Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Ν. Χαρδαλιάς: Η κατάσταση είναι δύσκολη και εύθραυστη

Newsroom από Newsroom
11/04/2020 09:30
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Χαρδαλιάς: Η κατάσταση είναι δύσκολη και το παράδειγμα της Λάρισας έρχεται να αποδείξει και το πόσο εύθραυστη είναι, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς…

κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα. Σημείωσε ότι τέτοια επιδημιολογικά φορτία σε πολλές περιοχές μπορεί να δημιουργήσουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις και να οδηγηθούμε εκεί που με τόση μεγάλη προσπάθεια έχουμε αποφύγει αυτόν τον καιρό.

Σε καραντίνα ο οικισμός Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας

Καθημερινά οι εξελίξεις αξιολογούνται και το σχέδιο δράσης επικαιροποιείται, είπε ο κ. Χαρδαλιάς. Εξήγησε ότι από προχθές το βράδυ έχει σημάνει συναγερμός στις αρμόδιες αρχές. Υπήρξε θετικό κρούσμα στον οικισμό των Ρομά στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, η ιχνηλάτηση οδήγησε σε 29 επαφές, όπου έγινε το τεστ και βρέθηκαν 20 άτομα θετικά. Ο οικισμός κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας και επιβλήθηκε κατ οίκον περιορισμός των πολιτών για 14 μέρες. Επίσης κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της ΓΓΠΠ βρίσκονται από το πρωί στην περιοχή και έχουν ήδη πραγματοποιήσει 200 ελέγχους και τεστ γύρω από την περιοχή που υπάρχει το συγκεκριμένο επιδημιολογικό φορτίο. Δόθηκε εντολή να μεταφερθούν σε δομή εκτός καραντίνας οι 20 θετικοί οι οποίοι παραμένουν βέβαια σε αυστηρή καραντίνα στην νέα δομή με εσωτερική και εξωτερική περίμετρο περιφρούρησης. Ταυτόχρονα σχεδιάζεται η μεταφορά σε ξενοδοχείο εκτός καραντίνας πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και με υποκείμενα νοσήματα για καθαρά προληπτικού λόγους. Απαγορεύεται οποιοσδήποτε να μπει στην καραντίνα ή να βγει από την καραντίνα .

Σύσκεψη στην περιοχή

Κλιμάκιο αποτελούμενο από τον κ. Χαρδαλιά, τον καθηγητή κ. Τσιόδρα, τον υφυπουργό Εσωτερικών, κ. Λιβάνιο τον γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Σταμάτη, τον γ.γ. Υγείας, κ. Πρεζεράκο, τον γενικό διευθυντή Πολιτικής Προστασίας, κ. Θεοδώρου και τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά, κ. Πάντζο, μετέβη στον περιοχή και συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη, κ. Αγοραστό και τον δήμαρχο Λάρισας, κ. Καλογιάννη. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και δήμαρχοι από όμορους δήμους της Θεσσαλίας , εκπρόσωποι των υγειονομικών αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείς και της κοινότητας των Ρομά.

Εκτός από την καραντίνα στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, αναστέλλονται για 14 ημέρες όλες οι λαϊκές αγορές στην ευρύτερη περιφέρεια της Θεσσαλίας και απαγορεύεται η άσκηση κάθε μορφής πλανόδιου εμπορίου. Επίσης αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί, πέρα των δειγματοληπτικών ελέγχων μέσα στον οικισμό, προληπτικός έλεγχος και στον Τύρναβο, τα Φάρσαλα και στην περιοχή των Σοφάδων. Εως το βράδυ αποφασίστηκε να οριστούν σε αυτούς τους 4 δήμους διαμεσολαβητές ώστε, σε συνεργασία με τους οικείους δημάρχους να μπορέσουν σε επίπεδο κοινότητας των Ρομά να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για ζητήματα που μπορεί να προκύψουν. Ταυτόχρονα οριστικοποιήθηκε το πλάνο τροφοδοσίας του οικισμού στη Νέα Σμύρνη. Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, «στεγανοποιείται» η δομή μεταναστών στο Κουτσόχερο, καθώς από τα στοιχεία της ιχνηλάτησης προέκυψε συσχέτιση με τον οικισμό που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε καραντίνα. «Συνεχίζουμε σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα και τις αυτοδιοικητικές αρχές τη στενή επιτήρηση της περιοχής και αν χρειαστεί δεν θα διστάσουμε να προχωρήσουμε σε επιπλέον μέτρα», υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς. Κάλεσε του κατοίκους της Θεσσαλίας να παραμείνουν στα σπίτια τους, να αποφύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση, τονίζοντας ότι «είναι ένα στοίχημα που πρέπει να το κερδίσουμε στην ευρύτερη περιοχή».

Εξάλλου, ο υφυπουργός σχολίασε και δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι κατά την επίσκεψη στον οικισμό κάποιοι Ρομά κινήθηκαν εναντίον του κλιμακίου. Ο κ. Χαρδαλιάς τα χαρακτήρισε «εντελώς αβάσιμα», λέγοντας μάλιστα ότι «παρόλο που δεν κρατούσαν τις αποστάσεις που προβλέπονται μεταξύ τους, συζητήσαμε μαζί τους, αντιλήφθηκαν γιατί πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα και τι πρέπει να κάνουν».

Κλειστοί όλοι οι χώροι λατρείας την Μ. Εβδομάδα

Ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι κάτα την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας οι χώροι λατρείας θα παραμείνουν όλοι κλειστοί για όλα τα δόγματα και όλες τις θρησκείες.

Χρεώσεις για το 10306

Όσον αφορά την τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης του υπουργείου Υγείας και του ΕΚΠΑ για τον Covid-19, το 10306, επισήμανε ότι η επικοινωνία των πολιτών είναι δωρεάν και δεν επιφέρει καμία χρέωση. Σε κάποιες περιπτώσεις που υπήρξαν χρεώσεις, κατόπιν συνεννόησης με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, οι χρεώσεις αυτές θα πιστωθούν στον επόμενο ή μεθεπόμενο λογαριαμό των πολιτών. «Είναι κάτι το οποίο το παρατηρούμε και θα το εξασφαλίσουμε».

Εφη Φουσέκη

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΚΑΡΑΝΤΙΝΑΚΟΡΟΝΟΙΟΣΛάρισαΝίκος ΧαρδαλιάςΡΟΜΑ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/07/2025 | 00:15
HOT NEWS

ΟΡΕΣΤΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ – Τυχερό μου αστέρι

01/07/2025 | 00:13
HOT NEWS

Alex Rasov

30/06/2025 | 23:45
HOT NEWS

ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ! Έξτρα λεφτά αν έχετε τόση σύνταξη – Ποιοι χάνουν τα αναδρομικά, τι πρέπει να κάνουν τώρα και ποιοι βγαίνουν στα 60

28/06/2025 | 09:02
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΑΑΔΕ: Επισπεύδεται η διαδικασία αίτησης για την επιστροφή φόρου


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Διεθνής Φετφά Θανάτου για Τραμπ και Νετανιάχου – 627 Νεκροί, 5.000 Τραυματίες: Παγκόσμιο Σοκ, ΠΟΛΕΜΟΣ χωρίς Τέλος!

    1038 shares
    Share 415 Tweet 260
  • ΜΥΤΙΛΗΝΗ: «Του κατέβασε όλο το πρόσωπο»: Σοκ και αποτροπιασμός για την αιματηρή επίθεση με 18 μαχαιριές σε πανηγύρι

    595 shares
    Share 238 Tweet 149
  • «Ο Έλον δεν ξεχνά – ούτε συγχωρεί»: Ο Μασκ, ο Τραμπ και η βεντέτα που μπορεί να αλλάξει το πολιτικό παιχνίδι στις ΗΠΑ

    468 shares
    Share 187 Tweet 117
  • Πλεύρης: Όποιος έρχεται στην Ελλάδα, είτε θα επιστρέφει στη χώρα του είτε θα μπαίνει φυλακή

    370 shares
    Share 148 Tweet 93
  • «Καλό ταξίδι, Ηρώ»: Το tilegrafimanews.gr αποχαιρετά τη δημοσιογράφο Ηρώ Καριοφύλλη – Θλίψη στον ALPHA και τον δημοσιογραφικό κόσμο

    370 shares
    Share 148 Tweet 93
  • Βροχή πυραύλων Storm Shadow από την Ουκρανία: Μαζική επίθεση σε Κριμαία, Ντονέτσκ και Ροστόφ – Αντίδραση Μόσχας και φόβοι για κλιμάκωση

    334 shares
    Share 134 Tweet 84
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ LIVE: 1.284.900.000 ευρώ  σε συντάξεις και αναδρομικά Αυγούστου 2025 – Τι θα λάβουν ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, απόστρατοι και Δημόσιο 

    496 shares
    Share 198 Tweet 124
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch