Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Λ. Τσαβδαρίδης: Οδηγός για την ανάπτυξη οι επενδύσεις-προτεραιότητα η χαλύβδωση της κοινωνικής συνοχής

Κυριάκος Διαμαντόπουλος από Κυριάκος Διαμαντόπουλος
24/11/2022 11:00
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
62
SHARES
131
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Λ. Τσαβδαρίδης: Είναι η πρώτος προϋπολογισμός που καταρτίζεται εκτός του πλαισίου εποπτείας, ως αποτέλεσμα του σοβαρού προγραμματισμού και των τολμηρών μεταρρυθμίσεων…

επισήμανε ο γενικός εισηγητής της ΝΔ Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ανοίγοντας τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2023 στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

«H εικόνα της χώρας μας που ανακάμπτει εντυπωσιακά μετά από αρκετά χρόνια τρικυμιών, που πρωταγωνιστεί και κερδίζει τον σεβασμό από εταίρους και φίλους σε μια εποχή μάλιστα που άλλες ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες, δεν είναι αποτέλεσμα, ούτε τύχης, ούτε συγκυριών. Είναι αποτέλεσμα σοβαρού προγραμματισμού και τολμηρών μεταρρυθμίσεων, με εστίαση στη βελτίωση της ζωής και της ευημερίας των πολιτών», είπε ο γενικός εισηγητής της ΝΔ.

Η ενεργειακή κρίση και η πληθωριστική πίεση μας αναγκάζουν να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί και προνοητικοί στη διαχείριση των οικονομικών, είπε ο βουλευτής της ΝΔ, που σημείωσε ότι η αλματώδης ανάπτυξη και οι αξιόπιστες δημοσιονομικές επιδόσεις πολλαπλασιάζουν την ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας απέναντι στους διεθνείς κλυδωνισμούς.

«Πηγή μεγάλης αισιοδοξίας αποτελεί ο ρυθμός ανάπτυξης 5,6% που προβλέπεται για το 2022, σχεδόν διπλάσιος του ευρωπαϊκού μέσου όρου και ακόμη μεγαλύτερος και απ’ αυτόν που είχε προβλεφθεί στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, που είχαμε συζητήσει μόλις λίγες εβδομάδες πριν. Πηγή, επίσης, μεγάλης αισιοδοξίας αποτελεί η φθινοπωρινή πρόβλεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ανάπτυξη και το 2023 στο 1,8% για την Ελλάδα έναντι του υψηλότατου 0,3% που εκτιμάται για το μέσο όρο της Ευρωζώνης και των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πηγή, επίσης, αισιοδοξίας η επιστροφή της οικονομίας το 2023 σε πρωτογενές πλεόνασμα Γενικής Κυβέρνησης 0,7% του ΑΕΠ από πρωτογενές έλλειμμα 1,6% τη φετινή χρονιά, αλλά και πηγή μεγάλης αισιοδοξίας το δημόσιο χρέος, το οποίο στο τέλος του 2022 θα έχει μειωθεί κατά 25,6 ποσοστιαίες μονάδες ως ποσοστό του ΑΕΠ σε σχέση με το 2021, ενώ το έτος 2023 θα παρουσιάσει περαιτέρω μείωση κατά 9,6 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, για να διαμορφωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2010, δίνοντας ένα ισχυρό στίγμα στις αγορές και τους οίκους αξιολόγησης», τόνισε ο γενικός εισηγητής της ΝΔ. Όπως πάντως υπογράμμισε οι επιδόσεις της οικονομίας επιτεύχθηκαν παρά το πρωτοφανές πακέτο στήριξης που μοιράστηκε, για την αντιμετώπιση των πολλαπλών κρίσεων και αυτά είναι στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ύψιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να αντανακλούν τα επιτεύγματα της οικονομίας στην προσέλκυση επενδύσεων και είναι εν τέλει στην κοινωνική συνοχή.

«Ύψιστη προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι να αντανακλούν οι ευημερούντες αριθμοί σε πραγματικές ευκαιρίες οικονομικής ανάτασης για όλους τους πολίτες που για χρόνια κράτησαν με τις θυσίες τους όρθια τη χώρα κάτω από αντίξοες συνθήκες. Να, γιατί ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους θέτει ως οδηγό της ανάπτυξης τις επενδύσεις, οι οποίες προβλέπεται ότι θα αυξηθούν κατά 16% εν μέσω ενός κλίματος διεθνούς οικονομικής επιβράδυνσης με σημείο αιχμής τις δημόσιες επενδύσεις», είπε ο βουλευτής της ΝΔ και υπογράμμισε ότι ο προϋπολογισμός του 2023 θέτει ως προτεραιότητα και τη «χαλύβδωση της κοινωνικής συνοχής, μέσω της εφαρμογής έκτακτων και μόνιμων δημοσιονομικών μέτρων ύψους 4,2 δισεκατομμυρίων ευρώ από εθνικούς και συγχρηματοδοτούμενους πόρους που αφορούν όσα εξαγγέλθηκαν από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης».

Ο βουλευτής επεφύλασσε ξεχωριστή αναφορά στη στάση της αντιπολίτευσης που ψέγει την κυβέρνηση για πλασματική εικόνα ανάπτυξης της οικονομίας, αν και, όπως είπε, είναι αυτή που, ως κυβέρνηση, έπνιξε την υγιή Ελλάδα, δέσμευσε τη χώρα σε υπερπλεονάσματα, διόγκωσε την φορολογία, υποθήκευσε τη χώρα στο Υπερταμείο, έκλεισε τις τράπεζες και επέβαλε τα capital controls.

«Η σημερινή κυβέρνηση συνδέει την ανάπτυξη με την συνετή διαχείριση, συνδέει την ποιότητα ζωής με τον εκσυγχρονισμό του κράτους, συνδέει την οικονομική διαχείριση με τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, συνδέει την προκοπή με την επιδότηση της εργασίας. Για τη ΝΔ αποτελεί καθημερινή πρακτική η εστίαση στον άνθρωπο και τις ανάγκες του», είπε ο γενικός εισηγητής της ΝΔ.

«Σταματήστε να φαντασιώνεστε κοινωνικές εκρήξεις και συνειδητοποιήστε ότι οι εκρήξεις που σημειώνονται είναι εκρήξεις διαρθρωτικών αλλαγών», συνέστησε ο κ. Τσαβδαρίδης, απευθυνόμενος στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΣχετικάΆρθρα

ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Γιορτή σήμερα 21 Νοεμβρίου, ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ: Εισόδια της Θεοτόκου

21/11/2025 | 00:05
Featured

Ζαχάροβα: H Ελλάδα δίνει όπλα στην Ουκρανία, θα απαντήσουμε – Αστραπιαία αντίδραση της Αθήνας: Απειλές κατά κυρίαρχων κρατών απορρίπτονται

20/11/2025 | 23:55 - Ενημέρωση 21/11/2025 | 02:38
HOT NEWS

Alex Rasov

20/11/2025 | 23:45
Featured

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ

20/11/2025 | 23:45 - Ενημέρωση 21/11/2025 | 02:58
Load More
Επόμενο Άρθρο

Μενέντεζ κατά Τουρκίας για τις επιθέσεις σε Ιράκ και Συρία – «Αυτές δεν είναι ενέργειες συμμάχου»


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Η Πολωνία ζητά από τη Λευκορωσία την έκδοση των υπόπτων για το σαμποτάζ στον σιδηρόδρομο

    212 shares
    Share 85 Tweet 53
  • Νέος ΚΟΚ 2026: «Κόφτης» στα διπλώματα ηλικιωμένων και AI που μπλοκάρει μηχανές χωρίς κράνος – Ποιες αλλαγές έρχονται

    95 shares
    Share 38 Tweet 24
  • ΑΓΡΟΤΕΣ- Συναγερμός για τις άμεσες ενισχύσεις ΟΠΕΚΕΠΕ 2024: Ποιοι χάνουν χρήματα, τι λέει η Κομισιόν και τι πληρώνεται τώρα

    92 shares
    Share 37 Tweet 23
  • BLACK FRIDAY 2025: Τα 25 πιο δημοφιλή καταστήματα στην Ελλάδα – Πλήρης οδηγός για Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα, Λάρισα

    87 shares
    Share 35 Tweet 22
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ: 60 εκατ. – 438.000 θανατωμένα ζώα: Ο «αλγόριθμος» ενίσχυσης, τα κρυφά κριτήρια και οι συνδεδεμένες

    85 shares
    Share 34 Tweet 21
  • LIVE σεισμογράφοι Ελλάδας: Δείτε σε πραγματικό χρόνο όλους τους σεισμούς – Ο πλήρης οδηγός του tilegrafimanews.gr

    217 shares
    Share 87 Tweet 54
  • Τα Αγιορείτικα γλυκά της εγκράτειας: Ο μοναχός Μωυσής με δύο σπάνιες νηστίσιμες λιχουδιές

    69 shares
    Share 28 Tweet 17
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch