Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Ο Νέστος αλλάζει σελίδα – 5 δεσμεύσεις τον οδηγούν στην ανάπτυξη»

TechTeam από TechTeam
25/06/2019 11:41
Ενημερώθηκε: 25/06/2019 12:37:12
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
51
SHARES
109
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με μια εντυπωσιακή σε συμμετοχή πολιτών εκδήλωση, με σύγχρονο σκηνικό και παρουσία, αλλά και με σύγχρονο τρόπο, καθώς απάντησε και σε ερωτήσεις, ο Υποψήφιος Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης, πραγματοποίησε, χθες, Δευτέρα 24 Ιουνίου, την κεντρική του προεκλογική ομιλία για την περιοχή του Δήμου Νέστου, στην Χρυσούπολη.

«Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε με σχέδιο και όραμα και για το Νομό Καβάλας, αλλά και για τις προτεραιότητες στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Δήμος Νέστου. Τα μεγάλα λόγια και οι κούφιες υποσχέσεις, ξέρουμε όλοι πολύ καλά, ότι μόνο δεινά φέρνουν στον τόπο. Απαιτείται σοβαρός σχεδιασμός, ρεαλισμός και ικανοί άνθρωποι για να μπορέσει ο Νομός Καβάλας να αξιοποιήσει τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα και να πετύχει βιώσιμη ανάπτυξη. Όχι για τους λίγους. Για όλους τους πολίτες. Γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Ότι μπορούμε χάρη σε όλα όσα έχει να μας προσφέρει ο τόπος μας να καταστήσουμε την περιοχή μας αναπτυξιακό πυλώνα όχι μόνο για τη βόρεια Ελλάδα, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε και στους βασικούς άξονες του αναπτυξιακού σχεδίου «Καβάλα 2020 – 2050», που εκπονήθηκε με πρωτοβουλία του από καθηγητές του Χαροκόπειου Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του πρώην Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, οριοθετώντας τις προτεραιότητές του για το Νέστο για τον οποίο τόνισε ότι «βιώνει την εγκατάλειψη παρά το γεγονός ότι διαθέτει πλεονεκτήματα».

Ειδικότερα, ο κ. Λαζαρίδης δεσμεύτηκε για συγκεκριμένες θέματα στα οποία περιλαμβάνονται:

1.Η επέκταση της από αέρος αντιχαλαζικής προστασίας και στην Π.Ε. Καβάλας.

2.Ο εκσυγχρονισμός του αρδευτικού δικτύου της κοιλάδας του Νέστου.

3.Η προώθηση δράσεων σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜΘ αλλά και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη δημιουργία νέων αποθηκευτικών ψυκτικών χώρων για την αποθήκευση ευπαθών αγροτικών προϊόντων όπως τα ακτινίδια, τα σπαράγγια κ.λπ.

4.Η λειτουργία εμπορευματικού σταθμού, κυρίως για τα γεωργικά προϊόντα του νομού, στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος».

5.Η ανάδειξη της Κεραμωτής ως τουριστικός προορισμός, δίνοντας έμφαση στο yachting , έτσι ώστε να προσελκύσει υψηλού επιπέδου τουρίστες.

Ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε ακόμη ότι ο Νομός Καβάλας έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που αφορούν τον Πρωτογενή Τομέα, τον Τουρισμό, τον Πολιτισμό, την Ενέργεια και στάθηκε ιδιαίτερα στα γεωθερμικά πεδία στην περιοχή του Νέστου και του Παγγαίου τα οποία όπως σημείωσε «αποτελούν ενεργειακούς “θησαυρούς” για το Νομό Καβάλας». «Η αξιοποίησή τους», συνέχισε, «μπορεί να συμβάλλει ποικιλοτρόπως στην αναβάθμιση της ζωής της τοπικής κοινωνίας. Η δημιουργία θέσεων εργασίας και οι ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις στα γεωθερμικά πεδία παράγουν πλούτο, που θα διαμοιραστεί στο Νομό. Παράλληλα, η αξιοποίηση της ενέργειας που παράγουν τα γεωθερμικά πεδία συμβάλλει καίρια σε περιβαλλοντικό επίπεδο, με δεδομένο πως η προστασία του φυσικού πλούτου θα πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα για τον πανέμορφο Νομό μας. Ήδη, η επένδυση στο πεδίο του Νέστου αποτελεί οδηγό για τα οφέλη της γεωθερμίας στην κοινωνία και την οικονομία».

Σ’ ό,τι αφορά για το τι θα αλλάξει στη χώρα μετά τις προσεχείς εκλογές, ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε: «Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες αρχίζει μια νέα, πιο φωτεινή εποχή για την Ελλάδα. Μια εποχή που το χαμόγελο θα επιστρέψει στα χείλη μας. Ενωμένοι θα χτίσουμε τη νέα Ελλάδα που μας αξίζει. Με μια ικανή Κυβέρνηση, αποφασισμένη για τομές και μεταρρυθμίσεις που θα απελευθερώσουν τη δημιουργικότητα των Ελλήνων. Με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναν άνθρωπο που έχω τη χαρά και την τιμή να γνωρίζω 35 χρόνια. Και ξέρω πολύ καλά ότι είναι αποφασισμένος, καταρτισμένος, μεθοδικός και αποτελεσματικός. Δεν υπόσχεται πράγματα που δεν μπορεί να υλοποιήσει. Δεν πουλά φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Έχει δεσμευτεί για συγκεκριμένα πράγματα και είμαι βέβαιος ότι θα γίνουν πράξη όλα. Η δραστική μείωση της φορολογίας. Για να αναπνεύσουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις. Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να προσλάβουν εργαζόμενους και να μειωθεί η ανεργία. Η προσέλκυση επενδύσεων που θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες ποιοτικές, καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Με τομές στο Κράτος ώστε να γίνει φιλικό προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Με καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και νέο πλαίσιο αδειοδοτήσεων. Με παρεμβάσεις για την αύξηση της ρευστότητας που θα καταστεί κινητήριος δύναμη για τις επενδύσεις. Η τήρηση του νόμου και της τάξης θα ισχύσει από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Χωρίς αστερίσκους και εξαιρέσεις. Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύει τους πολίτες της. Και αναλαμβάνουμε ρητά τη δέσμευση αυτή. Εξάλλου, η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας. Ο επόμενος Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είμαι βέβαιος ότι άμεσα θα κάνει πράξη τις παραπάνω δεσμεύσεις. Για να θέσει τις προϋποθέσεις ώστε η Ελλάδα του αύριο να ανθίσει στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις. Στηριζόμενη στους ανθρώπους της. Σε όλους εκείνους που μπορούν με σχέδιο και όραμα να την οδηγήσουν σε ένα λαμπρό μέλλον».

Για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα τόνισε: «Ζούμε σε δύσκολους και ταραγμένους καιρούς. Η ευρύτερη γειτονιά μας διανύει φάση αστάθειας, αναταραχής, αβεβαιότητας. Η Κυβέρνηση στάθηκε ανίκανη, αποδείχτηκε μικρή μπροστά στις προκλήσεις. Η επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών αδικεί την Πατρίδα, την Ιστορία, την εθνική μας κληρονομιά. Η αποθράσυνση της αλβανικής ηγεσίας θέτει σε κίνδυνο τα δικαιώματα της εκεί ελληνικής μειονότητας. Οι προκλήσεις των εξ’ Ανατολών γειτόνων μας ξεπερνούν κάθε όριο. Οφείλουμε να τους στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα. Ναι στο διάλογο, αλλά στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Ναι στη συνεργασία, αλλά με σεβασμό στα δίκαιά μας. Δεν υποχωρούμε και δεν παραχωρούμε ούτε ίντσα από τα δίκαια και τα δικαιώματά μας. Ούτε στο Αιγαίο, ούτε στην Ανατολική Μεσόγειο».


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΚΑΒΑΛΑΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣΝΕΑ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή; Τι μεταδίδουν τα διεθνή μέσα για τα σχέδια Τραμπ και τις συνομιλίες με το Ιράν

11/02/2026 | 11:13
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Διακοπή ρεύματος ΤΩΡΑ- ΔΕΗ: Δείτε live βλάβες και διακοπές ρεύματος

31/01/2026 | 15:36
Featured

Τέσσερις σκληροπυρηνικές Μονές του Αγίου Όρους δίνουν ευλογίες στην Καρυστιανού!

29/01/2026 | 13:46 - Ενημέρωση 31/01/2026 | 16:10
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Μάρτιος 2026: Μαζική αλλαγή ΚΑΔ από την ΑΑΔΕ για 1,9 εκατ. ΑΦΜ – Τι αλλάζει και τι πρέπει να ελέγξουν επαγγελματίες και επιχειρήσεις

22/01/2026 | 16:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Συνάλλαγμα: Το ευρώ ενισχύεται οριακά 0,02%, στα 1,1397 δολάρια


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Πέθανε ο Γιώργος Γεράρδος – Οραματιστής ιδρυτής της ΠΛΑΙΣΙΟ που άλλαξε τον χάρτη της τεχνολογίας στην Ελλάδα

    117 shares
    Share 47 Tweet 29
  • ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΑΡΤΙΟΥ 2026 και επίδομα γέννησης έως 3.500€: Όλες οι ημερομηνίες πληρωμών και ο πλήρης οδηγός για δικαιούχους

    86 shares
    Share 34 Tweet 22
  • ΛΙΣΤΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ: Τέσσερα πακέτα αναδρομικών έως 8.500 ευρώ για 500.000 συνταξιούχους – Τι γίνεται με την προσωπική διαφορά

    85 shares
    Share 34 Tweet 21
  • Μητσοτάκης–Ερντογάν στην Άγκυρα: Κόκκινες Γραμμές στο Αιγαίο, Το Δείπνο με Βαρθολομαίο και όσα αποκαλύπτουν ξένα και ελληνικά ΜΜΕ

    73 shares
    Share 29 Tweet 18
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΣΕΠ 1Κ/2026: 510 μόνιμες θέσεις εργασίας σε νοσοκομεία – Οι 34 ειδικότητες και οι νέες προκηρύξεις που έρχονται

    66 shares
    Share 26 Tweet 17
  • ΕΚΡΗΞΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΧΑΜΕΝΑ» ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ: Στον αέρα 100.000 παραγωγοί και οι ενισχύσεις του ΟΣΔΕ

    65 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Θρήνος στην Κρήτη: Νεκρός στο γυμναστήριό του ο 58χρονος πρώην πρωταθλητής – Τι λένε συγγενείς στο tilegrafimanews.gr

    61 shares
    Share 24 Tweet 15
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch