Παρασκευή, 27 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Μητσοτάκης: Στις 26 Μαΐου θα αναμετρηθούν η αλήθεια με το ψέμα

TechTeam από TechTeam
12/04/2019 19:54
Ενημερώθηκε: 12/04/2019 23:01:20
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση με αφορμή την κατάσταση ανομίας που καταγράφεται στο κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στα Εξάρχεια έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στην εκδήλωση του ΚΕΦίΜ ξεκαθάρισε ότι με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τα άβατα θα τελειώσουν, σημειώνοντας μάλιστα ότι η ελευθερία και η αλληλεγγύη είναι έννοιες που συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους.

«Είναι απαίτηση όλων των Ελλήνων ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας να μπει τέλος στο καθεστώς ανομίας. Αυτή η κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι των Εξαρχείων έχει ξεφύγει. Το άβατο των Εξαρχείων έχει κάνει αβίωτη τη ζωή των κατοίκων. Χθες έφτασαν στο σημείο να ακουστούν συνθήματα χυδαία όπου προσέβαλαν ακόμα και νεκρούς .Ολη η κοινωνία θεωρεί ότι έχει φτάσει η ώρα να πει ως εδώ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος περιέγραψε αναλυτικά τις πρώτες κινήσεις στον συγκεκριμένο τομέα.

Μητσοτάκης: Με Kυβέρνηση τη Ν.Δ. το άσυλο θα καταργηθεί

«Η ασφάλεια των πολιτών απόλυτη προτεραιότητα και με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τα άβατα τελειώνουν. Το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί αμέσως. Θα καταργήσουμε τον νόμο Παρασκευόπουλου και θα γίνει διαχωρισμός μεταξύ των κρατουμένων και των σκληρών κρατουμένων και τρομοκρατών όπου θα πρέπει να τοποθετηθούν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, θα ενισχύσουμε την ομάδα ΔΙΑΣ και θα επανιδρύσουμε την ομάδα ΔΕΛΤΑ». ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κυριάκος: Με Kυβέρνηση τη Ν.Δ. το άσυλο θα καταργηθεί

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιέγραψε στην εκδήλωση του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών το πώς αντιλαμβάνεται την έννοια του φιλελευθερισμού, ειδικά στην παρούσα χρονική συγκυρία.

«Έχουμε ένα αναποτελεσματικό και δαπανηρό κράτος. Η φιλελεύθερη σκέψη φαίνεται ότι είναι η κόκκινη γραμμή μεταξύ του πραγματικού προοδευτικού και του αντιδραστικού. Οι αυτόκλητοι προοδευτικοί αποδεικνύονται θλιβεροί ρακοσυλλέκτες του παρελθόντος», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, που έκανε ειδική αναφορά και στον φιλελεύθερο χαρακτήρα της επανάστασης του 1821.

Κυριάκος: Με Kυβέρνηση τη Ν.Δ. το άσυλο θα καταργηθεί«Ο αγώνας του 1821 ήταν μία εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση αλλά ήταν και μια φιλελεύθερη επανάσταση. Ο Διονύσιος Σολωμός το 1823 εισάγει την φιλελεύθερη έννοια, επηρεασμένη τότε η ελληνική επανάσταση από την φιλελεύθερη σκέψη που κυριαρχούσε στην Ευρώπη. Η φιλελεύθερη πτυχή της επανάστασης κινδυνεύει να χαθεί. Οι προοδευτικοί και φιλελεύθεροι Έλληνες καλούνται ξανά να απαντήσουν στο ίδιο ερώτημα. Ο βασικός κεντροδεξιός φορέας του τόπου η Νέα Δημοκρατία καλείται να υπερβεί το ίδιο πρόβλημα και τις δικές της αδυναμίες.

Για να απαντήσουμε στα παραπάνω θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τα θεμελιώδη. Δεν είναι τυχαίο ότι εμείς οι φιλελεύθεροι επιλέγουμε από την έννοια ‘λαός’, τη λέξη ‘πολίτης’. Το κράτος ξεχνά τελείως ότι λειτουργεί υπέρ του πολίτη. Το κοινωνικό συμβόλαιο τελικά καταρρέει», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε ειδικές αναφορές στην εφαρμογή του φιλελευθερισμού σε κρίσιμους τομείς, όπως εκείνους της Υγείας και της Παιδείας.

«Δεν μπορεί να υπάρχει ουσιαστική παιδεία χωρίς την ελεύθερη επιλογή μάθησης, δεν μπορεί να υπάρχει δημόσια παιδεία χωρίς να υπάρχει κοινή αφετηρία για όλα τα παιδιά σε όλη την χώρα. Η ελεύθερη οικονομία οδηγεί στην ελεύθερη δημιουργία, γιατί δίνει για ευκαιρίες για προκοπή στον λιγότερο προνομιούχο. Μια προοδευτική φιλελεύθερη κοινωνία αναπνέει το οξυγόνο της ελεύθερης οικονομίας και σκέψης.

Το φιλελεύθερο σχέδιό μας επιτρέπει σε όλους να κατακτήσουν την ζωή μέσα από την σκληρή δουλειά, χωρίς διακρίσεις. Το πρώτο νέο πρότυπο σχολείο που θα ιδρύσουμε θα είναι στο Περιστέρι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κυριάκος: Με Kυβέρνηση τη Ν.Δ. το άσυλο θα καταργηθεί

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μάλιστα είχε μόνο καλά λόγια για το έργο του ΚΕΦίΜ, το οποίο χαρακτήρισε «ανάσα ορθού πολιτικού λόγου».

«Εκτιμώ πολύ την πρόσκληση που είχα να έρθω εδώ. Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την τόλμη με την οποία διατυπώνεται τις απόψεις σας. Το ΚΕΦίΜ αποτελεί μία ανάσα ορθού πολιτικού λόγου σε ένα γενικότερο σκηνικό θολούρας. Κινούμαστε σε ένα κοντινό μήκος κύματος. Είναι βέβαιο ότι σε πολλά σημεία συγκλίνουμε ως προς τις προτάσεις που έχετε διατυπώσει. Κάποιες από αυτές μας βρίσκουν σύμφωνες, όπως για την παιδεία και με κάποιες άλλες διαφωνούμε, όπως σε αυτή του κατώτατου μισθού. Οι δεξαμενές σκέψεις πρέπει να δείχνουν τολμηρά το δρόμο μπροστά. Στο ΚΕΦίΜ μας έχετε προσφέρει εφτά χρήσιμες προτάσεις. Σας ευχαριστώ προσωπικά τόσο ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας όσο και ως απλός φίλος του ΚΕΦίΜ», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

«Στις 26 Μαΐου έχουμε Εκλογές όπου θα αναμετρηθούν ο προοδευτικός φιλελευθερισμός με έναν ιδεολογικό αχταρμά. Είναι στο χέρι μας να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση θετικά», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κυριάκος: Με Kυβέρνηση τη Ν.Δ. το άσυλο θα καταργηθεί

Ετικέτες: ΜητσοτάκηςΝΕΑ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Παραιτήθηκαν Βορίδης, Χατζηβασιλείου, Σταμενίτης, Μπουκώρος για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ – Δεκτές από τον πρωθυπουργό οι παραιτήσεις

27/06/2025 | 15:15
Featured

Οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης μετά τη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

27/06/2025 | 09:13
Featured

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέτρο για να μην παγιωθεί νέα μεταναστευτική οδός προς την Κρήτη

27/06/2025 | 01:31
HOT NEWS

Πώς η σκευωρία της εσχάτης προδοσίας που έστησε η αντιπολίτευση, ενισχύει ακόμη περισσότερο τον Μητσοτάκη

26/06/2025 | 22:13
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΚΑΙΡΟΣ ΕΜΥ: Τι καιρό θα κάνει αύριο


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ισχυρό προειδοποιητικό σήμα από Έλληνες και ξένους σεισμολόγους – Ρήγματα στο κόκκινο: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο

    1106 shares
    Share 442 Tweet 277
  • Σεισμός 3 Ρίχτερ στη Ναύπακτο: Διεθνείς αναλυτές είχαν προειδοποιήσει – Ποιες περιοχές μπαίνουν σε «κόκκινο» συναγερμό

    408 shares
    Share 163 Tweet 102
  • Καιρός σήμερα: Καύσωνας και από το μεσημέρι τοπικές βροχές

    384 shares
    Share 154 Tweet 96
  • Αυστηρό μήνυμα από Βρυξέλλες σε Λιβύη: Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Δεν μπορεί να έχει νομικές συνέπειες

    316 shares
    Share 126 Tweet 79
  • Παραιτήθηκαν Βορίδης, Χατζηβασιλείου, Σταμενίτης, Μπουκώρος για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ – Δεκτές από τον πρωθυπουργό οι παραιτήσεις

    256 shares
    Share 102 Tweet 64
  • ΠΡΟΣΟΧΗ στα παιδιά με ποδήλατο: Τραγωδία στο Μενίδι με 9χρονη – Μάχη για τη ζωή της στη ΜΕΘ

    252 shares
    Share 101 Tweet 63
  • 30 δισ. δολάρια και νέα πυρηνική συμφωνία στο τραπέζι: Μυστικές συνομιλίες ΗΠΑ – Ιράν φέρνουν ανατροπή στη Μέση Ανατολή

    241 shares
    Share 96 Tweet 60
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch