Τρίτη, 4 Νοεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

Μητσοτάκης σε αγρότες: Είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει

TechTeam από TechTeam
15/11/2019 17:35
Ενημερώθηκε: 15/11/2019 17:41:37
σε Featured, HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

 

Ανάμεσά τους οι παραγωγοί τσίπουρου, μίλησαν για τα προβλήματα τους, ζήτησαν από την κυβέρνηση να στηρίξει τους μικρούς παραγωγούς και του χάρισαν ένα μπουκάλι με τσίπουρο. Ο κ. Μητσοτάκης τους ρώτησε αν έχει γλυκάνισο και εκείνοι του απάντησαν ναι.

Με νέους αγρότες και άλλους κατοίκους συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο χωριό Αγία Βαρβάρα του νομού Ημαθίας και συζήτησε για τα θέματα που τους απασχολούν. Μόλις έφτασε έξω από το καφενείο κάτοικοι που είχαν συγκεντρωθεί τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα και έσπευσαν να του σφίξουν το χέρι.

«Την περιοχή σας την αγαπώ. Έχουμε κάνει μια καλή αρχή, είμαστε συνεπείς με τις δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει», είπε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στις ελαφρύνσεις που περιλαμβάνονται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Σε ότι αφορά με το πρόβλημα για τα ροδάκινα στις αγορές της Αμερικής τόνισε πως η κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί για να υπάρξουν κάποιες εξαιρέσεις και ο πρωθυπουργός θα επικοινωνήσει για το θέμα με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι γνωρίζει τα προβλήματα της περιοχής, σημείωσε πως κάθε μέρα η κυβέρνηση κάνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση και σημείωσε πως την ίδια ώρα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επισκεπτόταν το εργοστάσιο Ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας, το οποίο θα επαναλειτουργήσει.

Ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο και στην Αγία Βαρβάρα συνομίλησε με τον δήμαρχο Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα. Στο επίκεντρο της συζήτησης τους βρέθηκε το χιονοδρομικό κέντρο στα 3-5 Πηγάδια.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για την υποστήριξη υλοποίησης νέου τετραθέσιου αναβατήρα. Όπως αναφέρθηκε, δεν έχει σημασία το μίσθωμα, αλλά η ευρύχωρη ανάπτυξη της περιοχής και η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον δήμαρχο στο γραφείο του προκειμένου να συζητήσουν το επενδυτικό σχέδιο μακροχρόνιας μίσθωσης 30 ετών.

Είχε προηγηθεί συζήτηση του Πρωθυπουργού με οινοπαραγωγούς, οι οποίοι μίλησαν για την ανάγκη προώθησης των προϊόντων τους σε αγορές όπου υπάρχουν περιθώρια διείσδυσης αλλά και για την ενίσχυση του νομικού πλαισίου για προστατευόμενα προϊόντα με ονομασία προέλευσης και γεωγραφικές ενδείξεις.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις φορολογικές και ασφαλιστικές παρεμβάσεις που ήδη έχει κάνει η κυβέρνηση, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει επιβάρυνση για τους αγρότες. «Συνειδητή πολιτική μας είναι να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις, όχι τις μεγάλες, αλλά κυρίως εσάς, τις μικρομεσαίες», είπε. Προσέθεσε πως ήδη το Invest in Greece έχει γραμμή να υποστηρίζει την εξωστρέφεια.

Ο Πρωθυπουργός στάθηκε στο νόημα της οικοδόμησης ενός πλαισίου για προστασία των προϊόντων, ειδικά για μικρές παραγωγές, ενώ υπενθύμισε ότι πριν λίγες ημέρες υπογράφηκε συμφωνία ΕΕ – Κίνας για την προστασία και ελληνικών προϊόντων. «Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε πρόσβαση στις μεγάλες αγορές, όμως χρειαζόμαστε το προϊόν, οι αγορές ζητούν σταθερό ποιοτικό προϊόν», είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στην σύνδεση ενός ποιοτικού πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό και δραστηριότητες που ταιριάζουν στα φυσικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής. «Αλλού θα παιχτεί το παιχνίδι, στη δυνατότητα μας να παραγωγούμε τα καλύτερα κρασιά, και να τα συνδυάζουμε με επισκέψεις στην περιοχή».

Τόνισε επίσης ότι κρίσιμο μέγεθος είναι η εμπιστοσύνη και η συνεργασία ανάμεσα στους παραγωγούς, καθώς επιτρέπει ακόμα και σε μικρές μονάδες να έχουν καλό εισόδημα.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα δύο νέα χρηματοδοτικά εργαλεία παροχής χαμηλότοκων δανείων προς τους αγρότες, που έρχονται να καλύψουν το πιστοληπτικό κενό.

Νωρίτερα ο Κ.Μητσοτάκης πραγματοποίησε σύντομη στάση στο καφενείο του χωριού Αγία Βαρβάρα όπου τον υποδέχτηκαν οι κάτοικοι και συζήτησαν μαζί του ενώ οι παραγωγοί τσίπουρου του έδωσαν τα αιτήματά τους ζητώντας στήριξη και μόνιμες λύσεις για τους μικρούς παραγωγούς.

«Κάθε μέρα αγωνιζόμαστε να λύνουμε προβλήματα. Έχουμε κάνει μια καλή αρχή», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας πως «θα έχουμε την ευκαιρία να ψηφίσουμε και νέο φορολογικό νομοσχέδιο που υλοποιεί δεσμεύσεις μας για μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις και για φυσικά πρόσωπα. Θα συζητήσουμε και μετά ζητήματα του πρωτογενούς τομέα και για τα ροδάκινα. Κάνουμε ότι μπορούμε να υπάρξουν κάποιες εξαιρέσεις».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αναφερόμενος στο παράδειγμα της επενδυτικής πρωτοβουλίας που είχε επισκεφτεί λίγο νωρίτερα, τόνισε πως είναι ένα μικρό παράδειγμα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει σε όλη την επικράτεια. «Κάθε μέρα γίνονται βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να συμπληρώσει πως: «Θα είμαστε κυβέρνηση όχι μόνο αυτών που μας ψήφισαν, αλλά όλων των Ελλήνων».

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΗΜΑΘΙΑΚΑΦΕΜητσοτάκης

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

03/11/2025 | 23:45
Featured

Συνάντηση Μητσοτάκη με Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας – Τι συζητήθηκε

03/11/2025 | 19:46
Featured

Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με τον υπουργό Εξωτερικών της Πορτογαλίας

03/11/2025 | 19:33
Featured

Εισηγήσεις στην Κυβέρνηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου

03/11/2025 | 12:13
Load More
Επόμενο Άρθρο

Εκπτώσεις έως 80% στη Black Friday 2019 σε ΠΛΑΙΣΙΟ, Κωτσόβολος, Public


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΚΑΙΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ: Έρχεται ισχυρή κακοκαιρία σε όλη τη χώρα: Καταιγίδες, πτώση θερμοκρασίας και άνεμοι έως 7 μποφόρ

    265 shares
    Share 106 Tweet 66
  • Εισηγήσεις στην Κυβέρνηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου

    140 shares
    Share 56 Tweet 35
  • ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΕΑ: Πληρωμές ΕΛΓΑ Νοεμβρίου: 180 εκατ. ευρώ για παγετόπληκτους – Νέο Ταμείο Μικροδανείων για Θεσσαλία έως 25.000 ευρώ

    105 shares
    Share 42 Tweet 26
  • Συντάξεις και μισθοί ενστόλων: +60€ έως +276€/μήνα, αναδρομικά 3 μηνών και φοροελαφρύνσεις — Ποιοι κερδίζουν πόσα

    111 shares
    Share 44 Tweet 28
  • ΑΣΕΠ 2025: 1.500 θέσεις ΥΕ, 1.200 μόνιμες «Κ» και 137 συμβάσεις σε Δήμους – Μητρώο τώρα και πέναλτι 3ετούς αποκλεισμού (8Κ/2024)

    100 shares
    Share 40 Tweet 25
  • «Δεν παίζεις μαζί τους»: Ο Ντόναλντ Τραμπ εξυμνεί τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Σι Τζινπίνγκ – Τι γράφουν τα διεθνή πρακτορεία

    99 shares
    Share 40 Tweet 25
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ-Μέτρο 23: Πληρωμή 178,5 εκατ. ευρώ σε 64.000 αγρότες – Παραμένουν απλήρωτα 350 εκατ. ευρώ από ΟΠΕΚΕΠΕ 2023-2024

    88 shares
    Share 35 Tweet 22
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch