Σάββατο, 28 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Μ. Σχοινάς: Η χρηματοδότηση για την ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την ΕΕ

Newsroom από Newsroom
05/04/2023 18:30
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
67
SHARES
142
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σχοινάς: «Για την ΕΕ η χρηματοδότηση της διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων θα παραμένει πάντα κορυφαία προτεραιότητα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς…

σημειώνοντας ότι «κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να επιλέξει τον συνδυασμό των εργαλείων – νέες τεχνολογίες, φυσικές υποδομές, Frontex- για να φυλάξει το δικό της τμήμα των εξωτερικών συνόρων».

Χαιρετίζοντας με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του την έναρξη των εργασιών της διάσκεψης «Migration challenges and opportunities – IOM and Orthodox Partners», ο κ. Σχοινάς τόνισε «τον κρίσιμο ηθικό ρόλο» που καλούνται να παίξουν ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και οι θρησκευτικές οργανώσεις που παρίστανται στη διάσκεψη, καθώς η ευρωπαϊκή απάντηση στη μεγάλη πρόκληση του μεταναστευτικού απαιτεί τη στήριξη όλων των εμπλεκομένων».

Εστιάζοντας στην Ελλάδα και στη συμβολή της ΕΕ στη διαχείριση του μεταναστευτικού, ανέφερε ότι στη διάρκεια της θητείας αυτής της Επιτροπής, «καταφέραμε να χτίσουμε και να χρηματοδοτήσουμε αποκλειστικά 100% από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης για τους μετανάστες στα σημεία εισόδου των μεγάλων ελληνικών νησιών. Βάλαμε τέλος στη ντροπή της Μόριας και χτίσαμε ένα νέο σύστημα στα εξωτερικά μας σύνορα που αρμόζει γι’ αυτόν τον σκοπό».

Μάλιστα, μίλησε για τις «συστηματικές επιθέσεις που υποκινήθηκαν από κράτη, με σκοπό την εξασθένιση αν όχι την καταστροφή της Ευρώπης, μέσω της εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου».

Τα παραδείγματα είναι πολλά και πολύ ανησυχητικά, σύμφωνα με τον ίδιο. «Από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο ως τη Φέουντα και τη Λευκορωσία στα σύνορα Πολωνίας και Λετονίας. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις εργαλειοποίησης η ΕΕ απάντησε με αποφασιστικότητα. Αλλά τα πρόσφατα δραματικά γεγονότα στη Μεσόγειο μας υπενθυμίζουν ότι η διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης παραμένει τεράστια», επεσήμανε.

Ο κ. Σχοινάς υπενθύμισε ότι «για πολύ καιρό τα κράτη-μέλη στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ επωμίστηκαν ένα δυσανάλογο βάρος», υπογραμμίζοντας ότι αυτή η κατάσταση δεν θα συμβεί ξανά, σύμφωνα με τις προτάσεις Συμφωνίας για το Άσυλο και τη Μετανάστευση που έχει καταθέσει η Επιτροπή από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν θέλησε να διευκρινίσει ένα σημείο, που -όπως είπε- αποτελεί πηγή παρερμηνείας. «Το δικαίωμα αίτησης ασύλου και η αρχή τής μη επαναπροώθησης είναι πλήρως ενσωματωμένες στο ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο. Ο σεβασμός αυτών των αρχών είναι αδιαπραγμάτευτος για όλα τα κράτη-μέλη όταν ασκούν το δικαίωμά τους να ελέγχουν τα εξωτερικά σύνορα», ανέφερε. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη «τα ευρωπαϊκά σύνορα, τα σύνορά μας, στην ξηρά και στη θάλασσα, να είναι προστατευμένα και είναι προνόμιο κάθε κράτους-μέλους να αποφασίσει ποια είναι τα πιο αποτελεσματικά μέσα για να το κάνει στο πλαίσιο του νομικού του πλαισίου».

Ο κ. Σχοινάς ανέδειξε ως «τη μεγαλύτερη πρόκληση για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης στην ΕΕ τη σωστή ισορροπία μεταξύ αλληλεγγύης και υπευθυνότητας», που αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος για να προσθέσει πως «μία συνολική συμφωνία είναι δυνατή μόνον αν οι δύο αυτές όψεις, της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας, γίνουν πλήρως σεβαστές».

Διευκρίνισε, πάντως, ότι «κάθε κράτος-μέλος αντιμετωπίζει διαφορετικά προβλήματα», αλλά «και κάθε κράτος πρέπει να αναλάβει μέρος της ευθύνης».

Για τη ριζική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος ανέπτυξε την ανάγκη δράσεων σε τρεις τομείς: 1. Την εξωτερική διάσταση και τη συνεργασία μας με τις χώρες τράνζιτ. 2. Την ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων μας με πιο συλλογική διαχείριση και ενιαίες συνοριακές διαδικασίες. 3. Τη διασφάλιση αποτελεσματικής αλληλεγγύης και διαμοιρασμού των βαρών.

Εν αναμονή της σύναψης ευρωπαϊκής συμφωνίας για το Άσυλο και τη Μετανάστευση, η οποία «είναι απολύτως κρίσιμης σημασίας», ο κ. Σχοινάς υπογράμμισε ότι «η παρούσα συγκυρία υπό τη σουηδική προεδρία και την επερχόμενη ισπανική είναι ιδανική και είναι μία ευκαιρία που η Ευρώπη δεν μπορεί να αφήσει να περάσει».

Τέλος, έδωσε ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην αναμενόμενη συμφωνία, λέγοντας πως «είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα κανονιστικό πλαίσιο. Χτίζουμε βήμα-βήμα μία κοινή ευρωπαϊκή κουλτούρα για τη διαχείριση του μεταναστευτικού». Προειδοποίησε, δε, ότι αν αποτύχουμε να συμφωνήσουμε έως τις ευρωεκλογές, θα δώσουμε τροφή στον λαϊκισμό και στις φωνές που δυσφημούν την ΕΕ. Μία ολιστική και συνεκτική συμφωνία είναι η μόνη αξιόπιστη λύση για την ΕΕ, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Νίνα Μελισόβα

Ετικέτες: Σχοινάς

ΣχετικάΆρθρα

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Σχοινάς: Η διπλωματική Ευρώπη έχει αποτύχει στη διαχείριση του Μεσανατολικού

09/10/2024 | 18:00
Featured

Κυβερνητικές πηγές για Μπελέρη: «Έγινε το αυτονόητο το οποίο δεν συμβαίνει πάντα»

12/07/2024 | 22:57 - Ενημέρωση 13/07/2024 | 05:00
HOT NEWS

Σχοινάς από Δελφούς: Ιστορικό το Σύμφωνο Μετανάστευσης – Μια κοινή αμυντική πολιτική πιο κοντά από ποτέ για την ΕΕ

13/04/2024 | 05:36
Featured

Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς στις ευρωκλογές: Τα μηνύματα Μητσοτάκη, τα εύσημα Φον ντερ Λάιεν-Βέμπερ

07/04/2024 | 20:13
Load More
Επόμενο Άρθρο

Νίκος Ανδρουλάκης: «Για να σταθεί η χώρα όρθια, πρέπει να σταθεί στα πόδια της η νέα γενιά της Ελλάδας»


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Η Γερουσία δίνει στον Τραμπ το δικαίωμα να διατάξει νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράν χωρίς άδεια του Κογκρέσου

    503 shares
    Share 201 Tweet 126
  • Ο Τραμπ ανακοίνωσε «πιθανή εκεχειρία» στη Λωρίδα της Γάζας

    469 shares
    Share 188 Tweet 117
  • Σεισμός 3 Ρίχτερ στη Ναύπακτο: Διεθνείς αναλυτές είχαν προειδοποιήσει – Ποιες περιοχές μπαίνουν σε «κόκκινο» συναγερμό

    811 shares
    Share 324 Tweet 203
  • Καιρός: Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές με ανέμους 7 μποφόρ – Πτώση της θερμοκρασίας

    436 shares
    Share 174 Tweet 109
  • Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές καταιγίδες και μπουρίνια από το απόγευμα

    372 shares
    Share 149 Tweet 93
  • Σβήνουν χρέη δεκαετίας προς τον ΕΦΚΑ – Αλλάζουν όλα στις παραγραφές, έρχονται νέες ρυθμίσεις με περισσότερες δόσεις

    355 shares
    Share 142 Tweet 89
  • Παραιτήθηκαν Βορίδης, Χατζηβασιλείου, Σταμενίτης, Μπουκώρος για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ – Δεκτές από τον πρωθυπουργό οι παραιτήσεις

    385 shares
    Share 154 Tweet 96
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch