Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Lockdown για τον κορονοϊό: Τι σημαίνει και τι προβλέπει

TechTeam από TechTeam
22/03/2020 20:05
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Αξιολογούμε κάθε μέρα τα δεδομένα και είμαστε έτοιμοι να πάρουμε όποιο μέτρο χρειαστεί», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ .

Εξήγησε ότι τα έως τώρα δεδομένα δείχνουν ότι «πάμε καλά» αλλά δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός γιατί οι επόμενες δυο εβδομάδες «είναι πολύ κρίσιμες». «Θα πάρουμε όποιες αποφάσεις χρειάζεται», «ο πρωθυπουργός ενημερώνεται και αποφασίζει», απάντησε χαρακτηριστικά στο ερώτημα για ενδεχόμενο καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Την ίδια στιγμή, απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους πολίτες να πειθαρχήσουν στις οδηγίες και να μείνουν στα σπίτια τους.

Ο κ. Πέτσας είπε ότι κάποιοι θεώρησαν αυτή την ανάπαυλα ως διακοπές, ενώ δεν είναι. «Είναι ένας πόλεμος που πρέπει να κερδίσουμε. Ακόμη και αυτοί που ταξίδεψαν να μείνουν σπίτι τους να μην ερθουν σε επαφή με τις κοινωνίες και διασπείρουν τον ιό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Oι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να εξεταστεί αν τελικά θα επιβληθεί καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας αλλά και αναστολή των πτήσεων από και προς την Ελλάδα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού αλλά και των ανεύθυνων συμπεριφορών που καταγράφηκαν από αρκετούς πολίτες το Σάββατο, είναι συνεχείς.

Θεοδωρικάκος: Θα ζήσουμε σε συνθήκες πολέμου

Θα ζήσουμε μεγάλο χρονικό διάστημα σε συνθήκες που μπορεί να χαρακτηρισθούν πολεμικές και για το λόγο αυτό πρέπει όλοι να κινηθούμε με ενότητα, αλληλεγγύη και πειθαρχία», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στο ΟΡΕΝ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο πρόσθετων περιοριστικών μέτρων, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει κάθε μέτρο που θα διασφαλίζει την υγεία των πολιτών.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων συμπεριφέρεται θετικά και επέκρινε την συμπεριφορά εκείνων που έφυγαν για τα χωριά τους το σαββατοκύριακο με κίνδυνο να διασπείρουν τον ιό. Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι εξετάζεται η διεύρυνση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ώστε να καλύπτει και τις ανάγκες τροφοδοσίας σε εκείνους που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να βγουν από το σπίτι τους.

Τι σημαίνει το lockdown

Θα απαγορευτεί η άσκοπη κυκλοφορία στους δρόμους ενώ ελεύθερα θα μετακινούνται οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι ένστολοι σε υπηρεσία. Με ειδική δήλωση θα επιτρέπεται η κυκλοφορία στους υπόλοιπους εργαζόμενους, εφόσον η εταιρεία είναι ακόμη σε λειτουργία. Θα επιτρέπεται η κυκλοφορία για σούπερ μάρκετ και φαρμακεία, ωστόσο μένει να φανεί τι θα ισχύει με το έντυπο που θα χρειάζεται, αλλά και αν οι πολίτες θα πρέπει να πηγαίνουν σε αυτό που είναι πιο κοντά στο σπίτι τους.

Επίσης μπορεί να εφαρμοστεί η απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά από νομό σε νομό, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο μετακινήσεων στην επαρχία. Ήδη κάτι τέτοιο ισχύει για τα νησιά. Όλα αυτά όμως είναι εκτιμήσεις και ακόμη δεν υπάρχει καμία απόφαση για απαγόρευση κυκλοφορίας.

Tι προβλέπει η ΠΝΠ

Στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στο εξηκοστό όγδοο άρθρο και στις παραγράφους 2-3 αναφέρεται:

1. Προς τον σκοπό μείωσης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 μπορεί να επιβάλλεται, πλέον άλλων μέτρων, με κοινή απόφαση των Υπουργών Προ- στασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών μετά από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, η προσωρινή απαγόρευση εισόδου στην Ελληνική Επικράτεια υπηκό- ων τρίτων κρατών.

Η απαγόρευση του προηγούμενου εδαφίου δεν ισχύει για τους υπηκόους κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και της Συμφωνίας Σέν- γκεν, συμπεριλαμβανομένων των συζύγων τους ή των προσώπων με τα οποία αυτοί έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, καθώς και των ανήλικων τέκνων τους.

2. Για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίστανται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, είναι δυνατόν, με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνο- μίας μετά από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, να επιβάλλεται, για το απολύτως αναγκαίο χρονικό διάστημα, σε όλη την Επικράτεια ή σε ορισμένη μόνο περιοχή, απα- γόρευση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων, στις οποίες συμμετέχει ένας ελάχιστος αριθμός ατόμων. Με την ίδια απόφαση μπορούν να προβλέπονται διοικητικά πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης της διάταξης του προηγούμε- νου εδαφίου, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία.

3. Για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίστανται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, είναι δυνατόν να επιβάλλονται ως μέτρα πρόληψης και για το απολύτως αναγκαίο χρονικό διάστημα, περιορισμοί ή απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών εν όλω ή εν μέρει στην Επικράτεια. Από τα μέτρα του προηγούμενου εδαφίου εξαιρούνται μετακινήσεις των πολιτών για την εξυπηρέτηση ζωτικών, προσωπικών ή επαγγελματικών, αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλ- λον τρόπο.

Τα μέτρα του πρώτου εδαφίου της παρούσας επιβάλλονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Προστα- σίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών μετά από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Με την ίδια απόφαση καθορίζονται οι εξαιρέσεις του δευτέρου εδαφίου, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία ρύθμιση για την εφαρμογή της παρούσας. Παράβαση της παρούσας επισύρει τις κυρώσεις της παρ. 2 του εξηκοστού ένατου άρθρου.

Με την ίδια απόφαση καθορίζονται οι εξαιρέσεις καθώς και κάθε άλλη αναγκαία ρύθμιση. Στα φυσικά πρόσωπα που παραβιάζουν τα μέτρα χωρίς να θίγονται οι κυρώσεις που προβλέπονται στον Ποινικό Κώδικα, επιβάλλεται με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, για κάθε παράβαση, διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ

Ετικέτες: LockdownΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣΠΕΤΣΑΣ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

30/10/2025 | 23:45
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Θεοδωρικάκος: «Επενδύουμε στην παραγωγική Ελλάδα και στην αναγέννηση της ελληνικής περιφέρειας»

28/10/2025 | 13:00
Featured

Μειώσεις 8% από σήμερα σε πάνω από 2.000 κωδικούς στα σούπερ μάρκετ

15/10/2025 | 10:13
Featured

Θεοδωρικάκος: Δρομολογείται ανεξάρτητη αρχή για την εποπτεία της αγοράς και την προστασία των καταναλωτών

10/10/2025 | 16:23
Load More
Επόμενο Άρθρο

Κορονοϊός: Στα 624 τα κρούσματα στην Ελλάδα - 15 νεκροί


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Κυρανάκης: Στις αρχές Νοεμβρίου οι πρώτες κλήσεις από τη σύνδεση των καμερών με το gov.gr

    231 shares
    Share 92 Tweet 58
  • Προειδοποίηση Πούτιν για πυρηνικές δοκιμές: Αν το κάνουν οι ΗΠΑ, τότε θα το κάνουμε και εμείς

    186 shares
    Share 74 Tweet 47
  • Ραγδαίες εξελίξεις: Γιατί ο Τραμπ πάτησε το κουμπί των πυρηνικών δοκιμών μετά από 33 χρόνια – Η Ρωσία και το δύσκολο αίνιγμα της Κίνας

    113 shares
    Share 45 Tweet 28
  • Ρούλα Πισπιρίγκου: Διάγνωση με ερυθηματώδη λύκο και μάχη για επιβίωση στη φυλακή – Τι αποκαλύπτει η δικηγόρος της

    108 shares
    Share 43 Tweet 27
  • ΝΕΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΔΥΠΑ 2025–2026: Ποιοι θα λάβουν έως 1.118 € τον μήνα και ποιοι επιχορήγηση 17.500 € – Όλες οι κατηγορίες, τα ποσά και οι ημερομηνίες

    106 shares
    Share 42 Tweet 27
  • ΝΕΑ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2027–2030: «Παγώνουν» τα όρια ηλικίας στα 62 και 67 – Αυξήσεις 2,4%, δηλώσεις αναδρομικών έως 31/12/2025

    103 shares
    Share 41 Tweet 26
  • ΑΓΡΟΤΕΣ – ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ: Από Δευτέρα το πετρέλαιο, Νοέμβριο τα 228 εκατ. για φυτικό κεφάλαιο – Δεκέμβριο οι πληρωμές ΕΛΓΑ

    93 shares
    Share 37 Tweet 23
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch