Κυριακή, 12 Οκτωβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική HOT NEWS

Μητσοτάκης από Μετέωρα: Το βάρος της Ιστορίας βάζει τη διαδρομή μας στη σωστή της διάσταση

TechTeam από TechTeam
21/12/2019 19:46
σε HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δύο ιστορικές Μονές των Μετεώρων και συγκεκριμένα τη Μονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, γνωστή και ως «Μεγάλο Μετέωρο», και τη Μονή Αγίου Στεφάνου επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος. Κατά την επίσκεψή του στο μεγαλύτερο, μετά το Άγιο Όρος, μοναστικό σύνολο στον ελλαδικό χώρο, ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μέλη της μοναστικής κοινότητας, δηλώνοντας τη στήριξή του στο έργο που επιτελούν οι μοναχοί και οι μοναχές. «Αναρωτιόμουν, καθώς περπατούσα σήμερα μέσα στο μοναστήρι, πόση δύναμη ψυχής και πίστης χρειάζονταν οι πρώτοι μοναχοί οι οποίοι αναρριχήθηκαν σε αυτούς τους αφιλόξενους βράχους για να βρεθούν στην κυριολεξία μεταξύ ουρανού και γης και να εγκαθιδρύσουν εδώ τον μοναχισμό των Μετεώρων» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Με κατάνυξη και συγκίνηση βρίσκομαι ξανά σε έναν τόπο ιερό, αλλά και ευλογημένο» ανέφερε ο Πρωθυπουργός, για να προσθέσει αμέσως μετά: «Όταν επισκέπτεται κανείς αυτούς τους τόπους, το βάρος της Ιστορίας δεν μπορεί να μην βάζει και την δική μας μικρή -εκ των πραγμάτων- διαδρομή στη δική της σωστή διάσταση».

Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να στηριχθούν οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας: «Αυτούς πρέπει να σκεφτόμαστε και για αυτούς πρέπει να νοιαζόμαστε ειδικά αυτές τις άγιες μέρες, ώστε η χαρά του Χριστού να φτάσει σε κάθε σπίτι και να φωτίσει τις καρδιές όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων».

Μνημείο της Ανθρωπότητας

Τα Μετέωρα ανήκουν στον κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, ως διατηρητέο μνημείο της Ανθρωπότητας, και στο πλαίσιο αυτό ο Πρωθυπουργός τόνισε απευθυνόμενος στη μοναστική κοινότητα την ανάγκη να αναδειχθεί αυτή η κληρονομιά. «Θα στηρίξουμε αυτό τον τόπο, θα τον αναδείξουμε περισσοτερο, θα τον καταστήσουμε ακόμα πιο εύκολα επισκέψιμο, χωρίς όμως ποτέ να αλλοιώσουμε τον μοναδικό πολιτιστικό, αλλά και φυσικό του χαρακτήρα» υπογράμμισε. Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Πολιτισμού εκπονεί ήδη το Σχέδιο Διαχείρισης των Μετεώρων, προκειμένου να υπάρξει ειδική μέριμνα για την προστασία του φυσικού και του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, σε συνδυασμό με τις λοιπές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή, όπως η αναρρίχηση και η πεζοπορία ταυτόχρονα και με την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής.

Αναλυτικά, κατά τον χαιρετισμό του στη Μονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

«Σεβασμιώτατε, Άγιοι Πατέρες, με κατάνυξη και συγκίνηση βρίσκομαι ξανά σε έναν τόπο ιερό, αλλά και ευλογημένο ταυτόχρονα. Έναν τόπο όπου η δύναμη της πίστης, δάμασε την αγριότητα της φύσης και αναρωτιόμουν, καθώς περπατούσα σήμερα μέσα στο μοναστήρι, πόση δύναμη ψυχής και πίστης χρειάζονταν οι πρώτοι μοναχοί οι οποίοι αναρριχήθηκαν σε αυτούς τους αφιλόξενους βράχους για να βρεθούν στην κυριολεξία μεταξύ ουρανού και γης και να εγκαθιδρύσουν εδώ τον μοναχισμό των Μετεώρων. Σεβασμιώτατε, τα Μετέωρα είναι ένας φάρος Ορθοδοξίας, είναι όμως ταυτόχρονα, και ένα ένας πόλος προσέλκυσης πιστών, αλλά και επισκεπτών, από όλα τα μήκη και όλα τα πλάτη του κόσμου. Και θέλω να γνωρίζετε ότι ως Πρωθυπουργός θα στηρίξουμε αυτό τον τόπο, θα τον αναδείξουμε περισσοτερο, θα τον καταστήσουμε ακόμα πιο εύκολα επισκέψιμο, χωρίς όμως ποτέ να αλλοιώσουμε τον μοναδικό πολιτιστικό, αλλά και φυσικό του χαρακτήρα. Γνωρίζω πολύ καλά ότι και ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης έχουν σταθεί δίπλα σας και θα εξακολουθούν να το κάνουν. Δεν το κάνουν από υποχρέωση, το κάνουν επειδή συναισθάνονται και αυτοί την τεράστια ευθύνη να προσθέσουν μία μικρή ψηφίδα σε μία ιστορική διαδρομή αιώνων. Αυτό είναι και το δικό μας χρέος, αυτό είναι και το δικό μας βάρος και όταν επισκέπτεται κάνεις αυτούς τους τόπους, το βάρος της Ιστορίας δεν μπορεί να μην βάζει και την δική μας μικρή -εκ των πραγμάτων- διαδρομή στη δική της σωστή διάσταση. Θέλω να σας ευχηθώ από καρδιάς: Χρόνια πολλά, καλές γιορτές, να έχουμε μία καλή και ευλογημένη χρονιά για τον τόπο μας, για κάθε συμπολίτη μας, κυρίως για τους πιο αδύναμους, αυτούς πρέπει να σκεφτόμαστε και για αυτούς πρέπει να νοιαζόμαστε ειδικά αυτές τις άγιες μέρες, ώστε η χαρά του Χριστού να φτάσει σε κάθε σπίτι και να φωτίσει τις καρδιές όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων. Σεβασμιώτατε και Άγιοι Πατέρες, και πάλι σας ευχαριστώ πολύ για αυτή την πολύ θερμή υποδοχή και σας εύχομαι καλή δύναμη και όλα τα καλά».

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΜετέωραΜητσοτάκης

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

11/10/2025 | 23:45
Featured

Συνάντηση Μητσοτάκη – Σκλαβενίτη για τις τιμές στα σούπερ μάρκετ και τους ελέγχους ΔΙΜΕΑ μετά τα πρόστιμα

10/10/2025 | 18:26
Featured

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του, Μαρέβα, επισκέφθηκαν το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

10/10/2025 | 10:13
Featured

Μητσοτάκης: «Ευκαιρία να θυμηθούμε από πού ξεκινήσαμε, πού έχουμε φτάσει, πού θέλουμε να πάμε»

09/10/2025 | 21:35 - Ενημέρωση 10/10/2025 | 07:21
Load More
Επόμενο Άρθρο

Προσλήψεις 2.858 μόνιμων για το Βοήθεια στο Σπίτι


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Νέα επίθεση του Τραμπ στην Κίνα: «Καπέλο» 100% στους ήδη υφιστάμενους δασμούς

    282 shares
    Share 113 Tweet 71
  • Άγκυρα για το εμπάργο της Ελλάδας στην Τουρκία για το SAFE: «Ορισμένα κράτη επιδιώκουν να υλοποιήσουν μαξιμαλιστές φιλοδοξίες»

    225 shares
    Share 90 Tweet 56
  • ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ- ΕΛΓΑ: «Πρώτα οι παλιοί Βιολογικοί, μετά οι αποζημιώσεις ΕΛΓΑ – Τι αλλάζει με τις ενισχύσεις ευλογιάς και τα φερτά του “Ντάνιελ”»

    215 shares
    Share 86 Tweet 54
  • Ρωσία: Ο πόλεμος περνά στις ράγες – Καταστρέφει ηλεκτρομηχανές για να παγώσει τον ανεφοδιασμό της Ουκρανίας

    258 shares
    Share 103 Tweet 65
  • Πάνος Καμμένος: Επιστροφή στην πολιτική μέσω της συζύγου του – Φλερτ με Τσίπρα και επίθεση σε Σαμαρά

    264 shares
    Share 106 Tweet 66
  • Φοινικούντα – Διπλή δολοφονία σοκ: Ο «ανοργάνωτος» εκτελεστής, το σκούτερ χωρίς πινακίδες και ο φόβος του 68χρονου πριν το αίμα χυθεί

    256 shares
    Share 102 Tweet 64
  • Γιορτή σήμερα 11 Οκτωβρίου, εορτολόγιο: Άγιος Φίλιππος ο Απόστολος ένας από τους Επτά Διακόνους

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch