Ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στους συντάκτες που καλύπτουν το κυβερνητικό ρεπορτάζ, ανέφερε πως θα υπάρξει ένας «πολιτικός διάλογος» ο οποίος δύναται να οδηγήσουν και σε αλλαγές του κανονισμού.
Μάλιστα, όπως τόνισε, η κυβέρνηση δεν θεωρεί «ηθικό» κόμματα που έχουν μπει στη Βουλή να χάνουν τα προνόμιά τους «επειδή κάποιοι βουλευτές αποφασίζουν, ακολουθώντας τη συνείδησή τους, να αποχωρούν από αυτά».
Βέβαια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν θέλησε να σχολιάσει στην ουσία την απειλή του Πάνου Καμμένου, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης ανέφερε πως εάν η κυβέρνηση προχωρήσει στη διάλυση της κοινοβουλευτικής του ομάδας, τότε «δεν θα κάνει παρέλαση».
Ο Πάνος Καμμένος άφησε σαφείς υπόνοιες να αιωρούνται στην ατμόσφαιρα γύρω από μυστικά που θα μπορούσε να γνωρίζει ως πρώην συνεργάτης του Τσίπρα για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ή ακόμα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Άλλωστε, κανείς δεν έχει ξεχάσει την ομιλία του αρχηγού των ΑΝΕΛ στη Βουλή, όταν αποφάσισε να αφήσει σαφέστατες αιχμές για συμβούλους του πρωθυπουργού που παρεμβαίνουν ευθέως στην δικαιοσύνη, σαν μια πρώτη προειδοποιητική βολή κατά του Μαξίμου.
Είναι χαρακτηριστικό πως κληθείς να σχολιάσει τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αρχηγός των ΑΝΕΛ, ο κ. Τζανακόπουλος αρκέστηκε να απαντήσει πως «οι κυβερνήσεις δεν κάνουν παρέλαση», ενώ διέψευσε ότι ο Αλ. Τσίπρας πρότεινε στον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ κοινή κάθοδο στις εκλογές.
Ωστόσο, όπως φάνηκε, η απειλή του Πάνου Καμμένου έπιασε τόπο και πλέον η παραίτηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου, η οποία αναμένεται την Πέμπτη, και η είσοδος στη Βουλή του «φιλοκυβερνητικού» Τέρενς Κουίκ δεν πρόκειται να σημάνει την διάλυση των ΑΝΕΛ.
Αυτό πάντως που μένει να φανεί – εάν πράγματι όσα ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος συμβούν – είναι αν θα υπάρξουν κάποιου είδους «ανταλλάγματα» από την πλευρά του Πάνου Καμμένου, δεδομένου και τον όσων τραγελαφικών γεγονότων έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στο Κοινοβούλιο, ως παρενέργειες της προβληματικής πλειοψηφίας της κυβέρνησης.
Εάν, δηλαδή, ο Πάνος Καμμένος επιμείνει στην σκληρή αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση, ακόμα και σε υποθέσεις μικρότερης σημασίας, όπως φάνηκε με την πρόταση του Κώστα Γαβρόγλου για την τοποθέτηση προέδρου της ΑΔΙΠ η οποία με την αρνητική ψήφο των ΑΝΕΛ δεν κατάφερε να λάβει την απαραίτητη πλειοψηφία στην αρμόδια επιτροπή. Ή αν, αντίθετα, ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας επιλέξει να υποχωρήσει, έστω και μερικώς, στον «πόλεμο» που έχει ανοίξει με το κόμμα του πρώην συνεταίρου του.