Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Μυτιλήνη: Σημαντική η άνοδος του Ιαματικού Τουρισμού στην Ελλάδα

Newsroom από Newsroom
22/04/2024 08:00
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
67
SHARES
143
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μυτιλήνη: Μερίδιο από τον δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο σε παγκόσμιο επίπεδο, του ιαματικού τουρισμού και του τουρισμού ευεξίας διεκδικεί με αξιώσεις η Ελλάδα, καθώς διαθέτει ποιοτικές και πλούσιες φυσικές ιαματικές πηγές.

Ο ιαματικός τουρισμός καταγράφει σε παγκόσμιο επίπεδο αύξηση που αγγίζει τα 90 δισ. δολάρια περίπου, με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 18% έως το 2025.

Αποτελεί σημαντικό κομμάτι του ελληνικού τουρισμού υγείας , προσελκύοντας αυξανόμενο διεθνές ενδιαφέρον από κάθε γωνιά του κόσμου και η Ελλάδα μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα και αυτό που χρειάζεται είναι η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να αξιοποιήσει την πλεονεκτική της θέση.

Τα παραπάνω αναδείχθηκαν σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο νησί της Λέσβου, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης των ιαματικών πηγών.

Την ημερίδα, διοργάνωσε το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας-ΕΛΙΤΟΥΡ, σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, των Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, των Ιατρικών Συλλόγων Αθηνών & Λέσβου και της Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Απριλίου, στο ξενοδοχείο Mythical Coast, στην Μυτιλήνη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του πολιτικού, επιστημονικού, επιχειρηματικού κόσμου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Διεθνώς υπάρχουν καταγεγραμμένες 36.000 εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών σε 130 χώρες, με νέα έργα που εξελίσσονται πυρετωδώς στην παγκόσμια αγορά. Αυτή η επενδυτική τάση αυξάνεται συνέχεια στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, ενώ εδώ και χρόνια έχει μεγάλη δυναμική σε Κίνα και Ιαπωνία.

Στον επενδυτικό τομέα, οι ιαματικές πηγές κερδίζουν το ενδιαφέρον των επενδυτών∙ που αντιλαμβάνονται την επιχειρηματική αξία, τόσο της έλξης της ημερήσιας επίσκεψης, όσο και της διαμονής.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ιαματικών Πηγών έχει εξάρει τον Ιαματικό θερμαλιστικό πλούτο της Ελλάδας και έχει απευθύνει κάλεσμα, στον επιστημονικό κόσμο και τους παράγοντες του Τουρισμού να συνεργαστούν για να αναγνωριστούν οι ” λουτροθεραπείες” ως μια “πολύτιμη ειδικότητα” της Διεθνούς Ιατρικής, που θα λειτουργεί συμπληρωματικά με την κλασική ιατρική.

Τις εργασίες της Ημερίδας, άνοιξε ο Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΙΣΑ, ΕΛΙΤΟΥΡ , Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών που τόνισε ότι η Ελλάδα είναι η χώρα της υγείας, της ευεξίας, της μακροζωίας και σε αυτό το τρίπτυχο πρέπει να επενδύσουμε για να προσελκύσουμε επισκέπτες 12 μήνες το χρόνο.

«Η Ελλάδα, στο επίπεδο της εξέλιξης του θερμαλισμού, κατέχει «διεθνή ηγετικό ρόλο» , όπως τον έχει χαρακτηρίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση Ιαματικών πηγών , λόγω της ποιότητας και του εκτεταμένου αριθμού των ιαματικών μας πηγών, σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες”, ανέφερε ο κ. Πατούλης.

Εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η Ελλάδα με συνεχείς προσπάθειες και στρατηγικό σχέδιο θα καθιερωθεί στη συνείδηση και τις επιλογές των διεθνών ταξιδιωτών Ιαματικού Τουρισμού και οι μοναδικής ιαματικής αξίας, ελληνικές θερμές πηγές και λουτροπόλεις, μεταξύ αυτών και της Λέσβου θα καθιερωθούν στον Παγκόσμιο χάρτη.

Η Ελλάδα διαθέτει 128 ενεργοποιημένες ιαματικές πηγές πλούσιες σε μεταλλικά στοιχεία. Ωστόσο μόνο οι 84 έχουν λάβει αναγνώριση φυσικού πόρου και από αυτές μόνο οι 24 έχουν λάβει το Ειδικό σήμα λειτουργίας.

Όπως τόνισαν οι ομιλητές η Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών στην Ευρώπη σε ποιότητα και μοναδικότητα των ιαματικών φυσικών πόρων, έχει απεριόριστη δυναμική ανάπτυξης των κέντρων θαλασσοθεραπείας, λόγω της τεράστιας ακτογραμμής της και του εξαίρετου βιοκλίματος.

Πόλος έλξης για τον Ιαματικό Τουρισμό η Λέσβος

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην πρόσφατη λειτουργία της Πρότυπης Ιαματικής Μονάδας «Ιπποκράτης», στον Πολυχνίτο Λέσβου και στο μεγάλο ιαματικό ποιοτικό πλούτο, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι η Λέσβος διαθέτει 5 από τις 8 αναγνωρισμένες φυσικές ιαματικές πηγές του Βορείου Αιγαίου και την θερμότερη σε ευρωπαϊκό επίπεδο μαζί με την Ισλανδία. Η ανάπτυξη του Ιαματικού Τουρισμού μπορεί να ξεκινήσει από τη Λέσβο και να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές.

Ο κ Πατούλης σημείωσε ότι η αξιοποίηση και ο εξωραϊσμός των λουτροπόλεων , όπως είναι η πηγή στον Πολιχνίτο, θα συμβάλλει σημαντικά, στο να μπορέσει να εκπέμψει η Λέσβος, το παγκόσμιο μήνυμα, προσέλκυσης επισκεπτών.

Οι εκπρόσωποι της ΤΑ Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης , Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δ. Λέσβου Αφροδίτη Βατή, μίλησαν για το σημαντικό ρόλο της ΤΑ στην ανάπτυξη του Ιαματικού Τουρισμού, αλλά και στα γραφειοκρατία εμπόδια που συναντούν.

Από την πλευρά του ο σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα υγείας, υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΝΔ και πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης αναφέρθηκε στην ανάγκη στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης του τουρισμού υγείας.

Όπως τονίστηκε από τον πρεσβευτή του Ελληνικού Τουρισμού και γγ του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Γιατρών, Αντώνιο Πολυδώρου, για να συμμετέχει και η Ελλάδα στην παγκόσμια αυτή αναπτυσσόμενη αγορά χρειαζόμαστε όραμα, σχέδιο και εθνική συστηματική προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ανακοίνωσε μάλιστα ότι η επόμενη ημερίδα για τον Ιαματικό Τουρισμό θα πραγματοποιηθεί στην Κω.

Στην ημερίδα χαιρέτησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Λέσβου Ν.Δ Χαράλαμπος Αθανασίου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Παρασκευαΐδης, ο Πρόεδρος της ΠΕΦ Θ. Τρύφων, ο Αντιπρόεδρος ΠΕΦ Θεόδωρος Κωλέτης, ο Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου Παναγιώτης Προβέντζας, ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λέσβου Ευάγγελος Μυρσινιάς , ο Πρόεδρος Ιπποκράτειου Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής Κων/νος Κουσκούκης, ο πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής Μιχάλης Κουτσιλιέρης, και ο πρόεδρος του Ομίλου Optimum Target Θεόδωρος Κούσκος.

Ετικέτες: Μυτιλήνη

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Εξιχνιάστηκαν απάτες σε βάρος ηλικιωμένων – Συνελήφθη 28χρονος στη Μυτιλήνη

10/10/2025 | 10:00
Featured

ΜΥΤΙΛΗΝΗ: «Του κατέβασε όλο το πρόσωπο»: Σοκ και αποτροπιασμός για την αιματηρή επίθεση με 18 μαχαιριές σε πανηγύρι

30/06/2025 | 16:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Τούρκος βρήκε και παρέδωσε πορτοφόλι με λεφτά στη Μυτιλήνη

23/02/2025 | 17:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Μυτιλήνη: Στο νοσοκομείο 14χρονος μαθητής μετά από άγριο ξυλοδαρμό του από δύο 16χρονους

26/11/2024 | 17:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Υπουργείο Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 26 Απριλίου


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Νέα προειδοποίηση για την Ελλάδα: Τι εκτιμούν κορυφαίοι διεθνείς σεισμολόγοι – Τα 4,8 Ρίχτερ στην Κρήτη και ο πραγματικός κίνδυνος

    179 shares
    Share 72 Tweet 45
  • ΦΑΚΕΛΟΣ- ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ : Έως 241€ προσαύξηση και 4.527€ αναδρομικά – Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν «κρυφά» χρήματα

    90 shares
    Share 36 Tweet 23
  • ΑΓΡΟΤΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ: 13,1 εκατ. σε εξισωτική & αιγοπρόβειο, μειώσεις έως 95% στα βοσκοτόπια – Συναγερμός πριν το τσεκ 2025

    85 shares
    Share 34 Tweet 21
  • Τραγωδία στη Ρόδο: Νεκρός 19χρονος στρατιώτης – Αμυντική χειροβομβίδα εξερράγη από λάθος χειρισμό

    95 shares
    Share 38 Tweet 24
  • Πούτιν: Το σχέδιο των ΗΠΑ για την Ουκρανία μπορεί να αποτελέσει «βάση για μελλοντικές συμφωνίες»

    83 shares
    Share 33 Tweet 21
  • Η ΝΕΑ ΛΙΣΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ: 1.207 νέες θέσεις στο Δημόσιο: Όλες οι ανοιχτές προκηρύξεις ΑΣΕΠ – Ποιες ειδικότητες ζητούνται τώρα

    77 shares
    Share 31 Tweet 19
  • BLACK FRIDAY 2025: Ποιοι «σαρώνουν» την αγορά – Public, ΓΕΡΜΑΝΟΣ,Κωτσόβολος, Skroutz, Zara και οι 12 δημοφιλέστερες επιλογές

    73 shares
    Share 29 Tweet 18
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch