Η Διεθνής Πρωτοβουλία Δράσης για τον COVID-19 αποσκοπεί στην άμεση αλλά και σε βάθος χρόνου αντιμετώπιση της παρούσας κατάστασης της πανδημίας σε όλο τον κόσμο, στην ενίσχυση της αποτελεσματικής διαχείρισης των συνεπειών της στις βασικές ανάγκες, στις κοινωνικοοικονομικές δομές αλλά και στο επίπεδο των ανθρώπινων σχέσεων. Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με υφιστάμενους και μελλοντικούς συνεργάτες από τον μη κερδοσκοπικό, φιλανθρωπικό και δημόσιο/κρατικό τομέα, για να αντιμετωπίσουμε τις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες, με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

newsbomb.gr

Ετικέτες: Covid-19ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Φορολογικές δηλώσεις 2025: Λήγουν στις 15 Ιουλίου – Πρόστιμα, παγίδες και τι να προσέξετε πριν την υποβολή

25/06/2025 | 17:02
HOT NEWS

ΔΥΠΑ: Επιδότηση 14.800€ για ανέργους σε 7 περιοχές – Όλα τα ενεργά voucher και τα προγράμματα ενίσχυσης με αριθμούς

25/06/2025 | 15:02
HOT NEWS

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Αναδρομικά έως 4.020€ και προσωπική διαφορά: Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται άμεσα – Όλα τα Ταμεία και ημερομηνίες Ιουλίου 2025

25/06/2025 | 13:02
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ και Καναδάς υπέγραψαν εταιρική σχέση για την ασφάλεια και την άμυνα

25/06/2025 | 12:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία για τα 800 ευρώ στο www.supportemployees.yeka.gr- Αίτηση online για προνοιακά ΟΠΕΚΑ Α21, ΚΕΑ


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Τέλος στον πόλεμο των 12 ημερών από Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

    699 shares
    Share 280 Tweet 175
  • Σεισμός στην Τουρκία: Νέα τρομακτική πρόβλεψη για 7άρι από τον γνωστό καθηγητή

    408 shares
    Share 163 Tweet 102
  • Λαμία – Τραγωδία με 64χρονο αντιδήμαρχο: Ολόκληρη η κατάθεση του οδηγού, οι ισχυρισμοί για ζώνες και το σημείο-«παγίδα»

    605 shares
    Share 242 Tweet 151
  • Ο Νετανιάχου απειλεί το Ιράν με νέες επιθέσεις αν συνεχίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα

    342 shares
    Share 137 Tweet 86
  • ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ:Το μίσος που θέριεψε στη σιωπή – Την πυροβόλησε μπροστά στο σπίτι της και αυτοκτόνησε

    338 shares
    Share 135 Tweet 85
  • Δεκάλεπτο τετ α τετ Μητσοτάκη- Ερντογάν στη Χάγη – «Δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε» είπε ο πρωθυπουργός για το ραντεβού Τραμπ με τον πρόεδρο της Τουρκίας

    327 shares
    Share 131 Tweet 82
  • Πόλεμος Τραμπ – Ιράν: Η εκεχειρία δεν κρατά – Οι υπόγειες εγκαταστάσεις άντεξαν

    310 shares
    Share 124 Tweet 78
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch