Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

Μπαίνει τέλος στην «ομηρία» του κέντρου από τις πορείες

TechTeam από TechTeam
03/11/2019 17:33
σε Featured, HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η δημιουργία των απαιτούμενων προϋποθέσεων ώστε η Αθήνα να «αναπνεύσει» έχει συζητηθεί αρκετές φορές στον «πρωινό καφέ» του Μεγάρου Μαξίμου, με τον κ. Μητσοτάκη να σημειώνει απευθυνόμενος στους στενούς του συνεργάτες ότι «είναι απαράδεκτο λίγες εκατοντάδες άτομα να ταλαιπωρούν μια ολόκληρη πόλη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι να εξετάσει διάφορα εναλλακτικά μοντέλα διαχείρισης του προβλήματος ανάλογα με τον όγκο των διαδηλώσεων. Για παράδειγμα, όπως αναφέρεται, σε μικρές πορείες είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται μια λωρίδα κυκλοφορίας ώστε να μην κλείνουν ολόκληροι κεντρικοί δρόμοι, όπως παραδοσιακά συμβαίνει μέχρι τώρα. Οι ακόμη μικρότερες πορείες, προστίθεται, μπορούν να πραγματοποιούνται στο πεζοδρόμιο, ώστε η κυκλοφορία των οχημάτων να συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Επίσης, εναλλακτικά μοντέλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μεγαλύτερες σε όγκο διαδηλώσεις. Ειδικότερα, μπορεί να είναι συγκεκριμένη η διαδρομή της πορείας, ώστε να είναι ευκολότερη η διαχείριση της κυκλοφορίας των οχημάτων από την Αστυνομία, ή να ορίζεται συγκεκριμένος χώρος για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης, όπως για παράδειγμα το κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με απόφαση του κ. Μητσοτάκη, εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί εσωτερική «διαβούλευση» στην κυβέρνηση ώστε να διαμορφωθεί μια δέσμη προτάσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος, που το αμέσως επόμενο διάστημα θα τεθεί προς συζήτηση με τους φορείς της πόλης, τον Δήμο Αθηναίων, αλλά και τα συνδικάτα. Παράλληλα, όπως αναφέρουν συνεργάτες του πρωθυπουργού, εάν κριθεί απαραίτητο η κυβέρνηση θα αναλάβει και τις απαιτούμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Είναι σαφές πως η κυβέρνηση, όπως έπραξε πρόσφατα και με την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, θα επιδιώξει τη συναίνεση. Ομως, όπως τονίζεται, «πέρα από το δικαίωμα του συνέρχεσθαι, υπάρχει και το δικαίωμα στην κυκλοφορία». Εξάλλου, η συνεχής πρόκληση κυκλοφοριακού «εμφράγματος» στην πόλη δεν έχει ως μόνο αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών. Εχει, επίσης, σοβαρή επίπτωση στην οικονομική ζωή της πόλης, καθώς τα καταστήματα «νεκρώνουν», αλλά και στον τουρισμό, που πλέον έχει αυξηθεί κατακόρυφα στην πρωτεύουσα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια του α΄ εξαμήνου του 2019 πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 1.713 συγκεντρώσεις, πορείες και συναθροίσεις πολιτών –στη συντριπτική τους πλειονότητα στην Αθήνα– και για την ομαλή διεξαγωγή τους και τη διατήρηση της δημόσιας τάξης διατέθηκαν 43.709 αστυνομικοί.

Επίσης, το 2018 πραγματοποιήθηκαν 3.514 διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις πολιτών σε όλη τη χώρα, στις οποίες διατέθηκαν συνολικά 106.970 αστυνομικοί.

Η κυοφορούμενη κυβερνητική πρωτοβουλία εντάσσεται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό, ώστε η Αθήνα να καταστεί μια βιώσιμη και λειτουργική πόλη. Στην ίδια κατεύθυνση βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια τερματισμού του «άβατου» των Εξαρχείων: Η πάταξη των ναρκεμπόρων, η αντιμετώπιση της βίας και η εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων έχουν δρομολογηθεί, ενώ στους σχεδιασμούς βρίσκεται και η υπόγεια ενοποίηση του Αρχαιολογικού Μουσείου και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ο νέος Ποινικός Κώδικας

Παράλληλα, στο ίδιο πλαίσιο ψηφίστηκε ήδη ο νόμος που επέφερε αλλαγές στο πανεπιστημιακό άσυλο, ενώ πλέον προωθούνται τροποποιήσεις και στον υφιστάμενο Ποινικό Κώδικα.

Συγκεκριμένα, πλέον θα προβλέπεται πως «όποιος κατασκευάζει, προμηθεύεται, ή κατέχει εκρηκτικές ύλες, ή εκρηκτικές βόμβες από τις οποίες μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο τιμωρείται με φυλάκιση τριών ετών». Αν όμως χρήση των βομβών μολότοφ γίνεται «σε δημόσιους χώρους, ο δράστης θα τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη (κακούργημα)», δηλαδή η ποινή είναι σαφώς μεγαλύτερη.

Πάντως, με βάση τη νέα διάταξη του Ποινικού Κώδικα ο δράστης δεν τιμωρείται αν παραδώσει με τη θέλησή του στις Αρχές τις εκρηκτικές ύλες που κατέχει ή εμπόδισε άλλους να κάνουν χρήση αυτών. Τέλος, ο νέος Ποινικός Κώδικας προβλέπει φυλάκιση έως τρία έτη για όποιον παράνομα εισέρχεται και παραμένει σε δημόσια κτίρια (νοσοκομεία, πρεσβείες, δικαστήρια, επιχειρήσεις κοινής ωφελείας ΔΕΗ, κ.τ.λ.) «και προκαλεί έτσι διακοπή ή σοβαρή διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής της υπηρεσίας».

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΚΕΝΤΡΟκυριάκοςΜητσοτάκηςΠΟΡΕΙΕΣΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Μητσοτάκης: Πετύχαμε σημαντική πρόοδο στα ζητήματα της πολιτικής προστασίας

06/10/2025 | 19:40
Featured

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μπορείς να κλείσεις δωρεάν ραντεβού με γιατρό του ΕΣΥ, λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

06/10/2025 | 18:50
Featured

Καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου – Ενημερώθηκε ο Μητσοτάκης – Σύντομα η θέση της κυβέρνησης

05/10/2025 | 19:31 - Ενημέρωση 06/10/2025 | 04:41
Featured

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα έτοιμη να συμβάλει στις διπλωματικές προσπάθειες για ειρήνη στη Γάζα

05/10/2025 | 15:32
Load More
Επόμενο Άρθρο

Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε στην Σαγκάη γνωστή μονάδα παραγωγής ελληνικών ανελκυστήρων


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΒΑΣΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ – ΟΠΕΚΕΠΕ: Πριμ 13€/στρέμμα για ετεροεπαγγελματίες, έως 40€ για νέους αγρότες – Απειλή χρεοκοπίας χιλιάδων αγροτών 

    221 shares
    Share 88 Tweet 55
  • Στο κόμμα Τσίπρα ο μισός ΣΥΡΙΖΑ

    174 shares
    Share 70 Tweet 44
  • ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Καλώδια, φήμες και σπριντ σε «ταραγμένο» Οκτώβρη

    162 shares
    Share 65 Tweet 41
  • Περίπου 900.000 κάτοικοι έχουν φύγει από την πόλη της Γάζας, σύμφωνα με τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας

    154 shares
    Share 62 Tweet 39
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Αναδρομικά 2025 – ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΔΗΜΟΣΙΟ: Ποσά έως 5.200€ μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου – Πληρωμές, προθεσμίες και

    153 shares
    Share 61 Tweet 38
  • ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ 1.212 προσλήψεις σε Πυροσβεστική – Λιμενικό και 500 θέσεις ανέργων από τη ΔΥΠΑ – Προθεσμία έως 6 Οκτωβρίου

    120 shares
    Share 48 Tweet 30
  • ΑΓΡΟΤΕΣ μπροστά σε καταιγίδα αλλαγών: 720 εκατ. ευρώ πληρωμές από ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ – «Τσεκούρι» στα βιολογικά και επιστροφές έως το 2026

    102 shares
    Share 41 Tweet 26
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch