Σάββατο, 28 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Μαρινάκης: Η μεγαλύτερη επιτυχία και τα δύο μεγάλα στοιχήματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Newsroom από Newsroom
01/09/2024 20:30
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
62
SHARES
131
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στη μεγαλύτερη επιτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και στα δύο μεγάλα στοιχήματά της εστιάζει σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε σήμερα, 1/9 στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Μετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ, έχουμε, ευτυχώς, ξεφύγει από την συζήτηση που κυριαρχούσε τα χρόνια της κρίσης στη χώρα, η οποία συμπυκνωνόταν στη φράση “σε ποια χώρα θα μεταναστεύσουμε για να βρούμε δουλειά”» επισημαίνει και όπως τονίζει «η εικόνα αυτή έχει, πλέον, αντιστραφεί».

«Δημιουργήθηκαν 400.000 νέες θέσεις εργασίας και μάλιστα οι 310.000 εξ αυτών με καλύτερες μισθολογικές απολαβές. Η ανεργία μειώθηκε, για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια, σε μονοψήφιο ποσοστό, στο 9,6% και μάλιστα στους πιο ευαίσθητους δείκτες: την ανεργία νέων και γυναικών. Το 2019 η ανεργία των γυναικών ήταν 21,8% και σήμερα το ποσοστό φτάνει το 12,2%. Ενώ, στις ηλικίες έως 24 ετών, το 2019 η ανεργία σάρωνε με 39,1% και σήμερα είναι 22,5%» σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η επιτυχία αυτή έχει τριπλή αξία: Πρώτον, το αυτονόητο, ότι βρήκαν δουλειά 400.000 συμπολίτες μας. Δεύτερον, ότι μέσω των φόρων που πληρώνουν από τη νέα εργασία τους, το κράτος διευρύνει τα έσοδά του χωρίς αύξηση φορολογικών συντελεστών. Τρίτον, η συνεχής μείωση της ανεργίας είναι ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας αύξησης του μέσου μισθού, αφού οι υποψήφιοι εργαζόμενοι βρίσκονται σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση» σημειώνει.

Όπως δηλώνει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ: «Όλα αυτά δεν έγιναν με ένα μαγικό ραβδί, αλλά με συγκεκριμένες πολιτικές».

«Προχωρήσαμε με ταχύτητα την ψηφιοποίηση του κράτους»
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μείωσε και εξακολουθεί να μειώνει φορολογικούς συντελεστές για όλους. Μειώσαμε ή καταργήσαμε πάνω από 50 φόρους ύψους 7 δισ. ευρώ: Από τη μόνιμη κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για όλους, και τη μόνιμη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 35%, ως τη μείωση στο 55% από το 100% της προκαταβολής φόρου» εξηγεί ο Παύλος Μαρινάκης και συμπληρώνει:

«Προχωρήσαμε με ταχύτητα την ψηφιοποίηση του κράτους. Μέσω του gov.gr, 1.500 ψηφιακές υπηρεσίες κάνουν ευκολότερη τη ζωή πολιτών και επιχειρήσεων.

Επίσης, προχωρήσαμε σε μείωση του φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίων από 0,5% σε 0,2% και σε μείωση 50% του φόρου χρηματιστηριακών συναλλαγών.

Μέσω αυτών των πολιτικών, καταφέραμε να έχουμε ιστορικό υψηλό στις εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών ύψους 55 δισ. ευρώ, αλλά και να επιτύχουμε ρεκόρ 20ετίας σε άμεσες ξένες επενδύσεις ύψους 7,22 δισ. ευρώ προσελκύοντας εταιρείες κολοσσούς όπως η Microsoft, η Google, η Amazon, η Pfizer.

Σήμερα, όμως, η κυρίαρχη συζήτηση στη χώρα μας επικεντρώνεται στο πώς οι επιχειρήσεις θα μπορέσουν να βρουν εργαζόμενους.

Έχουμε, λοιπόν, μπροστά μας το πρώτο μεγάλο στοίχημα: Να μπορέσουμε να καλύψουμε το κενό των θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το πρώτο τρίμηνο φέτος, οι κενές θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 115,6% σε σχέση με πέρσι, δείχνοντας ότι η ζήτηση είναι, πλέον, πολύ μεγαλύτερη».

«Χρέος μας, λοιπόν, να συνεχίσουμε με αναπτυξιακή λογική να δημιουργούμε νέες, ακόμη καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, αξιοποιώντας εργαλεία μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων όπως το Ταμείο Ανάκαμψης, για την προσέλκυση εργαζομένων. Ταυτόχρονα, με επιμέρους παρεμβάσεις, να εξορθολογιστεί ο τρόπος απόδοσης του επιδόματος ανεργίας, ώστε να συνεχίσει, φυσικά, να καταβάλλεται, αλλά να πιάνει πραγματικά τόπο και όχι να αποτελεί αντικίνητρο για να βρει κάποιος δουλειά.

Ένα δεύτερο στοίχημα, είναι η περαιτέρω αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών.

Ήδη, αυξήσαμε, για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια, τους μισθούς στο Δημόσιο και τις συντάξεις μετά από 12 χρόνια. Από το 2019, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό κατά 27,7%, στα 830 ευρώ ενώ ο μέσος μισθός έχει αυξηθεί κατά 20,2%.

Και με την ευκαιρία, η καλύτερη απάντηση στα μυθεύματα που διακινεί η αντιπολίτευση, είναι τα στοιχεία της Eurostat που δείχνουν ότι στην Ελλάδα, το μέσο ωρομίσθιο διαμορφώθηκε στα 15,7 ευρώ το 2023, έναντι 13,8 ευρώ το 2020. Αυξήθηκε σωρευτικά δηλαδή 13,77%, ενώ η ΕΕ των 27 παρουσίασε σωρευτική αύξηση 11,97%. Έτσι η χώρα μας προσέγγισε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, καταλαμβάνοντας την 20η θέση.

Διακηρυγμένος στόχος μας παραμένει το 2027 να έχουμε κατώτατο μισθό 950 ευρώ και μέσο μισθό 1.500 ευρώ.

Η εποχή που η ανεργία ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα και η χρεοκοπία της χώρας προ των πυλών, έχει περάσει. Η πρόοδος που συντελέστηκε την τελευταία πενταετία, αποτυπώνεται σε όλους τους δείκτες και αναγνωρίζεται διεθνώς. Δεν ξεχνάμε, ότι ήταν, πρωτίστως, κατάκτηση των Ελλήνων πολιτών» αναφέρει».

«Έχουμε μπροστά μας ακόμη περισσότερα στοιχήματα να κερδίσουμε, οπότε οι πανηγυρισμοί περισσεύουν. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να βελτιώσουμε τη ζωή όλων και να κάνουμε πραγματικότητα την Ελλάδα που αξίζουμε.

Υποχρέωσή μας είναι, μέχρι το 2027 να συνεχίσουμε στον δρόμο των αναπτυξιακών μεταρρυθμίσεων με πρόσημο την κοινωνική δικαιοσύνη, ώστε να καλύψουμε την υπόλοιπη απόσταση που απομένει μέχρι να προσεγγίσουμε – ή και να ξεπεράσουμε σε κάποιους τομείς – τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Και θα τα καταφέρουμε. Χωρίς μεγαλοστομίες, αλλά με σκληρή δουλειά, όραμα και προοπτική, για όλους τους πολίτες» υπογραμμίζει κλείνοντας.

Ετικέτες: ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Παύλος Μαρινάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι παράνομες επιδοτήσεις έχουν πληγώσει τη χώρα για δεκαετίες

28/06/2025 | 12:20
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Μαρινάκης: Εξαιρετικά πρόωρο να μιλάμε για μοντέλο Τριαντόπουλου στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ

26/06/2025 | 20:00
Featured

Μαρινάκης: Πρόωρο να μιλάμε για μοντέλο Τριαντόπουλου στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ – Καμία υποχώρηση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα

26/06/2025 | 18:38
Featured

Ευρωκοινοβούλιο: «Η προστασία της δημοσιογραφίας είναι επένδυση στη δημοκρατία»

25/06/2025 | 21:15
Load More
Επόμενο Άρθρο

Εκβιαστές και εκβιαζόμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Η Γερουσία δίνει στον Τραμπ το δικαίωμα να διατάξει νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράν χωρίς άδεια του Κογκρέσου

    509 shares
    Share 204 Tweet 127
  • Ο Τραμπ ανακοίνωσε «πιθανή εκεχειρία» στη Λωρίδα της Γάζας

    476 shares
    Share 190 Tweet 119
  • Σεισμός 3 Ρίχτερ στη Ναύπακτο: Διεθνείς αναλυτές είχαν προειδοποιήσει – Ποιες περιοχές μπαίνουν σε «κόκκινο» συναγερμό

    815 shares
    Share 326 Tweet 204
  • Καιρός: Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές με ανέμους 7 μποφόρ – Πτώση της θερμοκρασίας

    439 shares
    Share 176 Tweet 110
  • Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές καταιγίδες και μπουρίνια από το απόγευμα

    374 shares
    Share 150 Tweet 94
  • ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ! Έξτρα λεφτά αν έχετε τόση σύνταξη – Ποιοι χάνουν τα αναδρομικά, τι πρέπει να κάνουν τώρα και ποιοι βγαίνουν στα 60

    870 shares
    Share 348 Tweet 218
  • WSJ: Ο πόλεμος Ιράν – Ισραήλ άλλαξε τη Μέση Ανατολή

    284 shares
    Share 114 Tweet 71
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch