Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Κύπρος: Τα καθήκοντά του ανέλαβε ο νέος υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κ. Κούσιος

Newsroom από Newsroom
02/02/2022 18:30
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
52
SHARES
110
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Κύπρος: Παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία, η τελετή διαβεβαίωσης του νέου υφυπουργού παρά τω Προέδρω κ. Κυριάκου Κούσιου.

Σε χαιρετισμό του στην τελετή, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι «ενασκώντας τις εξουσίες που μου παρέχονται από το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, προχωρώ σήμερα στον διορισμό του κ. Κυριάκου Κούσιου, ενός συνεργάτη από το παρελθόν, στενότατου φίλου από το παρελθόν, στη θέση του υφυπουργού παρά τω Προέδρω.

Η ανάγκη προέκυψε σαν αποτέλεσμα των προσωπικών προβλημάτων που οδήγησαν τον μέχρι σήμερα υφυπουργό Βασίλη Πάλμα να παραιτηθεί.

Η επιλογή μου καθορίστηκε λαμβάνοντας υπόψη την εργατικότητα, τον επαγγελματισμό, αλλά και τις εμπειρίες που αποκόμισε ο κ. Κούσιος, κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης θητείας του στο εξίσου απαιτητικό πόστο του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα έχω αναφέρει, αποδεχόμενος για ακόμη μια φορά να αναλάβατε μια ιδιαίτερα σημαντική και απαιτητική θέση ως υφυπουργού παρά τω Προέδρω, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι και πάλι θα εργαστείτε με απόλυτη αφοσίωση, ζήλο, ευσυνειδησία και την εργατικότητα που σας διακρίνει.

Σε αυτό το πλαίσιο, ως εκ των στενότερων συνεργατών μου, καλείσθε με αίσθημα ευθύνης, που πάντοτε επιδεικνύετε, και σε αγαστή συνεργασία με τους υπόλοιπους των συναδέλφων σας, να συνεισφέρετε στην προσπάθεια ολοκλήρωσης μιας σειράς δράσεων, μεταρρυθμίσεων και πολιτικών που προωθούμε με στόχο τον ολικό εκσυγχρονισμό της χώρας και τη μετατροπή της σε ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και ευέλικτο κράτος.

Την ίδια στιγμή, πραγματικά με ιδιαίτερη λύπη αποχωρίζομαι ένα στενό μου συνεργάτη τον κ. Βασίλη Πάλμα, τον οποίο θέλω για πολλοστή φορά να ευχαριστήσω θερμά για τη συνεργασία που αναπτύξαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του, για τη συμβολή και συνεισφορά του στην υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος, αλλά και για το ήθος, την εντιμότητα και τον επαγγελματισμό που επέδειξε κατά τη διάρκεια ενάσκησης των καθηκόντων του. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο στο υπόλοιπο της θητείας του.

Φίλτατε Κυριάκο, λαμβάνοντας υπόψη τα όσα προανέφερα, σε συνδυασμό με τη δεδομένη βούλησή σας να προσφέρετε στο έργο που όλοι μαζί προσπαθούμε να επιτελέσουμε προς όφελος της χώρας και του κυπριακού λαού, δεν έχω αμφιβολία πως θα φανείτε αντάξιος της εμπιστοσύνης μου, όπως εξάλλου πράξατε και στο παρελθόν».

Από την πλευρά του ο κ. Κούσιος εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ιδιαίτερη τιμή που του κάνει «για δεύτερη φορά», όπως είπε.

Πρόσθεσε ότι, «όταν τον περασμένο Ιούλιο αποχωρούσα από το Υπουργικό Συμβούλιο δεν ανέμενα ότι θα επανερχόμουν και μάλιστα τόσο σύντομα.

Όταν, όμως, ένας πραγματικός φίλος για 45 τόσα χρόνια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με κάλεσε να προσφέρω στον τόπο μου από τη θέση του υφυπουργού παρά τω Προέδρω δεν θα μπορούσα με κανένα τρόπο να αρνηθώ».

Είπε ακόμα ότι μέχρι το τέλος της θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν και υπό τις οδηγίες και καθοδήγηση του Προέδρου «θα πρέπει να εργαστούμε όλοι συλλογικά», ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί από τον Πρόεδρο και που αφορούν, μεταξύ άλλων, τις μεταρρυθμίσεις στους τομείς της δικαιοσύνης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Υπηρεσίας είτε αφορούν την οικονομία και τα αναπτυξιακά έργα που πρέπει να ολοκληρωθούν ή να τροχοδρομηθούν.

Σε ό,τι αφορά το εθνικό πρόβλημα, ο κ. Κούσιος σημείωσε ότι η επίλυσή του αποτελεί προτεραιότητα και αναφέρθηκε και στα δικά του βιώματα ως πρόσφυγας από την Αμμόχωστο, επισημαίνοντας τον πόνο όλων των προσφύγων. «Δεν είναι καθόλου εύκολο να μην μπορώ να πάρω τα εγγόνια μου εκεί όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα», είπε.

Ακόμη διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι «θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις με ευθυκρισία και αντικειμενικότητα για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες και στην εμπιστοσύνη που μου έχετε δείξει».

Τέλος, αναφερόμενος στον προκάτοχό του κ. Βασίλη Πάλμα, ο κ. Κούσιος τον αποκάλεσε «κατ΄επιλογή αδελφό» του και έναν «αδαμάντινο χαρακτήρα, η απουσία του οποίου θα είναι αισθητή από το Υπουργικό Συμβούλιο».

Σημειώνεται ότι ο κ. Κούσιος διετέλεσε κυβερνητικός εκπρόσωπος στην δεύτερη θητεία του Προέδρου Αναστασιάδη στο διάστημα 3 Δεκεμβρίου 2019 – 1 Ιουλίου 2021.

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΚύπρος

ΣχετικάΆρθρα

Featured

ΚΥΠΡΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ:«Emily Thompson» και 48 ώρες πολιτικού σοκ στην Κύπρο: παραιτήσεις, έρευνες και το “καθαρά χέρια” του Χριστοδουλίδη

12/01/2026 | 13:26
Featured

Κύπρος: Οργανωμένη εκστρατεία ρωσικής παραπληροφόρησης βλέπουν οι Αρχές πίσω από το επίμαχο βίντεο

10/01/2026 | 07:00
Featured

Νίκος Χριστοδουλίδης: Αναλαμβάνουμε την προεδρία της ΕΕ σε μια στιγμή βαθιάς αλλαγής

03/01/2026 | 07:00
Featured

To tilegrafimanews.gr σας εύχεται ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !

01/01/2026 | 00:01
Load More
Επόμενο Άρθρο

«Πόλεμος» συνταξιούχων - ΕΦΚΑ για τις γκάφες με τις συντάξεις ΙΚΑ, Αποστράτων, Δημοσίου- ΟΠΕΚΕΠΕ ΝΕΑ


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • «Θα πάρουμε τη Γροιλανδία, τίποτα λιγότερο δεν είναι αποδεκτό» λέει ο Τραμπ και καλεί το ΝΑΤΟ να συνεργαστεί

    168 shares
    Share 67 Tweet 42
  • ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΦΚΑ: Αυξήσεις εισφορών για 1,4 εκατ. επαγγελματίες και αγρότες – Νέο αίτημα για ρύθμιση 120 δόσεων

    161 shares
    Share 64 Tweet 40
  • Συνάντηση κορυφής Ερνντογάν–Μητσοτάκη τον Φεβρουάριο: «Μόνιμη λύση» για Αιγαίο και υφαλοκρηπίδα ή νέος κύκλος αβεβαιότητας

    115 shares
    Share 46 Tweet 29
  • Αγρότες – ΑΠΟΦΑΣΗ: Διάλογος με ανοιχτούς δρόμους – Συνάντηση με τον πρωθυπουργό και αλλαγές σε ΟΣΔΕ, ΑΤΑΚ και ενισχύσεις

    155 shares
    Share 62 Tweet 39
  • ΟΠΕΚΕΠΕ – Πληρωμή εντός 7 ημερών: 900.000 αγροτεμάχια, de minimis έως 30€/στρέμμα

    107 shares
    Share 43 Tweet 27
  • Ο κυβερνήτης του «Κίμωνα»: Ο Ιωάννης Κιζάνης και η νέα εποχή του Πολεμικού Ναυτικού

    95 shares
    Share 38 Tweet 24
  • ΔΥΠΑ 2026: Στάση εργασίας στα νοσοκομεία στις 19/1 – 2.200 εργαζόμενοι “στον αέρα”, χιλιάδες άνεργοι με δωρεάν ένσημα ως τη σύνταξη

    81 shares
    Share 32 Tweet 20
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch